Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
No jest po remoncie ale musiał się przytrzeć, bo mi raz na obroty wskoczył przy odpalaniu. Dziś może pójdę pojeździć z kumplem i zobacze czy jest duża różnica z dolnych obrotów, bo ona niby dobrze idzie bo troszke zamieli, ale na koło nie postawi, do konca gaz mu daje i nic bez odrzutu, sprawdzalem tylko raz tak, bo na dotarciu jest, ma jeden bak wyjeżdżony. Może mi tuleje spierdzielili bo kanały płuczące gówniano powycinali, tzn bo bokach jest ładnie wyrównane z cylindrem, ale z dołu nie jest wyrównane tylko ponawiercane takie rowki, no ale tragedii nie ma to chyba by aż tyle mocy nie zabrało... Bez zaworu jest tak samo.
Może spróbuje przełożyć gaźnik z cr 125 97' do mojej może to coś zmieni, jak będzie to samo to znaczy ze nie wina gaźnika.
Może spróbuje przełożyć gaźnik z cr 125 97' do mojej może to coś zmieni, jak będzie to samo to znaczy ze nie wina gaźnika.
-
Nagaroth - Świeżak
Czyli po prostu zatarłeś silnik.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
No wlasnie nie wiem, może i tak bo jednak ma to przytarcie. Ogolnie jezdzi wszystko ok ale tej mocy brakuje...
A możliwe ze nie ma tej mocy przez to, ze mam cylinder wyzej o 0.5mm? Bo mam dwie uszczelki pod cylindrem bo musialem tak zrobic bo planowalem cylek z głowicą, bo poprzedni wlasciciel srubokretem sie bawił.
Sprobuje przelozyc gaznik i swiece z drugiej crki, jak to nie pomoze to chyba jednak przez to przytarcie to jest, no bo komprechy najgorszej nie ma, nawet chyba dobra, ze tak powiem.
A możliwe ze nie ma tej mocy przez to, ze mam cylinder wyzej o 0.5mm? Bo mam dwie uszczelki pod cylindrem bo musialem tak zrobic bo planowalem cylek z głowicą, bo poprzedni wlasciciel srubokretem sie bawił.
Sprobuje przelozyc gaznik i swiece z drugiej crki, jak to nie pomoze to chyba jednak przez to przytarcie to jest, no bo komprechy najgorszej nie ma, nawet chyba dobra, ze tak powiem.
-
Nagaroth - Świeżak
a skąd wiesz o kompresji ? bo co kopiesz i jest cięzko ? to nie jhest zaden pomiar... za duzo niewiadomych zeby cokolwiek mówic. jakie masz pasowanie tłok cylinder ?
remonty w EXC to jakies 60 mth wzwyż... pewnie i ze 100-120 da sie nakręcić ale to juz ryzyko duze ;D
remonty w EXC to jakies 60 mth wzwyż... pewnie i ze 100-120 da sie nakręcić ale to juz ryzyko duze ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No tylko tak sprawdzalem kompreche, 0.06mm pasowanie, tłok Wossner...
Dobra, już chyba wiem co jest przyczyną braku mocy... Myślałem, że jest lepiej, ale jednak jest to przytarcie. No nic muszę zacząć znowu odkładać kasę na tłok i szlif, chyba nic się nie powinno stać jak na tym pojeżdże.
(otwórz link)
(otwórz link)
Dobra, już chyba wiem co jest przyczyną braku mocy... Myślałem, że jest lepiej, ale jednak jest to przytarcie. No nic muszę zacząć znowu odkładać kasę na tłok i szlif, chyba nic się nie powinno stać jak na tym pojeżdże.
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Nagaroth - Świeżak
Jak działa ta blokada i jak ma być zamontowana (foto) ? http://allegro.pl/accel-blokada-amortyz ... 96032.html
- Chamik.MX
- Świeżak
poszukuję oponki na przód i zaciekawił mnie michelin ac 10 oponka dość tania i podobno wytrzymała. Miał ktoś z nią styczność jak się wam na niej jeździło.
Jeżeli ktoś zna ciekawe na przód czekam na propozycje oponka w 95% las
Jeżeli ktoś zna ciekawe na przód czekam na propozycje oponka w 95% las
KX250F
-
wawzon - Bywalec
Chamik.MX napisał(a):Jak działa ta blokada i jak ma być zamontowana (foto) ? http://allegro.pl/accel-blokada-amortyz ... 96032.html
Jest to blokada do startów (wciskasz przód i zapinasz blokadę), po to aby motocykl wyszczelił do przodu a nie na koło poszedł...
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
tak ta blokada jest montowana do lagi. jeszcze w osłonie lagi jest mocowany element. dociskasz zawieszenie zapinasz to i masz z przodu wcisniety zawieh. jak startujesz to po prostu jak kolega wyzej napisał moto ma mniejszą tendencje do gumowania co sie przekłąda na lepszy start. przy pierwszym podbiciu gdy zawieszenie nieco nizej sie ugnie spręzyna sie odciąga i juz normalnie jest.
co do oponki to racja. kolezanka do klx 250 zakładała komplet przód i tył AC-10 i tył zwłaszcza przy takim sprzecie zachowywał sie nadwyraz dobrze - praktycznie trudno było zgubic przyczepność. to przód na mokrej trawie za bardzo tańczył, w grząskim piasku sie troche zapadał. sama rzeźba bierznika widać ze nie jest typowo sportowa. co do ceny wcale tez nie jest jakas specjalna ;D za podobną kase mozna jakies pirelli scorpio dorwac.
a co do zatarcia - to jeździc ja bym nie jeździł wszystko dostaje w tyłek. korba itp itd. chyba że zamierzasz robić generalke silnika - wtedy mozna choc i tak nei wiem po co.
co do oponki to racja. kolezanka do klx 250 zakładała komplet przód i tył AC-10 i tył zwłaszcza przy takim sprzecie zachowywał sie nadwyraz dobrze - praktycznie trudno było zgubic przyczepność. to przód na mokrej trawie za bardzo tańczył, w grząskim piasku sie troche zapadał. sama rzeźba bierznika widać ze nie jest typowo sportowa. co do ceny wcale tez nie jest jakas specjalna ;D za podobną kase mozna jakies pirelli scorpio dorwac.
a co do zatarcia - to jeździc ja bym nie jeździł wszystko dostaje w tyłek. korba itp itd. chyba że zamierzasz robić generalke silnika - wtedy mozna choc i tak nei wiem po co.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam takie pytanie...
Dużo roboty byłoby żeby do sx'a założyć reflektor z exc i by to wszystko jakoś działało?
Sam reflektor 380zł i co jeszcze ewentualnie?
Dużo roboty byłoby żeby do sx'a założyć reflektor z exc i by to wszystko jakoś działało?
Sam reflektor 380zł i co jeszcze ewentualnie?
2004 KTM SX 125 -> 2008 SUZUKI RM-Z 250 -> 2010 YAMAHA WR450F -> 2014 KTM SXF 350
-
dawidsx - Świeżak
regulator, stator, magneto, przełaczniki, opłata za elektryka (stworzenie wiązki kabli)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
i jeszcze pokrywa magneta roboty sporo. jedyny plus że pasuje wszystko wymiennie z EXC
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Macie może jakieś pomysły na "lekkie" wyprostowanie tej chłodnicy ?
Tak się zastanawiam, czy jej nie nagrzać opalarką i potem lekko docisnąć, no chyba, że macie jakieś inne pomysły ?
Tak się zastanawiam, czy jej nie nagrzać opalarką i potem lekko docisnąć, no chyba, że macie jakieś inne pomysły ?
-
Street4Fun - Bywalec
A po jakiego grzyba chcesz ją prostować?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
hmm ja bym kombinował z imadłem jakieś 2 płaskowniki po kazdej ze stron po 1 i sciskasz powinno się wyprostowac, ewentualnie nagrzewac i prostowac ale czy to co kolwiek da?
ps: ładnie wygięta
ps: ładnie wygięta
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
hmm w sumie to nie zagłębiałem sie nad przednimi oponkami o pirelli słyszałem same dobre opinie. oczywiscie jezeli ktos dopasuje sobie oponke pod siebie. bo tych scorpionów jest kilkanascie modeli pod dany teren itp itd.
ja np kupiłem chinską opone w zasadzie tak na próbe. dałem troche ponad 100 zł i w sumie jako tako sie trzyma nie narzekam bardzo. mimo ze bierznik dosyc gęsty bo ganiam troche po asfalcie i chciałem miec choc troche przyczepności to w terenie daje rade. na pewno duzo lepiej niz do połowy zjechany stary michaś
ja np kupiłem chinską opone w zasadzie tak na próbe. dałem troche ponad 100 zł i w sumie jako tako sie trzyma nie narzekam bardzo. mimo ze bierznik dosyc gęsty bo ganiam troche po asfalcie i chciałem miec choc troche przyczepności to w terenie daje rade. na pewno duzo lepiej niz do połowy zjechany stary michaś
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości