Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
na początek DT tez dobra bedzie poszukaj dt 80. nie są takie drogie. do 3 tysiecy spoko cos znajdziesz. i bedziesz miał dobre podstawy w terenie. 85 to juz niestety spory wkład finansowy. ja sobie wczoraj uświadomiłem że jazda full crossem przynajmniej moim czyli 250 2T to jakies 10 zł na godzine. taka 85 nie pali duzo mniej
no i koszta olejów smarów bo to jest wliczone są takie same. koszt DT to tyle co 3 litry benzyny na 100 KM
a jak opanujesz podstawy kupic jakas dobrÄ… 125
co do kawasaki 85 to słyszałem że te małe kawy sie sypią.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
Obecnie jeżdżę motocyklem szosowym sv 650 i chcę kupić jakiś sprzęt to polatania w terenie na razie amatorsko.
Zastanawiam się na Suzuki RM 250 ok 99-00 roku co o tym myślicie?
Ewentualnie inny6 sprzęt w tej okolicy? czy 250 w 2suwie nie będzie za mocne na początki w terenie? Z mocą potrafię się obchodzić z racji jazdy na ww motocyklu ale zdaje sobie sprawę ,że w terenie może to inaczej wyglądać.
Obecnie jeżdżę motocyklem szosowym sv 650 i chcę kupić jakiś sprzęt to polatania w terenie na razie amatorsko.
Zastanawiam się na Suzuki RM 250 ok 99-00 roku co o tym myślicie?
Ewentualnie inny6 sprzęt w tej okolicy? czy 250 w 2suwie nie będzie za mocne na początki w terenie? Z mocą potrafię się obchodzić z racji jazdy na ww motocyklu ale zdaje sobie sprawę ,że w terenie może to inaczej wyglądać.
Sv 650N
-
Mizgard - Świeżak
SV 650 na asfalcie to komar w porównaniu do 250 w 2t w terenie. Jeśli nie chcesz 125 2t to szukaj jakiejś 250 4t.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Opłaca się za tą kasę?
http://moto.allegro.pl/item697051855_kt ... nduro.html
http://moto.allegro.pl/item697051855_kt ... nduro.html
- arti16
- Świeżak
cześć jestem tu nowy i nie sposób tyle przeczytać
co sÄ…dzicie o Romet CRS 50
czy jest niezawodny i czy jest do niego dużo części
i czy można go zrobi na 80.
i jestem tez ciekaw czy to jest prawda ze ma coś z prędkościomierzem pokopane ze oszukuje.
Jakie sa wasze opinie o tym sprzęcie.
co sÄ…dzicie o Romet CRS 50
czy jest niezawodny i czy jest do niego dużo części
i czy można go zrobi na 80.
i jestem tez ciekaw czy to jest prawda ze ma coś z prędkościomierzem pokopane ze oszukuje.
Jakie sa wasze opinie o tym sprzęcie.
- swirus2007
- Stały bywalec
Nie doczekałem się odpowiedzi na mojego ostatniego posta więc pisze nowego. Jaki jest najlepszy fullcross o pojemności 125? Chodzi głównie o łatwość prowadzenia, eksploatacje i takie tam. Osobiście tak jak to wcześniej pisałem, myślałem nad YZ 125. Co o nim sądzicie jak dla 15 latka? Tylko mi nie mówcie żebym wział 80 bo chce uderzyć od razu w coś mocniejszego a nie zmieniać motory jak głupi...
- Karol211
- Świeżak
Zancznijmy od tego czy jeździłeś już Crossem?.Jeśli chodzi o eksploatację to musisz liczyć się z Wymienianiem oleju średnio pa każdzej dłuższej jeździe , duże spalanie,oraz wymienianie tłoka po około 2 sezonach.
swirus2007...niezawodny buhahah odradzam kupno tego ******** częściej będzie stał niż jeździł.Prędkościomierze z reguły idealne nie są często zawyżają.Z tym przerobieniem go na 80... to trochędziwny pomysł,nie lepiej kupić jakąś 80 która będzie dawała dużooooo więcej frajdy z jazdy ?.
swirus2007...niezawodny buhahah odradzam kupno tego ******** częściej będzie stał niż jeździł.Prędkościomierze z reguły idealne nie są często zawyżają.Z tym przerobieniem go na 80... to trochędziwny pomysł,nie lepiej kupić jakąś 80 która będzie dawała dużooooo więcej frajdy z jazdy ?.
-
Miodzik - Świeżak
dokłądnie romet to pytaj w skuterkach
co do karola to jeżeli dasz rade opanowac 125 to najlepsze WG mnie to yz i cr. podobno kx są trefne oczywiscie starsze. bo po 2005 roku powiedzmy to kazdy moto bedzie dobre i kupujesz to co ci sie podoba. a starsze to mówie cr i yz dla mnie 2 najlepsze sprzęty.

co do karola to jeżeli dasz rade opanowac 125 to najlepsze WG mnie to yz i cr. podobno kx są trefne oczywiscie starsze. bo po 2005 roku powiedzmy to kazdy moto bedzie dobre i kupujesz to co ci sie podoba. a starsze to mówie cr i yz dla mnie 2 najlepsze sprzęty.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bo niektórzy co maja to mówią ze jeżdżą i się nie psuje
al chce np takiego rometa bo ma silnik 4t a nie 2t tak jak większość
a nie będę i tak tym jezdnia po terenie
a chce sos w stylu enduro bo dojazd mam po bardzo nierównej droższe i np galera sp01 zahacza mi o podłoże
al chce np takiego rometa bo ma silnik 4t a nie 2t tak jak większość
a nie będę i tak tym jezdnia po terenie
a chce sos w stylu enduro bo dojazd mam po bardzo nierównej droższe i np galera sp01 zahacza mi o podłoże
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Ale 4t przy pojemności 50ccm to nieporozumienie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
czemu
w skuterach jakos sa
a mnie nie kreca jakies tam zawrotne predkosci
w skuterach jakos sa
a mnie nie kreca jakies tam zawrotne predkosci
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
w skuterach są ale czy te skutery jadą ? 0 mocy 0 przyspieszenia. to jest dział off road. popytaj w dziale skutery tam moze siedzą ludzie którzy są ci w stanie doradzic czy sie opłaca takie cos czy nie. my sie nie znamy na takim czyms. ja ci tylko moge doradzic że rometa bym nie brał. bo sie sypie. pękają ramy silniki wariują.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a moze znacie jakies modele motocykli które maja 50 ccm i sa 4 sów bo mi tam nie zalezy zeby sie jakos szybko zbieral
i z tym sie zgodze ze silniki wariujÄ…
i z tym sie zgodze ze silniki wariujÄ…
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
@Miodzik
Crossem nie jeździłem i tak jak mówiłem wcześniej był by to mój 1 tego rodzaju motocykl.
Co do CRS 50 to ja go posiadam i właśnie chce zmienić na coś mocniejszego. Jeździ się tym dobrze, ale prawda jest taka że nie jest to motorek do terenu tylko to jest taki bardziej uterenowiony skuterek. Z silnikiem problemów nie miałem żadnych wszystko jest ok. Motorek można polecić dla ludzi którzy chcą mieć motor wyglądem przypominający enduro ale do jazdy po zwykłych drogach. Wiadomo w teren czasami można wjechać i tam też sobie jako tako bd dawał rade, ale wiadomo, że do zwykłych crossów mu wiele brakuje... swirus jeśli interesowało by Cie kupno takiego CRS-a to zapraszam na PW. Mam egzemplarz z 2008r i 1400km przebiegu czyli ledwo po dotarciu
Crossem nie jeździłem i tak jak mówiłem wcześniej był by to mój 1 tego rodzaju motocykl.
Co do CRS 50 to ja go posiadam i właśnie chce zmienić na coś mocniejszego. Jeździ się tym dobrze, ale prawda jest taka że nie jest to motorek do terenu tylko to jest taki bardziej uterenowiony skuterek. Z silnikiem problemów nie miałem żadnych wszystko jest ok. Motorek można polecić dla ludzi którzy chcą mieć motor wyglądem przypominający enduro ale do jazdy po zwykłych drogach. Wiadomo w teren czasami można wjechać i tam też sobie jako tako bd dawał rade, ale wiadomo, że do zwykłych crossów mu wiele brakuje... swirus jeśli interesowało by Cie kupno takiego CRS-a to zapraszam na PW. Mam egzemplarz z 2008r i 1400km przebiegu czyli ledwo po dotarciu

- Karol211
- Świeżak
nie ja bede dopiero kupowal w styczniu lub lutym
zastanawiam sie jeszcze nad honda mtx 80
zastanawiam sie jeszcze nad honda mtx 80
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Cześc wszystkim.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Powoli przymierzam siÄ™ do kupna motoru a mianowicie czegoÅ› typu Cross, Enduro
Chciał bym poprosi o kilka rad. Mam 17 lat i szukam czegoś o mocy 125. Myślę że na początek wystarczy. Wcześniej śmigałem Simsonem s51, ale chce się przesiąc na coś mocniejszego. Zastanawiałem się nad kupnem Kawasaki kx 125 lub jakiegoś KTM'a. Jak myślicie co będzie lepszym wyborem? A może macie inne ciekawe propozycje? Dobrze by było gdyby motor był w przyzwoitej cenie i dało radę go zarejestrowac bym od czasu do czasu mógł wyjechac na drogę utwardzoną.
Będę bardzo wdzięczny za porady.
Pozdrawiam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Powoli przymierzam siÄ™ do kupna motoru a mianowicie czegoÅ› typu Cross, Enduro
Chciał bym poprosi o kilka rad. Mam 17 lat i szukam czegoś o mocy 125. Myślę że na początek wystarczy. Wcześniej śmigałem Simsonem s51, ale chce się przesiąc na coś mocniejszego. Zastanawiałem się nad kupnem Kawasaki kx 125 lub jakiegoś KTM'a. Jak myślicie co będzie lepszym wyborem? A może macie inne ciekawe propozycje? Dobrze by było gdyby motor był w przyzwoitej cenie i dało radę go zarejestrowac bym od czasu do czasu mógł wyjechac na drogę utwardzoną.
Będę bardzo wdzięczny za porady.
Pozdrawiam
- MAS.
- Świeżak
po pierwsze mocy 125 to nawet cr 500 nie ma
wiec zapewne chodzi ci o pojemnosc 125. jeżeli chodzi o full crossa bez mozliwosci tak jak napisałem kx jednek tego ci odradzam. słyszałem że moto jest trefne (starsze modele) osobiscie tez nie jestem przekonany do KTM. kumpel ma i więcej robi jak jeździ. ale duzo osób ma crki i yz i sobie chwalą. wszystkie full crossy mają podobne osiągi. jednak chyba yamaha i honda to są najwięksi spece od tego i wiadomo większa korporacja więcej kasy idzie w technologie. jednak tymi motorkami raczej na ulice nie wyjedziesz. jezeli chodzi o enduro to ma to juz sporo mniej mocy. i są rózne jest ktm exc to moze mocniejsze. yamaha dt 125 słabszy nieco ale bardzo niezawodny. musisz dokładniej określic jaki masz fundusz. musisz od razu doliczyc koszty stroju. i czego oczekujesz od moto. czy chcesz po prostu poszalec w terenie. czy jazda bardziej turystyczna

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Hejka. Przymierzam się do kupna pierwszego enduro. Motocyklami śmigam od zawsze. Obecnie śmigam "asfaltówką", czyli Hornetem. Czsami miałem okazję pośmigać Yamahą TW 125 mojej narzeczonej. Co możecie polecić tak do 5 tyś?
Yamaha DT 125?
Kmx 125?
Dzięki za odpowiedzi
Yamaha DT 125?
Kmx 125?
Dzięki za odpowiedzi
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
kmx mocniejzy jest troszke od dt ale starsze kawasaki były nieco wadliwe. DT to udana konstrukcja bardzo niezawodna oszczędna i na początek mocna. choc po hornecie mozesz odczuc brak mocy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości