Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Pojemności ... litości!
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Pojemności ... litości!

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 11/1/2011, 15:05

Właśnie dlatego zamówiłem sobie ćwiartkowego brata dla Gienka :)<br><hr>pan_wiewiorka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/3/2011, 18:46

Komentatorzy napisał(a):Żeby to tylko trafiało do wszystkich...Ja zacząłem od Małego Zephirka (550ccm, 51KM) a przesiadłem się z Jawy TS350 (nad którą częściej się modliłem, jak jeździłem). Jeżdże tym drugi sezon i twierdze, że jest BAJKA!!! A kumpel chce zamienić Mustanga na sportową ZX9R i chce się uczyć na tym jeździć... A podejrzewam, że nie da rady go wyprowadzić z garażu. Pozdrawiam i z rozsądkiem proszę państwa... Przyczepności.<br><hr>Adrianos<br>
jestem tego samego zdania ja przesiadlem sie z jawy na zzr600<br><hr>joachim
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/3/2011, 21:01

Koles co Cie obchodzi,czym ludzie jezdza?Zazdroscisz?Na to wyglada,bo gdybys mial pieniadze to sam bys jezdzil harlejkiem z duza pojemnoscia.Artykul kolesia z kompleksami i zawiscia i zazdroscia.Nie bedziesz kolego prezesem firmy i nie bedzie Cie stac na dobry motor.Dlatego siedz cicho na swoim skuterku i ciesz sie jazda.Jezeli ktos ma smykalke do jazdy to nauczy sie nawet na duzej pojemnosci i znam mnostwo takich ludzi.Pozdrawiam kolesia z kompleksami.<br><hr>maksik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/4/2011, 18:22

ja mam piaggio nrg mc2 50 cm3 z '99, ma niezłe szarpnięcie na starcie i ciągnie do ok 90 km/h. moim zdaniem dla poczontkującego to świetny sprzęt na zapoznanie się z jednośladami. Mówię tu całkowicie poważnie. Ostatnio miałem wypadek, nie utrzymałem skutera przy prędkości ok 60 - 70 km/h "na naszych polskich drogach" (muldy) i do tego był tam lekki zakręt. Wcześniej jeździłem tą drogą chyba z x razy i to rutyna "przykręciła mi trochę mantę"... Wyszedłem z tego poobijany (długo by jeszcze mówić) ale przeżycie jest traumatyczne. Więc co do tego tekstu to zgadzam się całkowicie z autorem. Nie mówię że duże pojemności to kaplica, ale że na nasze warunki drogowe i nie raz brak doświadczenia kierowców - 500-KA NA POCZĄTEK TO LEKKA PRZESADA<br><hr>prezes
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/4/2011, 10:19

Komentatorzy napisał(a):Koles co Cie obchodzi,czym ludzie jezdza?Zazdroscisz?Na to wyglada,bo gdybys mial pieniadze to sam bys jezdzil harlejkiem z duza pojemnoscia.Artykul kolesia z kompleksami i zawiscia i zazdroscia.Nie bedziesz kolego prezesem firmy i nie bedzie Cie stac na dobry motor.Dlatego siedz cicho na swoim skuterku i ciesz sie jazda.Jezeli ktos ma smykalke do jazdy to nauczy sie nawet na duzej pojemnosci i znam mnostwo takich ludzi.Pozdrawiam kolesia z kompleksami.<br><hr>maksik<br>
Twoja wypowiedź idealnie odwzorowuje stereotyp myślenia świeżo upieczonych mistrzów dwóch kółek zawarty w tekście, doświadczenie nie wynika z zasobności portfela.
Artykuł bardzo trafnie pokazuje mechanizm kierujący wyborem sprzętu, i nie dowodzi zawiści czy statusu społecznego autora o którym nie masz pojęcia. Przypuszczalnie tekst przekroczył twoje zdolności pojmowania i nie zrozumiałeś zawartego w nim sensu
Jeżeli zaczynasz na mniejszym/lżejszym sprzęcie nauczysz się więcej i szybciej. Masz lepszą kontrolę nad tym co się dzieje, nie walczysz z motorkiem Rozpędzić się na prostej potrafi większość, wyhamować w sytuacji krytycznej czy latać szybko i bezpiecznie po winklach już znacznie mniej z Nas.<br><hr>xed
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/4/2011, 11:47

Komentatorzy napisał(a):Koles co Cie obchodzi,czym ludzie jezdza?Zazdroscisz?Na to wyglada,bo gdybys mial pieniadze to sam bys jezdzil harlejkiem z duza pojemnoscia.Artykul kolesia z kompleksami i zawiscia i zazdroscia.Nie bedziesz kolego prezesem firmy i nie bedzie Cie stac na dobry motor.Dlatego siedz cicho na swoim skuterku i ciesz sie jazda.Jezeli ktos ma smykalke do jazdy to nauczy sie nawet na duzej pojemnosci i znam mnostwo takich ludzi.Pozdrawiam kolesia z kompleksami.<br><hr>maksik<br>
popieram w całej rozciągłości; to zakompleksieni pseudofaceci bez kasy wypisują takie bzdety; też myślę, że gdyby mieli kasę zaczęli by od Harleya; zwykła polska zazdrość a idiota zabije się na hulajnodze.....<br><hr>zbygru
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/4/2011, 11:52

ciekawi mnie ile lat ma autor? chyba jest młody skoro pisze o starych głupcach i emerytach na skuterach; jest bezczelny i ograniczony i chyba bez kasy i z kompleksami; tak go odbieram po przeczytaniu tekstu, który chyba spłodził po wizycie w salonie np Harleya z pustym portfelem<br><hr>zz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/4/2011, 11:55

Komentatorzy napisał(a):Twoja wypowiedź idealnie odwzorowuje stereotyp myślenia świeżo upieczonych mistrzów dwóch kółek zawarty w tekście, doświadczenie nie wynika z zasobności portfela.
Artykuł bardzo trafnie pokazuje mechanizm kierujący wyborem sprzętu, i nie dowodzi zawiści czy statusu społecznego autora o którym nie masz pojęcia. Przypuszczalnie tekst przekroczył twoje zdolności pojmowania i nie zrozumiałeś zawartego w nim sensu
Jeżeli zaczynasz na mniejszym/lżejszym sprzęcie nauczysz się więcej i szybciej. Masz lepszą kontrolę nad tym co się dzieje, nie walczysz z motorkiem Rozpędzić się na prostej potrafi większość, wyhamować w sytuacji krytycznej czy latać szybko i bezpiecznie po winklach już znacznie mniej z Nas.<br><hr>xed<br>
chłopie, Ty chyba czytałeś inny artykuł<br><hr>zz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 16:29

Komentatorzy napisał(a):ciekawi mnie ile lat ma autor? chyba jest młody skoro pisze o starych głupcach i emerytach na skuterach; jest bezczelny i ograniczony i chyba bez kasy i z kompleksami; tak go odbieram po przeczytaniu tekstu, który chyba spłodził po wizycie w salonie np Harleya z pustym portfelem<br><hr>zz<br>
też nie masz za dużo lat, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...<br><hr>llime
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 17:33

Komentatorzy napisał(a):ciekawi mnie ile lat ma autor? chyba jest młody skoro pisze o starych głupcach i emerytach na skuterach; jest bezczelny i ograniczony i chyba bez kasy i z kompleksami; tak go odbieram po przeczytaniu tekstu, który chyba spłodził po wizycie w salonie np Harleya z pustym portfelem<br><hr>zz<br>
Komentatorzy napisał(a):też nie masz za dużo lat, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...<br><hr>llime<br>
komentuj artykuł a nie komentarze a jeśli chcesz wiedzieć to moja osoba pasuje do ironicznie opisywanych starszych panów, jeżdże ciężką maszyną od kilku lat po 30 latach przerwy i traktuję to jako przyjemność bez wygłupów i nie miałem sytuacji skrajnych bo myślę a jak ktoś nie myśli to i na rowerze się zabije; a autor uważa się za alfę i omegę i poucza innych w sposób bezczelny<br><hr>zzz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 14:32

Ja wlasnie naleze do kategorii "dziadkow" co dzieci odchowali i chcieliby sobie kupic na "starosc" motocykl. (doswiadczenie mam z jazdy Jawa i MZ bo jak sie uczylem to innych nie bylo). Chcialem przed zakupem doskolic/przypomniec umiejetnosci. Okazolo sie to jak na razie niemozliwe. Nie znalazlem, zadnej szkoly w W-wie, ktora dysponowala by motorem o poj. pow. 250cm3. Moze ktos zna taka ?<br><hr>Krawat
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 19:28

Komentatorzy napisał(a):Ja wlasnie naleze do kategorii "dziadkow" co dzieci odchowali i chcieliby sobie kupic na "starosc" motocykl. (doswiadczenie mam z jazdy Jawa i MZ bo jak sie uczylem to innych nie bylo). Chcialem przed zakupem doskolic/przypomniec umiejetnosci. Okazolo sie to jak na razie niemozliwe. Nie znalazlem, zadnej szkoly w W-wie, ktora dysponowala by motorem o poj. pow. 250cm3. Moze ktos zna taka ?<br><hr>Krawat<br>
Polecam szkołę jazdy promotor. (<a href="http://www.pro-motor.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.pro-motor.pl</a>)<br><hr>prezes
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/4/2011, 16:21

Komentatorzy napisał(a):też nie masz za dużo lat, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...<br><hr>llime<br>
Komentatorzy napisał(a):komentuj artykuł a nie komentarze a jeśli chcesz wiedzieć to moja osoba pasuje do ironicznie opisywanych starszych panów, jeżdże ciężką maszyną od kilku lat po 30 latach przerwy i traktuję to jako przyjemność bez wygłupów i nie miałem sytuacji skrajnych bo myślę a jak ktoś nie myśli to i na rowerze się zabije; a autor uważa się za alfę i omegę i poucza innych w sposób bezczelny<br><hr>zzz<br>
ja natomiast odbieram ciebie jako trochę nadętego buraka, który nie ma dystansu do siebie. A autor fajnie i trafnie opisał stereotypy. Wyjątki o tychże, są zawsze..ale ty akurat oburzając się z niezrozumieniem do nich nie należysz. <br><hr>mike
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/4/2011, 16:27

Komentatorzy napisał(a):Twoja wypowiedź idealnie odwzorowuje stereotyp myślenia świeżo upieczonych mistrzów dwóch kółek zawarty w tekście, doświadczenie nie wynika z zasobności portfela.
Jeżeli zaczynasz na mniejszym/lżejszym sprzęcie nauczysz się więcej i szybciej. Masz lepszą kontrolę nad tym co się dzieje, nie walczysz z motorkiem Rozpędzić się na prostej potrafi większość, wyhamować w sytuacji krytycznej czy latać szybko i bezpiecznie po winklach już znacznie mniej z Nas.<br><hr>xed<br>
Komentatorzy napisał(a):chłopie, Ty chyba czytałeś inny artykuł<br><hr>zz<br>
kolejny dowód na to, że masz jakieś kompleksy. Skoro uważasz się za innego niż ci opisani w artykule, to o co się burzysz? A może po prostu wozisz ten styropian w sakwach na wieczornej przejażdżce po centrum swojej wsi...?-.-<br><hr>mike
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/4/2011, 20:29

Komentatorzy napisał(a):komentuj artykuł a nie komentarze a jeśli chcesz wiedzieć to moja osoba pasuje do ironicznie opisywanych starszych panów, jeżdże ciężką maszyną od kilku lat po 30 latach przerwy i traktuję to jako przyjemność bez wygłupów i nie miałem sytuacji skrajnych bo myślę a jak ktoś nie myśli to i na rowerze się zabije; a autor uważa się za alfę i omegę i poucza innych w sposób bezczelny<br><hr>zzz<br>
Komentatorzy napisał(a):ja natomiast odbieram ciebie jako trochę nadętego buraka, który nie ma dystansu do siebie. A autor fajnie i trafnie opisał stereotypy. Wyjątki o tychże, są zawsze..ale ty akurat oburzając się z niezrozumieniem do nich nie należysz. <br><hr>mike<br>
tak jak autor świetnie potrafisz obrażać innych, którzy mają inne zdanie i w związku z tym koniec rozmowy<br><hr>hhh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/5/2011, 16:21

Komentatorzy napisał(a):chłopie, Ty chyba czytałeś inny artykuł<br><hr>zz<br>
Komentatorzy napisał(a):kolejny dowód na to, że masz jakieś kompleksy. Skoro uważasz się za innego niż ci opisani w artykule, to o co się burzysz? A może po prostu wozisz ten styropian w sakwach na wieczornej przejażdżce po centrum swojej wsi...?-.-<br><hr>mike<br>
Zastanów się z kim i o czym dyskutujesz... Chce, niech bierze hayabuse na początek, i nazwijcie mnie haterem. Ja nie porywam się z motyką na księżyc. Różnicę zobaczymy na drodzę za kilka lat.<br><hr>nmnoto
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/5/2011, 10:06

Booski test:):):)!!! Właśnie "zesiadłem" z CBR 600RR na nowiutką 125SHi bo:
1. choćbym nie wiem jak delikatnie jeździł RR paliła za dużo... a bo ślimaczenie mnie irytowało:)
2. w korkach skuter jest "sprawniejszy"
3. może mało męski jak wyraził się kolega na SAVAGE ale za to ja jadę nadal gdy on stoi:)
4. czasem to nawet żona wyskoczy po bułki:)
5. stać mnie nawet na serwis w Hondzie:):):)<br><hr>zibi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2011, 20:46

Sytuacja z życia wzięta...
Salon HD w Warszawie Liberator obok szkoła jazdy. Ósemki kręci znany prezenter P. Kraśko. Kolega z salonu mówi, że robi prawo jazdy na motocykl. Za jakiś czas jestem znowu w HD i pytam jak P.K. a kolega mówi, że zdał oczywiście i właśnie kupił nowego V-roda. Jak widać problem nie dotyczy tylko 17-to latków.<br><hr>Bandito
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/5/2011, 20:55

Czasami bujając w świecie polskich motocyklistów , zastanawiam się czy jestem czasem nie w amerykańskim świecie. Tak! Amerykańskim !!! W usa wszystko musi być największe , największy motocykl, najmocniejszy ,naj ,!Jesteśmy podobni do nich co do ilości koni i pojemności . Różni nas to ,że u nich duże moto są tanie , zarabiają więcej , paliwo jest w cenie kiepskiego piwa , drogi są szerokie, mające kilka pasów i jest piękna pogoda . No ! Są ludzie i niestety przez wiele lat jeszcze będą dla których moto o pojemności <br><hr>ecectra
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/6/2011, 10:08

Miało by to sens gdyby nie subpolarny klimat w jakim żyjemy.
Normalny statystyczny polak może jeździć na moto przez 3-4 miesiące w roku. Bo albo śnieg, albo zimno, albo ślisko, albo deszcz pada.

90% użytkowników o2o to osoby które mają to dla zabawy, 9% to kurierzy i goście od pizzy a 1% to goście którzy przez te 3-4 miesiące próbują uzasadnić sens motocykla jako środka transportu.

Niestety, klimat na to nie pozwala.<br><hr>A.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości

na górê