Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Własnie nikt tu nie zartuje. Jak ja poszedlem to mi krzykneli 160 zł
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
u mnie tak samo mechanik co mi zakładał cyl to mi rozebrał moto zrobił szlif za 40zł tłok za 90zł i wyszło 130zł i jego robocizna to mi powiedzial 200zł za wszystko i aprilka pali jezdzi juz zrobilem 3 tys i nic sie nie dzieje
-
andrzej551 - Bywalec
Łukasz_15* napisał(a):krzysiekrs50 z tego co wiem to paliwo ma iść nie do cylindra, a do gaźnika. Sprawdź czy gdzieś się filtr paliwa nie zasyfił, a to, że gaźnik czyściłem i regulowałeś nie znaczy, że przypadkiem coś cie nie wpadło do środka. Nawet najmniejszy paproch może narobić rambarasu.
Mateusz149 to nie możesz kuknąć czu jest linka czy jest płyn? Chyba jasne, że jak płyn to będzie mały zbiorniczek z płynem i jak hamulec nie działa to może wystarczy odpowietrzyć, a jak nie to coś poważniejszego.
Właśnie w tym problem ze nie dochodzi do cylindra;/. Ostatnio rozebralem caly silnik wszystko jest ok a nie chce zapalic. Świeca jest sucha. Czy to moze byc wina modułu? Bo czasem mam iskre a czasem nie.
- krzysiekrs50
- Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
Świeca jest nowa ;/ wydaje mi sie ze to wina modułu . Zobacze jeszcze jutro czy zaden kabel sie nieprzepalil.
- krzysiekrs50
- Świeżak
Mam jeszcze pytanie. Czy w module Ducati energia pod kablem podlaczonym pod napis STOP powinien byc prąd?
- krzysiekrs50
- Świeżak
krzysiekrs50 napisał(a):Świeca jest nowa ;/ wydaje mi sie ze to wina modułu . Zobacze jeszcze jutro czy zaden kabel sie nieprzepalil.
nie polecalbym sie tym sugerowac ze jest nowa, ja wczoraj wkrecilem nowa NGK R dzialala niecale 10 min poczym apka zgasla i przez nastepne 15 min nie udalo mi sie jej odpalic - okazalo sie ze swieca dostala rpzebicia wewnatrz i byla juz do nieczgo - po wkreceniu starej wszystko spowrtem dzialalo jak zloto

- sigur
- Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Łukasz_15* napisał(a):Ja też kiedyś miałem nową i musiałem starą wkręcać, bo nowa przerywała.
Czy na starej czy na nowej i tak nie pali;/ Kręci tylko rozrusznikiem. Wydaje mi sie ze to moduł ponieważ isra jest jakas słaba i niezawsze jest. Na innych forach czytalem podobne problemy jak moj. I byla to wina modułu. Jest jakiś sposób na sprawdzenie czy moduł jest dobry?
- krzysiekrs50
- Świeżak
Najprostrzym sposobem bylo by gdybys przelozyl modul z innej rs-ki (podmienic i sprawdzic czy jest roznica)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
Nie koniecznie z RS, pasuje praktycznie z każdego moto 50 (derbi, yamaha, rieju itp).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Witam wszystkich posiadaczy Rs
A więc Chciałem zrobić z mojej aprilki z roku 2008 80cc
I mam prozbe jak by mi tak ktos doradzil ktory cylinder kupic i jaki zeliwny czy aluminium jaki wał i te wszystke rzeczy potrzebne do tuningu naprawde prosze o szbka odpowiec pozdro
A więc Chciałem zrobić z mojej aprilki z roku 2008 80cc
I mam prozbe jak by mi tak ktos doradzil ktory cylinder kupic i jaki zeliwny czy aluminium jaki wał i te wszystke rzeczy potrzebne do tuningu naprawde prosze o szbka odpowiec pozdro
- Promixus
- Świeżak
- CySiEk
- Świeżak
No wlasnie, nawet nie podales dokladnych info.
Ilesz masz forsy na to, odblokowales juz w pelni motor, moze juz cos tuningowales ?
Teraz ja xd Ostatnio zawital do mnie nowy problem. Jak Aprilia jest nie rozgrzana, a wskazowka temp. jest ponizej niebieskiego pola (min.) nie odpali z rozrusznika i musze odpalic ja na zapych, gdy zas przejdzie pole temp. za (min.) odpala odrazu. Ssanie tez nie pomaga. Co to moze byc ?
Moze pamietacie jak niedawno pisalem o drganiach w moim moto. Bylem u mechanika, ktory go robil a jego cytat: "tego juz nie przeskoczymy" ostatnio jak jechalem z pasazerkom po zejsciu z moto nie mogla ustac, bo miala takie mrowki w nogach.. Nie wiem czy to do konca normalne, chyba pofatyguje sie do innego mechanika,...,

Teraz ja xd Ostatnio zawital do mnie nowy problem. Jak Aprilia jest nie rozgrzana, a wskazowka temp. jest ponizej niebieskiego pola (min.) nie odpali z rozrusznika i musze odpalic ja na zapych, gdy zas przejdzie pole temp. za (min.) odpala odrazu. Ssanie tez nie pomaga. Co to moze byc ?
Moze pamietacie jak niedawno pisalem o drganiach w moim moto. Bylem u mechanika, ktory go robil a jego cytat: "tego juz nie przeskoczymy" ostatnio jak jechalem z pasazerkom po zejsciu z moto nie mogla ustac, bo miala takie mrowki w nogach.. Nie wiem czy to do konca normalne, chyba pofatyguje sie do innego mechanika,...,
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Witam serdecznie wszystkich użytkowników RS'ek
Jestem tu nowy, ale liczę ze komuś moja porady sie przydadza, a jesli beda potrzebowal pomocy takze ja dostane
Od okolo miesiaca jestem posiadaczem RS 50 Extrema, ktora mechanicznie jest w bdb stanie, wizualnie bylo troche gorzej, ale ja pomalowalem, tu mozecie zobaczyc efekt:
http://img291.imageshack.us/img291/1858/1003903.jpg (otwórz link)
http://img90.imageshack.us/img90/6690/1003908.jpg (otwórz link)
Mateusz149: co do odpalania, jakie masz ssanie? reczne czy automatyczne? Moze linka sie urwala, a jesli automatyczne moze cos sie zawiesilo w gazniku?
A co do tych drgan, dzieje sie to przy wyzszych obrotach?
Sprawdz mocowanie silnika, jesli znasz sie choc troche, mozesz oblozyc sruba jakas guma pod nakretki dal podkladki, moze pomoze.
Teraz jedno moje pytanie, jaki jest łańcuch do RS 50 1994?
jaka szerokośc rolki? 415, 420?
z gory dzieki za odpowiedz

Jestem tu nowy, ale liczę ze komuś moja porady sie przydadza, a jesli beda potrzebowal pomocy takze ja dostane

Od okolo miesiaca jestem posiadaczem RS 50 Extrema, ktora mechanicznie jest w bdb stanie, wizualnie bylo troche gorzej, ale ja pomalowalem, tu mozecie zobaczyc efekt:
http://img291.imageshack.us/img291/1858/1003903.jpg (otwórz link)
http://img90.imageshack.us/img90/6690/1003908.jpg (otwórz link)
Mateusz149: co do odpalania, jakie masz ssanie? reczne czy automatyczne? Moze linka sie urwala, a jesli automatyczne moze cos sie zawiesilo w gazniku?
A co do tych drgan, dzieje sie to przy wyzszych obrotach?
Sprawdz mocowanie silnika, jesli znasz sie choc troche, mozesz oblozyc sruba jakas guma pod nakretki dal podkladki, moze pomoze.

Teraz jedno moje pytanie, jaki jest łańcuch do RS 50 1994?
jaka szerokośc rolki? 415, 420?
z gory dzieki za odpowiedz

RS 

- Zybercik
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm