Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
A w jaki stanie sa twoje sprezynki ?? Nie mam zadnej uszczelki tam (ani sylikonu ani nic podobnego)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
ja mam aprilke z 96 i mam to samoo wylatują mi spaliny z kolanka przy cylindrze a dokładniej olej... z tłumika tez niekiedy dymi raz nie dymi no to dla testu "wyłączyłem" dozownik i sam zrobiłem mieszankę 1:50 i dalej to samo przypuszczam iz jest to wina simmeringu... ze może przepuszczać i bierze sobie olej z silnika jutro jadę do mechanika rozebrać appka i oblokac co się tam dzieje
- CySiEk
- Świeżak
Ja wlasnie tez mialem ten problem z tym ze jak ja jukipelm swoja apke kto ktos kto ja wczesniej posiadal i probowal bawic sie w mechanika, wsadzil odwrotnie simmering. Po wymianie simmeringu i wymianie sprezynke na takie ktore beda bardziej trzymac tlumik, problem ktory was neka u mnie zniknÄ…l
-
Witam. Posiadam Aprilie RS 50 z 2004 r i wysiad mi najprawdopodobniej ślimak. Albo może też linka na końcach się starła nie mam pojęcia bo spotykam się z tym pierwszy raz . Czy ktoś może zna stronę gdzie kupie ślimaka i linkę ? Pozdrawiam
- SPeed_
- Świeżak
kupisz u tego gościa
http://automoto-lech.otomoto.pl/
koszt nowego ślimaka to ok. 130-140zł
linka ok 20-30zł
jeden z często spotykanych usterek w rs 50
sprawdzane włąsnoręcznie
http://automoto-lech.otomoto.pl/
koszt nowego ślimaka to ok. 130-140zł
linka ok 20-30zł
jeden z często spotykanych usterek w rs 50
sprawdzane włąsnoręcznie

-
lewko - Świeżak
SPeed_ napisał(a):Witam. Posiadam Aprilie RS 50 z 2004 r i wysiad mi najprawdopodobniej ślimak. Albo może też linka na końcach się starła nie mam pojęcia bo spotykam się z tym pierwszy raz . Czy ktoś może zna stronę gdzie kupie ślimaka i linkę ? Pozdrawiam
odkrec linke i zobacz czy jest cała czy ukrecona i bedziesz wiedzial co kupic czy slimak czy linke
-
andrzej551 - Bywalec
wojtasmazi1 sprezynki sa ok mocne praktycznie wcale nie rozciagniete ale obawiam sie ze moze sie okazac ze nie ma u mnie poprostu tych simmeringow...idzie gdzies je kupic ?
2 pytanie czy konserwujecie jakos filtr powietrza po jego umyciu ? umylem go w cieplej wodzie z plynem do mycia naczyn wyczyscil sie ok ale nie wiem czy powinienem go psiknac specjalnym sprayem do filtrow gabkowych czy tez pozostawic suchy ? znajomy kupil kiedys taki preparat psiknal filtr a po miesiacu rozlecial sie na drobny mak *gabka weszla w jakas reakcje z tym olejem
3 pytanie to problem z moimi swiatlami (chodzi o podswietlenie zegarow i lampe przednia i tylnia) moc ich swiecenia jest bardzo zalezna od ilosci obrotow - kiedy sa male - 1500 wtedy praktycznie ledwo co swieca, natomiast wraz ze wzrostem swieci coraz jasniej - w czym twki problem ?? nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze to moze byc wina regulatora napiecia czy tez cos innego mieliscie taka usterke ???
z gory dzieki za pomoc w moich problemach
2 pytanie czy konserwujecie jakos filtr powietrza po jego umyciu ? umylem go w cieplej wodzie z plynem do mycia naczyn wyczyscil sie ok ale nie wiem czy powinienem go psiknac specjalnym sprayem do filtrow gabkowych czy tez pozostawic suchy ? znajomy kupil kiedys taki preparat psiknal filtr a po miesiacu rozlecial sie na drobny mak *gabka weszla w jakas reakcje z tym olejem
3 pytanie to problem z moimi swiatlami (chodzi o podswietlenie zegarow i lampe przednia i tylnia) moc ich swiecenia jest bardzo zalezna od ilosci obrotow - kiedy sa male - 1500 wtedy praktycznie ledwo co swieca, natomiast wraz ze wzrostem swieci coraz jasniej - w czym twki problem ?? nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze to moze byc wina regulatora napiecia czy tez cos innego mieliscie taka usterke ???
z gory dzieki za pomoc w moich problemach

Ostatnio edytowano 1/7/2009, 09:36 przez sigur, łącznie edytowano 1 raz
- sigur
- Świeżak
Ja nie używam wynalazków. jak masz filtr w oryginalnej obudowie to lekko posmaruj filter olejem do mieszanki. Ale nie może być tego oleju nie wiadomo ile, tylko musi być wilgotny, następnie olej polej na obudowę od wewnątrz i rozsmaruj go np pędzlem. Mój filter już 3 sezon jest i wygląda jak nówka.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Witam mam APRILIE RS załozyłem do niej opone 130-70-17 jest ona szersza od standartowej i ociera mi delikatnie o łancuch jak koło idzie prosto to nie a jeśli sie przechyli to szarpie tylnym kołem bo łancuch zachacza czy mozna tak jeździc jakie są skutki uboczne tego??
- Lukasz143
- Świeżak
no moze ci łancuch peknac i lekko mowiac pier***Iesz tez mialem kupowac 130 ale jednak zdecyduje sie na 120
-
andrzej551 - Bywalec
To go poskladaj, pojeździj (niech ci ten łancuch ociera) A potem nam powiesz ze masz problem bo łancych strzelil i co sie uszkodzilo). Nie wsadzaj tak szerokiej opony...
-
ale masz problem człowieku kup sobie sylikon i to zaklej ale chyba lepiej niech ci wylatuje bokami ta mieszanka niz ma wszytko isc do tłumnika i co pare miesiacy bedziesz musial czyscic ten tłumnik pomysl troche
-
andrzej551 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości