Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
nie wiem nie znam twoich mozliwosci
jeden sie zabije na fullu poj 85 w 2t
a jeden potrafi ogarnąc cr 500 i ją jeszcze piłowac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witajcie.
Mała prośba o poradę.
Jeżdżę ścigiem Suza GSX-R 600, od pewnego czasu chodzi mi po głowie kupno czegoś z homologacją w lekki teren. Wymyśliłem sobie że będzie to 250ccm, tylko nigdy nie jeździłem enduro.
Możecie podrzucić kilka rad i wskazówek ?
Pozdr
Mała prośba o poradę.
Jeżdżę ścigiem Suza GSX-R 600, od pewnego czasu chodzi mi po głowie kupno czegoś z homologacją w lekki teren. Wymyśliłem sobie że będzie to 250ccm, tylko nigdy nie jeździłem enduro.
Możecie podrzucić kilka rad i wskazówek ?
Pozdr
HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
Sprzedam nowÄ… szybÄ™ do GSX-R 1000 03-04
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
Jeśli chcesz 250 2t to sobie odpuść bo umiejętności z GSX-R na nic Ci się nie przydadzą. Jeśli ma być to maszyna do lajtowego latania w terenie rozejrzyj się za Suzuki DR 350, też zależy w jakiej kasie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
JakieÅ› 6-7 tys.
DR 350 to 4T ?
A co za tym idzie pewnie spokojniejszy ?
DR 350 to 4T ?
A co za tym idzie pewnie spokojniejszy ?
HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
Spokojniejszy i tańszy w utrzymaniu. Jeszcze może DRZ 400 ale nie wiem czy w kasie się zmieścisz. I ciuchów pewnie nie masz a te z asfaltu nie z bardzo się nadadzą.
-
Landryss25 napisał(a):Spokojniejszy i tańszy w utrzymaniu. Jeszcze może DRZ 400 ale nie wiem czy w kasie się zmieścisz. I ciuchów pewnie nie masz a te z asfaltu nie z bardzo się nadadzą.
Jeżeli chodzi o ciuchy to osobny budżet, zbroje mam, buty liczę 400, kask 400, gogle 100-150. A co z ochraniaczami na nogi ? Jest coś ?
I zapomniałbym najpierw muszą mi wyjąć blachy z obojczyka

HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
Na buty i kask bym doliczył po jakieś 200zł bo za 400 nic dobrego nie dostaniesz. Kask Bulla jest dobry za ok 600zł.
Buty jakie bym Ci polecił to Thor Quadrant.
Ochraniacze są na kolana, najlepiej szukaj z zawiasem. Mogę polecić polisporty z ok 120zł. Są stosunkowo tanie i dobrze wykonane.
Buty jakie bym Ci polecił to Thor Quadrant.
Ochraniacze są na kolana, najlepiej szukaj z zawiasem. Mogę polecić polisporty z ok 120zł. Są stosunkowo tanie i dobrze wykonane.
-
Wielkie dzięki za pomoc. Jak już dojdzie do zakupu i będę miał jakieś wątpliwości to pozwolę sobie ponękać
Dzięki i narka

