Stop SATANIZMOWI! Uszanujmy KATOLICKIE UCZUCIA RELIGIJNE
Ja też proponuje aby zamknąć temat. Wiara to jest cos osobistego i nie musimy sie obrzucac miesem. Takie jest moje zdanie. aha i proponuje bana dla fajera.
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
dawid wlasnie nie dla wszystkich polska to wolny kraj.bo zydzi i geje nie maja tam prawa zyc w opini firestartera.interpretacje tego co cytowales moze byc rozna i watpie by papierz popieral nienawisc w jakiejkolwiek formie.sam prowadzil dialog z inymi religiami( z zydami tez)
temat do zamkniecia
temat do zamkniecia
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
Gandalf napisał(a):aha i proponuje bana dla fajera.
hehe, musiałeś coś dodać

do johnmichael:
w żadnym stopniu nie zgadzam sie z fitestarterem, ani też z bandalfem, pojechali obaj ostro, toleruje wszystko, prócz hamstwa... no i pedałów, niech sobie będą, ale niech tego nie demonstrują, nie chce mieć z nimi nic wspólnego... a co do tego tej encykliki, to papież naprawde coś takiego napisał, przeczytaj sobie tą "o Bożym miłosierdziu" i żeby zachwile nie było że jakiś ksiądz ze mnie, poprostu pisałem prace na historie, i musiałem sie odnieść do tego tekstu... pozdr, musze napisać priva do założyciela tego tematu
-
dawid 89 - Moderator
musialem cos dodac od siebie, bo ta cala sprawa, te obelgi odnoszą sie mojej konkretnie osoby, a ja ani żydem, ani homoseksualistą nie jestem, to że chłopaczyna jest nadpobudliwy niczego nie tłumaczy, bo mógł dac w inny sposób upust emocjom
Temat do zamknięcia i jednoczesnie ban dla sprawcy calego zamieszania fajera

Temat do zamknięcia i jednoczesnie ban dla sprawcy calego zamieszania fajera
-
Gandalf - Świeżak
czyli waszym zdaniem pedryle i zydzi moga sie wysmiewac z katolikow a jak ja juz ich "docieram"to jestem zly tak?wale zydo-pedalstwo i johnmichael nie czerwienie sie z nienawisci tylko odpieram atak od pedalow co kosciol atakuja a nie maja zadnych argumentow oprocz opini pedryli i tym podobnych
i tak jak pisalem juz wczesniej
dla mnie pedalstwo nie ma zadnej sily zycia,moze i ty to popierasz ale ja nie
zamnknac pedryli w getcie i zobaczymy jak sie beda rozmnazac,a jak chcesz to dolacz do nich...
i tak jak pisalem juz wczesniej
dla mnie pedalstwo nie ma zadnej sily zycia,moze i ty to popierasz ale ja nie
zamnknac pedryli w getcie i zobaczymy jak sie beda rozmnazac,a jak chcesz to dolacz do nich...
xxxx
-
fajerstarter - VIP Åšcigacz.pl
fajerstarter, chłopaku spokojnie, chyba nie chcesz dostać bana, ja w pewnym stopniu też zostałem urażony tym kawałem, wiem że emocje biorą góre, ale jak to mówisz pedryle już wiedzą że ich nie lubisz, nie muszisz już ich uświadamiać... a na żydów nie powinieneś nalatywać, bo nie są niczemu winni, nie zniżaj sie do poziomu hitlera...
-
dawid 89 - Moderator
fajer ty nie jesteś zły, ty jesteś żałosny.
Bana dla tego pana( raczej dla nastolatka w szale przemian hormonalnych)
Bana dla tego pana( raczej dla nastolatka w szale przemian hormonalnych)
-
Gandalf - Świeżak
Gandalf nie ****, bany naleza sie dla tych co nie maja zadnych argumentow, tylko spamuja. Nie czaje dlaczego, zawsze jak pojawi sie jakis ciekawy temat to kazdy chce go zamykac? Po co jest to forum? Po to zeby rozmawiac! To jest Hydepark, wiec temat nie-motocyklowy jest na miejscu.
Wracajac do tematu troche zbulwersowala mnie coraz bardziej powszechna mysl, ze kosciol to instytucja - do tego komercyjna. OK jesli tak jest, to wystarczy sie zastanowic - nie ma takiej drugiej - istnieje wkoncu od 2007 lat! Jak komus, bardzo nie odpowiada to, ze ksieza niby tacy bogaci sa... niech troche poczyta zanim zacznie paplac. Przykladem jest np katolicki zakon Dominikanow. Wiecie cos o nim? Czy czasem nie jest, w nim tak ze taki brat - nie posiada nic swojego - zadnej rzeczy - chyba, ze przelozony mu pozwoli - sytuacja specjalna i uwierzcie mi, ze nikt tego nie naduzywa - raczej jest to bardzo zadkie. Osobiscie, chodze na msze do takiego wlasnie - klasztoru. Zwykly kosciol tez jakos mi nie odpowiada - jakby troche moherowo. Musicie wiecej szukac, czytac i mniej paplac.
Jeszcze dopowiem, wypowiadajac sie kosciol to cos tam, jest zdeka nie-madre. Kosciol - zbyt szerokie pojecie. Nie slyszeliscie, ze kosciol tworza ludzie sami?
Wracajac do tematu troche zbulwersowala mnie coraz bardziej powszechna mysl, ze kosciol to instytucja - do tego komercyjna. OK jesli tak jest, to wystarczy sie zastanowic - nie ma takiej drugiej - istnieje wkoncu od 2007 lat! Jak komus, bardzo nie odpowiada to, ze ksieza niby tacy bogaci sa... niech troche poczyta zanim zacznie paplac. Przykladem jest np katolicki zakon Dominikanow. Wiecie cos o nim? Czy czasem nie jest, w nim tak ze taki brat - nie posiada nic swojego - zadnej rzeczy - chyba, ze przelozony mu pozwoli - sytuacja specjalna i uwierzcie mi, ze nikt tego nie naduzywa - raczej jest to bardzo zadkie. Osobiscie, chodze na msze do takiego wlasnie - klasztoru. Zwykly kosciol tez jakos mi nie odpowiada - jakby troche moherowo. Musicie wiecej szukac, czytac i mniej paplac.
Jeszcze dopowiem, wypowiadajac sie kosciol to cos tam, jest zdeka nie-madre. Kosciol - zbyt szerokie pojecie. Nie slyszeliscie, ze kosciol tworza ludzie sami?
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Traperoso, zgadzam sie z Tobą, ale nie widzisz że większość w tym temacie jest przeciwko katolikom?? oczywiście paru próbuje sie wybronić, fajer w bardzo desperacki sposób 

-
dawid 89 - Moderator
Buahaha ale pierdoły:lol:
Dawid i czemu ma służyć ten fragment dotyczący PRZEBACZENIA?? A nie żadnej zniewagi czy czegoś tam jeszcze.
Fajerstarter zachowujesz sie jakbyś był z bojówki giertychowskiej
Wszędzie widzisz pedałów i zydów? Jednak moja sugestia była trafna
Johnmichael chyba faktycznie mod, admin stanął po jednej stronie barykady. Ciekawe czy będą jakieś wyjaśnienia ze strony Terrora dlaczego usunął tylko post Gandalfa.
Dawid i czemu ma służyć ten fragment dotyczący PRZEBACZENIA?? A nie żadnej zniewagi czy czegoś tam jeszcze.
Fajerstarter zachowujesz sie jakbyś był z bojówki giertychowskiej

Johnmichael chyba faktycznie mod, admin stanął po jednej stronie barykady. Ciekawe czy będą jakieś wyjaśnienia ze strony Terrora dlaczego usunął tylko post Gandalfa.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
To i ja dożucę swoje 3grosze...
Jestem katolikiem, praktykującym. Nie wyzjane Rydza, wręcz przeciwnie... Staram się rodzielać Kościół od Polityki.
A odnośnie satanizmu... imo większośc tych "symboli stanistycznych" to poprostu dla śmiechu. Sam się często używam liczby 666 i słucham muzyki podchodzącej pod stanistyczną bądź satanistycznej [troche
], co nie oznacze, ze jestem wyznawcą zła itp. Dla mnie to bzdura obrażanie się i strasznenie sądami za 'propagowanie treści satanistycznych'. Wogóle co za sens ma zgłaszanie tego do admina? Przecież on nie odpowiada za treści zawarte na forum...
Jestem katolikiem, praktykującym. Nie wyzjane Rydza, wręcz przeciwnie... Staram się rodzielać Kościół od Polityki.
A odnośnie satanizmu... imo większośc tych "symboli stanistycznych" to poprostu dla śmiechu. Sam się często używam liczby 666 i słucham muzyki podchodzącej pod stanistyczną bądź satanistycznej [troche

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
Zydzi nam nic nie robia zlego???????????czlowieku wez ochlon!a czyje sa banki na ktore narzekasz?polskie???????????????to ja ci mowie ze nie polskie i te kredyty ktore zaciagasz glabie np.5ys.a splacasz im po 4 latach 8tys to dajesz zydom a nie polakom,bo w innych krajach zachodnich czegos takiego nie ma!!!wycwanili sie i wiedza ze tu dorwa w polsce cimnogrod i beda brali kredyty i jeszcze im nawina makaron na uszy ze okazje dostali biorac kredyt
dawid 89 a z kad sie wzielo te imie?
dalej kosciol oplowaj,bo ja ci powiem ze taka jest nagonka na kosciol ze nikt go nie chce bronic.
mam znajomych kilku ksiezy ale do praktykujacego mi katolika mi serio daleko,wiem tylko tyle ze chlopaki nawet na piwo nie maja czasami a co dopiero na motocykl,a homosexualisci z Zydami caly czas im geby doprawiaja zeby ich osmiszyc,oni siedza cicho ale ja tak jak juz wczesniej pisalem ze nie jestem z tych co nadstwiaja drogi policzek tyko takiemu pedrylowi z Zydem to chetnie bym gebe skapiszonowal za jego klamstwa
dawid 89 a z kad sie wzielo te imie?
dalej kosciol oplowaj,bo ja ci powiem ze taka jest nagonka na kosciol ze nikt go nie chce bronic.
mam znajomych kilku ksiezy ale do praktykujacego mi katolika mi serio daleko,wiem tylko tyle ze chlopaki nawet na piwo nie maja czasami a co dopiero na motocykl,a homosexualisci z Zydami caly czas im geby doprawiaja zeby ich osmiszyc,oni siedza cicho ale ja tak jak juz wczesniej pisalem ze nie jestem z tych co nadstwiaja drogi policzek tyko takiemu pedrylowi z Zydem to chetnie bym gebe skapiszonowal za jego klamstwa
xxxx
-
Inku napisał(a):Buahaha ale pierdoły:lol:
Dawid i czemu ma służyć ten fragment dotyczący PRZEBACZENIA??
naucz sie może czytac ze zrozumieniem to pogadamy

oj fajer... w większości sie z Tobą zgadzałem, wiedziałem skąd wzieła sie ta cała złość, ale chyba jednak nie wszystko z Twoimi poglądami ok

żegnam wszystkich, temat nie na moje nerwy, i tak nikt z nikim nie dojdzie tu do porozumienia, w ankiecie do rejestracji na tym forum nie ma wymogu że wszyscy muszą być katolikami, więc jasne że porozumienia NIE BĘDZIE, spór ten nigdy sie nie skończy, pozdr
Ostatnio edytowano 17/6/2007, 13:50 przez dawid 89, łącznie edytowano 1 raz
-
dawid 89 - Moderator
dawid 89 napisał(a):Inku napisał(a):Buahaha ale pierdoły:lol:
Dawid i czemu ma służyć ten fragment dotyczący PRZEBACZENIA??
naucz sie może czytac ze zrozumieniem to pogadamynawet przepisać nie umiesz
widze że czepiać sie to Ty umiesz, gdybyś chociaż rozumiał to co piszesz, pozdrawiam i życze powodzenia
Co za lol. O czym jest ten fragment intelektualisto? :lol To definicja przebaczenia więc pytam po co to przytoczyłeś?
Ostatnio edytowano 17/6/2007, 13:52 przez Inku, łącznie edytowano 1 raz
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Terror napisał(a):panowie, trzymajcie klasę. Fajer, ty też.
Jeśli zamiast argumentów będą tu wyłacznie bluzgi to nie widzę tu miejsca dla takiego wątku.
chociaż jedna normalna wychowana osoba

Inku przeczytaj całość jeszcze raz, uważnie, możesz sobie l i t e r o w a ć, jeśli pomoże, ogólnie to nie chce mi sie z Tobą gadać, żegnam pana
Ostatnio edytowano 17/6/2007, 13:58 przez dawid 89, łącznie edytowano 1 raz
-
dawid 89 - Moderator
Traperoso :
Taka jest prawda - wiara wiara, religia religia a Kosciól instytucja. Oczywisnie nie generalizujemy - sa tam ludzie - jedni pozadni, inni nieco mniej, sa tez tacy jak rydzyk dorobkiewicze i kazdy miesza, a msci sie to na wiernych oczywiscie i niestety na ksieżach, tych mlodych, nizszych rangą ktorzy po prostu poszli do seminarium z wiary i z nadzieja na pomoc innym - oni nie maja na piwo, a coponiektorzy koledzy przegrywaja kase na remont dachu w karty (sytuacja z wro wlasnie). Wiec to tylko ludzie.
Instytucja kosciola dosc frywolnie podchodzi do tematu zycia, bo oczywiscie czarni nyet, zydzi tez, homoseksualiscie tez, masoni tez, etc...
Dosc ciekawe jest - ze Św. Maurycy, dowodca rzymskich legionistow (oddzialu KATOLICKIEGO) - drugi posiadacz Włóczni Przeznaczenia (pierwszy - Longinus) - BYL CZARNY , doslownie CZARNY JAK SMOLA i jako nie bylo problemow z tym by wyznawal taka wiare. Notabane poniosl smierc z rozkazu Cezara - za nie przyjecie rozkazu rozgromienia katoliciej demonstracji.
Wszystkie wyprawy krzyzowe, wszystko to co sie dzieje jest dmuchaniem topowego balonika - bo religia mimo iz 2007 lat istnieje to najwieksza nie jest
Zydzi - dziwne ze katolik wierzacy w Zyda otoczonego Zydami, ktorego ojciec jest BOGIEM (i Zydem) tak wlasnie mysli, ale coz - nie dziwne ze przy takim traktowaniu Zydzi beda Cie kochac.
Homoseksualizm jest tematem niewygodnym - bo istnieje w naturze od ZAWSZE - a nie ma interpretacji Biblijnej. Moim zdaniem, skoro wiadomo iz nie jest to choroba, tylko po prostu naturalna odpowiedz na przeludnienie, zmiana wiazan w DNA i zdazaja sie take osobniki od poczatku swiata w kazdym gatunku, interpretacja jest prosta - tak chcial stwórca i tak to przewidzial (nie wazne ktory stwórca). Po prostu - ludzie jak my, tak samo czujacy - krwawia kiedy ich zranisz, smieja sie kiedy jestes dla nich mily.
Fajer: Nie potrafisz tego zrozumiec?
// Gandalf: thx //
Taka jest prawda - wiara wiara, religia religia a Kosciól instytucja. Oczywisnie nie generalizujemy - sa tam ludzie - jedni pozadni, inni nieco mniej, sa tez tacy jak rydzyk dorobkiewicze i kazdy miesza, a msci sie to na wiernych oczywiscie i niestety na ksieżach, tych mlodych, nizszych rangą ktorzy po prostu poszli do seminarium z wiary i z nadzieja na pomoc innym - oni nie maja na piwo, a coponiektorzy koledzy przegrywaja kase na remont dachu w karty (sytuacja z wro wlasnie). Wiec to tylko ludzie.
Instytucja kosciola dosc frywolnie podchodzi do tematu zycia, bo oczywiscie czarni nyet, zydzi tez, homoseksualiscie tez, masoni tez, etc...
Dosc ciekawe jest - ze Św. Maurycy, dowodca rzymskich legionistow (oddzialu KATOLICKIEGO) - drugi posiadacz Włóczni Przeznaczenia (pierwszy - Longinus) - BYL CZARNY , doslownie CZARNY JAK SMOLA i jako nie bylo problemow z tym by wyznawal taka wiare. Notabane poniosl smierc z rozkazu Cezara - za nie przyjecie rozkazu rozgromienia katoliciej demonstracji.
Wszystkie wyprawy krzyzowe, wszystko to co sie dzieje jest dmuchaniem topowego balonika - bo religia mimo iz 2007 lat istnieje to najwieksza nie jest

Zydzi - dziwne ze katolik wierzacy w Zyda otoczonego Zydami, ktorego ojciec jest BOGIEM (i Zydem) tak wlasnie mysli, ale coz - nie dziwne ze przy takim traktowaniu Zydzi beda Cie kochac.
Homoseksualizm jest tematem niewygodnym - bo istnieje w naturze od ZAWSZE - a nie ma interpretacji Biblijnej. Moim zdaniem, skoro wiadomo iz nie jest to choroba, tylko po prostu naturalna odpowiedz na przeludnienie, zmiana wiazan w DNA i zdazaja sie take osobniki od poczatku swiata w kazdym gatunku, interpretacja jest prosta - tak chcial stwórca i tak to przewidzial (nie wazne ktory stwórca). Po prostu - ludzie jak my, tak samo czujacy - krwawia kiedy ich zranisz, smieja sie kiedy jestes dla nich mily.
Fajer: Nie potrafisz tego zrozumiec?
// Gandalf: thx //
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
dawid 89 ale dla mnie nie kazdy musi byc katolikiem,moga byc i muzulmanie,Zydzi i geye,ale niech sie nie smieja i nie szerza klamstw na moj temat,mojej matki i moich znajomych ksiezy,bo to mnie wkurwia,juz setny raz mowie ze znam ksiezy co maja marzenia motocyklowe i tylko to im chyba pozostalo
a nie miliny w zlocie tak jak to chce przedstawic pare osob z gandafem na czele,wale ich,bo dla mnie to oni powinni razem z pedrylami dojsc do porozumienia i by byli razem szczesliwi...

xxxx
-
simonw-kolejny człowiek na poziomie, jedyne do czego mógłbym sie doczepić to do tego że nigdzie niema żadnej wzmianki o tym że Bóg jest żydem, ale z resztą sie zgadzam, pozdrawiam
z tym sie zgadzam, pisałem że mój wujek jest księdzem, tylę że jego mażenie sie spełniło, ma 50 lat i dorobił sie czoperka
fajerstarter napisał(a):dawid 89 ale dla mnie nie kazdy musi byc katolikiem,moga byc i muzulmanie,Zydzi i geye,ale niech sie nie smieja i nie szerza klamstw na moj temat,mojej matki i moich znajomych ksiezy....
z tym sie zgadzam, pisałem że mój wujek jest księdzem, tylę że jego mażenie sie spełniło, ma 50 lat i dorobił sie czoperka

-
dawid 89 - Moderator
Coz, tutaj specjalnie wlasnie tak to sformulowalem -zeby wywolac jakies przemyslenia.
Owszem - ale wybral wlasnie narod zydowski, jako swoich pomazancow, jako ludzi ktorzy maja szerzyc wiare na ziemi - tak wiec - biorac pod uwage inne narodowosci - jednak najbardziej mu pasowali - a to juz sympatyzowanie z Zydami, z czego nasz kolega moglby byc niezadowolony.
Frywolnie interpretujac taka postawe i wybierajac dowolne cytaty z kolegi - takze i bog znalazl by szczesliwe miejsce z homoseksualistami.
Moze mala refleksja jednak nad pogladami Fajer ?
// Czy na prawde wszyscy zydzi sa zli, kazdy homoseksualizsta powinien isc do getta i gazu, kazdy ksiadz jest zlodziejem ? Moze bez generalizowania, troszke wiecj asertywnosci. Bron swojego zdania, w taki sposob by nie kierowac agresji ku innym - mozesz powiedziec ze osobiscie nie lubisz zydow, ale nie za to ze oddychaja - czy ze maja banki. Nie wiem czy wiesz, Hiler bardzo podobnie myslal, przed wydaniem rozkazu o eksterminacji zydow, zaproponowal amerykanskim zydom, WYKUPIENIE swoich rodakow z gett, porponujac stworzenie ogromngo getta na MADAGASKARZE - kiedy Ci sie nie zgodzili, wyslano rozkaz.
Tez myslal ze wszyscy zydzi spia na kasie.... //
Owszem - ale wybral wlasnie narod zydowski, jako swoich pomazancow, jako ludzi ktorzy maja szerzyc wiare na ziemi - tak wiec - biorac pod uwage inne narodowosci - jednak najbardziej mu pasowali - a to juz sympatyzowanie z Zydami, z czego nasz kolega moglby byc niezadowolony.
Frywolnie interpretujac taka postawe i wybierajac dowolne cytaty z kolegi - takze i bog znalazl by szczesliwe miejsce z homoseksualistami.
Moze mala refleksja jednak nad pogladami Fajer ?
// Czy na prawde wszyscy zydzi sa zli, kazdy homoseksualizsta powinien isc do getta i gazu, kazdy ksiadz jest zlodziejem ? Moze bez generalizowania, troszke wiecj asertywnosci. Bron swojego zdania, w taki sposob by nie kierowac agresji ku innym - mozesz powiedziec ze osobiscie nie lubisz zydow, ale nie za to ze oddychaja - czy ze maja banki. Nie wiem czy wiesz, Hiler bardzo podobnie myslal, przed wydaniem rozkazu o eksterminacji zydow, zaproponowal amerykanskim zydom, WYKUPIENIE swoich rodakow z gett, porponujac stworzenie ogromngo getta na MADAGASKARZE - kiedy Ci sie nie zgodzili, wyslano rozkaz.
Tez myslal ze wszyscy zydzi spia na kasie.... //
Ostatnio edytowano 17/6/2007, 14:14 przez simonw, łącznie edytowano 1 raz
-
simonw - Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości