Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
EXC jest świetny... Jak dla mnie KTM to KTM i żadna WRka mu nie dorówna... Sprzęta napewno ogarniesz, logiczne, że jest możliwośc, a nawet jest to nieuniknione, żeby pocałowac ziemię, no ale cóż, po to się kupuje takie moto.... Ja bym szukał dobrego egzemplarza i śmigał.....
-
macello - Świeżak
Witam wszystkich jestem nowy na forum i mam pare pytań co do moto dla mnie.
Dopiero zaczynam zabawe z mx i interesuja mnie motorki takie jak RM125,YZ125,SX125 i pojawia sie pytanie ktory z nich jest najwytrzymalszy??Dodam też ze chce pośmigać po lesie i mam kolejne pytanie ile mi spali przy takiej jeździe po lesie ?? i co ile motogodzin trzeba zmieniać olej i jaki olej lać?? filtr czyścić po każdym wypadzie czy można po paru?? i ostanie pytanie ile może kosztować remont silnika?? doradźcie mi który z tych moto bedzie najlepszy do takiej jazdy i najwytrzymalszy.Dodam też ze moje doświadczenie w mx jest minimalne.
Dopiero zaczynam zabawe z mx i interesuja mnie motorki takie jak RM125,YZ125,SX125 i pojawia sie pytanie ktory z nich jest najwytrzymalszy??Dodam też ze chce pośmigać po lesie i mam kolejne pytanie ile mi spali przy takiej jeździe po lesie ?? i co ile motogodzin trzeba zmieniać olej i jaki olej lać?? filtr czyścić po każdym wypadzie czy można po paru?? i ostanie pytanie ile może kosztować remont silnika?? doradźcie mi który z tych moto bedzie najlepszy do takiej jazdy i najwytrzymalszy.Dodam też ze moje doświadczenie w mx jest minimalne.

Zapłaciłeś za dwa koła, więc używaj obu równocześnie...
- Juras52
- Świeżak
albo CR zalezy jak co komu leży mi np starsze (sprzed 2003-04 roku sx sie nie podobają) wiec polecam yz albo cr
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, jestem świeży na forum;) Chciałbym zakupić jakieś moto żeby pośmigać po lesie i polu, tylko nie mam zbytnio pojęcia co
Chciałbym przeznaczyć do 3 koła, najlepiej żeby to miało 125 pojemności i było w miarę mało awaryjne
pozdrawiam 

- xivo-
- Świeżak
xivo- Twój pierwszy krok powinien polegać na rozejrzeniu się w motocyklach enduro. Poczytaj, popatrz sobie, wysegreguj kilka sztuk. Następny krok to dopiero będzie polegał na wybraniu tego jednego. To tak na początek
. Również pozdrawiam
.

-
Hamulec - Bywalec
imre2 napisał(a):Ja też mam pytanie odnośnie motorku dla mnie:
Umiejętność jazdy w terenie: minimalna/zero
Pojemność: tylko 125
Przeznaczenie: średni teren/miasto (50/50)
Wzrost: 175
Waga: 80kg
Budżet: 10k
Co myślicie o EXC?
Jeśli ma to być 50/50 to EXC odpada. To moto jest stworzone do jazdy w terenie i w mieście nie będzie czuło się najlepiej. Lepsza by była Husqvarna WRE (nie WR) albo Aprilia RX.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Siemanko wszystkim
Naszło mnie na to aby sobie kupić motór. Po przemyśleniach stwierdziłem, że do normalnej jazdy mam samochód to do mniej normalnej chce właśnie kupić motor.
Wybór padła na cross/enduro - gdyż mam gdzie jeździć.
Przeglądając ogłoszenia stwierdziłem, że prawie wszystkie motory są sprowadzone i tak się zastanawiam czy jest w ogóle szansa na kupno motoru w dobrym stanie.
Chciałbym aby była możliwość jego zarejestrowania (bo chyba większości się nie da), aby to był 4T i aby miał pojemność >300. Upatrzyłem sobie Suzuki DRZ 400. Mam około 10 tys. zł - czy za takie pieniądze można już kupić motocykl do którego nie trzeba będzie dokładać nie wiadomo ile na "dzień dobry"? Roczniki od 2002 wzwyż - ale chyba rocznik nie jest tutaj istotny.
Czy wie ktoś coś o takim pojeździe?
Tylko województwo małopolskie i zachodnia część podkarpackiego.
Ja mieszkam niedaleko Tarnowa.
Pzdr.
Naszło mnie na to aby sobie kupić motór. Po przemyśleniach stwierdziłem, że do normalnej jazdy mam samochód to do mniej normalnej chce właśnie kupić motor.
Wybór padła na cross/enduro - gdyż mam gdzie jeździć.
Przeglądając ogłoszenia stwierdziłem, że prawie wszystkie motory są sprowadzone i tak się zastanawiam czy jest w ogóle szansa na kupno motoru w dobrym stanie.
Chciałbym aby była możliwość jego zarejestrowania (bo chyba większości się nie da), aby to był 4T i aby miał pojemność >300. Upatrzyłem sobie Suzuki DRZ 400. Mam około 10 tys. zł - czy za takie pieniądze można już kupić motocykl do którego nie trzeba będzie dokładać nie wiadomo ile na "dzień dobry"? Roczniki od 2002 wzwyż - ale chyba rocznik nie jest tutaj istotny.
Czy wie ktoś coś o takim pojeździe?
Tylko województwo małopolskie i zachodnia część podkarpackiego.
Ja mieszkam niedaleko Tarnowa.
Pzdr.
-
nie_mam_motora - Świeżak
ja miałem z takim doczynienia kolega sprzedał swojego z 2003 lub 4 roku za 12 tysięcy stan ideał bo tam silniki są nie do zasmigania aby regularnie ustawić zaworki i wymieniac olej to silnik nigdy nie zawiedzie rama tez solidna i da sie poskakac nawet. w terenie daje rade ale trzeba troche pojeździc żeby opanowac bo ten moto waży od 130 kg (bo są rożne wersje) za te 10 kawałków cos napewno kupisz i ogulnie polecam bo tym motorem kazdy z odrobiną rozsądku nauczy sie śmigać 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
OK, Dzięki
Znalazłem taki coś
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1310490
Da się coś wywnioskować ze zdjęć?
Znalazłem taki coś
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1310490
Da się coś wywnioskować ze zdjęć?
-
nie_mam_motora - Świeżak
A ja bym Ci polecił kupić DR 350 a resztę kasy wydać na ubrania.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dr-z jest lepsza
zrywniejsza i mocniejsza i lepsza w trasy bo DR to powietrzak i kumpel narzeka ciągle że byle upadek i przygniata go gorący silnik i w trasie ciepło bije nieźle. a na ciuchy 2 tysiące na początek wystarczy. a potem sukcesywnie dokupisz sobie jakies lepszy strój ważne na początku to kask buty i ochraniacze bluza i spodnie mozna okazyjnie za grosdze dorwac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co do ubioru to właśnie tak myślałem - kask buty i jakieś plastiki coby sobie żeber wszystkich nie połamać....
O DR 350 czytałem i wiem, że trwały itp. Tylko czy motor z np 1992 roku będzie bardziej trwały od takiego z 2002 roku. Jakby nie patrzeć to 10 lat i cudów nie ma - a poza tym to one dość drogawe są... tak ze 6 tys. zł trzeba liczyć jak nic...
Co byście TEGO (otwórz link) wybrali?

O DR 350 czytałem i wiem, że trwały itp. Tylko czy motor z np 1992 roku będzie bardziej trwały od takiego z 2002 roku. Jakby nie patrzeć to 10 lat i cudów nie ma - a poza tym to one dość drogawe są... tak ze 6 tys. zł trzeba liczyć jak nic...

Co byście TEGO (otwórz link) wybrali?
-
nie_mam_motora - Świeżak
10 latek ale napewno jest trwały o ile dobrze eksploatowany
i czasami moze więcej przesmigac niz dr-ztka ale DRz ma lepszy wygląd i nowsza wiec bardziej udoskonalona

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 - jednak dr350 odpada - no może są zadbane, ale to motorki mające 15-17 lat - za stare
Zostaje DRZ 400 - tylko który

Zostaje DRZ 400 - tylko który

-
nie_mam_motora - Świeżak
Panowie razem z dziewczynÄ… planujemy zakup czegoÅ› na teren
Wyprowadziliśmy się z miasta na wieś i mamy tu sporo terenu, lasy, jeziorko i w ogóle sporo fajnego terenu do pojeżdżenia.
Jest to raczej lekki teren.
Planujemy kupić sobie po czymś do poszalenia na tych terenach, bo szkoda by było tego nie wykorzystać
Niestety mamy ograniczone fundusze na zakup motocykla.
Powiedzcie, czy to -> http://moto.allegro.pl/item666980668_cr ... _raty.html się w ogóle nadaje do rozpatrzenia, bo fajnie wygląda i nówka, ale się boimy, że to może być jakieś chińskie nie wiadomo co i się rozpadnie na pierwszym dołku, a pojęcia o motocyklach nie mamy żadnego jeśli chodzi o modele itp. Prawko oboje właśnie robimy, jakby ktoś pytał
Jeśli na to nie ma co w ogóle patrzeć, to poprosiłbym o polecenie czegoś sensownego do 3000 tyś. zł.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam
P.S. to mój pierwszy post, więc oficjalnie wszystkich witam

Wyprowadziliśmy się z miasta na wieś i mamy tu sporo terenu, lasy, jeziorko i w ogóle sporo fajnego terenu do pojeżdżenia.
Jest to raczej lekki teren.
Planujemy kupić sobie po czymś do poszalenia na tych terenach, bo szkoda by było tego nie wykorzystać

Niestety mamy ograniczone fundusze na zakup motocykla.
Powiedzcie, czy to -> http://moto.allegro.pl/item666980668_cr ... _raty.html się w ogóle nadaje do rozpatrzenia, bo fajnie wygląda i nówka, ale się boimy, że to może być jakieś chińskie nie wiadomo co i się rozpadnie na pierwszym dołku, a pojęcia o motocyklach nie mamy żadnego jeśli chodzi o modele itp. Prawko oboje właśnie robimy, jakby ktoś pytał

Jeśli na to nie ma co w ogóle patrzeć, to poprosiłbym o polecenie czegoś sensownego do 3000 tyś. zł.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam
P.S. to mój pierwszy post, więc oficjalnie wszystkich witam

-
Radziol - Świeżak
tego chłamu nie kupuj nigdy za 3 tysiące duzo nie kupisz ale dozbieraj kilka groszy i poszukaj DR tylko nie 125 tylko jakąś 350 za tą kase cos juz takiego kupisz moze to aż takiego wyglądu nie bedzie miało ale sporo na tym posmigasz i jest bezawaryjny praktycznie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości