Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
to musisz ogarnąć sam bo na nóżce będzie luźny a jak siądziesz to co innego,
u mnie przy napinaniu łańcucha potrzebna jeszcze płaska 12 na napinaczuu
u mnie przy napinaniu łańcucha potrzebna jeszcze płaska 12 na napinaczuu
- tomekziomek
- Świeżak
na centralce mozesz smialo ustawiac.mala rada,nie popuszczaj za mocno kola bo jak bedziesz potem dokrecal to ustawiony luz pojdzie w pizdziec 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
No, jestem po pierwszej porządnej jeździe. Wrażenia?
- Przyspieszenie na miasto obleci, V-max u mnie tylko 110km/h.
- Kanapa i ogólnie pozycja ciała bardzo wygodne, ale ustawienie dźwigni zmiany biegów (tak się to nazywa?) to jakaś tragedia - żeby zredukować muszę podnosić stopę i naciskać z góry nie dotykając nią podnóżka... Mam założony pług, może ktoś przy tym kombinował i trzeba poprawić :/
- Brakuje mi szóstki
Dotąd jeździłem na takiej skrzynce i już kilka razy wbijałem wyższy bieg jadąc na piątce.
- Jak na moje to zawieszenie nie jest wcale takie miękkie - ale przesiadłem się z Supermoto, pewnie stąd to wrażenie
- Tłumik TCS to jest to!
Pozostało kupić jakiś kufer. Ma ktoś zdjęcie Wiaderek z róznymi kuframi? Chodzi mi o zobaczenie, jak się prezentuje 50 litrowy kloc... Czy ktoś z Was jeździ z takim po mieście?
- Przyspieszenie na miasto obleci, V-max u mnie tylko 110km/h.
- Kanapa i ogólnie pozycja ciała bardzo wygodne, ale ustawienie dźwigni zmiany biegów (tak się to nazywa?) to jakaś tragedia - żeby zredukować muszę podnosić stopę i naciskać z góry nie dotykając nią podnóżka... Mam założony pług, może ktoś przy tym kombinował i trzeba poprawić :/
- Brakuje mi szóstki

- Jak na moje to zawieszenie nie jest wcale takie miękkie - ale przesiadłem się z Supermoto, pewnie stąd to wrażenie
- Tłumik TCS to jest to!

Pozostało kupić jakiś kufer. Ma ktoś zdjęcie Wiaderek z róznymi kuframi? Chodzi mi o zobaczenie, jak się prezentuje 50 litrowy kloc... Czy ktoś z Was jeździ z takim po mieście?
Honda Varadero 125 - na sprzedaż / FZS 600
- Winston_Wolf
- Świeżak
ostatnio zgubiłem gumę z prawego podnóżka ...
i strasznie ślizga mi się noga ;/ na allegro , każdy sprzedawca części varaderki mówi ze już sprzedał ten specyfik . Nie wiecie może czy do varadero pasują podnóżki od innych modeli hondy , albo może ktoś z was ma na sprzedanie ? 

- Patryczek688
- Świeżak
Z tego co widziałem to podobne były np. w nsr-kach . Powinien to być standard .
--------------------
Co do mojej hondy , jest z Niemiec i na tabliczce jest naklejona naklejka SPEED REDUCED 80km/h . Na czym jest ta blokada , może ktoś wie , nie chce jeździć po serwisach . Jak sam jadę to jedzie 90km/h . Może ktoś widział jakiś temat z podobnym rozwiązaniem .
--------------------
Co do mojej hondy , jest z Niemiec i na tabliczce jest naklejona naklejka SPEED REDUCED 80km/h . Na czym jest ta blokada , może ktoś wie , nie chce jeździć po serwisach . Jak sam jadę to jedzie 90km/h . Może ktoś widział jakiś temat z podobnym rozwiązaniem .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
We dwóch równe 80 , ale jak sam jadę to 90 . No fajnie z tym modułem , ale czy na pewno jego trzeba wymieniać , bo ponad 300 zł nie chce wydawać . Może można uciąć jakiś kabel albo coś dolutować . Tylko do tego trzeba poznać zasadę działania tego ograniczenia ....
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Niemcy mieli blokowane tylko moduły,szukaj uzywki z jakiegos rozbitka.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Witam. Potrzebuje informacji gdzie mogę kupić nowy filtr powietrza do Varadero 125. Wiem, że to będzie koszt ok 150zł.
Filtr ten potrzebuje jak najszybciej!
ProszÄ™ o kontakt 691687532 lub macjaw7@wp.pl
Filtr ten potrzebuje jak najszybciej!
ProszÄ™ o kontakt 691687532 lub macjaw7@wp.pl
-
drewnom - Świeżak
pisałem o tym wcześniej, jest on dostępny tylko w autoryzowanym serwisie HONDY i nie od ręki a na zamówienie :]
- Patryczek688
- Świeżak
a gdzie tam
można tez to spokojnie załatwić to przez internet . Motorista.pl same orginalne części do Hondy . Ja miesiąc temu zamawialem filtr praktycznie odrazu od reki tylko czas przesyłki . Jezlei chodzi o orginalne części to tylko tam polecam w 100% ;] Jak byś juz zamawiał to tam na motoriscie w wyszukiwarce filtr powietrza jest w grupie ''RAMA''. Najlepiej tam zadzwonić i zapytać sie czy filtr jest na sklepie , jezeli go nie ma to jakies 2-3 dni dluzej do zamowienia wiec tragedi nie ma 

- Gonskin2
- Świeżak
całkiem możliwe
, na przyszłość już bd wiedział ;p do tej pory byłem całkowicie przekonany ze tylko w serwisie ;p

- Patryczek688
- Świeżak
Po jakimś 1.5 tygodnia znowu odpaliłem wiaderko i przejechałem się. Zauważyłem, że wrzucając dwójkę i trójkę słychać, że bieg wchodzi i czuć wyraźny opór na dźwigni. Podczas redukcji wszystkie biegi wchodzą jak wcześniej.
- Lakis
- Świeżak
U mnie jest tak samo nawet jak jezdże z dnia na dzień , moim zdaniem nic dziwnego w tym nie ma , 2 i 3 wchodzi z lekkim oporem i slychac , ale nie znacznie 4 i 5 jak w masło . Ale jak jechałem na nowym FZ6 S2 to tam praktycznie wszystkie biegy wchodza z oporem i z dzwiękiem , dlatego myśle ze nic złego w tym nie ma wiadomo 600 a 125 to dwie inne bajki , ale skrzynia to skrzynia
pozdrawiam

- Gonskin2
- Świeżak
Podczas uruchamiania, postoju po jeździe, podczas jazdy, tylko na nizszych obrotach poniżej 3,5 tyś, nie ważne czy silnik jest ciepły czy zimny, w losowym czasie i miejscu, silnik zaczyna stukać i po jakimś czasie przestaje, by znowu po jakimś czasie zacząć stukać. Czy miał ktoś z tym problem? Silnik ciągnie i pracuje ok.
Przebieg 39, stukanie ma wydźwięk negatywny, to nie kosz sprzęgłowy.
Przebieg 39, stukanie ma wydźwięk negatywny, to nie kosz sprzęgłowy.
- melonick
- Świeżak
@Lakis - spokojnie jeszcze nie jeden pochula
ja osobiscie kupowałem swoje varadero od mechanika i pokazywał mi parę porozbieranych tych v-ek , jedna byla z 115 tys. km przebiegu i jeden tłok nadawał sie do wymiany . Te silniczki po 20 tys sie dopiero ''docieraja'' . Ten silniczek z przbiegiem np 50k jezeli bym eksploatowany tak jak został do tego stworzony polata jeszcze troche po szosie . To jest całkowicie normalny objaw ;]

- Gonskin2
- Świeżak
Linkę od ssania to da się regulować ?? jak wyciągam ssanie do końca to powoli samo się chowa. I jeszcze jak go odpalam na ssaniu to muszę dać trochę gazu żeby załapał. To normalne >? nie, żebym się przejmował ale takie drobiazgi mnie drażnią 

-
sopel_95 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości