Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
- Kris_jgora
- Świeżak
- Patryczek688
- Świeżak
jak zawory to ciezej moze odpalać. moze sie nie wkręcać. choc te obie cechy mogą byc tez spowodowane przez gaźnik. jak gaxnik do regulacji to tez moze dymić na czarno i tez moze sie nie wkręcać, moze nie palic moze zalewać. najlepiej najpierw zajrzeć do zaworów ( jak nie były dawno ruszane) i tak dla pewnosci ustawic. a jak to nic nie da mozna sie bawic gaźnikami
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Patryczek688
- Świeżak
Ja juz pewnie do tego czasu varadero nie bede miał,ale jak mam cos doradzic,to najlepiej w jakims osrodku se to zaklepcie,tzn najpierw lista,ile osób,potem szukacie pasujacej wam lokalizacji i szukacie osrodka który w danym czasie tylu pomiesci,zbieracie zaliczki,rezerwujecie i martwicie sie o atrakcje 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Mam problem z viadrem. Zaliczyłem szlifa przy jakiś 50 na godzinę. Wizualnie strasznie nie było - motocykl upadł na lewy bok, przednia owiewka połamana, obtarty bagażnik i zgięta dźwignia zmiany biegów. Normalnie odjechałem od miejsca, normalnie wkręcał się na obroty itp. Problem zaczął się gdy na chwilę się zatrzymałem - zgasł, a później nie chciał odpalić (moto było już rozgrzane). Na ssaniu odpalił i dojechałem. Jednak, gdy teraz chce go odpalić nie da rady, na ssaniu normalnie daje rade odpalić, choć dochodzi do 5 tys. i co jakiś czas skacze do 2 tys. czasem gaśnie. Bez ssanie słychać by coś łapał tylko jak go się na chwilę zostawi, następne próby bez odstępów w czasie nie dają wogóle skutku. Co może być przyczynął? Przed wypadkiem nawet nierozgrzany odpalał, no tyle że gasł niedługo bez ssania. Na silniku nie widać żadnych śladów uderzenia.
- Lakis
- Świeżak
hmm czasem tak jest że jak swiece są na wykonczeniu i nagle je zalejesz olejem i przepalisz to mogą całkiem paść. od nich bym zaczął.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
może podczas upadku coś sie poluzowało,lapie lewe powietrze itd,zacznij od wymiany swiec,jak nie to zajrzyj do gaźników,zaszkodzic mu napewno nie zaszkodzi 

-
Witam, dzisiaj ukręciłem śrubkę od pokrywy filtra oleju. Urwała się równo z pokrywą silnika. Jak ją teraz wykrecić ?? Na szczeście można jeździć bo olej nie cieknie, ale wolał bym to zrobić od razu.
-
sopel_95 - Świeżak
ukręcila się przy samej dupie,tzn przu karterze czy jak sciągniesz pokrywke filtra to bedzie wystawal kawałek?jak jeszcze bd wystawal to żabkami dasz rady to wykręcic,ewentualnie dobrze podgrzej,od beidy mozesz przyspawac do tego kawalek pręta/innej śruby,nakrętki itp,a jak zostala cala w karterze to nawiercic i nagwintować lewy gwint i wykręcac.
-
Na razie pokombinowaliśmy z ojcem, bawiąc się wolnymi obrotami i po przejechaniu kawałka jeździ jak wcześniej. Poczekam i jak ostygnie zobaczę znowu. Wydaje się że zalewało go.
Edit:
Pojechałem do szkoły i tak: chodzi jak wcześniej z tą różnicą, że na ssaniu kręci się do 3 tys. i nic więcej (wcześniej był koło 5, nawet 7 tys. na maksie) oraz gdy odwinie się manetką i puści słychać "strzały" (słychać dwa czy trzy odgłosy wystrzału i z wydechu w tym momencie idzie podmuch spalin).
BTW: nagle zaczęła działać żarówka od lewego kierunku
Edit:
Pojechałem do szkoły i tak: chodzi jak wcześniej z tą różnicą, że na ssaniu kręci się do 3 tys. i nic więcej (wcześniej był koło 5, nawet 7 tys. na maksie) oraz gdy odwinie się manetką i puści słychać "strzały" (słychać dwa czy trzy odgłosy wystrzału i z wydechu w tym momencie idzie podmuch spalin).
BTW: nagle zaczęła działać żarówka od lewego kierunku

- Lakis
- Świeżak
a poskladałes dobrze czujnik?Tam jest taka tulejka,stroną z grzybkiem ma być na zewnątrz i wypustkami między odgięciami blaszki w piascie-zreszta jak zmieniales łozyska mogles cos pomylić z ta blaszka.
-
Z tym zlotem jest jeden podstawowy problem: większość z posiadaczy małego viaderka nie jest pełnioletnia (A1) i albo nie może, bo wiadomo, rodzice lub też to jest jakiś koszt, zależy więc gdzie by się odbył. Niech jeszcze chętni dopisują może województwo z którego pochodzą, i wtedy można określić, gdzie by było najwygodniej go urządzić.
- Lakis
- Świeżak
Macie temat dotyczący zlotów więc tam spamujcie a nie tutaj. jak widzicie chętnych jest tylko was dwóch wiec impreza naprawde bedzie niesamowita. ja nie mam ani czasu ani ochoty jechac pół polski tylko poto żeby spotkać sie w gronie 5 wiaderek.... Sądze ze wiekszosc mysli podobnie. Ale jesli mimo tego nadal macie zamiar kombinowac z tym zlotem to przeniescie sie do odpowiedniego działu...
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 6 gości