Kącik pakera.
Ok, to teraz moje pięć minut.
A więc, pierwsze moje pytanie, ile (w przybliżeniu) należy ćwiczyć, bez suplementów, ani odżywek, aby wyglądać tak jak ten koleś na zdjęciu poniżej? I jakie ćwiczenia? Czy ogólno-rozwojówka (drążek, pompki, brzuszki, basen i inne sporty) są w stanie wyrzeźbić tak człowieka, czy tylko siłka?
(otwórz link)
(otwórz link)
Druga sprawa. Startuję w zawodach motocrossowych. Jak wiadomo w MX jest potrzebna stalowa kondycja i wydolność. L-karnityna z tego co wiem w ogromnym stopniu wspomaga wydolność... Mógłby mi ktoś napisać ile, z czym i kiedy spożyć? Z tego co wiem, nie jest to chyba zabronione w sportach?
Z góry dzięki i czekam na odpowiedzi!
A więc, pierwsze moje pytanie, ile (w przybliżeniu) należy ćwiczyć, bez suplementów, ani odżywek, aby wyglądać tak jak ten koleś na zdjęciu poniżej? I jakie ćwiczenia? Czy ogólno-rozwojówka (drążek, pompki, brzuszki, basen i inne sporty) są w stanie wyrzeźbić tak człowieka, czy tylko siłka?

Druga sprawa. Startuję w zawodach motocrossowych. Jak wiadomo w MX jest potrzebna stalowa kondycja i wydolność. L-karnityna z tego co wiem w ogromnym stopniu wspomaga wydolność... Mógłby mi ktoś napisać ile, z czym i kiedy spożyć? Z tego co wiem, nie jest to chyba zabronione w sportach?
Z góry dzięki i czekam na odpowiedzi!

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Wiele zależy od warunków fizycznych które masz aktualnie, jeśli masz świetnie opracowaną dietę, super program ćwiczeń i sporą systematyczność a jesteś szczupły to wyrzeźbisz się tak w pół roku.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Mój kumpel, który ćwiczy ze mna pół roku wygląda lepiej a żywi się głównie chessburgerami z maca. Do tego pije gorzałe co sobota i jara fajki. Znowu mój brat katuje się i powoli zaczyna jakoś wyglądać. Więc reguły nie ma. Jeden dany założony cel zrobi w pół roku a drugi musi pracować ciężko rok.
...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
Bez supli z samą dietą i genami z rok półtorej ćwicząc 4 razy w tygodniu, za pół roku nie da rady...
Edit: Dlatego wszystko zależy jakie masz geny...
Edit: Dlatego wszystko zależy jakie masz geny...
- WhiteArmy00
- Świeżak
Dokładnie.Ja jestem ektomorfikiem,katuję się od czterech lat i wyglądam jak byle cep z ulicy.
Koleś ze zdjęcia to typowy leszcz z podrzeźbionym brzuchem.Światło i obróbka graficzna zrobiły swoje.
TO tylko moje zdanie.
Koleś ze zdjęcia to typowy leszcz z podrzeźbionym brzuchem.Światło i obróbka graficzna zrobiły swoje.
TO tylko moje zdanie.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
dobrze poćwiczysz i w rok masz taki efekt.... zależy też zapewne od człowieka... ale pompki, brzuszki i drążek powinien wystarczyć....
od razu uprzedzam ewentualne wjazdy- widze po sobie... z siłka nie mam doczynienia
poza tym tak jak Labiss napisał.. klatke ma mocno przeciętna, ręce to chyba taka budowa ciała- nie ma jakiś patyków jak np ja i nie musi aż tak mięśniem nadrabiać
od razu uprzedzam ewentualne wjazdy- widze po sobie... z siłka nie mam doczynienia
poza tym tak jak Labiss napisał.. klatke ma mocno przeciętna, ręce to chyba taka budowa ciała- nie ma jakiś patyków jak np ja i nie musi aż tak mięśniem nadrabiać
-
kravec - Administrator
heh, no to teraz ja. Posiadam w domu ławeczkę, sztangę i dwa hantelki. Powiedzmy, że ćwiczę już 6 miesięcy. Żadnej diety, żadnych suplementów. Zdaję mi się, ze genetykę mam dobrą, na fotce zobaczycie, co udało mi się osiągnąć z prawie niczego. Na fotce tego nie widać, ale bęben mam solidny. I tu pytanie. Przeczytałem już na necie i na forach dużo planów treningowych, jednak nie za bardzo wiem z której strony to ugryźć. Czy pomożecie mi ułożyć dobry plan treningowy?? No i co zrobić. Dalej pakować ile wlezie, pomału spalając tłuszcz, czy redukować i tracić to co przez te pół roku wypracowałem??
Fotka(tylko proszę bez głupich komentarzy. Chociaż w tym temacie nie róbmy offtopa):
Fotka(tylko proszę bez głupich komentarzy. Chociaż w tym temacie nie róbmy offtopa):
- Załączniki
-
- Ja;-)
- S7002998.JPG (84.35 KiB) Przeglądane 4741 razy
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
Labiss napisał(a):
TO tylko moje zdanie.
nie tylko twoje

gandalf masuj na zime i w kwietniu redukcja, bedziesz lepszy niz ten z foty tylko nie przeginaj bo juz masz lipo i jak cie poniosa wodze fantazji to na przyszly rok bedziesz mial cycki jak twoja dziewczyna

na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
heh irko o jakie "lipo" biega, bo nie bardzo kumam żargon??
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
a ja smigam od roku ale miałem długie przerwy po 3 4 miechy z których uciekała mi masa ostatnio zgubiłem 5kg masy :/:( odrobiłem niecałe 2 dopiero po miesiącu cwiczen
trening od miecha wytrzymałosciowy na motocross
przydatny a zarazem strasznie ciężki
trening od miecha wytrzymałosciowy na motocross

- Załączniki
-
Zdjęcie0051.jpg
- (120.37 KiB) Pobrane 527 razy
-
DSC06391.JPG
- zadna dieta tylko jem nie za tłusto no i nie jadam kolacji :)
- (170.3 KiB) Pobrane 520 razy
-
Zdjęcie0051.jpg
- :)
- (244 KiB) Pobrane 863 razy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
greddy napisał(a):Po co wam deka? Po co oma? Znacie Jana Łukę? Trzeba brac wzor z takich ludzi.Pozdrawiam
koleś mieszka dwa bloki dalej mnie
SzpiceR napisał(a):co sadzis zo planie, rok basen i lekkie ciwczenia na silowni i drugio rok na mase + deca czy lepiej pol roku basen i aeroby i pozniej koks?
po 1wsze nawet najlepszy koks g da bez dobrej diety
po 2 cwicząc troszke na silowni i basen zamienisz sie w szkape bo to są areoby(basen) a jezeli masz niedowage to powinieneś ich unikać
Ostatnio edytowano 10/8/2008, 00:21 przez MICH4Ł, łącznie edytowano 1 raz
-
MICH4Ł - Świeżak
Gandalf, ja bym się bał z tobą na gołe klaty iść xD nieźle .
Bostorn, nieźle oby tak dalej!
To może ja też dam
Wiek 17 lat staż prawie 8 miesięcy , bez supli, od miesiąca dopiero próbuje trzymać dietę.
Także proszę bez głupich komentarzy.
Bostorn, nieźle oby tak dalej!
To może ja też dam

Wiek 17 lat staż prawie 8 miesięcy , bez supli, od miesiąca dopiero próbuje trzymać dietę.
Także proszę bez głupich komentarzy.
Ostatnio edytowano 5/11/2009, 00:39 przez WhiteArmy00, łącznie edytowano 3 razy
- WhiteArmy00
- Świeżak
:)
wchodze na forum motocyklowe, patrze temat kulturystyka no ok
, ale jak zobaczylem te foty ...
ja robie tak zawsze na poczatku na rozgrzewke 70 pompek, pozniej a cwicze zawsze przy radiu planeta ide na worek, a ze nie chce mi sie patrzec na stoper jedna piosenke boksuje a jedna odpoczywam
, na worku przewaznie 5 rund, pozniej albo klatka i biceps, albo barki i triceps
do tego najszerszy na drazku, brzuszki i ewentualnie przysiady ze sztanga na nogi
Zeby byc tak zbudowanym jak ten kolos to napewno duzo cwiczen brzucha, nie zapomina tez o najszerszym, cwiczy na rzezbe czyli male ciezary a duzo powtorzen, i scisle przestrzega diety bo nie ma ani grama tluszczu.
Mi akurat taka sportowa sylwetka sie podoba, sam przestrzegam diete zeby wazyc 80 kg i pilnuje zeby nie miec brzucha
Pozdrawiam

ja robie tak zawsze na poczatku na rozgrzewke 70 pompek, pozniej a cwicze zawsze przy radiu planeta ide na worek, a ze nie chce mi sie patrzec na stoper jedna piosenke boksuje a jedna odpoczywam

Zeby byc tak zbudowanym jak ten kolos to napewno duzo cwiczen brzucha, nie zapomina tez o najszerszym, cwiczy na rzezbe czyli male ciezary a duzo powtorzen, i scisle przestrzega diety bo nie ma ani grama tluszczu.
Mi akurat taka sportowa sylwetka sie podoba, sam przestrzegam diete zeby wazyc 80 kg i pilnuje zeby nie miec brzucha
Pozdrawiam

- Dj Luzer
- Świeżak
Czy to NK, czy to Fotka, czy to KFD, czy to ścigacz, mordy nasze widzi każdy
a dzięki fotom,może ktoś akurat coś doradzi 

- WhiteArmy00
- Świeżak
ja doradzam tak, nie mierzyc sie co tydzien, nie fotografowac i nie popadac w narcyzm, cwiczyc dla wlasnej przyjemnosci, zeby sie dobrze czuc, a miesni i krazkow na sztandze bedzie co roku przybywalo
napewno nie brac zadnego swinstwa, nie jesc na sile, i nie przesadzac z obciazeniem, zakladac tyle zeby kazde cwiczenie zrobic przede wszystkim dokladnie
cwiczyc dla walsnej przyjemnosci, dla dobrego samopoczucia i dla zdrowia, bo kto ile ma w klatce czy bicepsie, i ile bierze na klatke tak naprawde nie ma zadnego znaczenia
Ps kiedys pokazywali jednego kolesia ktory dosc powaznie sie napompowal i on mowi ze znajomi w soboty, wychodza tu czy tam, bawia sie, smieja ale on nie, on musi cwiczyc, silownia najwazniejsza - zal mi sie go zrobilo ...

napewno nie brac zadnego swinstwa, nie jesc na sile, i nie przesadzac z obciazeniem, zakladac tyle zeby kazde cwiczenie zrobic przede wszystkim dokladnie

cwiczyc dla walsnej przyjemnosci, dla dobrego samopoczucia i dla zdrowia, bo kto ile ma w klatce czy bicepsie, i ile bierze na klatke tak naprawde nie ma zadnego znaczenia

Ps kiedys pokazywali jednego kolesia ktory dosc powaznie sie napompowal i on mowi ze znajomi w soboty, wychodza tu czy tam, bawia sie, smieja ale on nie, on musi cwiczyc, silownia najwazniejsza - zal mi sie go zrobilo ...
- Dj Luzer
- Świeżak
To podróż samotnika. Nie ma kolegów z drużyny, którzy uratują ci dupę, gdy nawalisz.
Imprezujcie dalej, wasza droga, uganiajcie się za panienkami.
Zobaczymy kto pózniej będzie chował głowę w piasek na ulicy.

Imprezujcie dalej, wasza droga, uganiajcie się za panienkami.
Zobaczymy kto pózniej będzie chował głowę w piasek na ulicy.

Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Ścigacz.pl