Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
uszczelke jak rozbierzesz bedziesz musiał wymienic. u mnie raczej nie bulgocze tylko raz że drży a 2 widac jak woda sie "rusza" nie widac zapoceń na głowicy ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
noo jasne
zassac praktycznie nie powinienes. mozesz wdmuchac powietrze. tak zreszta mozna zdiagnozowac układ czy nie ma wycieków
wiec tak jak pisałem. albo gume w płyn żeby spęczniała. albo nowa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a mowisz o ktorej gumie bo sa 2
jedna na tym co sie wsuwa na sprezynie jak wywala plyn i 2 pod samiutkim korkiem?czy obie wymiana?
nic narazie wlozylem do plynu
ah czy przez ten wezyk moge zassac cos powietrza czy nic nie powinno isc?
jedna na tym co sie wsuwa na sprezynie jak wywala plyn i 2 pod samiutkim korkiem?czy obie wymiana?
nic narazie wlozylem do plynu
ah czy przez ten wezyk moge zassac cos powietrza czy nic nie powinno isc?
- barek253
- Mieszkaniec forum
nie powinno isc :d mówi o tej gumie mniejszej na spręzynie jakby. ona dociska do chłodnicy i szczelnie ją zamyka. jak jest nadmiar cisnienia spręzyna puszcza w koncu i nadmiar ulatuje przelewem. ale jak guma jest wyrobiona/sparciała to cisnienai nie trzyma. i wywala. na korku pisze jakie cisnienie w chłodnicy powinno byc by korek sie nie poddał na spręzynie
aa jeszcze co do dmuchania to byc moze jak zasysasz to powietrze wciągasz tą wieksza gumą tą która uszczelnia szyjke chłodnicy. a nie sam otwór wewnątrz szyjki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no to lipa
okazalo sie dzis na jasno spr i to wezyk byl nieszczlnie i dlatego zaciagalem powietrze jak go dobrze zalozylem do nie moge pociagnac ani wdmychac powietrza
wiec jesli byla by to wina uszczelki pod glowiaca ubywalo by mi wody?a nie ucieka
powinny byc babelki powietrza w chlodnicy?a ni ema spr normalnie woda sie rusza
wiec czos jeszcze moze byc czy wskazywalo by to na to ze naprawde sie zagotowal?
okazalo sie dzis na jasno spr i to wezyk byl nieszczlnie i dlatego zaciagalem powietrze jak go dobrze zalozylem do nie moge pociagnac ani wdmychac powietrza
wiec jesli byla by to wina uszczelki pod glowiaca ubywalo by mi wody?a nie ucieka
powinny byc babelki powietrza w chlodnicy?a ni ema spr normalnie woda sie rusza
wiec czos jeszcze moze byc czy wskazywalo by to na to ze naprawde sie zagotowal?
- barek253
- Mieszkaniec forum
gdyby uszczelka to by ci ciagle wywalało płynu równomiernie. u mnie w upalny dzien wyrzuci sporo bo odkręcam korek i widze 1 cm nad żeberkami płynu, ale posmigam w chłodniejszy dzien i płynu ile wlałem tyle jest. wiec jak go przegrzałeś to norma że wyrzuci jak sie zacznie gotowac płyn. ale korek nadal moze byc przyczyną 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co myślicie o tym żeby założyć temat typu nasze maszyny i odpowiedzi tylko z załącznikiem, ciekawi mnie jakie macie sprzęty jak na nich wyglądacie jakieś najlepsze zdjęcia swojego moto wstawiać do tego tematu, co wy na to ?
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
nie mam pojecia
nigdy w sumie tak nie robiłem xd mysle ze kilka godzin jak zauwazalnie spęcznieje. bo nie kazda guma moze reagowac na to.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak chodzi zdrowa Yamaha YZ 250f. Dzisiaj bylem ogladac i nie wiem do czego mam się przyczepic. Opony nowe, łańcuch ok, klocki i tarcze ok, zawieszenie nie cieknie. Nie ma luzów na kołach na zawieszeniu i główce ramy. Jak sie przyłozy ucho do silnika tak jakby szumi. Jakos tak powinno byc?? WIem, że trudno powiedziec, przez internet. Ale ostatnio był temat, że to w niektorych motorach normalne. Co o tym myslicie?? Aha co daje uszczelka podwyzszajaca co to wgl jest daje to cos??
- mikozniak
- Świeżak
szum pochodzi z łancuszka rozrządu pewnie
albo ze sprzęgła. zalezy z której strony sluchasz. najlepiej kupowac z kims kto sie osłuchał yamaszek i wie co i jak. mój ktm chodzi jak sieczkarnia ;D jak bys usłyszał to bys na pewno nie kupił
mimo że wszystko jest idealne ;D wiec o ile ten szum jest w normie to mozna brac
uszczelka podwyzszająca ? że niby jaka i gdzie ?
moze ktos cos sie bawiłw uszczelki podwyzszające pod głowice. wtedy by miał nieco mniejsza moc bo mniejsze spręzanie ( moc niewiele mniejsza, ale mniej korba dostaje po tyłku) ale nie słyszałem o takich uszczelkach 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
oo ciekawe zapytanie, z chęcią się tego dowiem, chociaż ja bym chyba zamawiał z allegro, bo sprawdzone częsci i dedykowane, a jak z jakością tych rolniczych nie wiadomo
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jakis wymiar
ale dostaniesz w sklepie
moze nie od reki. ale powiedz że chcesz na zamówienie to ci zamówią. ja do KTMa zamawiałem. oryginały pewnie koło 100 zł sztuka. a ja kupiłem bardzo dobrej firmy za 50 zł kpl. zamówiłem i po 2 dniach juz na mnie czekały. kwestia ogarnąćrozmiar. poszukaj na forum CRek
u nas na forum KTMa powstał dokument w google i kazdy pisze wymiar łozyska, cene w sklepie itp itd. i mozna sobie sporo nietypowych łozysk skompletowac za grosze 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Dzisiaj jadę kupić Yamaha Yz 250f 2007rok. To trzeba tylko spisać umowę kupna-sprzedaży tak??. Żadnych innych dokumentów nie powinien dostać.Proszę o szybką odp bo zaraz po NIego jadę. Pozdro. I czy się płaci jakiś podatek od zbogacenia??
- mikozniak
- Świeżak
tak tylko kupono sprzedaz nic wiecej na crosa nie piszesz i podatku raczej nie ja nic nie placilem co by to bylo napewno nie pozdro
panowie znalazlem ten film
http://www.youtube.com/all_comments?v=DAstYCWy5zg
koles ma tak jak ja ze mu muli i pozniej sie wkreca
czyli jak zmienie dysze to si epoprawi bo tam napisal ze z 40 dal na 45
a wyczytalem ze powinna byc serwisowo 55
panowie znalazlem ten film
http://www.youtube.com/all_comments?v=DAstYCWy5zg
koles ma tak jak ja ze mu muli i pozniej sie wkreca
czyli jak zmienie dysze to si epoprawi bo tam napisal ze z 40 dal na 45
a wyczytalem ze powinna byc serwisowo 55
- barek253
- Mieszkaniec forum