[Aktualności] O włos od wypadku - Matiz vs...
Wybacz kolego ale bywam na tej drodze widocznie częściej niż Ty i tam jest pas na wprost a nie w lewo!!!!<br><hr>RadziuRRKomentatorzy napisał(a):Ewidentnie pojechał na wprost z pasa do skrętu w lewo, wyprzedził na skrzyżowaniu... Tyle się słyszy: Twoje pierwsze wymuszenie może być moim ostatnim... w tym filmiku sam się prosił o wypadek<br><hr>Grubiorz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak sie dokladnie przyjrzysz to zobaczysz ze jechał przy lewej krawedzi pasa do jazdy na wprost...Komentatorzy napisał(a):winny byłby motocyklista. jechał prosto z pasa skrętu w lewo. <br><hr>piotr<br>
Po drugie... matiz wymusił też pierwszeństwo kierowcy jadącemu z kamerką...<br><hr>art
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
IMHO obaj są winni. Kierowca Mariza wymusił pierwszeństwo nie tylko motocyklowi, ale też kierowcy samochodu filmującego, ale motocyklista zachował się jak samobójca, wyprzedając na skrzyżowaniu. <br><hr>realista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na **uj sie spinacie jestem motocyklista w takiej sytuacji poszkodowanym nie byl by motocyklista tylko kierowca matiza, obaj kierowcy jednosladow wyprzedzali w niedozwolonym miejscu kierowca auta tak podejrzewam wlaczyl kierunkowskaz matiz mogl nie zauwarzyc, sam w tej sytacjii pewie bym sie tak zachowal a dla motocyklisty niech to zostanie przestroga...<br><hr>dawid
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I tu się mylisz, osobiście sam posiadam Matiza, a nie uważam się za nieudolnego kierowce. Baaa, jak jeżdżę naszymi drogami to czasem boję się o własne życie nie ze względu na to, że brak mi umiejętności. Wręcz przeciwnie, na brak umiejętności innych uczestników ruchu, a tak dla informacji wspomne, że mam 20 lat. To chyba coś tu jest nie halo, że w 99% przypadków to ja się irytuję na niebezpieczeństwo, głupotę i nieudolność na drodze biorąc pod uwagę mój mały staż za kółkiem. Więc proszę nie generalizować, że każdy. Ale fakt, wiele Matizów spotkałem na swojej drodze, którzy nie ogarniają co się dzieje...<br><hr>Andrzej 3000Komentatorzy napisał(a):każdy kierowca matiza nie umie jeździc jeżdża nimi tylko nieudolni kierowcy <br><hr>bartk23<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczywiście, że wina motocyklisty. Po pierwsze jechał za szybko (ciekawe jakie tam jest ograniczenie ale wydaje się, że to teren zabudowany). Po drugie wyłonił się nagle zza samochodu więc nie trzymał bezpiecznego dystansu. Poza tym można to uznać za manewr wyprzedzania na skrzyżowaniu i pasach co także jest wykroczeniem. Jedak nie powinno się takich ludzi karać, powinno się ludziom głupim ponosić konsekwencje ich czynów.<br><hr>discoveryKomentatorzy napisał(a):Nie wolno wyprzedzać na skrzyżowaniu - tak mówi prawo. A mówi tak właśnie ze względu na sytuacje tego typu.
Nie da się rozglądać uważniej niż kierowca Matiza - przecież skręcający dostawczak nie tylko blokuje widok ale tez gwarantuje że na prawdę można skręcić.
Wina motocyklisty prawnie. Oraz oczywiście moralnie - bo powinien wiedzieć, że niezależnie od przepisów i pierwszeństwa zza dostawczaka go nie widać.<br><hr>fastviper<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Downy jestescie!Matiz nie wymusil kierowcy z kamerka poniewaz kierowca skreca w prawo i mial kierunkowskaz w prawo!!!A motocykista jechan pasem do skretu w lewo a pojechal prosto<br><hr>ucho
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież jadący z kamerką skręcał w prawo, więc w jaki sposób wymusił pierwszeństwo. Mnie sie wydaje że motocyklista jedzie prosto z pasa skrętu w lewo. Nawet jeśli nie to i tak popełnił wykroczenie bo wyprzedził nieprawidłowo bo na skrzyżowaniu. Jestem motocyklistą ale niestety w tym przypadku wina motocyklisty.<br><hr>FeoKomentatorzy napisał(a):winny byłby motocyklista. jechał prosto z pasa skrętu w lewo. <br><hr>piotr<br>Komentatorzy napisał(a):Jak sie dokladnie przyjrzysz to zobaczysz ze jechał przy lewej krawedzi pasa do jazdy na wprost...
Po drugie... matiz wymusił też pierwszeństwo kierowcy jadącemu z kamerką...<br><hr>art<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież widać, że winni są motocykliści. Wyprzedzają na skrzyżowaniu i z pasa do skrętu w lewo (przynajmniej pierwszy kierujący motocyklem). A kierowca z kamerką miał zamiar skręcać w prawo co widać po tym co zrobił w dalszej części filmu i pewnie włączył kierunek do skrętu w prawo stąd kierowca matiza pomyślał, że ma drogę wolną. Chwilę później motocykliści wyprzedzający na skrzyżowaniu pojawili się na środku... no proszę... to głupota tak ryzykować. Duża część ludzi zrobiła by identyczny manewr co kierujący matizem. <br><hr>tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież osły jakby skręcał w lewo to i tak matiz by mu wymusił pierwszeństwo... tak czy tak dziadek w matizie jest winny...<br><hr>Baki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z tego co widać motocyklista numer dwa jest w obrębie pasa do jazdy na wprost, i nie wyprzedzał bo znajdował się na tym samym pasie, czyli mijał samochód , jeżeli pas jest na tyle szeroki aby pomieścić dwa pojazdy w tym przypadku samochód i motocykl się mieściły, manewr jest dozwolony.<br><hr>WujekKomentatorzy napisał(a):na **uj sie spinacie jestem motocyklista w takiej sytuacji poszkodowanym nie byl by motocyklista tylko kierowca matiza, obaj kierowcy jednosladow wyprzedzali w niedozwolonym miejscu kierowca auta tak podejrzewam wlaczyl kierunkowskaz matiz mogl nie zauwarzyc, sam w tej sytacjii pewie bym sie tak zachowal a dla motocyklisty niech to zostanie przestroga...<br><hr>dawid<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Winny kierowca matiza, moto omijal swoim pasem ,a nawet jak jechal lewym i chcial skrecic w lewo to on by mu wyjechal. <br><hr>DEJZOSN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dziwne stwierdzenie. Sam jeżdżę Matizem i motocyklem. Jeśli ktoś kto nie uważa i wsiądzie za kierownicę Mercedesa to mamy uważać, że każdy kto jeździ takim samochodem jest idiotą? To kierowca decyduje a nie samochód<br><hr>DivKomentatorzy napisał(a):każdy kierowca matiza nie umie jeździc jeżdża nimi tylko nieudolni kierowcy <br><hr>PAN LwG<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jeśli wyskoczy dziecko i kierowca Matiza wciśnie hamulec a Ty byłeś za blisko to co wtedy? Zachowuj odległość i tyle a jak nie masz czym wyprzedać to się nie bierz<br><hr>DivKomentatorzy napisał(a):Zwykle w moim przypadku nie spotkałem jeszcze kierowcy matiza który był spełny rozumu, coś w tym jest. Sam kiedyś wjechałem pod tą pralke, gdy wredny kierowca widząć że chce go wyprzedzić i trzymam się dosyć blisko z całym impetem wcisną hamulec i staną na środku jezdni a ja bez wyboru musiałem się położyć pod matiza albo wjechać mu głową w tylną szybe. Typowe chamstwo, takiego tylko wyciągnąć z auta i obić morde. Chodź nie rozumiem co mu to przeszkadzało poprostu cham szukał zaczepki ale skończyło się policją no i moją winą, bez podważalnie. Pozdrawiam Lwg!<br><hr>NorbertTM<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
może i jesteś motocyklistą lub nie,ale ewidentna wina matiza, zarówno w przypadku motocyklistów jak i gościa z kamerka. po pierwsze jadąc na drodze z pierwszeństwem może on jechać " jak mu się podoba" a i tak włączający się do ruchu ma mu obowiązek ustapic.tak samo w przypadku auta skręcającego w prawo, puki nie wykonał manewru skrętu matiz niema prawa właczyć sie do ruchu,nawet jeżeli był włączony wcześniej kierunkowskaz. motocyklista może być ukarany jedynie za to jak pojechał i z którego pasa, ale na pewno był na pierwszeństwie. pozdro<br><hr>majsterKomentatorzy napisał(a):winny byłby motocyklista. jechał prosto z pasa skrętu w lewo. <br><hr>piotr<br>Komentatorzy napisał(a):Jak sie dokladnie przyjrzysz to zobaczysz ze jechał przy lewej krawedzi pasa do jazdy na wprost...
Po drugie... matiz wymusił też pierwszeństwo kierowcy jadącemu z kamerką...<br><hr>art<br>Komentatorzy napisał(a):Przecież jadący z kamerką skręcał w prawo, więc w jaki sposób wymusił pierwszeństwo. Mnie sie wydaje że motocyklista jedzie prosto z pasa skrętu w lewo. Nawet jeśli nie to i tak popełnił wykroczenie bo wyprzedził nieprawidłowo bo na skrzyżowaniu. Jestem motocyklistą ale niestety w tym przypadku wina motocyklisty.<br><hr>Feo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Baki przyjacielu, gdyby skrecal w lewo to jechalby wolniej i "szerzej" przez co dalby sie zauwazyc
Krociutko i bez zbednego gdybania: NA SKRZYZOWANIU NIE WYPRZEDZAMY<br><hr>Gruber
Krociutko i bez zbednego gdybania: NA SKRZYZOWANIU NIE WYPRZEDZAMY<br><hr>Gruber
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gdyby motocyklista skręcał rzeczywiście w lewo, to i tak wpadłby w matiza. Inna sprawa, że nie wyprzedza się na skrzyżowaniach (art. 24. p. 7 kodeksu drogowego), w dodatku jadąc niewłaściwym pasem.<br><hr>MAHKomentatorzy napisał(a):Downy jestescie!Matiz nie wymusil kierowcy z kamerka poniewaz kierowca skreca w prawo i mial kierunkowskaz w prawo!!!A motocykista jechan pasem do skretu w lewo a pojechal prosto<br><hr>ucho<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Omija siÄ™ STOJÄ„CY samochód, a nie jadÄ…cy. Za kodeksem: "wyprzedzanie – przejeżdżanie (przechodzenie) obok pojazdu lub uczestnika ruchu poruszajÄ…cego siÄ™ w tym samym kierunku". Motocyklista zÅ‚amaÅ‚ 2 (a liczÄ…c przekroczonÄ… prÄ™dkość to nawet 3) przepisy: wyprzedzanie na skrzyżowaniu oraz niestosowanie siÄ™ do oznaczeÅ„ poziomych.<br><hr>MAHKomentatorzy napisaÅ‚(a):na **uj sie spinacie jestem motocyklista w takiej sytuacji poszkodowanym nie byl by motocyklista tylko kierowca matiza, obaj kierowcy jednosladow wyprzedzali w niedozwolonym miejscu kierowca auta tak podejrzewam wlaczyl kierunkowskaz matiz mogl nie zauwarzyc, sam w tej sytacjii pewie bym sie tak zachowal a dla motocyklisty niech to zostanie przestroga...<br><hr>dawid<br>Komentatorzy napisaÅ‚(a):Z tego co widać motocyklista numer dwa jest w obrÄ™bie pasa do jazdy na wprost, i nie wyprzedzaÅ‚ bo znajdowaÅ‚ siÄ™ na tym samym pasie, czyli mijaÅ‚ samochód , jeżeli pas jest na tyle szeroki aby pomieÅ›cić dwa pojazdy w tym przypadku samochód i motocykl siÄ™ mieÅ›ciÅ‚y, manewr jest dozwolony.<br><hr>Wujek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Baki przyjacielu, gdyby skrecal w lewo to jechalby wolniej i szerzej przez co dalby sie zauwazyc.Komentatorzy napisał(a):Przecież osły jakby skręcał w lewo to i tak matiz by mu wymusił pierwszeństwo... tak czy tak dziadek w matizie jest winny...<br><hr>Baki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości