FANI NSR 125. LACZMY SIE
Viper125 napisał(a):Witam wszystkich!!
Za niedługo pewnie zacznę się kręcić za NSR i oglądać.Czytałem już żeby sprawdzić ramę lagi itp. To już wiem i będę też sprawdzał ciśnienie w cylindrze, bo uważam, że to jest bardzo ważne.
Moje pytanie to jakie powinno być ciśnienie dobre, nominalne i minimalne? I w związku z tym czy w serwisie motocyklowym mogą to sprawdzić? A jak nie to gdzie?
Aha i jeszcze jedno, padło już wcześniej to pytanie ale nie wyczytałem konkretnej odpowiedzi: Czy wersje JC22A i wszystkie NIE BLOKOWANE FABRYCZNIE to one w dowodzie mają wbite 11KW?? Tu poprosiłbym o odpowiedź posiadaczy takiej wersji.
nie wszystkie maja wbite 11kW , co nie zmienia faktu iz niektore maja wbite a znacznie ta moc przerastaja

-
Ltcrx - Świeżak
nie wszystkie maja wbite 11kW , co nie zmienia faktu iz niektore maja wbite a znacznie ta moc przerastaja
i nie kwalifikuja sie pod A1
Czyli żeby jeździć na A1 to muszę mieć wersje zablokowaną i ją odblokować tak? Bo jak ma pow. 11KW to co z tego że mam prawko jak ono nie uprawnia mnie do jazdy

Czyli żeby jeździć na A1 to muszę mieć wersje zablokowaną i ją odblokować tak? Bo jak ma pow. 11KW to co z tego że mam prawko jak ono nie uprawnia mnie do jazdy

- Viper125
- Świeżak
A jeden uprawnia do jazdy moto o mocy 11kw i pojemności do 125ccm.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Właśnie chyba tylko JC22 mają wbite więcej bo są seryjnie nie blokowane ale 3/4 "JC22" z Allegro to normalne NSRki odblokowane a w dowodzie maja mniej niż 11KW więc można latać na A1. A najlepiej zadzwonić przed oględzinami i się zapytać ile KW wbite jest w dowodzie.
pozdrawiam
pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
z regoly zaden wlasciciel NSR nie prosi sie o wbijanie wiekszego kW,ale zdaza sie iz motocykl sprowadzony np.z Niemiec nie mial tam blokad i w papierach mial wieksza ilosc kW niz dopusza kat.A1 i tu jest klopot... w przypadku motorka z papierami na 11kw,albo braku...mechanicy sprawdzaja wszystko katalogowo...a tam maja 11kW (pierwsza rejestracja w kraju
) wiec lepiej sie nie wychylac .... bo potem moze byc ciezej chocby ze sprzedaza...

-
Ltcrx - Świeżak
nie edytuje poprzedniego posta,lecz dodaje nastepnego...mianowicie peknela mi skrzynia biegow,mam zamowiony nowy silnik (niekompletny) z ktorego bede przekladal skrzynie i tutaj pytanie,mianowicie czy bez wyciagania silnika wymienie sama skrzynie biegow od dolu? z tego co sie przygladalem to sadze ze tak... kolejnym pytaniem jest na co zwrocic uwage...i na jakiej zasadzie dziala czujnik biegu neutralnego?
z gory dzieki za pomoc...
Ltcrx
z gory dzieki za pomoc...
Ltcrx
-
Ltcrx - Świeżak
Cześć wszystkim
Właśnie dołączyłem do grona użytkowników tego forum.
I mam pytanie odnośnie nie tylko NSR-ki, ale ogólnie bo chcę kupić jakieś 125 za rok i tak sobie myślę czy te NSR-ki juz nie będą za stare w 2010r. to już jest 7 lat od momentu zaprzestania produkcji NSR (czyli początek 2003r.)
No chyba, że użytkownik robił remont silnika po 20 - 30 tyś. km.
I pytanie co o tym sądzicie czy kupić NSR-kę czy może jest jakiś inny fajny motorek ? Moim zdaniem NSR to chyba najlepszy wybór
Czekam na wasze odpowiedzi i porady 

Właśnie dołączyłem do grona użytkowników tego forum.
I mam pytanie odnośnie nie tylko NSR-ki, ale ogólnie bo chcę kupić jakieś 125 za rok i tak sobie myślę czy te NSR-ki juz nie będą za stare w 2010r. to już jest 7 lat od momentu zaprzestania produkcji NSR (czyli początek 2003r.)
No chyba, że użytkownik robił remont silnika po 20 - 30 tyś. km.
I pytanie co o tym sądzicie czy kupić NSR-kę czy może jest jakiś inny fajny motorek ? Moim zdaniem NSR to chyba najlepszy wybór

- Crazy Kefir
- Świeżak
Gusta, potrzeby, wygląd, eksploatacja, wymagania i grubość portfela. Od tego zależy Twój wybór. Sporo o tym było. Przeczytaj dział to sie naprawde dużo dowiesz na co trzeba zwracać uwagę przy zakupie i wogóle. Wszystko jest opisane. Poświęć godzinke a nie pożałujesz. Ale w skrócie mogę Ci ją polecić. Motorek jak najbardziej sprawdza się na pierwszy jak i drugi motor.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
driver92 - Świeżak
Co do wielkości to NSR jest ma bardzo porównywalne wymiary(prawie takie same) jak CBR600. Sam w to niewierzyłem dopóki nie sprawdziłem. Zobaczcie dane techniczne CBR600 i NSR125. Jestem mile zaskoczony.

-
driver92 - Świeżak
Ltcrx bez demontażu silnika nie da rady. To nie jest skrzynia kasetowa.
Dani jeszcze rok temu bałeś się NSR więc nie praw tu swoich mądrości...
Dani jeszcze rok temu bałeś się NSR więc nie praw tu swoich mądrości...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
hmm czy ja wiem czy się bałem, pisałem czy dam rady, ale to nie jest jakaś rakieta ''która nie wybacza błędów''. od czegoś trzeba zacząć, a 125 jak dla mnie jest najlepsza, po skuterze jej moc jest bardzo duża, bynajmniej się wydaje.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Dandi93 napisał(a):hmm czy ja wiem czy się bałem, pisałem czy dam rady, ale to nie jest jakaś rakieta ''która nie wybacza błędów''. od czegoś trzeba zacząć, a 125 jak dla mnie jest najlepsza, po skuterze jej moc jest bardzo duża, bynajmniej się wydaje.
Masz rację, mi wydaję się tak samo, że po standardowej 50-tce 125 to na pewno różnica w mocy jest dużo większa.

A ja mam jeszcze pytanie takie trochę nie do tematu czy prawko na a1 jest trudne ? Wie może ktoś coś o tym ?
I tak patrząc na wypowiedź drivera to NSR-ka aż taka mała nie jest

- Crazy Kefir
- Świeżak
Ja zrobiłem A1 i w moim przypadku nie było trudne byc może dlatego że cały czas uzytkowałem skuter a wcześniej kilka lat MZtke. Zdałem za pierwszym razem(WORD wa-wa odlewnicza) ale nie ma czegoś takiego czy jest trudno czy nie. Zawsze musisz sie postarać i wykonać swoją powinność jak najlepiej. W razie wątpliwości pytać instruktora i wogóle. Ja powiem tak. Nawet jak mam teraz 17lat i niemiałbym A1 to zacząłbym jeszcze dzis:)
Pozdrawiam
ps. Warto
Pozdrawiam
ps. Warto
-
driver92 - Świeżak
Hmm... a pro po tego sprawdzenia stanu technicznego NSR-ki znalazłem tylko jeden post... ;/ może coś przeoczyłem. Proszę napiszcie o wszystkim co trzeba sprawdzić przed kupnem tego motorka
a jeśli jest to gdzieś na forum to zacytujcie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Crazy Kefir
- Świeżak
Dandi93 napisał(a):Jak chcesz sam kupić to zapomnij, jak jeździłeś na Nsr kiedyś, dobrej to ok, a jak nie to lipa, zbytnio nie poznasz. Nawet najgorszy trup to skuterze będzie super
Tak się składa, że miałem okazję się przejechać i tak w ogóle to znam się trochę na motorkach

- Crazy Kefir
- Świeżak
Haha już to widzę z tym mechanikiem, znam takie numerki, ty na jazde a właściciel moto do mechanika ile? 200zł 300zł, ale stan motocykla igła, mechanik ok i kupujesz szrota. A no chyba że mechanik kolega, inna sprawa. Malowanie, kompresje, lagi, plastiki, i najlepiej jak masz gg kolesia co jedziesz zobaczyć. 125.pl lub nsr125.pun.pl. Szukasz tam numeru gg kolesia co sprzedaje i szukasz co pisał, każdą Nsr z allegro, no może są wyjątki znalazłem posty na tych forum. Nie śniło ci się co tam pisali. Bity dwa razy a malowany 3 a na allegro 100% bez wypadkowy i oryginał malowanie. Ehh znalazłem jedną tylko co była dobra, przez 6 miesięcy. Pozdrawiam
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości