Egzamin na moto- ÓSEMKA I SLALOM
Ja powiem tak - jestem swiezo po egzaminie... Testy przerobilem w dniu egzaminu (no moze polowe wczoraj, ale niewiele z tego wyniklo bo mnie chlopaki na bro wyciagneli).
Tak czy inaczej... wiecej strachu niz to warte... Ja jechalem po placu na 1-ce bez gazu i egzaminator do mnie, co tak ciasno tne te zakrety, a ja ze 'na latwizne nie ide'
plac, miasto... luzik totalny... Jak jezdzilem z instruktorem to tylko ja slyszalem jego, a on mni enie... A ze puszka 9 lat jezdze to mam nawyk gadania do debili, ktorzy poruszaja sie na naszych drogach... i zdarzylo mi sie zapomniec, ze egzaminator mnie slyszy i stojac na STOPie rzucilem nieco miesa w strone goscia, ktory jechal jak z jajami... Na co egzaminator 'slucham? ;|" no to, ja ze sorry, ale czasem ludzie tak jezdza ze masakra.. egzmainator wykazal pelnie zrozumienia
Tak czy inaczej... wiecej strachu niz to warte... Ja jechalem po placu na 1-ce bez gazu i egzaminator do mnie, co tak ciasno tne te zakrety, a ja ze 'na latwizne nie ide'

plac, miasto... luzik totalny... Jak jezdzilem z instruktorem to tylko ja slyszalem jego, a on mni enie... A ze puszka 9 lat jezdze to mam nawyk gadania do debili, ktorzy poruszaja sie na naszych drogach... i zdarzylo mi sie zapomniec, ze egzaminator mnie slyszy i stojac na STOPie rzucilem nieco miesa w strone goscia, ktory jechal jak z jajami... Na co egzaminator 'slucham? ;|" no to, ja ze sorry, ale czasem ludzie tak jezdza ze masakra.. egzmainator wykazal pelnie zrozumienia

Olo
-
Olo_82 - Świeżak
no to gratulacje
tylko trochę mało mi napisałeś :]]
powiedz proszę czy jest coś o czym powinienem wiedzieć odnośnie samego placu ? wszystko gra ?
podobno jest mało miejsca gdzieś do zawrócenia po wykonaniu manewru, prawda to ?
po ile osób sie wchodzi ?
i jak - najpierw wszyscy plac i czeka sie na miasto aż ostatni pokręci ósemki ? jeden motocykl jest do dyspozycji ?
a no i jak ta yamaha w porównaniu do suzuki, chyba że jeszcze jej nie ma..
mówili coś o nowej trasie egzam. ?

tylko trochę mało mi napisałeś :]]
powiedz proszę czy jest coś o czym powinienem wiedzieć odnośnie samego placu ? wszystko gra ?
podobno jest mało miejsca gdzieś do zawrócenia po wykonaniu manewru, prawda to ?
po ile osób sie wchodzi ?
i jak - najpierw wszyscy plac i czeka sie na miasto aż ostatni pokręci ósemki ? jeden motocykl jest do dyspozycji ?
a no i jak ta yamaha w porównaniu do suzuki, chyba że jeszcze jej nie ma..
mówili coś o nowej trasie egzam. ?
- ven
- Świeżak
Ale ja nie zdawalem w kraku... wiec na te pytania Ci nie odpowiem.
Co sie stresujesz? Jak umiesz to zdasz
Moge Ci napisac jak u mnie bylo... Test, a potem czekanie. Jak pani czyta nazwisko to mowi do jakiej fury. Podszedlem, pan mnie wylegitymowal, popisal cos, kazal sie przedstawic i podyktowac PESEL (do nagrania) i ze na placyk.
Plac u nas w jakiejs czesci remontowanej... bajzel jak cholera. I tez zbyt wiele nie bylo miejsca zeby po ostatnim slalomie zarocic do gorki, ale jak zawracasz na 8 to chyba nei problem na malej powierzchni zawrocic..?
Zdawalem na Suzi GN250. Duzo lepiej chodzila, niz ta na ktorej sie uczylem. Zadnych zastrzezen. Po prostu wsiadlem i pojechalem.
Zaraz po placu miasto, dopiero potem nastepna osoba.
Po placyku od razu miasto.
Co sie stresujesz? Jak umiesz to zdasz

Moge Ci napisac jak u mnie bylo... Test, a potem czekanie. Jak pani czyta nazwisko to mowi do jakiej fury. Podszedlem, pan mnie wylegitymowal, popisal cos, kazal sie przedstawic i podyktowac PESEL (do nagrania) i ze na placyk.
Plac u nas w jakiejs czesci remontowanej... bajzel jak cholera. I tez zbyt wiele nie bylo miejsca zeby po ostatnim slalomie zarocic do gorki, ale jak zawracasz na 8 to chyba nei problem na malej powierzchni zawrocic..?
Zdawalem na Suzi GN250. Duzo lepiej chodzila, niz ta na ktorej sie uczylem. Zadnych zastrzezen. Po prostu wsiadlem i pojechalem.
Zaraz po placu miasto, dopiero potem nastepna osoba.
Po placyku od razu miasto.
Olo
-
Olo_82 - Świeżak
motoman napisał(a):hehe 20 stron topicu nt. ósemki i slalomu... niezli jestescie:D
Są to "tematy egzaminacyjne" a przed egzaminem po prostu każdy się denerwuje i pisząc tu "szuka wsparcia"

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Nie no mnie też nie, ale jak ja robiłem prawko, nie tak dawno temu (3 lata) to raczej szukałem pomocy w różnych technikach które sam obmyślałem (na ścigaczu nie siedziałem, a moto-znajomych nie miałem). No ale powiedzmy że rozuuuuuumiem;):D
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Wszyscy się stresują poźniej wchodzą na ścigacza i piszą post ,, ale łatwy ten egzamin " 

f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Ceberek bo tak jest
Ja powiem szczerze ,że po 2h jazdy po mieście nie spodziewałem się ,że zdam
.
Jeszcze miałem małego pecha na placyku bo pod koniec piątej 8 motor mi zdechł na dwójce i musiałem znowu zaczynać od slalomu :>

Ja powiem szczerze ,że po 2h jazdy po mieście nie spodziewałem się ,że zdam

Jeszcze miałem małego pecha na placyku bo pod koniec piątej 8 motor mi zdechł na dwójce i musiałem znowu zaczynać od slalomu :>
Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
No jest tak bo sam wiem co czułem przed egzaminam najpierw na motocykl poźniej na samochod, stres i myśl że nie zdam.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Witam wszystkich,
mam pytanie odnośnie "przepychania" motocykla. Od ynstruktora (lewego zdeczka) usłyszałem, że należy to wykonać stojąc "okrakiem" nad motorem.
BTW. zdawał ktoś w WORDzie w Krośnie i ma jakieś uwagi odnośnie tego ośrodka?
Pozdrawiam
mam pytanie odnośnie "przepychania" motocykla. Od ynstruktora (lewego zdeczka) usłyszałem, że należy to wykonać stojąc "okrakiem" nad motorem.
BTW. zdawał ktoś w WORDzie w Krośnie i ma jakieś uwagi odnośnie tego ośrodka?
Pozdrawiam
- dzesiu
- Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
-
Fikol - Świeżak
i jak Fikol zdales???
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
ale powiedzice jak to bylo u was
bo mi instruktor gadal ze sprzawdzic trzeba lancuch plyn hamulcowy i olej
a inny koles ktory ma tez nauke jazdy mowil ze jeszcze dzialanie hamulcow stan ogumienia i ukł. kierowniczy.
i wogole jak z tymi kierunkami na placu manewrowym.
pojebane to je
jedni tak mówią, inni tak. no comment. wg mnie egzamin na prawo jazdy powinien w kazdym miejscu w polsce tak samo wygladac, przeciez to jest egzamin panstwowy.
bo mi instruktor gadal ze sprzawdzic trzeba lancuch plyn hamulcowy i olej
a inny koles ktory ma tez nauke jazdy mowil ze jeszcze dzialanie hamulcow stan ogumienia i ukł. kierowniczy.
i wogole jak z tymi kierunkami na placu manewrowym.
pojebane to je
jedni tak mówią, inni tak. no comment. wg mnie egzamin na prawo jazdy powinien w kazdym miejscu w polsce tak samo wygladac, przeciez to jest egzamin panstwowy.
- qban
- Świeżak
scigant88 napisał(a):mialo byc skręcać
Serio nie widzisz opcji edytuj ?
-
CeBeRek - Stały bywalec
Testy z kursu vs Testy na egzaminie
Witam
W Czwartek mam egzamin teoretyczny. Znam przepisy, a testy z płyty CD mam obcykane na 100 %. Jak dobrze pamiętam ( powtarzając B za punktów komplet lat temu kilka )
po tym jak poznałem żonę
..
testy na egzaminie różniły się i powiem szczerze, że często dość znacznie.
Jakie macie doświadczenia zakładając, że płyta którą mieliście to ta najwłaściwsza ? Duże mamy dzisiaj rozbieżności ?
Jak wiemy w testach było kilka mało logicznych odpowiedzi..
Pozdrawiam
shaft
W Czwartek mam egzamin teoretyczny. Znam przepisy, a testy z płyty CD mam obcykane na 100 %. Jak dobrze pamiętam ( powtarzając B za punktów komplet lat temu kilka )

testy na egzaminie różniły się i powiem szczerze, że często dość znacznie.
Jakie macie doświadczenia zakładając, że płyta którą mieliście to ta najwłaściwsza ? Duże mamy dzisiaj rozbieżności ?
Jak wiemy w testach było kilka mało logicznych odpowiedzi..
Pozdrawiam
shaft
-
Shaft - Świeżak
Shaft: Rozbieżności są. Jeżeli zdawałeś wcześniej niż 3 lata temu to doszło kilka pytań (o pierwszą pomoc), zmieniły się pytania te, które zmieniły się wraz z przepisami ruchu (np. światła, nie wiem co jeszcze) i chyba kilka pytań się w ogóle zmieniło.
Poza tym na A zawsze miałeś 6 pytań innych niż na B. Zawsze było 12 pytań tzw. "ogólnych" - takich samych dla A i B i 6 tzw. "specjalistycznych" - innych dla A i B.
lepiej znajdź nową płytę lub książkę
Poza tym na A zawsze miałeś 6 pytań innych niż na B. Zawsze było 12 pytań tzw. "ogólnych" - takich samych dla A i B i 6 tzw. "specjalistycznych" - innych dla A i B.
lepiej znajdź nową płytę lub książkę

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Poszukaj sobie nowych testów są one do ściągnięcia z naszej nie ograniczonej biblioteczki jaka jest internet i nie będziesz miał wątpliwości ze wszystko umiesz i nie ominales jakiegos pytania po co placici za kolejna teorie w wordzie robiac glupi blad
Ride to die
Only the good Die Young
Only the good Die Young
-
Blaza89 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości