Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Dział enduro/cross, ale tutaj zapewne wiecej osób miało do czynienia z SM niż gdzie indziej.
SM podobały mi się od dawna, ale zwykle je wykluczałem ze względu na 170cm wzrostu. Ale pytanie nie boli, więc czy jest jakieś SM w 4T (pojemność powiedzmy nie ograniczona) któremu bym podołał? Nie nastawiam sie na całe stopy na ziemi, ale chociaż tak na połowę. Chodzi mi o seryjne moto, bez bawienia się w akcesoryjne zawiechy, wybebeszanie siedzenia itp. Wizualnie SM jest wysokie, ale tu pojawia sie kluczowy czynnik, czyli szerokosć siedzenia. I dlatego mam jeszcze nadzieje.
Wiec czy jest jakieś SM w 4T na którym dałbym radę jeździć jak człowiek przy wzroście 170cm?
SM podobały mi się od dawna, ale zwykle je wykluczałem ze względu na 170cm wzrostu. Ale pytanie nie boli, więc czy jest jakieś SM w 4T (pojemność powiedzmy nie ograniczona) któremu bym podołał? Nie nastawiam sie na całe stopy na ziemi, ale chociaż tak na połowę. Chodzi mi o seryjne moto, bez bawienia się w akcesoryjne zawiechy, wybebeszanie siedzenia itp. Wizualnie SM jest wysokie, ale tu pojawia sie kluczowy czynnik, czyli szerokosć siedzenia. I dlatego mam jeszcze nadzieje.
Wiec czy jest jakieś SM w 4T na którym dałbym radę jeździć jak człowiek przy wzroście 170cm?
-
Arturo925 - Stały bywalec
Czytam i czytam i liter nie widzę(zmień avatar) a tak poważnie to ja mam 178 i jeżdżę crossem (a sm to motor pokroju cross) tylko że ma mniejsze koła wiec wydaje mi się ze powinieneś bez problemu dostawać co najmniej jedną całą stopą do ziemi
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Nom, i to tez wlasnie jest dla mnie na plus. Mierzylem noge i mam 77cm (duzo osob na to zwraca uwage, jesli ktos wypisuje tylko wzrost). Na cycle-ergo ciezko widze siebie na SMie. A jakies konkretne modele sa 'niskie' czy po prostu trzeba mierzyc? Bo nie ukrywam, ze takie 250 w 4T chetnie bym przygarnal
-
Arturo925 - Stały bywalec
- Damianooo1998
- Świeżak
Motocykl zawsze można jeszcze przydusić do ziemi i będzie ci się niżej siedziało
Jak się lekko pochylisz to równie dobrze będziesz sięgać.
Jak się lekko pochylisz to równie dobrze będziesz sięgać.
-
Street4Fun - Bywalec
ostatnio mialem problem z zaworami ssacymi luzy zmniejszaly sie strasznie szybko po ok 0,2 -0,5mth (zawory ssace) wyciagnalem glowice i od spodu wyglada tak http://pokazywarka.pl/mwgacm/ jakies pomysly co to moze byc?
KX250F
-
wawzon - Bywalec
Na moje oko to niedomykające się zawory, ale mogę się mylić. nalej benzyny to kanałów ssącego i wydechowego i sprawdz czy zawór nie będzie ssię pocił.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
jak dla mnie to zawory juz powpadały. wycisnij zawory ( np postaw głowice w połowie na czyms stole czy cos, nacisnij ręka zawór, i patrz od jak zawór wyjdzie jak wyglada. na moje oko to juz pewnie to nei zawory tylko żyletki ;D bez minimum wymiany zaworów sie nie obejdzie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pytaj speców od kawasaki, zadzwon do serwisu moze cos doradza. jedne moto sobie radza ze stalówkami inne nie bardzo. z tego co słyszałem mozna, ale trzeba sp[rezyny dac inne pod stalowe zawory. rózca na pewno by była ale dla amatora mało istotna.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czy przeskoki podczas obracania korby są normalne? Podczas obracania korby słychać cyknięcie i korba przeskakuje, korba stara (Hot Rods). Czy może u was korba na wale obraca się bez żadnych oporów??
KTM exc 250 4t 2002
KTM exc 250 4t 2002
ktm exc 250 4t 2002
-
kzq - Świeżak
korba nie moze miec najmniejszych oporów. ma wszystko chodził płynnie nie ma mowy o przycięciach czy o tym ze korba sie ciezko obraca.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
włąsciwie niby zima sa tansze, ale nie napalał bym sie na to ze zima kupisz okazje. zima np nie masz jak stestowac motocykla bo jest za slisko i za zimno. jak chceszx kupic moto to kupisz, o ile bedziesz cierpliwy
to zalezy od WORDu, który głownie patrzy na pogode
to zalezy od WORDu, który głownie patrzy na pogode
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
Witam, mam pytanie co do gaźnika cr 125 2000r. Nie wie ktoś skąd moge wziąć rozmiar przejściówki dyszy głównej? Chodzi mi o Rozpylacz, po ang. Needle Jet holder, albo Nozzle main, w to się wkręca dysze główną i potrzebuje rozmiar tej części, tak jak jest w dyszach np. przepustowość 360. Wiem, że na tej przejściówce powinno być napisane, ale nie mam starej wiec nie mam skad znaleźć rozmiar.
To jest na tym rysunku numer 34.
http://www.servicehonda.com/hard%20part ... uretor.jpg
To jest na tym rysunku numer 34.
http://www.servicehonda.com/hard%20part ... uretor.jpg
-
Nagaroth - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości