Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
Witam,
mam problem, zdjąłem pokrywę z prawej strony, i została na niej stara uszczelka papierowa, zapiekła się na pokrywie.
Za ch*j nie mogę jej zdjąć. Próbowałem papierem ściernym, cieniutkim nożykiem idzie, ale to by mi zajęło parę godzin, żeby zeskrobać. Macie jakiś pomysł jak to zdjąć ?
może czymś nasączyć, żeby zeszła w całości ?
mam problem, zdjąłem pokrywę z prawej strony, i została na niej stara uszczelka papierowa, zapiekła się na pokrywie.
Za ch*j nie mogę jej zdjąć. Próbowałem papierem ściernym, cieniutkim nożykiem idzie, ale to by mi zajęło parę godzin, żeby zeskrobać. Macie jakiś pomysł jak to zdjąć ?

-
sopel_95 - Świeżak
ja to scinam nozykiem do tapet albo uzywam szczotki drucianej ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Skoro papierowa to bez problemu powinieneś dać rade nożykiem do tapet/styropianu, jeśli jednak nie idzie to jak trzeba i pozostają nierówności to spróbuj to zetrzeć papierem ściernym 180/240, (ścieraj tylko miejsca gdzie jest uszczelka), a następnie popraw 320 mocząc papier w wodzie.
Sam tak robiłem w wielu przypadkach i to w miejscach, w których szczelność była bardzo ważna i nigdy nic nie ciekło
Czas pracy przy średnim dostępie to ok.30min.
Sam tak robiłem w wielu przypadkach i to w miejscach, w których szczelność była bardzo ważna i nigdy nic nie ciekło

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Witam ponownie
uszczelkę ładnie nożykiem ściąłem. Teraz pytanie, chciałbym spuścić płyn chłodzący, w którym miejscu najlepiej to zrobić ? jakiś wąż odczepić ? czy jak? i później po zalaniu jak ten układ odpowietrzyć ?

uszczelkę ładnie nożykiem ściąłem. Teraz pytanie, chciałbym spuścić płyn chłodzący, w którym miejscu najlepiej to zrobić ? jakiś wąż odczepić ? czy jak? i później po zalaniu jak ten układ odpowietrzyć ?

-
sopel_95 - Świeżak
najlepiej odpiąc najnizszy wąż, + mozna spuscic z cylindrów płyn o ile masz taki spust. często on jest w samej pompie jako najnizszy punkt układu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak odpiwetrza się, możesz tak zrobić: zapal moto, odkręć korek, niech się silnik grzeje i zobacz czy bąbelki nie uchodzą do góry. Bąbelki znikną i masz już odpowietrzone. Tą czynność powtarzaj
-
grunder - Mieszkaniec forum
Mam pytanie. Mianowicie nie działa mi prędkościomierz oraz podświetlenie prędkościomierza. Podświetlenie obro dobrze świeci i reszta zegarów dobrze działa. Licznik jest bodajże na kablu a nie lince. Ślimak jest sprawny. W sezonie chodził a teraz nie chce mierzyć. Może być to wina jakiejś zaśniedziałej kostki? Prosze o pomoc.
- Kenzo
- Świeżak
Witam. Na wiosnę przymierzam się do zdania na A1. Jako że nie zdążę zdać na A w wieku 18 lat, to Varadero miałoby mi dzielnie służyć do 24(?) roku życia. I stąd moje pytanko. Czy warto uzbierać więcej $ na Honde po 2007 r.? Czy między tą z przed liftingu a po nim, nie ma wielkich różnic?
-
Kwoli - Świeżak
Witam, kwestia gustu jak i pieniędzy
różnice są niewielkie, wygląd, inne zegary, automatyczne ssanie i wtryski zamiast gaźników. Aa i jeszcze ma kontrolkę rezerwy jeśli się nie mylę. Wtryski dadzą Ci minimalne mniejsze spalanie i lepszą elastyczność. Ja bym brał coś po 2007 r. , jeśli zamierzasz tym trochę pojeździć. Ja mam na gaźniku i też jestem zadowolony 

-
sopel_95 - Świeżak
Proszę użytkowników Hondy Varadero 125 o podpięcie sie pod temat... http://forum.scigacz.pl/about72216-0-asc-0.html (otwórz link)
Z góry dzięki za podpowiedzi
Z góry dzięki za podpowiedzi
-
majhutt - Świeżak
Witam.
Szybkie pytanko: Probowal ktos wyciagac z airboxa ten plastikowy wichajster ktorym powietrze wlatuje? Czytalem na zagranicznym forum ze poprawia to delikatnie osiagi (niby lepiej sie wkreca na obroty i jakos maszynka elastyczniejsza sie wydaje) a do tego efekt dzwiekowy jest bardzo przyjemny (induction sound - tak to tam opisali...).
Jakby kogos interesowalo gmeranie z airboxem to podaje linka do forum na ktorym jest ladnie opisane co i jak:
http://www.125varadero.com/forum2/viewtopic.php?f=5&t=7
Szybkie pytanko: Probowal ktos wyciagac z airboxa ten plastikowy wichajster ktorym powietrze wlatuje? Czytalem na zagranicznym forum ze poprawia to delikatnie osiagi (niby lepiej sie wkreca na obroty i jakos maszynka elastyczniejsza sie wydaje) a do tego efekt dzwiekowy jest bardzo przyjemny (induction sound - tak to tam opisali...).
Jakby kogos interesowalo gmeranie z airboxem to podaje linka do forum na ktorym jest ladnie opisane co i jak:
http://www.125varadero.com/forum2/viewtopic.php?f=5&t=7
- Strongbow
- Świeżak

Na poprzednich stronach tego tematu czytalem sporo o filtrze powietrza ktory to dealer hondy bez namaszczenia po miesiacu czy dwoch raczy go dostarczyc. Na tym samym forum jest informacja jak w prosty sposob mozna zamontowac inny filtr: http://www.ebay.co.uk/itm/33-2092-K-N-K ... 588ce5ec1c
nie trzeba go wymieniac, wystarczy co jakis czas wyczyscic dobrze. A kosztuje tyle co oryginalny hondy.
- Strongbow
- Świeżak
no też czytałem, nie wiem gdzie tak się długo czeka, ale ja ostatnio brałem to 2 dni czekałem na filtr
ciekawe czy po wyjęciu tej gumy nie trzeba będzie gaźników regulować, ale z tego co wyczytałem to chyba nie trzeba

ciekawe czy po wyjęciu tej gumy nie trzeba będzie gaźników regulować, ale z tego co wyczytałem to chyba nie trzeba
-
sopel_95 - Świeżak
Dzisiaj wreszcie ściągnąłem bak , zaglądając do airboxa się przestraszyłem . Ale nie o tym teraz . Ktoś z was robił sam regulacje luzów zaworowych ? Reguluje się przez te dekielki co zaznaczyłem na zdjęciu ?
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
EDIT:
Z tego co widzę to chyba jednak cały duży dekiel się ściąga , tam są jakieś kanały od płynu chłodzenia ? Od czego te węże ? Idą jakby przez filtr powietrza .

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
EDIT:
Z tego co widzę to chyba jednak cały duży dekiel się ściąga , tam są jakieś kanały od płynu chłodzenia ? Od czego te węże ? Idą jakby przez filtr powietrza .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Na moje to te dwie śruby, które zaznaczyłeś i zdjąć pokrywę. Ten wąż jest jakiś dziwny, z tego co się orientuję to nie powinien on być od płynu chłodzenia, ale głowy nie dam. Dobrze popatrz dokąd prowadzi. Możliwe, że pod pokrywą idzie kanał z płynem który chłodzi cylinder
BTW, co z tym airboxem xD nie miałeś filtra w nim ?
Dzisiaj zdjąłem tą gumę w airboxie, ale nie wziąłem aku ze sobą i pogoda też na razie nie pozwala.

BTW, co z tym airboxem xD nie miałeś filtra w nim ?
Dzisiaj zdjąłem tą gumę w airboxie, ale nie wziąłem aku ze sobą i pogoda też na razie nie pozwala.
-
sopel_95 - Świeżak
z tego co widze to ten przewód to odma, i prowadzi do airboxa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości