Zobacz wątek - 115
NAS Analytics TAG

115

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez mar111cin » 4/11/2014, 19:12

Melv - nową R1 to chyba projektował facet od multipli xD

Senek, z początku szukałem białego, ewentualnie srebrnego, ale teraz za nic tego plastikowego niebieskiego bym nie oddał :lol: (PS dziewczyna skroiła mi lakier do paznokci, jaki kupiłem w inglocie...)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 4/11/2014, 19:31

multipla jest zajebista :wink: już dawno bym kupił, ale rodzina zagroziła zesłaniem mnie do Sosnowca...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Invi » 4/11/2014, 19:33

miki1406 napisał(a):
melvin napisał(a):Mnie tam się podobają ostre rysy nowych motocykli, w końcu bryły się trochę odświeżyły. A nowa honda wygląda jakby ktoś na niej bramę pomylił i zamiast na wyścig wyjechał na ulicę. Jest kozacka, chciałbym mieć...

Bo nie ważysz 100+VAT :lol: Ja na RRce wyglądam jak na rowerze... Jeszcze na K8 jako tako... Ale wole takie "pociągi" jak TLR, czy Hayka... Nie mam wtedy kompleksu :lol:

Ale mowa o tej nowej, z wydechem w stylu motogp, gołym amelinium jak w starych sportach i kształtach przywodzących w niektórych miejscach plastiki z początku lat 90-tych :D Przezajebistej, oprócz lusterek, a nie nudnym firebladzie :D

miki1406 napisał(a):
Invi napisał(a):
mar111cin napisał(a):W ogóle to widzieliście nowe bmw S1000XR ?:D zapowiada się ciekawie :D

"W standardzie kierowca ma do dyspozycji dwa tryby pracy silnika - Rain oraz Road. Jeśli zażyczy sobie dwóch dodatkowych trybów: Extra Dynamic oraz Dynamic Pro, musi dopłacić."

Trochę kpina...

No i dożyliśmy do czasów kiedy musimy dopłacać do czegoś co jest fabrycznie w moto :?

Tak jakby radio w samochodzie i musieli dopłacić za zdjęcie zaślepki od wyświetlacza 2000zł na przykład...

A co oni niby?? Dokładają coś poza ustawieniem w kompie?? nie wydaje mi się...

Trochę chore... :roll:

Pewnie nawet nie dokładają, tylko odblokowują xD

A mi się marzy, żeby na przykład Suzuki pojechało teraz po całości, olało elektronikę, zaoszczędzoną kasę pchnęło w materiały i zeszło z wagą na sucho chociaż do 150kg :D To by latało lepiej niż jakieś tam 300KM H2R :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 4/11/2014, 19:38

latałoby na 100% po wszystkich rowach i poboczach świata :D

A wracając do hondy to chodziło mi o tą RC, a lusterka to ona ma przezajebiste 1000000. Ciekawe czy zaprojektowali je w tym miejscu bo moto będzie tak małe że z owiewki nic by nie było widać?
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Glenroy » 4/11/2014, 19:40

mar111cin napisał(a):Melv - nową R1 to chyba projektował facet od multipli xD

Tak już rozkminiając nad tą R1, to wygląda jakby ktoś Panigale w facyjat łopatą przypierdzielił :lol:
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Invi » 4/11/2014, 19:56

H2 brzydsze od R1 :D R1 nawet spoko :D Mi się podobają te ukryte lampy, można by pomyśleć że ktoś jeździ torówką bez świateł :D

Chociaż H2 wygląda strasznie brzydko, ale ciekawie, jak moto batmana właściwie, albo z terminatora :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 4/11/2014, 20:49

melvin napisał(a):A wracając do hondy to chodziło mi o tą RC, a lusterka to ona ma przezajebiste 1000000. Ciekawe czy zaprojektowali je w tym miejscu bo moto będzie tak małe że z owiewki nic by nie było widać?

tak jak pisalem, jak dla mnie, one w tym miejscu nie przeszkadzaja. tj jak sie skaldasz na moto to lusterka moga przeszkadzac w poprawnym patrzeniu.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Vergon » 4/11/2014, 21:14

Pany jaką kolorową drukarkę kupić do drukowania dokumentów (sporadycznie w kolorze)?
Atramentowa czy laserowa?
Pytania by nie było, bo byłem przekonany że atrament odchodzi do lamusa, ale jak zobaczyłem ile atramentówek jest na Allegro i ile ludzie tego kupują to już zacząłem się zastanawiać.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 4/11/2014, 21:47

ja mam wyje*ane na kupno drukarki, co dwa lata dają mi nowe urządzenie wielofunkcyjne, a stare idzie do utylizacji :P w domu drukuję też na tyle mało że nie potrzebuję nic lepszego. Jak mam większe ilości do druku to i tak chodzę do dawnego miejsca pracy...
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez mar111cin » 4/11/2014, 22:02

Ja kupiłem jedną drukarkę jakieś 14lat temu, dałem za nią wtedy multum złociszy, potem żałowałem że tyle zapłaciłem, ale co dobre, to drukarka służy do dnia dzisiejszego :) a i tusze tanie :] HP 920C :]
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 4/11/2014, 22:15

Vergon napisał(a):Pany jaką kolorową drukarkę kupić do drukowania dokumentów (sporadycznie w kolorze)?
Pytania by nie było, bo byłem przekonany że atrament odchodzi do lamusa, ale jak zobaczyłem ile atramentówek jest na Allegro i ile ludzie tego kupują to już zacząłem się zastanawiać.

ja drukarek szukam po cenie tuszy :D

jesli malo to atrament ogarnie, i bedzie tanszy (zakup bo skoro malo drukujesz to sie nie bedzie kalkulowac).
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez rosiboj » 4/11/2014, 22:34

Vergon napisał(a):Pany jaką kolorową drukarkę kupić do drukowania dokumentów (sporadycznie w kolorze)?

Jesli juz miales jakakolwiek drukarke atramentowa do sporadycznego drukowania to pewnie przezyles ten bol ..... kupiles nowy wklad, wydrukowales jedno pismo, kilka miesiecy pozniej, chcesz wydrukowac cos a tu dupa bo tusz zasechl i znowu trzeba kupic nowy wklad. Dlatego ja polecam zawsze laser, nie ma problemu "o cholera a wlasnie teraz musze to wydrukowac"
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Vergon » 4/11/2014, 22:38

Chodziło mi o to, że mało drukuje w kolorze :) W sumie ogólnie to wiele drukować nie będę, ale mega po kosztach iść nie muszę.
A jak jest z częstotliwością wymiany tonerów (??) w laserowej vs. atrament?

Ja to w ogóle mam uprzedzenie do drukarek, bo jak żyję to nie widziałem drukarki, która by mnie nie doprowadziła prędzej czy później do szału.

edit.

[quote="Rosiboj"][/quote]
O tym wspomniałem właśnie, myślałem że sytuacja poprawiła się od czasów mojej ostatniej atramentówki X lat temu...
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 4/11/2014, 22:48

dlatego atramentówki trzeba pilnować.

ja mam swoją chyba z 6 lat, co prawda, dsotaję pie*****ca przy niej, ale raz w tygodniu coś drukuję, dlatego nie mam problemu z zasychaniem tuszy.

no i 1 tusz ksoztuje mnie 1.20zł na allegro
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Invi » 5/11/2014, 00:54

Kaai napisał(a):
melvin napisał(a):A wracając do hondy to chodziło mi o tą RC, a lusterka to ona ma przezajebiste 1000000. Ciekawe czy zaprojektowali je w tym miejscu bo moto będzie tak małe że z owiewki nic by nie było widać?

tak jak pisalem, jak dla mnie, one w tym miejscu nie przeszkadzaja. tj jak sie skaldasz na moto to lusterka moga przeszkadzac w poprawnym patrzeniu.

Ale jednak więcej widać w lusterkach które nie latają razem z kierownicą.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kravec » 5/11/2014, 00:57

Vergon zobacz sobie Brother'y. Za tusze Active Jet płacę po 14 zł, wystarczają na długo, na razie (przez 6-8 lat) problemu z zasychaniem nie miałem. Drukuje nieźle.

Za to tonery wychodzą koło 100zł za zamienniki z tego co się orientuję (czarne, nie wiem jak kolor), drukarki laserowe kolorowe są drogie, za to drukują dużo lepiej (drukniesz sobie zdjęcia jak będziesz chciał) i dużo, dużo szybciej (jakieś 6-8x szybciej przy tekście).

Używam i tego i tego tak na dobrą sprawę (w Łodzi laser, w Pabianicach atrament). Obie sztuki to urządzenia wielofunkcyjne. Laser jest czarno biały tylko. Na dobrą sprawę jak się policzy to koszty druku wychodzą podobnie, a laserówka jest dużo szybsza, natomiast no koloru nie wydrukuje. Za to jak drukowałem skrypt na studia na atramentówce to wyszło ponad godzinę (na laserze byłoby parę minut).
kravec
Administrator

Postprzez Landryss25 » 5/11/2014, 08:00

Witek nie do końca bym się zgodził że w kosztach wychodzi podobnie. Wiadomo, laserówka jest dużo droższa ale tak jak mi zwraca się w szybkości druku.

Przez jakiś czas używałem urządzenia atramentowego HP. Napełniane tusze za 15zł starczały na ok 200 stron, za taki co wydrukuje 400 trzeba dać 30-50zł. Nowe to koszt rzędu 60-100zł. Do laserowego Brothera kupuję zamiennik toneru za 60zł i starcza mi on na ok 1500-2000 stron. Mówię tylko o czerni bo w HP koloru nie używałem a Brother jest mono.

Wszystko zależy ile się drukuje. Miesięcznie zużywam +/- jedną ryzę papieru i prawie 3x droższa w zakupie laserówka moim zdaniem się opłaca.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 5/11/2014, 08:29

Invi napisał(a):
Kaai napisał(a):

Ale jednak więcej widać w lusterkach które nie latają razem z kierownicą.

Owszem, ale akurat w tym lusterka i światła da tylko dlatego, żeby moto miało homologację
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez kravec » 5/11/2014, 11:00

Landrys- ja porównywałem u siebie- wielofunkcyjny HP (laser mono) i wielofunkcyjny brother (kolor gdzie tusz czarny jest wiekszy od pozostałych). Tusz 14zł- i około 400 stron drukuje, toner- jakieś 2000-2500 i 80/90zł zamiennik. Wychodzi podobnie, ale tak jak pisaliśmy- laserówka zasuwa jakieś 6-8x szybciej. Tyle że potrzebujesz wydrukować coś w kolorze i lecisz do punktu (4zł/strona albo lepiej) lub szukasz po znajomkach.

To jest temat nie do rozstrzygnięcia na takie potrzeby według mnie :D
kravec
Administrator

Postprzez Invi » 5/11/2014, 11:47

Któryś z forumowych informatyków ogarnia tworzenie szablonów do Wordpressa? :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik