Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
KTM z 2000 roku już ma pompę magury i jest hydrauliczne sprzęgło. Ale chyba bym wolał na linkę. Bo jak ci siądzie powiedzmy pompa to nowa 700zł z groszami używka tańsza ponad połowę zależy od stanu. Jak ci padnie wysprzęglik to koszt prawie 600zł a kupić używany mało prawdopodobne. Olej do sprzęgła 50zł. (mowa o oleju magury).
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
aa to sory
gdzies cos mi sie rzuciło że w 2T póxniej wrzucili hydro
ale wiem że w 4pakach to szły od 00 roku. no linka niby lepsze
jak sie nawet zerwie to mozna na szybko cos w terenie zrobic - ostatnio kumplowi w lc4 poszla od sprzęgła obcielismy pancerzyk przełozylismy dłuzsze ciegno przez klamke zawiązalismy i wzmocnilismy to trytytkami i cały wypad jeszcze na tym przelatał - a zrobilismy wtedy z 80 km w terenie czyli z 4 h jazdy. jak padnie pompa
to nie zrobisz nic xd a sprzegło naciska sie podobnie jak w dobrych sprzęgłach sterowanych linką. moze nieco wieksza płynność jest :d chociaż ja tak mówie ale osobiscie podoba mi sie sprzegło hydrauliczne ;d te stare juz niestety maja rózne historie i potrafia padac ;/ kazdy moto do 03 roku musiał mieć cos juz grzebane w mniejszym lub wiekszym stopniu ;P a olej 50 zł oryginalny w serwisie moze ktma. ale w zwykłym serwisie 35 zł. a na lotosie olej orlenowski mineralny kosztuje z 15 zł za litr i mozna sobie co miesiac wymieniac ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja tylko napisałem o oleju który ktm rekomenduje. Choć teraz ktm i motorex mają podpisaną umowę partnerską więc wszystko polecają motorexa. A w dodatku nie wiem czy nie montują już pomp brembo także nie olej a płyn hamulcowy trzeba lać. Ale nie wiem jakie roczniki to mają.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
napisałem wyzej
cos juz było robione na pewno. jak nie tłoczek, to jakis oring poszedł czy cos. jak ktos to zrobił jak nalezy i dbał mniej wiecej to polata jeszcze spoooro. ale sporo jest juz patentów, tak jak mentor miał przypadek że pompa była klejona, bo dostała od łancucha itp
to wtedy moze byc z nią kiedys jakiś tam problem. kumpel ma najstarszego EXC i problemu z pompą i wysprzeglikiem nie ma. jedynie często wymieniał płyn bo dosyc szybko mu sie brudzi.
wiadomo im nowszy tym lepszy ;d z kazdym rokiem KTM wprowadzał jakies drobne zmiany. nie wiem jak w przypadku 2T ale mysle że podobnie, bo w 4T to własnie weszły potem inne nowsze lzejsze i sztywniejsze ramy, piasty które łatwo nie pekały itp itd. drobnostki ale troche wszystko wychodzi na plus. choc na plus też idzie cena ;/

wiadomo im nowszy tym lepszy ;d z kazdym rokiem KTM wprowadzał jakies drobne zmiany. nie wiem jak w przypadku 2T ale mysle że podobnie, bo w 4T to własnie weszły potem inne nowsze lzejsze i sztywniejsze ramy, piasty które łatwo nie pekały itp itd. drobnostki ale troche wszystko wychodzi na plus. choc na plus też idzie cena ;/
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
KTM jest dobry bo ma prostą konstrukcję. Ja swojego kata kupiłem "cudaka" ale poskładałem go tak że ma ręce i nogi. Każde moto jest zawodne jakiej marki by nie było. Cóż ktm się ceni jak patrze na moto z tego roku. Ale te motocykle są na prawdę fajnie konstrukcyjnie nie mówię o wyglądzie bo też jest niczego sobie. Pewnie nie każdy wie co to jest krzywa amortyzacji ale zawiechy montowane w katach są na prawdę z najwyższej półki.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
no zaleta i wada w jednym
co do ktma to racja nawet te sprzęty z 00 roku są tak wykonane ze mozna sporo rzeczy w nich zrobic bez wiekszego demontowania. u kumpla w husce WR 2007 rok jak demontowałem amor tylny to musiałem pół moto rozebrac
stelaz, wahacz, koło itp. w ktmie wystarczy że zdejme koło :d są na prawde pomyslane. duzo tez nie ma srubek do odkręcania 10 minut nie ma plastików
i z kazdym rokiem jeszcze bardziej to udoskonalali 

co do ktma to racja nawet te sprzęty z 00 roku są tak wykonane ze mozna sporo rzeczy w nich zrobic bez wiekszego demontowania. u kumpla w husce WR 2007 rok jak demontowałem amor tylny to musiałem pół moto rozebrac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie raz czytałes o nich
tak o. niby dobry ale nikt tego szczególnie nie poleca. bierz 250 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a czemu do wymiany ? popatrz w serwisówce z jakich pasuje. a co do cen - szukaj za granicą jak w UK z serwisu KTMa kupowałem czesci prawie za połowe ceny częsci w PL
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to co że planował ? ja tez miałem miec planowaną, to nic złego. chyba że wala ci zawory w tłok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak uderzał tlok o głowice. CO myślicie o tym http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YAMAHA-O ... 1581wt_939 ??. Jak jest okey to dzisiaj zamawiam. Tata jest na misji w Afganistanie wieć koszty przeszylki bede mial za darmo.

- mikozniak
- Świeżak
barek253 - ja mam exc bez papierów. I powiem Ci że miałem 3 chętnych ale każdy pytał o papiery no i ja w dodatku mam wersję exc zrobioną na 'sx' czyli bez rozrusznika i świateł. Ale ja takiego chciałem.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
a jesli moto nie ma papierow to co oznacza nie da sie go w ogole zarejestrowac? z jakiego powodu?nie da sie ich jakos zalatwic?
wymienilem olej w lagach i po zlozeniu jak naciskam je to stukaja sprezyny
wczesniej tak nie mialem choc raz juz wymienialem olej tylko ze wtedy bylo duzo wiecej oleju
wiecie o co biega?
wymienilem olej w lagach i po zlozeniu jak naciskam je to stukaja sprezyny
wczesniej tak nie mialem choc raz juz wymienialem olej tylko ze wtedy bylo duzo wiecej oleju
wiecie o co biega?
- barek253
- Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości