[Aktualności] Wypadek w Zielonce - troje...
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
z tego co widać mistrzu nie mieli nawet setki baba jechała jak popierdolona i wjechała w środek kolumny bo myślała że zdązy. wymusiła . chłopacy jechali do Częstochowy z kuframi, jednym z motocykli był triumph więc bardzo wątpie że mieli 100km/h<br><hr>TNKomentatorzy napisał(a):sory, ale przy przepisowej predkosci nie ginie sie raczej na miejscu... no chyba ze walisz w sciane...
Naszym problemem jest szybkosc, jak sie leci ładnie to czesto nie ma szans nas zobaczyć...<br><hr>bolo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Potwierdzam. Sam miałem kilka dni temu wypadek, uderzyłem w bok auta jadąc około 50-60 km/h. Do tej pory też nie byłem do końca świadom jakie ogromne siły działają w momencie zderzenia.<br><hr>HrabiaKomentatorzy napisał(a):sory, ale przy przepisowej predkosci nie ginie sie raczej na miejscu... no chyba ze walisz w sciane...
Naszym problemem jest szybkosc, jak sie leci ładnie to czesto nie ma szans nas zobaczyć...<br><hr>bolo<br>Komentatorzy napisał(a):Proponuję, zobaczyć jak wygląda crashtest uderzenia motocykla w bok samochodu przy prędkości ok 50km/h. Zmienisz zdanie.<br><hr>Karuk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to rozpędź się do przepisowych 50km/h i wjedź w zaparkowany samochód i sprawdź czy przeżyjesz. a jak przeżyjesz to rozpędź się do 65 km/h i zrób to samo i masz pewność że będziesz już na tamtym świecie. a jak już będziesz lewitował nad tym naszym całym światem to pomyśl czy twoje brednie jakie pisałeś za życia mają jakikolwiek sens!!!!<br><hr>zx10rKomentatorzy napisał(a):sory, ale przy przepisowej predkosci nie ginie sie raczej na miejscu... no chyba ze walisz w sciane...
Naszym problemem jest szybkosc, jak sie leci ładnie to czesto nie ma szans nas zobaczyć...<br><hr>bolo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
człowieku co ty piszesz? jeśli tak ewidentne przewinienia w ruchu drogowym nie będą karane więzieniem (choćby w zawieszeniu) to za chwilę my motocykliści będziemy traktowani jak rozbite na szybie robactwo!!!<br><hr>j.kKomentatorzy napisał(a):kara śmierci, dożywocie... nie rozumiem takich komentarzy. szkoda ich, ale ona nie zrobiła tego specjalnie. gdyby moga czas nie wyjechałaby z domu. jednak takie jest życie i musi toczyc się dalej. możemy sobie tylko życzyc, żeby nigdy nie znaleźc sie w takiej sytuacji. zarówno po stronie ofiary jak i sprawcy, bo zabic kogos to musi byc starszne uczucie.
mam nadzieje, że jej nie wsadzą. to mówie ja - motocyklista<br><hr>ayrtonsenna<br>Komentatorzy napisał(a):To fakt, przesada, jednak ludzie siadając za kierownicą nie zdają sobie sprawy, że oni też są niebezpieczni. Ludzie jeżdżą bezmyślnie, ale w opinii publicznej, to tylko młodzi w bemekach i na o2o, stwarzają zagrożenie. Powinna ponieść karę swojej bezmyślności/zmęczenia/nieuwagi (czy czegokolwiek innego) - ludzie muszą zrozumieć, że pojazdy mechaniczne to nie zabawki i to ona (i nikt inny) doprowadziła do śmierci 3 osób. (Zakładając oczywiście, że nie było innych okoliczności, które przyczyniły się do tej tragedii). Do więzienia bym jej nie wsadził, bo to nic dobrego nie przyniesie, ale prawko powinna, przynajmniej na jakiś czas, stracić. I koniecznie będzie potrzebowała pomocy psychologa, ale to już inna bajka. Musimy ponosić konsekwencje własnych działań - tyle. <br><hr>Karuk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mieszkam w Zielonce już od 10 lat. Dzisiaj właśnie wracałam z zakupów z Bydgoszczy miałam możliwość przejeżdżania obok tragedii. Niestety moje spostrzeżenia są takie. Motocykliści nie raz na tej drodze robili sobie wyścigi. Droga jest dobra. i NIE DZIWI MNIE FAKT, ŻE W KOŃCU KTOŚ ZGINĄŁ Kobieta która znalazła się na tym skrzyżowaniu mogła ich nie widzieć bo w tym czasie jechała pod słońce. Dziwi mnie tylko fakt dlaczego nie jechali oni równoległą drogą ekspresową a wybrali serwisówkę. Moim zdaniem nie drogi są winne, a noga z gazu. Motocykliści już w niebie, w końcu jechali na zlot do Częstochowy.<br><hr>strzelec
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szkoda tych ludzi, szkoda tej babki !
gościu ktory mi wyjechal dostał 3 lata w zawieszeniu, wiec nie wydaje mi sie ze babka dostanie tylko zawiasy.
druga sprawa jest taka, ze motocyklisci zapierdalają i nie ma co się oszukiwać.
a kretyni co wypisują o mega siłach, przeciążeniach w wypadkach przy 50 km/h to niech się klepną mocno w czaszke !
przy 50 km/h nie giną 3 osoby na miejscu !!! babka wykonywała manewr skrętu w lewo, wiec prawdopodobni jej predkosc byla bardzo mała, cała siła i impet przyszedł od strony motocyklistów. śladów hamowania motocykla pewnie nie ma, bo rzadko są, a świadkowie to najcześciej idioci i kretyni którzy widzą motocykle w telewizji i prędkość oceniają po głośności tłumika :/
jeszcze raz szkoda motocyklistów ! <br><hr>maciek
gościu ktory mi wyjechal dostał 3 lata w zawieszeniu, wiec nie wydaje mi sie ze babka dostanie tylko zawiasy.
a kretyni co wypisują o mega siłach, przeciążeniach w wypadkach przy 50 km/h to niech się klepną mocno w czaszke !
przy 50 km/h nie giną 3 osoby na miejscu !!! babka wykonywała manewr skrętu w lewo, wiec prawdopodobni jej predkosc byla bardzo mała, cała siła i impet przyszedł od strony motocyklistów. śladów hamowania motocykla pewnie nie ma, bo rzadko są, a świadkowie to najcześciej idioci i kretyni którzy widzą motocykle w telewizji i prędkość oceniają po głośności tłumika :/
jeszcze raz szkoda motocyklistów ! <br><hr>maciek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W tym miejscu jest 50km/h. Niestety pojazdy nie jeżdżą tyle w tym miejscu. Mieszkam tam od 10 lat. I też jeżdżę samochodem. <br><hr>strzelecKomentatorzy napisał(a):sory, ale przy przepisowej predkosci nie ginie sie raczej na miejscu... no chyba ze walisz w sciane...
Naszym problemem jest szybkosc, jak sie leci ładnie to czesto nie ma szans nas zobaczyć...<br><hr>bolo<br>Komentatorzy napisał(a):A jakie jest w tym miejscu ograniczenie 50,70 km/h ?<br><hr>hornet<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=PO&Date=20120414&Category=GALERIA&ArtNo=414009987&Ref=PH" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=PO&Date=20120414&Category=GALERIA&ArtNo=414009987&Ref=PH</a><br><hr>Foto Endi / Gazeta Pomorska
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W tym miejscu jest 50km/h. Babka mogła źle ocenić skrzyżowanie i jechać na pamięć, wcześniej było bez wysepki. Skręcając trzeba wychamować do 0 gdyż skrzyżowanie ma 90 stopni.<br><hr>strzelecKomentatorzy napisał(a):szkoda tych ludzi, szkoda tej babki !
jeszcze raz szkoda motocyklistów ! <br><hr>maciek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ta debilka z Hondy napewno chwaliła się przez telefon koleżance jakie to ma fajniusie nowe tipsy i że właśnie jedzie na solarium.jaki był tego efekt - wszyscy wiedzą.jak ja nienawidze tych wszystkich nowobogackich,zarozumiałych gnid w tych suvach.<br><hr>.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlatego tak uważam, ponieważ na pewno nie zrobiła tego rozmyślnie, więc może dostać w zawiasach (czyli nie idzie do więzienia) i tak będzie to pamiętać do końca życia i się z tym męczyć. A w dzisiejszych czasach zabranie prawka, to bardzo bolesna kara i za każdym razem, kiedy nie będzie mogła prowadzić wózka, będzie miała świadomość co zrobiła. Do tego jestem przeciwny zamykaniu produktywnych jednostek i płaceniu za nie (z naszych podatków), jeżeli karze się głupotę a nie umyślne działanie. Poza tym obawiam się, że zamknięcie kliku takich osób, nie spowoduje, że nagle wszyscy zaczną patrzeć dwa razy przed wykonaniem manewru - nie tędy droga.<br><hr>KarukKomentatorzy napisał(a):kara śmierci, dożywocie... nie rozumiem takich komentarzy. szkoda ich, ale ona nie zrobiła tego specjalnie. gdyby moga czas nie wyjechałaby z domu. jednak takie jest życie i musi toczyc się dalej. możemy sobie tylko życzyc, żeby nigdy nie znaleźc sie w takiej sytuacji. zarówno po stronie ofiary jak i sprawcy, bo zabic kogos to musi byc starszne uczucie.
mam nadzieje, że jej nie wsadzą. to mówie ja - motocyklista<br><hr>ayrtonsenna<br>Komentatorzy napisał(a):To fakt, przesada, jednak ludzie siadając za kierownicą nie zdają sobie sprawy, że oni też są niebezpieczni. Ludzie jeżdżą bezmyślnie, ale w opinii publicznej, to tylko młodzi w bemekach i na o2o, stwarzają zagrożenie. Powinna ponieść karę swojej bezmyślności/zmęczenia/nieuwagi (czy czegokolwiek innego) - ludzie muszą zrozumieć, że pojazdy mechaniczne to nie zabawki i to ona (i nikt inny) doprowadziła do śmierci 3 osób. (Zakładając oczywiście, że nie było innych okoliczności, które przyczyniły się do tej tragedii). Do więzienia bym jej nie wsadził, bo to nic dobrego nie przyniesie, ale prawko powinna, przynajmniej na jakiś czas, stracić. I koniecznie będzie potrzebowała pomocy psychologa, ale to już inna bajka. Musimy ponosić konsekwencje własnych działań - tyle. <br><hr>Karuk<br>Komentatorzy napisał(a):człowieku co ty piszesz? jeśli tak ewidentne przewinienia w ruchu drogowym nie będą karane więzieniem (choćby w zawieszeniu) to za chwilę my motocykliści będziemy traktowani jak rozbite na szybie robactwo!!!<br><hr>j.k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie da sie czytac tutaj nie ktorych komentarzy. Powinno sie naglasniac takie sprawy i powinny byc wieksze kary dla kierowcow samochodow! Sam jestem motocyklista, i w ciagu sezonu spotykam sie wielokrotnie z tym, ze kierowcy aut poprostu lekcawaza motocyklistow. Nie raz musialem ostro hamowac bo jakis idiota albo idiotka mi wymusila pierwszenstwo albo zajechala droge. Ludzie wyobrazni troche. Jakie szanse ma motor vs. samochod? <br><hr>Motocyklista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli nie widziała dokładnie drogi, bo słońce jej świeciło w oczy, to nie miała prawa, żadnego, najmniejszego wjechać na skrzyżowanie. Na skrzyżowanie z drogi podporządkowanej NIE wjeżdżamy przed upewnieniem się, czy wjazdem nie stworzymy zagrożenia dla ruchu. Odnośnie twoich konkluzji na temat nadmiernej prędkości, to to już zostaw policji i pijąc do motocyklistów nie używaj określenia "noga z gazu".<br><hr>Cinek1224Komentatorzy napisał(a):Mieszkam w Zielonce już od 10 lat. Dzisiaj właśnie wracałam z zakupów z Bydgoszczy miałam możliwość przejeżdżania obok tragedii. Niestety moje spostrzeżenia są takie. Motocykliści nie raz na tej drodze robili sobie wyścigi. Droga jest dobra. i NIE DZIWI MNIE FAKT, ŻE W KOŃCU KTOŚ ZGINĄŁ Kobieta która znalazła się na tym skrzyżowaniu mogła ich nie widzieć bo w tym czasie jechała pod słońce. Dziwi mnie tylko fakt dlaczego nie jechali oni równoległą drogą ekspresową a wybrali serwisówkę. Moim zdaniem nie drogi są winne, a noga z gazu. Motocykliści już w niebie, w końcu jechali na zlot do Częstochowy.<br><hr>strzelec<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie rozumiem nie których ludzi co szkoda tej BABKI !!!
Jak kur*a jeździć nie umie niech nie jeździ a tak to 3 ludzi już zabiła ( JAK ONA MOGŁA ZDAĆ PRAWOJAZDY ) !!!!!!<br><hr>WiTu
Jak kur*a jeździć nie umie niech nie jeździ a tak to 3 ludzi już zabiła ( JAK ONA MOGŁA ZDAĆ PRAWOJAZDY ) !!!!!!<br><hr>WiTu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie/Panie - zależy od tego jak "nasi" jechali, jaka była ich prędkość. Jednak mimo wszystko tego puszki bardziej muszą patrzeć. ODE MNIE APEL - Panowie nie jeździjcie w mieście bez głowy 100 - 150 km/h. Sam jestem motocyklistą ale jak widzę jak idiota zielonym Kawasaki ZX10R jeździ od skrzyżowania do skrzyżowania ile fabryka da w Żyrardowie, Panowie/Panie myślmy !!<br><hr>MatiK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo wszyscy kierowcy motocykli jeżdżą skuterami i rowerami o to myślenie kierowców samochodów. Ile to razy ratowałem się z takich opresji. Wymuszenie pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu jest tak częste jak częste są moje wyjazdy motocyklem. Nie pamiętam długiej trasy bez takich ekscesów na skrzyżowaniach. Mi się udało przeżyć tym moim kolegom Nie!!! To straszne.<br><hr>leon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak to jak?? Dupą!!!<br><hr>mariozoKomentatorzy napisał(a):Nie rozumiem nie których ludzi co szkoda tej BABKI !!!
Jak kur*a jeździć nie umie niech nie jeździ a tak to 3 ludzi już zabiła ( JAK ONA MOGŁA ZDAĆ PRAWOJAZDY ) !!!!!!<br><hr>WiTu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl