Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Kupuję litra i nie będę odwijał,...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Kupuję litra i nie będę odwijał,...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 20:21

Komentatorzy napisał(a):a co mi-dziewczynie,polecilibyście na pierwsze moto? suzuki GS500, czy honde CB 500? czy jednak szukać coś z 250?<br><hr>paulik<br>
Hayabuse ;-)<br><hr>geko
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 20:48

za****** śmieszne historie tu opowiadacie. Kilku ludzi, którzy wiedzą o czym piszą - reszta robi za cwaniaków, mądrali a wszystko co wiedzą o motocykliźmie wyczytali w artykułach Lovtz'y - brawo Lovtza - kolejny fajny artykuł :-)<br><hr>geko
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2011, 21:09

Komentatorzy napisał(a):Mój komentarz po dwóch upadkach jest taki- wielu nie myśli o bezpieczeństwie chociaż na tych pojazdach nie ma co mówić o bezpieczeństwie tym bardziej jeśli ktoś jeździ litrowcem . Przy prędkości 120km/h ewentualny upadek będzie miał takie skutki jakie ma skok z ok 10 piętra.
juz nie wspomne gdy przy takiej prędkości wali w motocykliste auto albo to motocyklista wali w nie , jak ktoś zna matematykę lub fize niech sobie policzy<br><hr>me i me<br>
Komentatorzy napisał(a):Niestety nie znasz matematyki...a raczej fizyki :-). Sam upadek nie jest taki tragiczny. Uderzasz wszak w asfalt z wysokości powiedzmy metra. A składowa pozioma zamienia sie w tarcie. Pod warunkiem że nic nie trafisz:-).
A mówię tak nie tylko teoretycznie...ale i praktycznie :D.
Mi nic...gorzej z moto :(.
Ale tak czy siak lepiej sie nie przewracać. A 100 km/h jest zawsze sobie równe bez względu na to czym się jedzie. Tylko "litrem" itp zancznie częściej i szybciej się je osiąga i przekracza.
Howgh<br><hr>JohnyBigud<br>
28 lat, marzenia o motocyklu postanowilem zaczac realizowac od 49ccm... skuterek plynie 60km/h ale pomijajac, zaliczylem spotkanie ze sciana. wiekszosc sie pewnie nie przyzna ale w momencie gdy wlacza sie panika bardzo latwo zapomniec puscic gaz i zaczac z calej sily trzymac kierownice:))) na szczescie na skuterze konczy sie tylko na szoku:) a tak w ogole to na kolejna wiosne 125ccm bedzie dla mnie jak znalazl:)) (uwazam ze 2 lata treningu na 49ccm to nie wstyd, chcialem kupic 600 na poczatek ale rozsadek podpowiedzial mi ze sukuter moze byc bezpieczniejszy. poza tym ja widzze ogromna roznice pomiedzy jazda dla siebie a jazda typu"patrzcie *** na czym jezdze!!!"<br><hr>adept
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 02:38

kupujcie na pierwszy motor ten <a href="http://www.seriouswheels.com/cars/top-2003-Dodge-Tomahawk-Concept.htm" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.seriouswheels.com/cars/top-2003-Dodge-Tomahawk-Concept.htm</a><br><hr>gjj
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 07:32

**** o szopenie to ten kretyński artykuł . To jest prywatny biznes kazdego z nas na czym chce jezdzić, czy litr czy 600 to bez różnicy, jak debil to na tym i na tym szybko wyladuje na latarni.

Lepiej byście robili artykuły na temat samych motocykli, jak o nie dbac, jak kupować uzywki, MANUALE wklejać jak wykonuje sie proste i bardziej zlozone naprawy... a nie jakies takie pierdolowate wypociny typu -

nie kupujcie litra blebleble
nie jedzicie pod MCdonalds na swietokrzyską bo bedziecie uznani za wieśniaków
nie jezdzijcie w krutkich spodenkach bo to wicha
( a *** jak jest 35 stopni upalu to w warszawie 90% jezdzi i nie ma ani spodni motocyklowych ani kurtki motocyklowj - min napewno ci kretyni którzy tutaj wypisują jacy to oni super motocyklistami są i bez pełnego rynsztunku to sie z domu nie ruszaja.....)<br><hr>warszowiak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 09:10

Witam,tak sie akurat zlozylo,ze prawko zrobilem w lutym a moim pierwszym motorkiem zoslo bmw k 1300 r.Moc ogromna ale jesli jezdzi sie z glowa to zaden problem.Zabic sie mozna nawet na rowerze!!Pozdrawiam<br><hr>alex 302
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 13:16

a ja kupuję za miesiąc litra i będę odwijał, siał terror i zniszczenie.i co precelki ?<br><hr>mike
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 22:50

Komentatorzy napisał(a):a ja kupuję za miesiąc litra i będę odwijał, siał terror i zniszczenie.i co precelki ?<br><hr>mike<br>
zdechniesz, ot co.<br><hr>M.S.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/4/2011, 23:00

ten filmik mnie zabił :) <a href="http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index</a><br><hr>bynek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 08:48

Komentatorzy napisał(a):Ehhh polaczki. O czym wy mówicie. Czy piloci zaczynają od razu od Jumbo Jetów i F16, czy od szybowców i małych samolotów? Czy alpiniści zaczynają od razu od K2 i Mt Everestu czy mniejszych górek? Czy żeglarze zaczynają od Daru Pomorza, czy od małych żaglówek? Na nartach też zaczynacie jeździć na czarnych trasach FIS czy na płaskich stokach? Artykuł jest super, ale idiocie i tak niczego nie da rady wytłumaczyć.<br><hr>Realista<br>
Komentatorzy napisał(a):kolego cos ci sie pokickało a te porównania sa równie trafione co twoja błyskotliwosc pchanie sie na sam szczyt everestu to tak jak próba wykrecenia czasu idealnego na danym odcinku gsxr 1000 nie spokojna jazda nim i trzymanie sie w granicach swoich aktualnych umiejetnosci to samo z tymi nartami to ze masz narty nieoznacza ze musisz zaraz pchac sie badz ze ktos ci rozkazuje koniecznie wjechac na czarna trase i w dodatku zebys pobił czas ustanowiony przez mistrza olimpijskiego. <br><hr>endurofan1<br>
To jak kupowanie ferrari do jazdy po mieście. Nie żartuj. Po co Ci litr jak ma być spokojna jazda ? Bzdury piszesz kolego. Napisz prosto - ile miałeś wypadków, w tym niezawinionych. Jak obie odpowiedzi brzmią zero, to ja już wiem czemu jesteś kozakiem. Poczekaj, a zrozumiesz.

Posiadanie zbyt mocnego moto to pokusa czasem nie do opanowania, tak trudno zrozumieć?<br><hr>zzxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 09:45

Tak dla ścisłosci jaka to "nerwową" 600 jezdziłeś ze krecila sie do 10000obr./min ,musiał byc to chyba wiekowy sprzet z lat 70tych.Tekst jest dla mnie tak sztuczny jak gosc który to pisał.Jeżdżę 30 lat i na pewno nie wolno i bezpiecznie w mniemaniu niektórych .Jak ktos ma nasrane pod czaszką to załosne ale wyeliminuje go predzej czy pózniej sam sprzęt.A 600 to proponuje kręcic pod 15000 .Nie pozdrawiam bo czuję z daleka pajaca opowiadacza<br><hr>Kargul
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 10:56

Wszystkim mądralom zaczynającym od 100 konnych 600-tek polecam ten filmik na którym mistrz prostej daje popis swoich umiejętności w jeździe po łuku...link: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index</a>
kolega tez nie lepszy bo po takich próbach ruszenia powinien mu zabrać sprzęta. Więcej pokory Panowie i Panie i szacunku dla mniejszych pojemności :) Pozdro dla Wszystkich. Życzę tyle powrotów co wyjazdów na Waszych sprzętach.<br><hr>krajan_b6
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 14:50

Komentatorzy napisał(a):Wszystkim mądralom zaczynającym od 100 konnych 600-tek polecam ten filmik na którym mistrz prostej daje popis swoich umiejętności w jeździe po łuku...link: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI&feature=feedrec_grec_index</a>
kolega tez nie lepszy bo po takich próbach ruszenia powinien mu zabrać sprzęta. Więcej pokory Panowie i Panie i szacunku dla mniejszych pojemności :) Pozdro dla Wszystkich. Życzę tyle powrotów co wyjazdów na Waszych sprzętach.<br><hr>krajan_b6<br>
Przepraszam ale ten pan nie jest motocyklistą więc nie mamy o czym rozmawiać. Facet nie uwmie siedzieć na motocyklu, ruszyć, skręcić więc jak Twój poziom jest podobny to proponuje poczytać forum origami. Myślałem że rozmawiamy o ambitnych młodych ludziach .......<br><hr>Darek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 15:12

Komentatorzy napisał(a):za****** śmieszne historie tu opowiadacie. Kilku ludzi, którzy wiedzą o czym piszą - reszta robi za cwaniaków, mądrali a wszystko co wiedzą o motocykliźmie wyczytali w artykułach Lovtz'y - brawo Lovtza - kolejny fajny artykuł :-)<br><hr>geko<br>
Za chwilkę będzie lodzik dla lovtzy. Kadzicie sobie chłopcy....... A buzi<br><hr>Twój na zawsze
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 15:15

Komentatorzy napisał(a):Brawo Lovtza za poważny artykuł. Tak trzeba napominać i nie odpuszczać.<br><hr>E.T.<br>
Następne kadzenie, gdzie się chłopcy spotykacie na trójkącik geko, lovtza i ty<br><hr>Twój na zawsze
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/4/2011, 21:28

Dobry art. Człowiek to takie stworzenie które tylko poczuje, że maneta się nie skończyła to daje dalej w długą. Nie ma sie co oszukiwać.<br><hr>Kakarotto
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/4/2011, 20:32

Ludzie, ten koles wie o czym mowi a z artykulu bije doswiadczenie, to sie czuje czytajac, nawet jezyk ktorego uzywa i nie chodzi tu o lacinskie metafory...Ten artykul to prowokacja, kij w mrowisko, po to by wywolac ogolna dyskusje i debate i zeby pacany sie wypowiadaly co kto kiedymoze i ktory jest najmadrzejszy i co dla kogo jest najlepsze. Ja zycze wszystkim jak najlepszych litrowek, wscieklych szescsetek, ogromnych turystykow, szalonej jazdy z bananem w kasku, dalekich wypraw...ale jezdzijcie z glowa na karku...bo tak latwo ja stracic. Najwazniejsze to sie nie zapomniec. pozdrawiam wszystkich<br><hr>Dr Seba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 15:18

Czyli jak kupie sobie coś z 500-tek ( bo do czegoś takiego się przymierzam) to będzie okey? Mam tu na myśli Suzuki GS500, Kawasaki ER5 może er6, albo hondę Cb500 lub CBF 500.<br><hr>Lucek1234
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 19:15

Komentatorzy napisał(a):Czyli jak kupie sobie coś z 500-tek ( bo do czegoś takiego się przymierzam) to będzie okey? Mam tu na myśli Suzuki GS500, Kawasaki ER5 może er6, albo hondę Cb500 lub CBF 500.<br><hr>Lucek1234<br>
czesc...jesli poszukujesz motocyklo o poj. 500 cm3 to skontaktuj sie ze mna przez facebooka - Seba Porąbka. Moja była sprzedaje swoja, stan bardzo dobry, wymienilem jej naped w tamtym sezonie, lozysko w glowce ramy, klocki hamulcowe i plyn, oczywiscie olej i filtry zmienialem jej zawsze na wiosne...jesli ci pasuje napisz. moto od kobiety i naprawde godne polecenia kolor czarny.<br><hr>Dr Seba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/4/2011, 09:12

Dobry artykuł. Zwłaszcza dla kogoś, kto na pierwsze moto kupił sobie dłubniętego fz6-n i miał takie same rozterki. Jednak ja uważam, że to był dobry wybór. Przy czym, nie żałuję, że zdecydowałem się na moto dopiero jak miałem 26 lat bo gdybym go kupił parę lat wcześniej pewnie bym teraz wyąchał kwiatki od dołu.

Nawiasem mówiąc szukam szkoły, która mnie douczy jazdy jak należy (okolice wawy). Po 3 sezonach przyda się kilka profesjonalnych rad, bo czytanie niektórych kretynów na forach może doprowadzić do tragedii. Ktoś coś poleci?<br><hr>white&red
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê