Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Pojemności ... litości!
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Pojemności ... litości!

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 7/8/2010, 01:06

Ja sama jeżdzę na cbr 125 i jestem zachwycona! Dwie koleżanki też kupiły 125 i mamy już mały gang :-)<br><hr>loli
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/8/2010, 11:56

Genialny artykuł, dawno się tak nie uśmiałem ;D. Ja mam 24 lata i na swoje pierwsze moto wybrałem CBR 125. Pozdrawiam<br><hr>teddy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2010, 23:15

Komentatorzy napisał(a):witam! ja dosyc puzno zaczolem przygode z motorami mialam 27 lat... kupilem pierwsze moto yamaha dt125... pojezdzilem na niej rok, puzniej kawasaki zzr 400, aktualnie na cbr 600... (po 4 latach jazdy!) jezdzilem na 1000cc ale nie sadze zeby bylo to potrzebne na drogach (dobra zabawa na torze) powiem tak moja 600ka potrafi mnie niezle wystraszyc!!! i w sumie bardzo tesknie za 400cc bo te motory znacznie wiecej ci "przebaczaja" jezeli popelnisz jakis blad... a pozatym nie czarujmy sie! w polsce nie ma drog!!! AMEN<br><hr>Robert<br>
masz ponad 27lat i nie wiesz jak się pisze "późno"? <br><hr>nks
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/8/2010, 19:21

Moim skromnym zdaniem- jak ktoś ma sieczkę w głowie to sobie zrobi krzywdę nawet motorynce(50ccm). Sporo osób kupuje na pierwsze moto "litra" albo okolice, i zaczyna się kabaret bo ludzie sobie nawet sprawy nie zdają jak taki motor się "odkręca" i ile potrzeba na jego wyhamowanie.To wszystko presja znajomych i chęci zaszpanowania- bo przecież jestem kozak skoro mam litrowego gixera albo cbr1000ff, co z tego że nawet nie wiem co to przeciwskręt?-Ty wiesz że to na jedynce 130 poleci,setę zamyka w mniej niż 4 sek,dwójki nie wrzucam bo się boje. Co z tego że moto kupiłem za ostatnie zaskórniaki i nie starczyło na porządny kask- w Tigerze za stówę też da się jeździć powyżej 200km/h,a kombinezony są dla rozrzutnych. To co że moje moto ma prawie 20 lat? serwis zrobię sam- mineralny w silnik bo tanio, łożysk się nie wymienia bo to zbędne koszty,wyważanie kół?- a to koła się w motocyklu wyważa? kolega kolegi mówił że nie potrzeba. Opony wystarczą jeszcze co najmniej na sezon, mają przecież dopiero z 5 lat,bieżnika nie ma ale teraz mają lepszy kontakt z podłożem:) Zauważcie że to jest standardowe myślenie młodych motocyklistów, wiadomo motocykle jako hobby to nie jest tania zabawa. Sam jestem młody i stażu mam dopiero z 10kkm i wiem że czasem w głowie robi się pustak,dlatego uważam że kupowanie na początek motocyklowej kariery motocykla o pojemności większej niż 500-600ccm to czysty kretynizm i przecenianie swoich możliwości.Komentarz czysto ironiczny:) Także uważajcie na siebie i szerokości.<br><hr>kamil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 08:05

mam 60, w dziecinstwie SHL, i czsem MZ 250?
jak w artykule: R1 2000 i nastepna 2009, zupelnie przyzwoite motocykle, jest postep. pozdrowienia<br><hr>alek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 08:05

mam 60, w dziecinstwie SHL, i czsem MZ 250?
jak w artykule: R1 2000 i nastepna 2009, zupelnie przyzwoite motocykle, jest postep. pozdrowienia<br><hr>alek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 08:19

prowadzilem tez suzuki gladius, poezja dla relaksu, przypomne tylko ok 72 KM i plynnie do 200 km/h, warto do nauki.<br><hr>alek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 08:30

Komentatorzy napisał(a):WITAM! MAM 20 LAT I ZDAŁEM PRAWKO KAT. A, JAK MÓWICIE CZY HONDA HORNET TO NIE ZA MOCNY MOTOCYKL JAK NA POCZĄTEK ?? <br><hr>MARCIN<br>
co chcesz na motocyklu robic? do pracy, relaks czy scigacz? kazdy konczy na scigaczu, powyzej 200, godnie zachowuja sie tylko litrowki, nie hamuj na zlozeniu, uwazaj na piasek i nawierzchnie, opanuj poslugiwanie sie manetka gazu - odkrecanie/zakrecanie z dawkowaniem hamulca,
opony miekkie gp rejsowe i do przodu niech cie bog ma w opiece, pozdrowienia alek<br><hr>alek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 10:07

Komentatorzy napisał(a):Idąc dalej za przesłaniem artykułu proponuje autorowi poddanie się operacji wycięcia większej części jego mózgu. Przecież zostało naukowo dowiedzione, że wykorzystujemy tylko drobną część jego możliwości :P
Mały mózg potrzebuje mniej krwi, a co w dużym uproszczeniu za tym idzie, mniej pożywienia. Jakie to ekonomiczne! ;-). Dodatkowo, gdyby każdy poddał się takiej amputacji, to nie mielibyśmy więcej do czynienia z odstającymi od średniej ideami "szaleńców" i moglibyśmy ciągle żyć spokojnie w cieple swoich jaskiń wybierając z psich kości te bardziej nadające się na maczugi. Bo po co nam noże, przecież są takie niebezpieczne. Jakiś dumny szary i uśredniony-mózgowo obywatel może sobie obciąć paluszka !
Zgodnie z wywodem autora jestem głupim, na szczęście jeszcze nie starym :P, lanserem, który co wieczór siedzi ze smutnym kumplami przy piwku grając tą samą kartą (na razie mam jeden motocykl, więc jeden dowód rejestracyjny).
Dalej, na pewno na pierwszy motocykl wybrałem dużego Bandyte, tylko po to, żeby stając przed pasami dla pieszych szpanować im jego sześciotłoczkowymi zaciskami na dwóch wielkich tarczach hamulcowych (staruszki na pasach sikają z zachwytu jak je widzą). No bo przecież one nie są po to, żeby efektywniej hamować :P A propos, to najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy ABS, w litrowym przecinaku o wdzięcznej nazwie OgnisteOstrze, to pewnie jest tylko na pokaz :P Na pewno stado stu perszeronów galopujących przy stu Newtono-metrowej melodii w moim Bandycie jest tylko po to, by straszyć gołębie srające na parapetach w mieście. Uwielbiam jak boją się mnie gołębie, czuje się wtedy taki, taki .... zły !!! Przecież koniki nie są po to, by łatwiej wyprzedzić zawalidrogę, by skuteczniej uciec pijanemu golfiarzowi lub wściekłemu burkowi ;). To tylko szpan, dla lanserów z małym ... ego. Równa zależność mocy od obrotów przy wysokich pojemnościach. To dresiarstwo i wabik na kobitki lubiące równe obroty i niskie pomruki. Lepiej jak konik wyrywa nagle, nieprzewidzianie, rży sopranem i jeszcze szybciej kończy :P
A teraz autor artykułu, się na pewno nade mną zlituje. Mam wersje S ... tak, tak, to znaczy, że są plastiki ! Służą mi oczywiście tylko do szczenięcych wygłupów, tzn. elektryzuję o nie jedwabną szmatkę, a potem włosy i straszę pięknookie, krzycząc że poraził mnie prąd. Przecież nie używam ich po to, by poprawić aerodynamikę motocykla, czy osłonę przed wiatrem. Bo przecież lepiej jeździć na lekkim golasie, który goni węża już przy "ekspresowych" prędkościach. I jeszcze jedno, moja maszyna kosztowała mnie mniej, niż proponowana w artykule ćwiarteczka - ekstrakt szpanerstwa :P

Przeczytałem artykuł z zaciekawieniem. Chwile nad nim nawet pomyślałem. Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa to, że autor chciał trochę rozpędzić rynek niskich pojemności. Ok. Ale szkoda że korzystając z polaczkowo-chrześcijańskiej nietolerancji, zawiści i tendencji do zazdrości, napuszczając jednych motocyklistów na drugich. To co dla mnie dobre musi być również dla Ciebie i basta - smutne !

Lubie ryk mojego Bandyty, uwielbiam uczucie rozciągania stawów, pochopność przedniego koła do patrzenia z wysoka i bezpieczną bliskość baku przy gwałtownych hamowaniach. Czuje się komfortowo w kokonie spokojnego powietrza, jaki mi zapewniają plastiki przy dużych prędkościach.

Jednocześnie rozumiem, że innym bardziej może leżeć pozycja z nogami do przodu, na wygodnej kanapie przy uspokajającym i niespiesznym pomruku wydobywającym się z wielkich lśniących kominów. Rozumiem również tych, co chcą oszczędzić na paliwie i jeżdżą jakimś maleństwem o pojemności nadpitej whisky ;) Nikogo jednak nie będę zmuszał i przekonywał, że tylko Bandit jest słusznym wyborem, bo nie chciałbym skończyć w świecie gdzie wszyscy i wszystko jest takie samo i nie ma nic innego, co by mnie zainteresowało, zachwyciło czy podniosło ciśnienie w moim układzie chłodzenia.<br><hr>Szronek<br>
Komentatorzy napisał(a):popieram w całej rozciągłości :mam 53 lata, 35 lat temu jezdziłem wsk, shl i mz; teraz mam merca i alfę, dużo czasu, trochę pieniędzy i chęć na motocykl, baaarrrdzo podobają mi się ciężkie motocykle z basowym wydechem i kapiące chromem,nie mam zamiaru się ścigać a jezdzić chcę zgodnie z przepisami i tylko dla przyjemności; mam zamiar przed wyjazdem na drogi publiczne podszkolić się u profesjonalisty; oglądam i analizuje modele suzuki, yamahy i hondy; proszę mi odpowiedzieć, co ze mną jest nie tak? bo też odniosłem wrażenie po przeczytaniu artykułu, że krótko mówiąc jestem szajbniętym staruchem, pozdrawiam<br><hr>zbygru<br>
jak pan ale 60, wybieralem motocykl probujac modele, podziwiam postep techniczny jak w gladiusie rok 2009, sama przyjemnosc ale adrenaline pompuje litrowka, w moim przypadku r1 2009, nawet gdy jest to smiertelnie niebezpieczne - predkosciomierz konczy sie na 299 ale revs rosna, polecam z przekonaniem ze mozna.<br><hr>alek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/9/2010, 10:11

Ja akurat posiadam honde pc40 jest to moj pierwsyz motor ale naprawde radzi sobie wszedzie na trasie spokojnie mozna smigac wazy tyle co rower a ma 120KM z racji wagi jest niewiele wiekszy od skutera wiec do miasta idealny pozatym nie moge powiedziec na niego zlego slowa aleee i tak patrze z zazdroscia na litrowego SC59 bo to jest naprawde fajny motorek<br><hr>biceps51
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/9/2010, 20:22

Komentatorzy napisał(a):Ja sama jeżdzę na cbr 125 i jestem zachwycona! Dwie koleżanki też kupiły 125 i mamy już mały gang :-)<br><hr>loli<br>
fajnie . jeśli jesteście z warszawy /lub blisko/ to zapraszamy na ul.wisełki 10 w wawrze , możecie sie nauczyć jeżdzić lepiej .<br><hr>ok.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2010, 19:42

zgadzam sie w 100% z artykułem, każdy głupi dzieciak myśli że jak sobie kupi np r6 na 1 moto po skuterze to będzie miał szacunek do manetki itp a potem zabijają sie idioci na pierwszym zakręcie...<br><hr>Bolkiks
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/9/2010, 19:21

Żeby to tylko trafiało do wszystkich...Ja zacząłem od Małego Zephirka (550ccm, 51KM) a przesiadłem się z Jawy TS350 (nad którą częściej się modliłem, jak jeździłem). Jeżdże tym drugi sezon i twierdze, że jest BAJKA!!! A kumpel chce zamienić Mustanga na sportową ZX9R i chce się uczyć na tym jeździć... A podejrzewam, że nie da rady go wyprowadzić z garażu. Pozdrawiam i z rozsądkiem proszę państwa... Przyczepności.<br><hr>Adrianos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/9/2010, 22:32

mam 16 lat, jeżdżę hondą varadero 125.
Bez problemu poruszam się w korkach, zawsze znajdę miejsce na parkingu, mocy wystarcza na w miarę sprawne poruszanie się po mieście a spalanie 3,5l/100km. Czas przejechania całego miasta mam gorszy od takiej np R1 o może 3-4 minuty. pozdro.<br><hr>michałło
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2010, 10:20

Zgadzam się ze wszystkim. Sam jeździłem 2 lata Suzuki SV650 do pracy (Otwock-Warszawa), bywało różnie. Aż pewnego dnia sąsiad użyczył mi swojej Kymco Agility 50, jejku 20 zł niemal tydzień jazdy do pracy, czasowo to samo, a nawet w niektórych ciaśniejszych miejscach lepiej dawał rade. Na następny sezon kupiłem Kymco Agility 125, ze względu właśnie na wymiary, a silnik zawsze większy niż 50 cm nie zarżne go tak szybko. Spalanie to około 3l/100km - super, ale z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że przydałaby się jednak 200 cm w gabarytach mojej 125. Po prostu 80 km dziennie z czego cześć po trasie, brakuje mi dosłownie tych 30-40 km/h więcej czasami. <br><hr>Qros
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2010, 14:49

coś w tym jest, 1 moto Yamaha tdm 950, prawko od miesiąca i trasa od handlarza z Wawy do Łodzi - normalnie strach, nerwy dramat i paciak na 1 stacji...potem spróbowałem CB 500 i się prawie posr.łem...takie to fajne, zwinne itp. Artykuł pierwsza klasa !<br><hr>pawulon182
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/10/2010, 18:39

Mieszkajac w Irlandii kupilem Honde Hornet 250. wspanialy motocykl, niesamowita frajda z jazdy. wygladem prawie nie rozni sie od 600. najbardziej dostrzegalne roznice to jedna tarcza z przodu i troche mniejszy silnik (taki sam jak w CBR 250RR). Myslalem dlugo czy nie sprowadzic go do PL ale stwierdzilem, ze kiedy przyjdzie czas na cos wiekszego beda problemy ze sprzedaza. <br><hr>Tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2010, 19:53

czy jeżeli pojemność 350 jest już dla mnie strasznie mała czy moge od razu siąść na 1000cm?
<br><hr>tomek71255
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/11/2010, 01:20

mega fajny tekst..koles pisze nie tylko cala prawde ale tez w ciekawy i zabawny sposob..pozdro<br><hr>nighthawk 700sc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/1/2011, 22:04

Mam 50 i to mi wystarcza. Jeżdżę nią do pracy i rekreacyjnie, także w trasy. Czasem marzy mi się coś większego ale wiem, ze ta zabawa wymaga dużo większych pieniędzy... I zostaje tylko w marzeniach.<br><hr>kisiu1981
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl