Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
joł skejcie
nic sie nie stanie. ale po co ? od tego jest kopka zeby palic z kopki.
nic sie nie stanie. ale po co ? od tego jest kopka zeby palic z kopki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No nie wiem bo mam pozyczony motor od znajomego bo moja yzf 450 bede miał w wtorek i mam motor pozyczony od kumpla i odpaliłem tak ze 4-6 razy i tak mi sie wydaje ze silnik ma całkiem inny głos... a nie chciałbym zeby cos sie tam stało bo cała kase wydaje na remont yamaszki... i temu sie pytam czy mogło sie cos stac...
- arni1
- Świeżak
pójdź do sklepu rolniczego, lub jakiegoś podobnego który ma takie i inne rzeczy mechaniczne do pojazdów. Przyjdź ze starym łożyskiem podaj wymiary, poproś o lepszą firme i sprawa z głowy. (jeżeli takowy oczywiście masz w swoim city) A jak już chesz koniecznie z internetu to jak wyżej arni napisał lub allegro, mieloch, google.
-
grunder - Mieszkaniec forum
a ja ci doradze tak :
kup najtansze łozyska. głowna przyczyna w crossacch zatarcia łozysk jest pył piach i woda. (wiec nie zajeździsz łozysk w sposób naturalny czyli z powodu pewnycch obciazen i obrotów ) wszystko jest kwestia kiedy puscci uszczelniacz. i wtedy czy masz lozysko za 200 zl czy za 40 zł to ci tak samo padna :d i radze ci kupic sredniej klasy lozyska w zwyklym sklepie. ja do KTMa kupowalem to kolo 50 zl mnie komplet na 2 kola wyszedł. i od wakacji (odkad zrobilem to) nie ma najmniejszego luzy. a latalem tez w ostrym błocie
wiec jak narazie jestem zadowolony. druga sprawa - wole wydac 4 X 50 zł i latac 2 -3 sezony niz 200 zł jednorazowo i mooze dociągnac do 2 sezonów na 1 zestawie
taka moja rada. a co zrobisz to juz twój wybór
kup najtansze łozyska. głowna przyczyna w crossacch zatarcia łozysk jest pył piach i woda. (wiec nie zajeździsz łozysk w sposób naturalny czyli z powodu pewnycch obciazen i obrotów ) wszystko jest kwestia kiedy puscci uszczelniacz. i wtedy czy masz lozysko za 200 zl czy za 40 zł to ci tak samo padna :d i radze ci kupic sredniej klasy lozyska w zwyklym sklepie. ja do KTMa kupowalem to kolo 50 zl mnie komplet na 2 kola wyszedł. i od wakacji (odkad zrobilem to) nie ma najmniejszego luzy. a latalem tez w ostrym błocie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, chciałem zapytać czy jeździł ktoś w kasku z szybką? Coś w stylu kasku supermoto. Dla przykładu dam ten kask. I co o tym sądzicie.
http://allegro.pl/airoh-s4-z-szyba-i-da ... ml#gallery
http://allegro.pl/airoh-s4-z-szyba-i-da ... ml#gallery
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
są tego plusy: piach ci nie wali bo buzi, owady nie wbijają się w policzki i może też trochę ciszej slyszysz swój motór. Ale też i minus: nie ma tego chłodzenia prosto w twarz co w zwykłym bez szyby. No ale gdzie założysz google? Chyba że okulary przeciwsłoneczne:)
Przy wyborze to miałbym dylemat bo z szybą ma się to zabezpieczenie ale google też swoją drogą nadrabiały.
Ja nie jeździłem, ale godny uwagi jest kask
Poszukaj w aksesoriach motocyklowych lub napisz tam nowy temat
.
Przy wyborze to miałbym dylemat bo z szybą ma się to zabezpieczenie ale google też swoją drogą nadrabiały.
Ja nie jeździłem, ale godny uwagi jest kask

Poszukaj w aksesoriach motocyklowych lub napisz tam nowy temat

-
grunder - Mieszkaniec forum
taki kask tylko dla turystyki. - przeprawy dłuzsze traski - asfalt. wtedy to zdaje egzamin. w teren na ccrossówke tylko google 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, chciałem zapytać w jakich cenach mogą być uchwyty na końcy laga przedniego, te które sie montuje do nich koło przednie. Pytam tak orientacyjnie bo chce kupić używane ale w lepszym stanie niż moje obecne. Dzięki za odpowiedź.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
nie wiem czy o tym samym myslimy
ale ta część jest niewymienna. ona jest na stale z goleniem zawieszenia (czyli z tą chromowaną rurką ) i jak kupowac to całe zawieszenie bo raczej na czesci nic nie dostaniesz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak dokładnie te uchwyty są montowane na końcu tej chromowanej rurki. Do tych uchwytów potem jest mocowane koło przednie. Własnie mam od kogo kupić tą część, tyle ze nie wiem w jakich kwotach może to oscylować.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
mentorsct wiec jak juz pisalem te czesci sa niewymienne
one sa na stale z ta rurka chromowanÄ…. jedyne co to mozesz cale przednie lagi nowe kupic koszt kolo 500 zl za uzywki.
co do klockow
to nie asfalt i nie honda goldwing gdzie sie liczy technika hamowania zeby nie jadło klocków
tu niestety sie ich nie oszczędza. zalezy jaki masz motór jeszcze jezeli 2T no to klocki ida stosunkowo szybciej. w Mx głownie hamuje sie przodem. tyl słuzy do awaryjnego hamowania lub "zarzucania" w zakretach. jezeli masz 4T spora czesc hamowania przypada na silnik puszczasz gaz redukujesz i moto raz dwa zwalnia
i jeszcze zalezy jakie masz klocki. na rynku jest pełno róznych. sa miekkie i twarde - miekkie sa dobre bo dobrze sie "lepią" tarcz hamulcowych i dobrze hamuja ale wada - szybciutko sie ścierają. z kolei twarde potrafia nie scierac siebie tylko scierają tarcze hamulcowe (mi w cr ktos wsadzil na przod do oryginalnej tarczy twarde klocki i z tarczy zrobil sie papier
)

co do klockow

i jeszcze zalezy jakie masz klocki. na rynku jest pełno róznych. sa miekkie i twarde - miekkie sa dobre bo dobrze sie "lepią" tarcz hamulcowych i dobrze hamuja ale wada - szybciutko sie ścierają. z kolei twarde potrafia nie scierac siebie tylko scierają tarcze hamulcowe (mi w cr ktos wsadzil na przod do oryginalnej tarczy twarde klocki i z tarczy zrobil sie papier

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie.. zakupilem dt 125 i ma peknieta detke w tylnim kole........... i mam pytanie czy zna ktos jakies sklepy w wawie ktore sprzedaja je od reki/////
- kielbasa96
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 17 gości