Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
to musisz ogarnąć sam bo na nóżce będzie luźny a jak siądziesz to co innego,
u mnie przy napinaniu łańcucha potrzebna jeszcze płaska 12 na napinaczuu
u mnie przy napinaniu łańcucha potrzebna jeszcze płaska 12 na napinaczuu
- tomekziomek
- Świeżak
na centralce mozesz smialo ustawiac.mala rada,nie popuszczaj za mocno kola bo jak bedziesz potem dokrecal to ustawiony luz pojdzie w pizdziec 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
No, jestem po pierwszej porządnej jeździe. Wrażenia?
- Przyspieszenie na miasto obleci, V-max u mnie tylko 110km/h.
- Kanapa i ogólnie pozycja ciała bardzo wygodne, ale ustawienie dźwigni zmiany biegów (tak się to nazywa?) to jakaś tragedia - żeby zredukować muszę podnosić stopę i naciskać z góry nie dotykając nią podnóżka... Mam założony pług, może ktoś przy tym kombinował i trzeba poprawić :/
- Brakuje mi szóstki
Dotąd jeździłem na takiej skrzynce i już kilka razy wbijałem wyższy bieg jadąc na piątce.
- Jak na moje to zawieszenie nie jest wcale takie miękkie - ale przesiadłem się z Supermoto, pewnie stąd to wrażenie
- Tłumik TCS to jest to!
Pozostało kupić jakiś kufer. Ma ktoś zdjęcie Wiaderek z róznymi kuframi? Chodzi mi o zobaczenie, jak się prezentuje 50 litrowy kloc... Czy ktoś z Was jeździ z takim po mieście?
- Przyspieszenie na miasto obleci, V-max u mnie tylko 110km/h.
- Kanapa i ogólnie pozycja ciała bardzo wygodne, ale ustawienie dźwigni zmiany biegów (tak się to nazywa?) to jakaś tragedia - żeby zredukować muszę podnosić stopę i naciskać z góry nie dotykając nią podnóżka... Mam założony pług, może ktoś przy tym kombinował i trzeba poprawić :/
- Brakuje mi szóstki

- Jak na moje to zawieszenie nie jest wcale takie miękkie - ale przesiadłem się z Supermoto, pewnie stąd to wrażenie
- Tłumik TCS to jest to!

Pozostało kupić jakiś kufer. Ma ktoś zdjęcie Wiaderek z róznymi kuframi? Chodzi mi o zobaczenie, jak się prezentuje 50 litrowy kloc... Czy ktoś z Was jeździ z takim po mieście?
Honda Varadero 125 - na sprzedaż / FZS 600
- Winston_Wolf
- Świeżak
ostatnio zgubiłem gumę z prawego podnóżka ...
i strasznie ślizga mi się noga ;/ na allegro , każdy sprzedawca części varaderki mówi ze już sprzedał ten specyfik . Nie wiecie może czy do varadero pasują podnóżki od innych modeli hondy , albo może ktoś z was ma na sprzedanie ? 

- Patryczek688
- Świeżak
Z tego co widziałem to podobne były np. w nsr-kach . Powinien to być standard .
--------------------
Co do mojej hondy , jest z Niemiec i na tabliczce jest naklejona naklejka SPEED REDUCED 80km/h . Na czym jest ta blokada , może ktoś wie , nie chce jeździć po serwisach . Jak sam jadę to jedzie 90km/h . Może ktoś widział jakiś temat z podobnym rozwiązaniem .
--------------------
Co do mojej hondy , jest z Niemiec i na tabliczce jest naklejona naklejka SPEED REDUCED 80km/h . Na czym jest ta blokada , może ktoś wie , nie chce jeździć po serwisach . Jak sam jadę to jedzie 90km/h . Może ktoś widział jakiś temat z podobnym rozwiązaniem .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
We dwóch równe 80 , ale jak sam jadę to 90 . No fajnie z tym modułem , ale czy na pewno jego trzeba wymieniać , bo ponad 300 zł nie chce wydawać . Może można uciąć jakiś kabel albo coś dolutować . Tylko do tego trzeba poznać zasadę działania tego ograniczenia ....
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Niemcy mieli blokowane tylko moduły,szukaj uzywki z jakiegos rozbitka.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Witam. Potrzebuje informacji gdzie mogę kupić nowy filtr powietrza do Varadero 125. Wiem, że to będzie koszt ok 150zł.
Filtr ten potrzebuje jak najszybciej!
Filtr ten potrzebuje jak najszybciej!
Ostatnio edytowano 22/7/2025, 13:47 przez drewnom, łącznie edytowano 1 raz
-
drewnom - Świeżak
pisałem o tym wcześniej, jest on dostępny tylko w autoryzowanym serwisie HONDY i nie od ręki a na zamówienie :]
- Patryczek688
- Świeżak
a gdzie tam
można tez to spokojnie załatwić to przez internet . Motorista.pl same orginalne części do Hondy . Ja miesiąc temu zamawialem filtr praktycznie odrazu od reki tylko czas przesyłki . Jezlei chodzi o orginalne części to tylko tam polecam w 100% ;] Jak byś juz zamawiał to tam na motoriscie w wyszukiwarce filtr powietrza jest w grupie ''RAMA''. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać sie czy filtr jest na sklepie , jezeli go nie ma to jakies 2-3 dni dluzej do zamowienia wiec tragedi nie ma 

- Gonskin2
- Świeżak
całkiem możliwe
, na przyszłość już bd wiedział ;p do tej pory byłem całkowicie przekonany ze tylko w serwisie ;p

- Patryczek688
- Świeżak
Po jakimś 1.5 tygodnia znowu odpaliłem wiaderko i przejechałem się. Zauważyłem, że wrzucając dwójkę i trójkę słychać, że bieg wchodzi i czuć wyraźny opór na dźwigni. Podczas redukcji wszystkie biegi wchodzą jak wcześniej.
- Lakis
- Świeżak
U mnie jest tak samo nawet jak jezdże z dnia na dzień , moim zdaniem nic dziwnego w tym nie ma , 2 i 3 wchodzi z lekkim oporem i slychac , ale nie znacznie 4 i 5 jak w masło . Ale jak jechałem na nowym FZ6 S2 to tam praktycznie wszystkie biegy wchodza z oporem i z dzwiękiem , dlatego myśle ze nic złego w tym nie ma wiadomo 600 a 125 to dwie inne bajki , ale skrzynia to skrzynia
pozdrawiam

- Gonskin2
- Świeżak
Podczas uruchamiania, postoju po jeździe, podczas jazdy, tylko na nizszych obrotach poniżej 3,5 tyś, nie ważne czy silnik jest ciepły czy zimny, w losowym czasie i miejscu, silnik zaczyna stukać i po jakimś czasie przestaje, by znowu po jakimś czasie zacząć stukać. Czy miał ktoś z tym problem? Silnik ciągnie i pracuje ok.
Przebieg 39, stukanie ma wydźwięk negatywny, to nie kosz sprzęgłowy.
Przebieg 39, stukanie ma wydźwięk negatywny, to nie kosz sprzęgłowy.
- melonick
- Świeżak
@Lakis - spokojnie jeszcze nie jeden pochula
ja osobiscie kupowałem swoje varadero od mechanika i pokazywał mi parę porozbieranych tych v-ek , jedna byla z 115 tys. km przebiegu i jeden tłok nadawał sie do wymiany . Te silniczki po 20 tys sie dopiero ''docieraja'' . Ten silniczek z przbiegiem np 50k jezeli bym eksploatowany tak jak został do tego stworzony polata jeszcze troche po szosie . To jest całkowicie normalny objaw ;]

- Gonskin2
- Świeżak
Linkę od ssania to da się regulować ?? jak wyciągam ssanie do końca to powoli samo się chowa. I jeszcze jak go odpalam na ssaniu to muszę dać trochę gazu żeby załapał. To normalne >? nie, żebym się przejmował ale takie drobiazgi mnie drażnią 

-
sopel_95 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości