Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Ja w swoim po zmianie wydechu nie zmienialem dyszly (jezeli masz cylinder 50 cm to tak jak ja) ale musialem wyregulowac gaznik.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Od jakiego oleju jest kontrolka w Aprili Rs 50 z 2001 roku ? Od oleju mieszanki czy silnikowego ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
-
Witam. Mam pewien problem z moja aprilia rs 50 2007r ,a mianowicie zgasla mi podczas jazdy bez przyczyny sama i niechce teraz zapalic. Wcześniej wszystko bylo ok palila na dotyk nawet jak byla zimna. Męcze sie z tym juz 2 dni i nie moge dojsc czego to jest wina. Iskra na świecy jest, gaznik był wyjety i wyczyszczony, wszystkie przewody od zbiornika do gaznika sa drożne. Problem w tym ze paliwo nie dostaje sie do cylindra. Co tu moze byc zapchane czy zepsute? Z góry dziekuje za pomoc.
- krzysiekrs50
- Świeżak
- wojtasmazi
- Świeżak
Chlopak pisze, ze wzystkie sa drozne... Moze przewody sa drozne, a ten maly kanal laczacy wezyk z cylindrem zapchany ? Zobacz tam,
A ja mam kolejny problem z moja Aprilia... Ostatnio sie wszystko sypie kurcze ;/ Wczoraj jadac chcialem zachamowac tylnim hamulcem, uslyszalem jakies pukniecie naciskam hamulec a tu dupa, nie dziala. Wajcha chodzi dobrze, a hamulec nie dziala. Czym to jest tam naciagane ? Linka, pret czy samym plynem ? jesli linka to moze wystarczy ja podciagnac ?
A ja mam kolejny problem z moja Aprilia... Ostatnio sie wszystko sypie kurcze ;/ Wczoraj jadac chcialem zachamowac tylnim hamulcem, uslyszalem jakies pukniecie naciskam hamulec a tu dupa, nie dziala. Wajcha chodzi dobrze, a hamulec nie dziala. Czym to jest tam naciagane ? Linka, pret czy samym plynem ? jesli linka to moze wystarczy ja podciagnac ?
- Mateusz149
- Bywalec
krzysiekrs50 z tego co wiem to paliwo ma iść nie do cylindra, a do gaźnika. Sprawdź czy gdzieś się filtr paliwa nie zasyfił, a to, że gaźnik czyściłem i regulowałeś nie znaczy, że przypadkiem coś cie nie wpadło do środka. Nawet najmniejszy paproch może narobić rambarasu.
Mateusz149 to nie możesz kuknąć czu jest linka czy jest płyn? Chyba jasne, że jak płyn to będzie mały zbiorniczek z płynem i jak hamulec nie działa to może wystarczy odpowietrzyć, a jak nie to coś poważniejszego.
Mateusz149 to nie możesz kuknąć czu jest linka czy jest płyn? Chyba jasne, że jak płyn to będzie mały zbiorniczek z płynem i jak hamulec nie działa to może wystarczy odpowietrzyć, a jak nie to coś poważniejszego.
-
Łukasz_15* - Świeżak
krzysiekrs50 oblokaj czy paliwo dochodzi w ogóle do gaźnika to 1 . 2 sprawdź jeszcze raz iglice itd a jak dalej nie będzie działać to pisz to coś się wymyśli xD
Mateusz149 z tego co wiem to powinieneś mieć hamulce hydrauliczne czyli te "na płyn". sprawdź czy masz płyn w zbiorniczku a jeśli nie to to jest wiele opcji mógł Ci gdzieś wężyk pęknąć lub klocek hamulcowy mógł pęknąć albo jakiś kanał co płyn podaje się zatkał... na początek sprawdź czy masz płyn hamulcowy jak nie ma to dolej odpowietrz i sprawdź i jak dalej nie działa to popatrz na wężyk czy gdzieś nie pękł a jeśli dalej nic nie pomoże to musisz ściągnąć hamulec i zobaczyć co tam się stało
Mateusz149 z tego co wiem to powinieneś mieć hamulce hydrauliczne czyli te "na płyn". sprawdź czy masz płyn w zbiorniczku a jeśli nie to to jest wiele opcji mógł Ci gdzieś wężyk pęknąć lub klocek hamulcowy mógł pęknąć albo jakiś kanał co płyn podaje się zatkał... na początek sprawdź czy masz płyn hamulcowy jak nie ma to dolej odpowietrz i sprawdź i jak dalej nie działa to popatrz na wężyk czy gdzieś nie pękł a jeśli dalej nic nie pomoże to musisz ściągnąć hamulec i zobaczyć co tam się stało

- CySiEk
- Świeżak
Płyn jest. Jutro sprobuje go odpowietrzyc, a jak to nie pomorze to rozbiore zacisk. Dzieki jkc bede pisal 

- Mateusz149
- Bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
Plyn mam, jest przy kresce MAX. moze poprostu nie przechodzi do hamulca... Nie wiem, bede dzisiaj grzebal.
EDIT:
Bylem dzisiaj w garazu na chwile i zobaczylem, ze gdy wciskam hamulec klocki lekko zaciskaja sie na tarczy, ale za lekko zeby otrzymac jaki kolwiek upor .. Dziwne, klocki wygladaja na dobre ( nie zdarte ) pozatym stalo sie to w jednej chwili, jest jakas regulacja hamulca ?
EDIT:
Bylem dzisiaj w garazu na chwile i zobaczylem, ze gdy wciskam hamulec klocki lekko zaciskaja sie na tarczy, ale za lekko zeby otrzymac jaki kolwiek upor .. Dziwne, klocki wygladaja na dobre ( nie zdarte ) pozatym stalo sie to w jednej chwili, jest jakas regulacja hamulca ?
- Mateusz149
- Bywalec
-
- Mateusz149
- Bywalec
http://www.scigacz.pl/Wymiana,plynu,ham ... ,7986.html
Co prawda jest to o wymianie płynu hamulcowego, ale na końcu masz też napisane i pokazane na filmiku jak odpowietrzyć.
Co prawda jest to o wymianie płynu hamulcowego, ale na końcu masz też napisane i pokazane na filmiku jak odpowietrzyć.
-
Łukasz_15* - Świeżak
Najlepsza jest strzykawka i kawałek wężyka. Zakładasz na odpowietrznik, odkręcasz go delikatnie i wyciągasz. Szybki i niezawodny sposób.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
sciaglem pierwszy raz dzis wszystie plastiki z mojej RS80 i zauwazylem ze w miejscu gdzie wychodzi rura z cylindra jest nieszczelnosc i wydostaja sie tamtedy spaliny przez co calosc jest tlusta z oleju czy taka nieszczelnosc jest normalna?rura mocowana jest z tego co tam widzialem na 2 sprezynach tylko i czy wiecie czy jest jakas mozliwosc uszczelenienia tego czyms ?
2 moje pytanie jest takie czy jest jakas mozliwosc regulacji dawki oleju do mieszanki...moim zdaniem spala go za wiele (oceniam to po ilosci - kolorze dymu)
2 moje pytanie jest takie czy jest jakas mozliwosc regulacji dawki oleju do mieszanki...moim zdaniem spala go za wiele (oceniam to po ilosci - kolorze dymu)
- sigur
- Świeżak
U mnie tez sa 2 sprezynki i jest to szczelne wiec mozliwe masz juz rozciagniete te sprezynki i nie do konca spelniaja swoje zadanie....
Byc moze masz jakis problem z silnikiem i dlatego spala ci go az duzo. A ile ci go spala
Byc moze masz jakis problem z silnikiem i dlatego spala ci go az duzo. A ile ci go spala
-
Z tego co wiem to rs nie ma czegos takiego... Przynajmniej ja w swojej z 1996 r. nie mam
-
wojtasmazi1 ty pewnie masz tam jakas gruba uszczelke i dlatego nie wylatuje ci nic... u mnie z kolegami mamy we troje rski i u kazdego z nas wylatyje troche niespalonej mieszanki.
Ja osobiscie bym sie nie bawił z dawka oleju gdy ustawisz za mała dawke to ztarzesz tłok u mnie wylatuje mieszanka ale mam pewnosc ze sie nie zatrze ale rób jak chcesz
Ja osobiscie bym sie nie bawił z dawka oleju gdy ustawisz za mała dawke to ztarzesz tłok u mnie wylatuje mieszanka ale mam pewnosc ze sie nie zatrze ale rób jak chcesz
-
andrzej551 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm