Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
To mówisz, że oponka w teren dobra ?
Co do tej szybki, to fajna sprawa. Jechałem na Kolegi Hondzie i swojej, i spokojnie stwierdzam, że na jego wiatr daje mocno w morde, a u siebie jest spoko, nawet jak jade bez kasu, to wiatr jest zbijany na włosy(a mam 186cm wzrostu)
Co do tej szybki, to fajna sprawa. Jechałem na Kolegi Hondzie i swojej, i spokojnie stwierdzam, że na jego wiatr daje mocno w morde, a u siebie jest spoko, nawet jak jade bez kasu, to wiatr jest zbijany na włosy(a mam 186cm wzrostu)
- z0rr0qq
- Świeżak
Osiagi jedne z (naj)lepszych w klasie,deklasuje cbr 125,gt 125 itp,elastycznosć cyc malina,generalnie silnik calkiem żwawo smiga,do 90 kmh w okolo 8-10 s zalezy od kierowcy,później troche słabiej przyspiesza,V-max 110-125 kmh.Jak daje rade w terenie poczytaj caly temat od poczatku do konca,a dowiesz sie ze dzielnie se radzi.
Awaryjnośc-ale o co ci chodzi?Synek,pytasz o legende niezawodnosci Wymieniasz tylko elementy eksploatacyjne,poza standardowymi gratami moja po 9 latach i ponad 20 kkm po polskich dziurawych drogach delikatnie upomniala sie o wymiane lozysk w przednim kole,nic wiecej.Róznice?Inne owiewki,nowe zegary,wtrysk paliwa.
Awaryjnośc-ale o co ci chodzi?Synek,pytasz o legende niezawodnosci Wymieniasz tylko elementy eksploatacyjne,poza standardowymi gratami moja po 9 latach i ponad 20 kkm po polskich dziurawych drogach delikatnie upomniala sie o wymiane lozysk w przednim kole,nic wiecej.Róznice?Inne owiewki,nowe zegary,wtrysk paliwa.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
witam chłopaki jestem nowy na forum.Posiadam tę honda i jestem z niej zadowolony i chciałbym poruszyc temat wypraw.Może któryś z was zna jakies fajne miejsca do zwiedzenia tym motorkiem.ps.dystans nie ma znaczenie (oczywiscie chodzi mi o Polskę.
- karoll17
- Świeżak
Droga stu zakrętów od złotego stoku do kletna i spowrotem na na kudowe zdrój,w kletnie jest swietna restauracja motocyklowa Biker's Choice.Generalnie bieszczady i reszte gór sie fajnie zjezdza,okolice Jury krakowsko czestochowskiej.Pozatym lubie podrózowac wzdłuż granicybosznymi drogami
Ten płyn już zmieniłes?
BTW:SkÄ…d jestes?
Ten płyn już zmieniłes?
BTW:SkÄ…d jestes?
-
Jo ze Śląska,z Raciborza Na nowy sezon raczej bede sprzedawał moto i pod koniec wakacji nowego szukał wiec narazie raczej nie zdazymy posmigac
-
To wszystko zalezy od tego czy robota wypali na wakacje i ile kasy bedzie.jak robota nie wypali to bd szukał xtz 750 super tenere,a jak wypali to kawasaki z750.Z tym ze dalej nie wiem na co bardziej mie ciagnie-turystyka w miejsca niezbyt dostepne,przejazdy szutrami w takim w miare terenie,czy dzidowanie po drogach.I tak sie wacham miedzy xtz a z750.
PS:Dzisiaj dostalem oryg linke sprzegla z hondy-50 zł
PS:Dzisiaj dostalem oryg linke sprzegla z hondy-50 zł
-
pochwal sie lepiej jak dostaniesz filtr powietrza za 50zł
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
-
3 Pytania.
1.
Czy kufer w Viaderku da się zdjąć bez odkręcania żadnych śrub? (tzn czy jest może jakiś zatrzask)
2.
Lepiej lać 98 czy 95? Do skutera lałem 98 więc tu chyba też będzie lepiej ?
3.
Najważniejsze dla mnie. Czy da się do Viaderka włożyć jakieś żarówki ksenonowe, albo takie które imitowały by ksenony? i Ile by to kosztowało...
1.
Czy kufer w Viaderku da się zdjąć bez odkręcania żadnych śrub? (tzn czy jest może jakiś zatrzask)
2.
Lepiej lać 98 czy 95? Do skutera lałem 98 więc tu chyba też będzie lepiej ?
3.
Najważniejsze dla mnie. Czy da się do Viaderka włożyć jakieś żarówki ksenonowe, albo takie które imitowały by ksenony? i Ile by to kosztowało...
- z0rr0qq
- Świeżak
1. Zależy jaki kupisz kufer.. Generalnie każdy kufer siedzi w stelażu. Stelaż przykręcasz na stałe, a kufer wpinasz w stelaż. Odpięcie zajmuje 2sek. Kwestia naciśnięcia przycisku.
2. Ja leje 95 bo to i tak goovno daje, ale jesli Cie stac i bedziesz odczuwał komfort psychiczny to lej 98..
3. Polecam Philips BlueVision. Nie sądze że zdobędziesz całą instalacje kseononów dedykowaną pod Wiaderko + cały osprzęt... chyba że kupisz sobie żarówki Zenon za 50zł z allegro
2. Ja leje 95 bo to i tak goovno daje, ale jesli Cie stac i bedziesz odczuwał komfort psychiczny to lej 98..
3. Polecam Philips BlueVision. Nie sądze że zdobędziesz całą instalacje kseononów dedykowaną pod Wiaderko + cały osprzęt... chyba że kupisz sobie żarówki Zenon za 50zł z allegro
-
gruby19 - Stały bywalec
Wystarczy jak wpakujesz ładne H7 35W/35W,chyba ze pokombinujesz z mocowaniem H4.Szukaj z Hella,Osram,Philips,Bosh.Ja tam leje na to,mi wystarcza oswietlenie mojego viadra Z ksenonami chocbys sie zesral to ich nie wpakujesz a na pierwszym przegladzie lub kontroli pozegnasz sie z dowodem-przetwornice,zarniki i specjalny reflektor(który nie wiem skad wezniesz).A wache lej 95,gwarantuje ze róznicy nie zauwazysz,poza kasa
-
Hmmm, czyli takie żaróweczki podejdą? http://allegro.pl/zarowka-philips-blue- ... 42510.html
P.S nie myślę absolutnie o zmianie instalacji, chce tylko żarówki, które nie będą waliły taką żółcią.
P.S nie myślę absolutnie o zmianie instalacji, chce tylko żarówki, które nie będą waliły taką żółcią.
- z0rr0qq
- Świeżak
wiec skoro nie chcesz zmieniac instalacji to po co pytasz o ksenony? widziales kiedys ksenonowe zarowki...?
Sprawdz jakie masz zarowki w Wiadrze. ja nie wiem do tej pory. jak znajdziesz to kup ten sam tym Philips Blue Vision albo Silver Vision. Kazde podejdÄ…
Sprawdz jakie masz zarowki w Wiadrze. ja nie wiem do tej pory. jak znajdziesz to kup ten sam tym Philips Blue Vision albo Silver Vision. Kazde podejdÄ…
-
gruby19 - Stały bywalec
W starszej wersji jest zarówka BA20D 35W,w wersji poliftingowej jezeli nie ma halogenowych pewnie tez takie sa.
-
Czy jest roznica w dzialaniu klamki sprzegla pomiedzy viaderem w starej i nowej budzie.?
Pytam sie bo ogladalem viaderko z 2009r i uzekla mnie super lekko chodzaca klamka.
Czy w starej budzie tez chodzi tak leciusienko ???
Moze Koval albo Gruby beda cos wiedzieli w tym temacie.
Pozdroweczki
Pytam sie bo ogladalem viaderko z 2009r i uzekla mnie super lekko chodzaca klamka.
Czy w starej budzie tez chodzi tak leciusienko ???
Moze Koval albo Gruby beda cos wiedzieli w tym temacie.
Pozdroweczki
-
rambo wwa - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość