Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
google.pl
i szukaj byle serwisu motocyklowego w warszawie. kurde tego jest krocie
i tam maja od reki (przynajmniej powinni) albo oddaj do wulkanizatora to ci ladnie zaspawa drewnianymi elektrodami dziurke i bedzie jak nowa 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
oo w google szukalem ale to wpisujesz , wchodisz i sie okazuje ze tylko ubrania czy np tylko do hond taka dupa troche..... z tym wulkanizatorem to good pomysl
- kielbasa96
- Świeżak
dętka to moze byc przeciez od wszystkiego
aby rozmiar sie mniej wiecej zgadzal. bo sa rozne. ja np w ktmie mam takie balony ze sie ledwo je wsadza ;/ i praktycznie bez pompowania rozdymuje oponke <lol2> moglbym smialo wsadzic mniejsza i bardziej pompowac i bylo by to samo. haha to powiem ci taka historie ze mialem rometa i nie mialem detki to wsadzilem rowerowa
fakt po 2 dniach pekla to potem wsadzilem 2 detki rowerowe i niedawno patrzylem to jeszcze 1 detka sie trzymala
takze kupuj co ci w ręce wpadnie aby byla gruba bo to jest dosyc wazne

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
czasem nie ma to sensu. najlepiej wsadzic taka jak jest seryjnie. ale 110 to jeszcze nie jest szeroka jak na 125 ccm.
generalnie chodzi o to że za duza opona muli silnik - a jak nie muli to znacznie zmniejsza jego żywotnosc - po prostu silnik sie męczy i musi pracowac na wyzszych obrotach. ale zalety - moto ma lepsza przyczepnosc i lepiej sie prowadzi np w piasku czy blocie. wiec trzeba wsadzic taką żeby nie zamulalo silnika i zeby miec dobra przyczepnosc. mi sie zdaje ze 110 jest seryjna w 125 ccm choc tu moge sie mylic D:
generalnie chodzi o to że za duza opona muli silnik - a jak nie muli to znacznie zmniejsza jego żywotnosc - po prostu silnik sie męczy i musi pracowac na wyzszych obrotach. ale zalety - moto ma lepsza przyczepnosc i lepiej sie prowadzi np w piasku czy blocie. wiec trzeba wsadzic taką żeby nie zamulalo silnika i zeby miec dobra przyczepnosc. mi sie zdaje ze 110 jest seryjna w 125 ccm choc tu moge sie mylic D:
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam pytanie.. dzownilem do serwisu ile chca za wymiane detki w dt 125 1997 i on powiedzial ze to bezdetkowa.. i sie troche zdziwowalem.. co o tym sadzicie
- kielbasa96
- Świeżak
- kielbasa96
- Świeżak
100% dętkowa bezdętkowe są ale w SMce.
co do oponki to powiedziales uniwersalnie. szukaj czegos z michelinka - fakt drogie ale dobrze ise trzymaja. mitaski np szybko sie walÄ… ;/ ja mam w KTMie i praktycznie wystarczy ostrzej na asfalcie przypiec i nie ma gumy
przy czym guma jest twarda i nie zachowuje sie jak guma tej miekkosci w porównaniu z np z michałkiem.
co do oponki to powiedziales uniwersalnie. szukaj czegos z michelinka - fakt drogie ale dobrze ise trzymaja. mitaski np szybko sie walÄ… ;/ ja mam w KTMie i praktycznie wystarczy ostrzej na asfalcie przypiec i nie ma gumy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie bardzo
lepsza moze od mitaska ;D ale na pewno nie jest to górna półka
raczej niższy średniak
sa rózne firmy sa tez rózne modele. bo zapewne sa modele kendy gorsze i lepsze od mitaska. powiem tak co nie kupisz to i tak predzej czy później ci sie sypnie. czasem tez lepiej jest dac np 50 zl za mitasa i potem znowu takiego samego kupic niz 100 zl za michelina
to to tez nie zawsze ;D tu mówie o uzywkach. jak chcesz oponke to pisz na PW albo GG bo mam jakąś tylko nie pamietam niestety rozmiaru w niezlym stanie i michałka chyba wlasnie
albo dunlopa
wiem ze jednÄ… sprzedalem i jednÄ… mam i to dosyc tanio 

sa rózne firmy sa tez rózne modele. bo zapewne sa modele kendy gorsze i lepsze od mitaska. powiem tak co nie kupisz to i tak predzej czy później ci sie sypnie. czasem tez lepiej jest dac np 50 zl za mitasa i potem znowu takiego samego kupic niz 100 zl za michelina

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://moto.allegro.pl/opona-michelin-c ... 64619.html ja taka mialem za 200zł i poszła z moim motorkiem
ale powiem tak , lepszej opony na pewno nie znajdziesz
endurowska, giętka, zajebista wręcz na piaski i kamienie
wiele osób ode mnie z klubu na takich jeździ bo są w pytke zbysia the beściaki

ale powiem tak , lepszej opony na pewno nie znajdziesz
endurowska, giętka, zajebista wręcz na piaski i kamienie
wiele osób ode mnie z klubu na takich jeździ bo są w pytke zbysia the beściaki
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
masz zobacz sobie tÄ… opone do orania:
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/r ... g.jpg.html
niewyżyty.
http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/r ... g.jpg.html
niewyżyty.

-
grunder - Mieszkaniec forum
ta michelin wyglada niezle
nie liczy sie tez tylko sama kostka tylko wlasciwosci laczka
jak bostorn napisal ze jest miekka to znaczy ze sie mega wgryza w podloze - to zaleta a wada ze na asfalcie sie wgryzie i juz zostanie ;D czyli kilka przejazdów i moze jej nie byc

jak bostorn napisal ze jest miekka to znaczy ze sie mega wgryza w podloze - to zaleta a wada ze na asfalcie sie wgryzie i juz zostanie ;D czyli kilka przejazdów i moze jej nie byc

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam !!!
Mam pytanko, chcę sobie sprawić Yamaha TT 600 z roku 1995. Z tego co się orientuję tylne zawieszenie w tych modelach jest regulowane, tylko pytanie jaki jest zakres regulacji?????? Mam 170 cm wzrostu i nie wiem czy dostane do ziemi na prostym motocyklu????
Mam pytanko, chcę sobie sprawić Yamaha TT 600 z roku 1995. Z tego co się orientuję tylne zawieszenie w tych modelach jest regulowane, tylko pytanie jaki jest zakres regulacji?????? Mam 170 cm wzrostu i nie wiem czy dostane do ziemi na prostym motocyklu????
- Dex1983
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości