115
mar111cin napisał(a):Zastanawiam się nad kolejnym małym handlem - adaptory do wentyli w kołach motocyklowych
Tym razem nie dam Ci zarobić bo w barawce o tym pomyśleli

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
I cale wywazanie w pizdu .....
Kiedys kupilem motocykl uzywany i jak wiadomo ludzie rozne rzeczy rzezbia, przy wymianie opon, koles do mnie, co za kretyn mi zmienial poprzednio opony? Zdziwiony pytam co sie stalo, na co koles pokazuje mi wentyl jaki byl a jaki on bedzie instalowal. Przeciez w motocyklu przy takich predkosciach wentyl musi byc malutki, inaczej sily odsrodkowe go uszkodza
Kiedys kupilem motocykl uzywany i jak wiadomo ludzie rozne rzeczy rzezbia, przy wymianie opon, koles do mnie, co za kretyn mi zmienial poprzednio opony? Zdziwiony pytam co sie stalo, na co koles pokazuje mi wentyl jaki byl a jaki on bedzie instalowal. Przeciez w motocyklu przy takich predkosciach wentyl musi byc malutki, inaczej sily odsrodkowe go uszkodza
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Sorry , moze niedoczytalem do konca, ostatnio jakos czasu mam malo i czytam wyrywkowo
Tylko jak sie to zaklada tylko do pompowania to po co dwa? Ze jako zapasowka, jak sie zgubi, popsuje lub zapomni?

-
rosiboj - Moderator
Wiesz- ja to tak widzÄ™. Jak inni to nie wiem
Ja nie widzę sensu zasuwania z takim zawijasem cały czas, tym bardziej że pompuje się raczej rzadko. Teoretycznie można to założyć przy wymianie gum i wyważaniu. W innym przypadku- waży to parę gram- tak jak odważniki do wyważania, więc no najlepiej pewnie nie jest.

Ja nie widzę sensu zasuwania z takim zawijasem cały czas, tym bardziej że pompuje się raczej rzadko. Teoretycznie można to założyć przy wymianie gum i wyważaniu. W innym przypadku- waży to parę gram- tak jak odważniki do wyważania, więc no najlepiej pewnie nie jest.
-
kravec - Administrator
Landryss, dzisiaj wysłane
Ogólnie patrzyłem na tą bmkę przez zakupem v-stroma bo fajna jest, 3 rzeczy ją zdyskalifikowały - cena (trochę za drogo, chociaż może i coś bym znalazł), pasek (widziałem cenę wymiany), pojemność baku.
Kravec, ja własnie myślałem z tym jeździć cały czas. Producent podaje niby 21gram, na zdjęcie trzeba brać poprawkę, bo widać że to jest w dużym powiekszeniu. Kiedyś w poprzednim motocyklu miałem pozakładane takie świecące wentyle, a to ciężkie przecież jest, bo ma kilka baterii jeszcze w sobie, a jakoś nie odczułem specjalnie że mam coś założone na kole.

Ogólnie patrzyłem na tą bmkę przez zakupem v-stroma bo fajna jest, 3 rzeczy ją zdyskalifikowały - cena (trochę za drogo, chociaż może i coś bym znalazł), pasek (widziałem cenę wymiany), pojemność baku.
Kravec, ja własnie myślałem z tym jeździć cały czas. Producent podaje niby 21gram, na zdjęcie trzeba brać poprawkę, bo widać że to jest w dużym powiekszeniu. Kiedyś w poprzednim motocyklu miałem pozakładane takie świecące wentyle, a to ciężkie przecież jest, bo ma kilka baterii jeszcze w sobie, a jakoś nie odczułem specjalnie że mam coś założone na kole.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Oczywiscie kazdy jest inny natomiast zauwazylem, ze z regoly ci ktorzy lepiej czuja maszyny czuja rozne rzeczy ktorych nie czuja ci ktorzy nie ograniaja, widzialem nawet takich co jezdza z wiszacym suchym lanuchem i tez mowia, ze nie czuc roznicy ... serio? Nie bedziesz mial bicia jak bedziesz pchal motocykl po parkingu ale jak juz dajesz w palnik to jesli cos jest nie tak to wszystko czuc
A olewajac juz kto czuje czy nie czuje to:
F=(m*v*v)/r
gdzie:
m – masa,
v – prÄ™dkość,
r – promieÅ„ krzywizny
Strzelam ze niech to wazy 0.01 Kg i jedziesz sobie setka czyli 27.7778 m/s czyli mamy 17.9N a to daje nam 1.8252920159 Kg bicia na kole!
Gdy predkosc zwiekszyc dwukrotnie do 55.55 m/s to mamy juz 7.317483522960001Kg bijacego na kole ...
Zaloz to na dwa kola ktore nie sa w fazie i jedzie sie jak na starej krowie.
Rozumiem nie kazdy czuje, ja czuje
Wlasnie leci LIVE premiera nowego Panigale R
http://www.youtube.com/watch?v=OYtQwA5q5Bo#t=3456
Juz po, teraz prezentuja multistrade .... Czekam na pierwsze testy porownawcze, 2015 bedzie ciekawym rokiem dla motocykli sportowych
A olewajac juz kto czuje czy nie czuje to:
F=(m*v*v)/r
gdzie:
m – masa,
v – prÄ™dkość,
r – promieÅ„ krzywizny
Strzelam ze niech to wazy 0.01 Kg i jedziesz sobie setka czyli 27.7778 m/s czyli mamy 17.9N a to daje nam 1.8252920159 Kg bicia na kole!
Gdy predkosc zwiekszyc dwukrotnie do 55.55 m/s to mamy juz 7.317483522960001Kg bijacego na kole ...
Zaloz to na dwa kola ktore nie sa w fazie i jedzie sie jak na starej krowie.
Rozumiem nie kazdy czuje, ja czuje
Wlasnie leci LIVE premiera nowego Panigale R
http://www.youtube.com/watch?v=OYtQwA5q5Bo#t=3456
Juz po, teraz prezentuja multistrade .... Czekam na pierwsze testy porownawcze, 2015 bedzie ciekawym rokiem dla motocykli sportowych
-
rosiboj - Moderator
Rosiboj napisał(a):I cale wywazanie strasznie .....
Eeee...?

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):Rosiboj napisał(a):I cale wywazanie strasznie .....
Eeee...?A co to za różnica? W samochodach siły odśrodkowe są niby mniejsze? Raczej odwrotnie, w końcu 17' nie kręci się tak szybko jak na przykład 12'.
Invi ... a jaka predkosc jest we wzorze?
Rowniez, jaka jest masa samochodu a motocykla? Jak jedziesz motocyklem i walisz kaskiem w muchy to tez ci glowe odgina?
-
rosiboj - Moderator
Kaai napisał(a):hahahah.
ale r1 jest biedna, wyglada jak rekin młot XD
Prezentacja R1 bez Rossiego raczej nie mogła by się odbyć, ale to chyba on był tutaj główną atrakcją, sama R1 jest po prostu beznadziejnie paskudna, a w momencie, kiedy Rossi robił przegazówkę na mojej twarzy zawitało wielkie WTF!? Zastanawiałem się, czy to Vale odkręca R1 czy to ktoś na zapleczu katuje Tmaxa

Kaai, mi ona nie tyle rekina przypomina, co tego panocka:

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
DLa mnie jest to śmieszne, jak widzę nową R1 czy ducatii to w cholerę mi się to nie podoba, gdzie zawsze uważałem, za najlepsze stylistycznie motocykle. Natomiast zaczyna mi się podobać bmw, gdzie zawsze robili je cholernie brzydkie...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Ducati jeszcze jakoś wygląda, ale ta nowa R1 jest po prostu beznadziejna, podobnie z resztą jak H2R które kojarzy mi się z szurającą podwoziem po ziemi Calibrą z wielkim parapetem na klapie bagażnika
.
Z tym, że Ducati też jest niezłe "wypuścimy moto za kosmiczną cenę, później jego super wersję za jeszcze bardziej kosmiczną cenę, żeby później wypuścić super wersję super wersji za pozagalaktyczną cenę"
Ja jestem chory na dwa sprzęty, Daytonę 675 i Z1000SX
.

Z tym, że Ducati też jest niezłe "wypuścimy moto za kosmiczną cenę, później jego super wersję za jeszcze bardziej kosmiczną cenę, żeby później wypuścić super wersję super wersji za pozagalaktyczną cenę"

Ja jestem chory na dwa sprzęty, Daytonę 675 i Z1000SX

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości