Egzamin na moto- ÓSEMKA I SLALOM
Mam pytanko co do ubioru na egzamin.
1. Dostaje sie kurtke i rekawice ? Czy cos z tego trzeba samemu przyniesc ? Jesli kurtke to musi byc z ochraniaczami itd ?
2. Jeansy moga byc jako spodnie ?
3. Jakie buty ? Czy musza byc jakies super grube, czy mozna wypasc w pumkach(czyt. wysokich - takich koszykarskich)
Pozdrawiam i gratsy dla tych z wpisow wyzej
1. Dostaje sie kurtke i rekawice ? Czy cos z tego trzeba samemu przyniesc ? Jesli kurtke to musi byc z ochraniaczami itd ?
3. Jakie buty ? Czy musza byc jakies super grube, czy mozna wypasc w pumkach(czyt. wysokich - takich koszykarskich)

Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
-
sober - Świeżak
Najlepiej jak przyjdziesz bez kurtki, rekawic i w jeansach. Im bardziej motocyklowy masz ubior na sobie, tym bardziej wysuwasz sie przed szereg - a co za tym idzie zwracasz na siebie nadmierna uwage egzaminatora, ktory w 99% takich przypadkow uwala na czym chce. Jestem tego swiadkiem. Aczkolwiek mialam swoja kurtke i zdalam.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
sober napisał(a):Mam pytanko co do ubioru na egzamin.
W Toruniu jest tak, że dostajesz tylko kask. Osobny jest na plac, osobny na miasto. Ciuchy motocyklowe zostaw w domku. Ubierz sie wygodnie i weź jakieś nie rzucające sie w oczy rękawice.
Dzięki za gratulacje. A moto już jest

-
wilkacy - Świeżak
Egzamin mialem jako pierwszy godzna 7:45. Moto nie rozgrzany, nie chcial odpalic, zatrybil dopiero z drugego akumulatora
. Egzaminator jasno tlumaczy co i w jakiej kolejnosci
Po zaliczeniu placu jazda na miescie. Wszystko ladnie pieknie, no lecz zawsze musi byc zawsze te ale... hehe. Egzaminator spytal se mnie jaki to mamy ruch w Polsce, pytal sie mnie czemu nie jechalem blisko prawej przy krawezniku, co ja mu na to ze wyczytalem w podreczniku zeby lepiej trzymac sie srodka, wtedy lepsza widocznosc na skrzyzowaniach badz przy wyprzedzaniu pojazdu poprzedzajacego.
Po czym odparl... nie filozofuj Pan bo bedziesz zdawal 27 razy
Mowil jego nie obchodzi co kto gdzie wyczytal... tylko obchodzi go kodeks ruchu drogowego. No i na koniec "zdal Pan, uciekaj"
Dokladny przebieg egzaminu opisalem tez na 15 stronie tego tematu

Po zaliczeniu placu jazda na miescie. Wszystko ladnie pieknie, no lecz zawsze musi byc zawsze te ale... hehe. Egzaminator spytal se mnie jaki to mamy ruch w Polsce, pytal sie mnie czemu nie jechalem blisko prawej przy krawezniku, co ja mu na to ze wyczytalem w podreczniku zeby lepiej trzymac sie srodka, wtedy lepsza widocznosc na skrzyzowaniach badz przy wyprzedzaniu pojazdu poprzedzajacego.
Po czym odparl... nie filozofuj Pan bo bedziesz zdawal 27 razy

Dokladny przebieg egzaminu opisalem tez na 15 stronie tego tematu
-
Lukas_dan - Świeżak
Egzaminator mial racje, wedlug polskiego kodeksu pojazdy jednosladowe powinny trzymac sie mozliwie najblizej prawej krawedzi jezdni. Prawo prawem, a wszyscy dobrze wiemy, ze masz racje i jazda blizej srodka jezdni jest bezpieczniejsza poprzez zwiekszenie widocznosci. Moi instruktorzy zawsze mowili - zdaj prawko tak jak ci kaza, a jezdzic bedziesz tak jak chcesz. Nie ma co sie wymadrzac
Przypomnialam sobie jeszcze jedna wazna zasade: jezeli instruktor na placu NIE WYMAGA kierunkowskazow na slalomie, a umiemy je jednak zastosowac, to zastosujmy. Bedzie to dodatkowy atut i na pewno ezaminator bedzie patrzyl nieco laskawiej.

Przypomnialam sobie jeszcze jedna wazna zasade: jezeli instruktor na placu NIE WYMAGA kierunkowskazow na slalomie, a umiemy je jednak zastosowac, to zastosujmy. Bedzie to dodatkowy atut i na pewno ezaminator bedzie patrzyl nieco laskawiej.
-
LukasBST napisał(a):Lukas_dan tez z torunia jestes?
Zdawalem w Ciechanowie na Yamaha Sr.
Egzaminator zawsze dokladnie wszystko tlumaczy, mowi rowniez o kierunkach i na moje o ile ich nie wymaga to lepiej sie nie pokazywac i ich poprostu nie dawac, pozneij tylko moze sie doczepic jak to sie go sluchalo i takie tam... znane nam sa ich gadki i humory. Nie ma co sie afiszowac, obnosic umiejetnoscami-bo wiadomo jak im czapka stoi...
-
Lukas_dan - Świeżak
Akurat ponadprogramowe uzycie kierunkow w odroznieniu do motocyklowego ubioru na egzaminie daje wrecz odwrotny efekt... Ja tam uzywalam kiedy nie trzeba bylo 

-
No i oblalem ;(
Ostroleka - godzina 7:00 - motocykl(ciezko nazwac tak rometa o pojemnosci 125ccm) nie rozgrzany, troche przygasal i rzucalo nim jak ...
Egzamin teoretyczny: bezblednie
Test techniczny: bezblednie. Plac: pikus.
Ulica: i tu wlaczyly mi sie nawyki warszawskie ;( Nie zatrzymalem sie na zielonej strzalce na swiatlach przy skrecie w prawo ... czysty debilizm - poczulem sie zbyt pewnie i DUP, po egzaminie.
Poprawka 30go
Ostroleka - godzina 7:00 - motocykl(ciezko nazwac tak rometa o pojemnosci 125ccm) nie rozgrzany, troche przygasal i rzucalo nim jak ...
Egzamin teoretyczny: bezblednie
Test techniczny: bezblednie. Plac: pikus.
Ulica: i tu wlaczyly mi sie nawyki warszawskie ;( Nie zatrzymalem sie na zielonej strzalce na swiatlach przy skrecie w prawo ... czysty debilizm - poczulem sie zbyt pewnie i DUP, po egzaminie.
Poprawka 30go
-
sober - Świeżak
to gratuluje wszystkim którzy zdali
ja egzamin mam 27 maja już teraz trochę o tym myślę i przyznaje się bez bicia trochę się tym stresuje
widzę z forum chyba nikt w Opolu nie zdawał
sober szkoda szkoda ale tak bywa

sober szkoda szkoda ale tak bywa

- llih_tnelis
- Świeżak
mam do was male pytanko... czy wymiary na ponizszym rysunku sie zgadzaja ze stanem faktycznym... (czy wymiary sa takie jak na egzaminie)
- Załączniki
-
- plac_manew_motor.jpg (13.03 KiB) PrzeglÄ…dane 6255 razy
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Nie mierzylem ale na oko wyglada poprawnie(te 3 metry do slalomu to widzialem na 1 z 10 placow nmanewrowych)...
Miedzy slupkami do slalomu jest bardzo duzo miejsca - mozna by samochodem to samo przejechac
8mka tez jest spoko - jedziesz bardziej po zewnetrznej stronie zeby nie ryzykowac zbyt duzym skretem albo pochyleniem motocykla i jest lajt.
Miedzy slupkami do slalomu jest bardzo duzo miejsca - mozna by samochodem to samo przejechac

8mka tez jest spoko - jedziesz bardziej po zewnetrznej stronie zeby nie ryzykowac zbyt duzym skretem albo pochyleniem motocykla i jest lajt.
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
-
sober - Świeżak
aha dzieki bo 28 egzamin wiec trzeba sie ogarnac troche...pozdro
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Szopek oficjalnie takie sÄ… wymiary placu a jak jest naprawdÄ™ na egzaminie to nie wiem
Znalazłem taką stronkę z poradami jak zachowywać się na egzaminie może się komuś przyda http://www.riders.pl/wacko/wakka.php?wakka=Egzamin&show_comments=1 (otwórz link) Porada zawarta na stronce co do 8 jest bardzo pomocna zacytuje tutaj autora "...jadąc w łuku, możemy sobie pomóc w zachowaniu równowagi przez przesunięcie pupy na siodle na zewnątrz łuku..." To naprawdę pomaga
JUTRO EGZAMIN
Strach się bać 

JUTRO EGZAMIN

- llih_tnelis
- Świeżak
Witam,
Niegdyś z pewnego źródła dowiedziałem się ,iż na egzaminie kat. A1 jest zdecydowanie łatwiej o pozytywny wynik niż na kat. A .
Jakie są wasze opinie na ten temat? Prawda/Fałsz?
PS. Z tego co zauważyłem (przeczytałem) to jeżeli chodzi o wykonywane czynności, nie różnią się od siebie.
Pozdrawiam
Niegdyś z pewnego źródła dowiedziałem się ,iż na egzaminie kat. A1 jest zdecydowanie łatwiej o pozytywny wynik niż na kat. A .
Jakie są wasze opinie na ten temat? Prawda/Fałsz?
PS. Z tego co zauważyłem (przeczytałem) to jeżeli chodzi o wykonywane czynności, nie różnią się od siebie.
Pozdrawiam
...
- witko2006
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości