Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
O widzisz - to cenne informacje
Nie potrzebuję nie wiadomo czego - tylko żeby raz na jakiś czas pośmigać totalnie amatorsko
Dzięki

Nie potrzebuję nie wiadomo czego - tylko żeby raz na jakiś czas pośmigać totalnie amatorsko

Dzięki

WR 426
-
nie_mam_motora - Świeżak
tez moze byc
tylko pytanie czy mocowo by Ci odpowiadał ( chodzi o liczbe kucy i ogólny sposób ich oddawania) wiec musiał bys sie przejechac i ocenic. aczkolwiek wagowo to dosyc lekkie sprzet, zawieszenie tez jak na softa/hard enduro ( to taki sprzęt pomiędzy ) jest całkiem niezłe. no i nie trzeba remontowac co 2 wyjazdy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Uuu, remontowanie to jakoś nie do końca mnie zachęca
Może zapytam inaczej, którą ze 125 można by się było bliżej zainteresować, pod kątem jak najwyższej bez obsługiwości, oczywiście w granicach rozsądku bo to w końcu 2T.
A co do mocy, to myślę, że starczy 

- mazi-1986
- Świeżak
ciezko powiedziec
nie ma moto które jest lekkie i mocne., a przy tym nie trzeba w niego wsadzac $$. ale lc2, kmx one są tak w połowie ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, nowa beczka.
Witam motomaniaków. Piszę Panowie i Panie w prostej sprawie, tzn. prostej dla Was, bardziej skomplikowanej dla mnie - laika. Zaczynam swoją przygodę, mam nadzieję, nie krótką z maszynkami do mielenia typu Cross:p
A poważnie, zabrałem się za robienie prawka, co już od dawna miałem ciśnienie pośmigać na crossie, po prostu zawsze mnie to kręciło, a Wy najlepiej znacie to uczucie. Kieruje do Was prośbę, o jakieś rady, przeciwwskazania, wskazówki i propozycje poszczególnych modeli motorów, ich funkcjonalność, częstość napraw i wymiany części, koszty eksploatacji. Chodzi mi głównie o maszynkę, aby pojechać gdzieś w teren, po lasach poszaleć itd. Myślicie, że na początek 125ccm będzie wystarczająca? Proszę o wszelakie rady, bo czym będzie im więcej tym lepszego wyboru dokonam, a o to mi chodzi, koledzy i koleżanki liczę na Wasze doświadczenie!:)
A poważnie, zabrałem się za robienie prawka, co już od dawna miałem ciśnienie pośmigać na crossie, po prostu zawsze mnie to kręciło, a Wy najlepiej znacie to uczucie. Kieruje do Was prośbę, o jakieś rady, przeciwwskazania, wskazówki i propozycje poszczególnych modeli motorów, ich funkcjonalność, częstość napraw i wymiany części, koszty eksploatacji. Chodzi mi głównie o maszynkę, aby pojechać gdzieś w teren, po lasach poszaleć itd. Myślicie, że na początek 125ccm będzie wystarczająca? Proszę o wszelakie rady, bo czym będzie im więcej tym lepszego wyboru dokonam, a o to mi chodzi, koledzy i koleżanki liczę na Wasze doświadczenie!:)
- szymeek1890
- Świeżak
Jeśli robisz prawko to kup DT 125 lub KLX 250 lub coś tego pokroju
Jeśli nie.. DT 80
Jakim budżetem dysponujesz ?
Poza tym wyjaśnijmy sobie coś :
Enduro : maszynka do latania po latach, wszelakich bezdrożach ew. czasami tor. I można nim po mieście czasem polatać
Cross : Wyczy, tylko tor.
Pozdrawiam
Jeśli nie.. DT 80

Jakim budżetem dysponujesz ?
Poza tym wyjaśnijmy sobie coś :
Enduro : maszynka do latania po latach, wszelakich bezdrożach ew. czasami tor. I można nim po mieście czasem polatać
Cross : Wyczy, tylko tor.
Pozdrawiam
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
KTM EXC 250 4T
Co sadzicie o KTM EXC 250 (4T), co trzeba regularnie wymieniać i jakie są koszta?
- wazinex
- Świeżak
sciagnij sobie ksiązke serwisową do modelu jaki cie interesuje tam jest opisane co robic i co ile. nikt Ci nie powie dokładnie bo w przypadku EXC te wymiany są bardzo rozbieżne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
obojetne co kupisz
wazne w jakim stanie. duzych róznic nie ma bo to sprzety z górnej półki, na dodatek wyczynowe. wiec nie mogą od siebie odstawac. spalanie - na to sie nie patrzy ;D pali tyle ile wlejesz
nie więcej
koszt utrzymania w zaleznosci od jazdy od dbania i od stanu pojazdu. jak kupisz igłe to 1000-1500 zł ze srednia jazdą mozna utrzymac. a jak kupisz trupa żeby go doprowadzic do nalezytego stanu czasem mozna wywalic i 4000 zł na remont
wiec drugie tyle 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pala podobnie, dla amatora spalą mniej bo amator zazwyczaj nie daje rady tak kręcic 250 jak 125
i w tym jest róznica

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
KTM EXC 200 2008 r - co sądzicie ? Przeczytałem że to niby zamulona seta, a inne opinie - że mocniejszy od sety w każdym zakresie. Wiem że jest na ramie 125 i to jest jego czar. Poza tym ma dwie mapy zapłonu. Miał ktoś styczność z tym moto ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=19 ... d00be2ff62
http://allegro.pl/show_item.php?item=19 ... d00be2ff62
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Miałem okazję naprawiać i przewieźć się tą dwusetką.
Dla tych, którzy nie potrafią wykorzystać ćwiartki w pełni, a setka jest dla nich już za słaba (ale super opanowana) to ten silnik jest dobrym krokiem na przód.
Po prostu łączy cechy setki i ćwiartki. Wykręca się prawie jak seta, a dół ma prawie jak ćwiartka.
Dla tych, którzy nie potrafią wykorzystać ćwiartki w pełni, a setka jest dla nich już za słaba (ale super opanowana) to ten silnik jest dobrym krokiem na przód.
Po prostu łączy cechy setki i ćwiartki. Wykręca się prawie jak seta, a dół ma prawie jak ćwiartka.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
200 nie jest słabsza, jeśli mówimy konkretnie o mocy. Wykres momentu obrotowego wygląda bardziej płasko. To znaczy, że na dole jest więcej mocy i można dołu spokojnie używać w Enduro. W setce jest jaki jest. 200 nie ma już takiego efektu bardzo szybkiego wykręcania się na 125 w cross, ale jej tego nie trzeba. Moc oddaje równiej niż setka i jeździ się przyjemniej.
Tak sprawdzałem obydwie mapy i różnicę czuć. Kąt wyprzedzenia zapłonu zmienia się dosyć dużo, ale w porównaniu do mojej CRki 250 jest to łagodniejszy sprzęt.
Na taką zmianę duży wpływ na wymiana tłumika.
Tak sprawdzałem obydwie mapy i różnicę czuć. Kąt wyprzedzenia zapłonu zmienia się dosyć dużo, ale w porównaniu do mojej CRki 250 jest to łagodniejszy sprzęt.
Bo z tego co wiem mocniejszy dół można uzyskać kosztem góry
Na taką zmianę duży wpływ na wymiana tłumika.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Witam.
W nastepnym sezonie chce kupić jakiegoś crossa 125 2t, tak do 4500zł. Mam pytanie czy za tyle można kupić coś w przyzwoitym stanie? Patrzałem na allegro i bylo kilka propozycji w takiej cenie. Np . yz 125 http://allegro.pl/yamaha-yz-125-nie-cr- ... 86040.html tylko boje się że po kupnie moto po takiej cenie za chwile trzeba będzie robić remont:( Jak macie propozycje innych moto do walcie.
Pozdrawiam.
W nastepnym sezonie chce kupić jakiegoś crossa 125 2t, tak do 4500zł. Mam pytanie czy za tyle można kupić coś w przyzwoitym stanie? Patrzałem na allegro i bylo kilka propozycji w takiej cenie. Np . yz 125 http://allegro.pl/yamaha-yz-125-nie-cr- ... 86040.html tylko boje się że po kupnie moto po takiej cenie za chwile trzeba będzie robić remont:( Jak macie propozycje innych moto do walcie.
Pozdrawiam.
- Dymek8
- Świeżak
za 4500 juz mozna cos kupic na pewno. patrz głownie na stan nie na marke ( no ale oczywiscie patrz tylko te markowe, honda yamaha itpp ) co do remontu, w zasadzie po kupnie 125 w 2T warto od razu wyciagnac silnik z ramy i go rozebrac i robic co trzeba, zwłaszcza w PL gdzie mało kto dba i trudno trafic cos do jazdy. pozatym to wyczynówka kilkanscie mth i silnik do remontu... wiec czasem lepiej kupic cos do remontu taniej i wyremontowac niz kupowac niby igłe i za pare mth robic generalke
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości