Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
w najgorszym wypadku jeden w najlepszym z 12 

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Tuleja?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Nikasil, tulei nie chcem wstawiam wiele złego słyszałem na temat tulei, robił ktoś regenerację nikasilu? warto? czy lepiej szukać innego cylindra z nikasilem (a jeżeli tak to czy nowy dostanę czy używkę trzeba kupic) - tuleja nie wchodzi absolutnie w grę.
- kamilxxx7
- Świeżak
pewnie że warto kolego, jeżeli cylinder nie jest zakatowany, popękany, nie ma wżerów, a nawet jak są to się je naprawi, mogę załatwic Ci za 1000zł bardzo dobrej jakości nicasil, sam robilem w tej firmie oraz wiele osób i nikt złego słowa nie powiedział, mam na to gwarancje jakosci
człowiek wie co dobre dla maszyny a wy tu piepszycie o tulei... tuleja to zło, tyle w tym temacie. nicasilem pokrywa się cylinder więc kazde ubytki, nierówności się wyrównają
człowiek wie co dobre dla maszyny a wy tu piepszycie o tulei... tuleja to zło, tyle w tym temacie. nicasilem pokrywa się cylinder więc kazde ubytki, nierówności się wyrównają
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
WITAM
Mam dt 125 r chciałbym ją jeszcze trochę wzmocnić, znajomy mówił zebym przy wymianie napędu zmniejszyć ilość zębów na przedniej zębatce. jak uważacie czy nie zaszkodzi to silnikowi, czy nie będzie dostawał za ostro po tyłku??? sorki jeśli ten temat był poruszany ale czaiłem i nic nie znalazłem.
Mam dt 125 r chciałbym ją jeszcze trochę wzmocnić, znajomy mówił zebym przy wymianie napędu zmniejszyć ilość zębów na przedniej zębatce. jak uważacie czy nie zaszkodzi to silnikowi, czy nie będzie dostawał za ostro po tyłku??? sorki jeśli ten temat był poruszany ale czaiłem i nic nie znalazłem.
- plÄ…tdt125r
- Świeżak
silnik powinien sobie odpocząć chyba że będziesz ciągną do odciny i patrzył ile wyciągnie(zmniejszy się prędkość)
-
Mam pytanie. Co jest droższe w utrzymaniu Ktm sx250f czy honda crf250 lub kawasaki kx250f ? Wiem ze "jak dbasz tak masz" ale jezeli np to samo mial bym wymienic w ktm i hondzie lub kawasaki ( kilka czesci lub caly silnik - te same czesci !) to ktory remont by mnie drożej wyniósł ? ktma czy hondy-kawasaki ?
aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
ceny remontu mogły by wyjść może o 50 zł taniej lub drożej co w takich moto wyjeździ się na raz (ceny remontów bardzo zbliżone) większą różnicą będzie czy kupisz zadbanego czy mine
-
dokładnie, kupując używke duzo wazniejsze jest to w jakim stanie trafisz sprzet, niz to czy to ktm czy honda. czesto rózne moto maja rózne hmm swoje konstrukcje które w przypadku uszkodzenia sa potem kosztowne. np dla porównaia KXF ( i rmz bliźniacze )maja wałki rozrządu które dosyć łatwo mogą ulec przestawieniu. i naprawa nie wchodzi w gre, jedynie wymiana na nowe/uzywane. co w przypadku ktma np nie wchodz w ogóle w grę, ktm ma za to np hydrauliczne sprzegło które jest sporym plusem podczas samej jazdy, ale minusem w nieco starszych maszynach bo w przypadku uszkodzenia np pompki wymiana jest równiez dosyc kosztowna... ale tak mozna cos o kazdym sprzęcie powiedzieć. i cena serwisu wyjdzie podobna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Enduro na tor się nie nadaje... Hard Enduro jeszcze jeszcze, ale takiego nie ma w takiej pojemności. Crossy nie posiadają homologacji. Jeśli chcesz jeździć po torze to musisz kupić crossa, ale w takiej pojemności tylko 80ccm, np. Yamaha YZ, Honda CR, Kawasaki KX itp. Enduro ci nie bd wypisywał, bo takie są tylko motorowery (ew. przerobione na 70-80ccm), ale to Soft Enduro, więc kompletnie się nie nada do toru mx. Enduro mają homologacje, a full crossy nie- proste.
http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
jedyny motocykl który jako tako nadaje się fabrycznie na tor, i ma homologacje to hm CRE, jeszcze jest np kawasaki ksr tylko to chyba wiekszy silnik miało i jest dla dzieci
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zobacz kolego jak wygląda ksr i pomysl czy taka yz 125 była by równie dobra dla dziecka które mogło by dosiadac KSR
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości