jak przekonać rodziców do motoru?
Zwyczajnie pogadaj z familią. Na spokojnie bez nerwów i cierpliwie dąż do celu. Odkładaj kase, pytaj, szukaj, jeździj na zloty (autobusemn;) ), Motocyklizm to choroba nieuleczlna!! Wiem po sobie
Życzę powodzenia i do zobaczenia na drodze!

Nie muszę się ścigać, aby pokazać, że jestem lepszy!
| | http://www.polskajazda.pl/Profil,Jawa,3 ... T,600/7777

-
Partyzant87 - Świeżak
;////////
i traki bylem pewny siebie ;/;/;/
dostalem przedchwila telefon z banku ze jednak nie udzielą mi tego kredytu ponieważ niemam ukonczonych jeszcze 22 lat, kredyt moge dostać ale do 3 tysiecy ;/;/;/
a to raczej na gs 500 nie wystarczyy KANALLLLL, k...aaaaaaa, ch.. by to strzelilll, to jest wlasnie nasza polska, ktoś kto chce uczciwie pieniądze zarobić, to i tak sie nie dorobi,;/;/;/;/;/;/ chyba pujde wieczorem jakis samochodzik buchne i sianko bedzie
:D:D joke ;p;p
zalamany troche jestem ;/;/;/
pozdrooo,
i traki bylem pewny siebie ;/;/;/
dostalem przedchwila telefon z banku ze jednak nie udzielą mi tego kredytu ponieważ niemam ukonczonych jeszcze 22 lat, kredyt moge dostać ale do 3 tysiecy ;/;/;/
a to raczej na gs 500 nie wystarczyy KANALLLLL, k...aaaaaaa, ch.. by to strzelilll, to jest wlasnie nasza polska, ktoś kto chce uczciwie pieniądze zarobić, to i tak sie nie dorobi,;/;/;/;/;/;/ chyba pujde wieczorem jakis samochodzik buchne i sianko bedzie

zalamany troche jestem ;/;/;/
pozdrooo,
- Dhrakar
- Świeżak
ok ludzie mam pytanie do tych co juz tak robili( jestem stary kon a dalej mieszkam z rodzicami bo studiuje dziennie)mam kase robie po kryjomu prawko A i na wiosne chcialem kupic sobie motocykl metoda: "Mamo zobacz co sobie kupilem:D"
macie jakies rady jak do nich zagaic bo nie chcial bym zeby mi go siekiera porabali:D
macie jakies rady jak do nich zagaic bo nie chcial bym zeby mi go siekiera porabali:D
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
_sorry za drugi post ale edycja cos sie przyciela_
najlepiej jakies sprawdzone teksty typu mamo nowa fryzura, ladnie ci w tym kolorze, a ty tato chyba schudles i wogole sie nie starejesz moze chcesz sie przejechac (cholera ma prawko A a nie zgadza sie zebym kupil motor).jak to pomoze to dodam ze to znudzony juz wszystkim forumowiczom GS500F
najlepiej jakies sprawdzone teksty typu mamo nowa fryzura, ladnie ci w tym kolorze, a ty tato chyba schudles i wogole sie nie starejesz moze chcesz sie przejechac (cholera ma prawko A a nie zgadza sie zebym kupil motor).jak to pomoze to dodam ze to znudzony juz wszystkim forumowiczom GS500F
GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
ja najpierw nie mowilem nic o motocyklu tylko o tuym ze ide na prawo jazdy kat A, ze sie przyda i wogle.. a ptem zaczalem pokazywac motocykle i gadac no a potem wyskoczylem z pomyslem ze kupie taki maly motocykl (b6). pozdro
-
spazz - VIP Ścigacz.pl
hehe ja żonie jak szedłem na A to powiedziałem, że później zrobię C i będę zdawał kurs na egzaminatora lol. A jak już zdałem na A to kupiłem MOTUR i pozamiatane
, chociaż czasami Mi miauczy, że się o mnie boi itp. wtedy stara śpiewka, "wiesz kochanie ile osób jeździ motocyklami całe, życie i nie mają nawet zadrapania, a deb... zdarzają się wszędzie" hehe i jakoś to jest.

Fazer 600 - sprzedany.
GSX-R 750 K6 - już MAM
GSX-R 750 K6 - już MAM

-
Patryk_1979 - Świeżak
Ja się nikogo o żadne zgody i o nic nie pytałem. Po prostu będąc w Częstochowie w Salonie Subaru z ojcem zajechałem obok do komisu, gdzie stało pełno maszyn, po czym upatrzyłem sobie moją Kawkę, na którą już dawno polowałem. Tak się złożyło, że mieli całkiem fajną cenę a moto wyglądało jak nowe. Wróciłem do Poznania, poszedłem do banku, wziąłem gotówę i poleciałem z powrotem do Częstochowy po moto. Ojciec tylko wiedział, mamuśka nie mówiła ani słowa. Zabranianie i tym podobne motywy nie mają sensu, bo tylko psują relacja a i tak nic nie zmienią, bo jak ktoś dąży do tego być mieć moto, to zrobi wszystko żeby go mieć. Rodzice muszą się z tym pogodzić i finito. Poza tym jesteśmy w większości dorośli, więc sami decydujemy, co chcemy robić. Jeśli kasa stoi na przeszkodzie to trzeba się uzbroić w cierpliwość, no chyba że starsi faktycznie sprzyjają
.

Kawasaki Z 750 

-
Cimathel - Świeżak
podaj rodzicom mnie za przyklad . ja oraz moi dwaj synowie i corka jezdzimy motorami w tym roku bylismy w gorach zrobilismy 2700 kilometrow i bylo wspaniale .mam 47lat i jazdy na motorze nie zamienil bym na nic innego-powodzenia - nie rezygnuj badz wytrwaly.mamyzzr600,zxr750,gpz600 a najmlodszy syn na razie motorynke.
- jurekgpx
- Świeżak
I co najmłodszy syn te 2700km motorynką zrobił?
nieźle
żarcik oczywiście lol.

Fazer 600 - sprzedany.
GSX-R 750 K6 - już MAM
GSX-R 750 K6 - już MAM

-
Patryk_1979 - Świeżak
kaka84 napisał(a):cholera ma prawko A a nie zgadza sie zebym kupil motor
skad ja to znam...

jurekgpx napisał(a):podaj rodzicom mnie za przyklad . ja oraz moi dwaj synowie i corka jezdzimy motorami w tym roku bylismy w gorach zrobilismy 2700 kilometrow i bylo wspaniale .mam 47lat i jazdy na motorze nie zamienil bym na nic innego-powodzenia - nie rezygnuj badz wytrwaly.mamyzzr600,zxr750,gpz600 a najmlodszy syn na razie motorynke.
pozazdroscic takiej jednosladowej rodzinki

-
harry89 - Bywalec
lool respekt kolego! naprawde jestem pełen podziwu, co prawda mieszkam w prywatnym domu ale często jestem na blokach i nie wyobrażam sobie tego 

Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
-
inzynier - Świeżak
jurekgpx napisał(a):a jednak,nie wszyscy sa wrogo nastawieni do motocyklistow
moi starzy moze i nie sa wrogo nastawieni do motycklistow tylko nie potrafia zrozumiec ze chce byc jednym z nich. Jak jezdzilem sismonem pare ladnych lat temu to nie miali nic przeciwko czy gska tak duzo sie rozni

GS500f K4(2006)
GS500f K4(2006)

-
kaka84 - Świeżak
syna kolezanka zrobila prawo jazdy na motor powiedziala rodzicom ze kupuje motor. rodzice mysleli ze to zart.tym czasem my wzielismy przyczepke i pojechalismy do Grudziądza i pupilismy gs-ke 500.teraz jezdzi bez problemu.oczywiscie nie namawiam cie do tego ale nieraz trzeba wziasc pewne sprawy w swoje rece -moze po swietach?
- jurekgpx
- Świeżak