Dzięki i narka
HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
co do kasku jezeli ma byc bardziej do lajtowej jazdy nie musisz miec super kasku
ja mam VEMAR mało znana włoska firma ale kask super wytrzymału nie jeden wypadek wytrzymał. jest warty 250 zł. kask który napisał Landyss napewno jest lepszy ale to jest kask raczej do bardziej wyczynowej jazdy
i gdybym miał jeździc po prostu aby jeździc endurakiem bez ostrego swirowania wolałbym kupic tanszy solidny kask i kase przeznaczył na cos innego 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):co do kasku jezeli ma byc bardziej do lajtowej jazdy nie musisz miec super kaskuja mam VEMAR mało znana włoska firma ale kask super wytrzymału nie jeden wypadek wytrzymał. jest warty 250 zł. kask który napisał Landyss napewno jest lepszy ale to jest kask raczej do bardziej wyczynowej jazdy
i gdybym miał jeździc po prostu aby jeździc endurakiem bez ostrego swirowania wolałbym kupic tanszy solidny kask i kase przeznaczył na cos innego
Pewnie tak zrobiÄ™, a resztÄ™ zainwestujÄ™ ew. w moto.
Jak masz jeszcze jakieś propozycje co do butów to będę wdzięczny.
HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
Henio to nie jest kask do wyczynowej jazdy. W kasku chodzi o bezpieczeństwo i nawet przy lajtowym lataniu można sobie zrobić krzywdę. Ten kask co podałem jest wykonany z włókien co jest dużym plusem do ochrony. Większość kasków do 600zł jest wykonana z ABS'u albo Termoplastic'u czyli tego co owiewki w sportach. A one do zbyt wytrzymałych nie należą.
Głowę ma się jedną i warto zainwestować w jej ochronę. Jak mówiłem nie trzeba ostro latać na torze żeby zrobić sobie krzywdę. Nawet przy najmniejszej prędkości w lesie podczas gleby głowa może spotkać się z jakimś kamieniem albo korzeniem. I wtedy kask ze słabych materiałów nie wytrzyma. Jeśli kupować kask to tylko z włókien, niezależnie od stylu jazdy. To nie jest tylko moje zdanie. Sam zainwestowałem grubą kasę w kask i nie żałuję.
Nie ma tanich solidnych kasków.
Głowę ma się jedną i warto zainwestować w jej ochronę. Jak mówiłem nie trzeba ostro latać na torze żeby zrobić sobie krzywdę. Nawet przy najmniejszej prędkości w lesie podczas gleby głowa może spotkać się z jakimś kamieniem albo korzeniem. I wtedy kask ze słabych materiałów nie wytrzyma. Jeśli kupować kask to tylko z włókien, niezależnie od stylu jazdy. To nie jest tylko moje zdanie. Sam zainwestowałem grubą kasę w kask i nie żałuję.
-
Landryss25 napisał(a):Henio to nie jest kask do wyczynowej jazdy. W kasku chodzi o bezpieczeństwo i nawet przy lajtowym lataniu można sobie zrobić krzywdę. Ten kask co podałem jest wykonany z włókien co jest dużym plusem do ochrony. Większość kasków do 600zł jest wykonana z ABS'u albo Termoplastic'u czyli tego co owiewki w sportach. A one do zbyt wytrzymałych nie należą.
Niby racja. Za kask na swojego wariata dałem 1500 zł.
Wcześniej miałem inny (tańszy), różnica nawet tylko w użytkowaniu i wygodzie jest ogromna !.
Zresztą zobaczę jak będę stał z kasą, skoro na ściga ma się kask przynajmniej ze średniej półki to dlaczego "w błocie" ma być inaczej

HONDA CB500S 2000r
SUZUKI GSX-R 600 K5
SUZUKI GSX-R 600 K5
-
Lackysenior - Świeżak
Każdy bierze odpowiedzialność sam za swoje bezpieczeństwo. Jednak jeżeli chodzi o kask to podzielam zdanie Landryssa25. Kask mam nowy Kenny ponad 900,- ale dostałem zniżkę, buty jednak używane Viper FLY Racing, które już mnie uratowały w lesie, gałężie. Jak widać wszędzie można spotkać się z niebezpieczeństwami.
P.s. Lackysenior masz dojście do jakiegoś zawodnika, jak tak to używane.
P.s. Lackysenior masz dojście do jakiegoś zawodnika, jak tak to używane.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Ja nie mówie że nie ma co kupowac kasku drogiego
ale ty Hamulec zapewne nie jeździsz turystycznie swoją Crką
Duzo ludzi którzy smigają turystycznie uzywają nawet orzeszków takich
z szybką i tak dalej. Do tego nie namawiam ale jezeli mam jeździc tylko turystycznie kask za 600 dla mnie byłby zbedny oczywiscie jezeli chce troche przygazowac powchodzic w zakręty taniej niz 500 zł za kask bym nie dał
P bo to podstawa. zalezy od jazdy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
...no tak, każdy musi zdecydować
. Zakup tego kasku to był dla mnie wielki wysiłek finansowy
też mi po głowie różne myśli chodziły , żeby taniej itd. ale jakoś przeszło i jest dobrze
. Pozdr.
P.s. henio12323 czasami mam ochotÄ™ turystycznie
ale moja CeRka wówczas się bardzo zlości
i jest niezadowolona. Tak jak wszystkie fulle lubi wysokie C
ale muszę się jeszcze dużo uczyć aby spełnić jej zachcianki.

P.s. henio12323 czasami mam ochotÄ™ turystycznie

-
Hamulec - Bywalec
- jareczek26
- Świeżak
moto jak moto niczym sie nie rózni od yz czy cr 85 podobne osiągi nie wiem jak z niezawodnoscią. spalanie nieco mniejsze jak 125 jakies 2 litry na godzine ale moge sie mylic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dobrze myślisz aczkolwiek w tej kasie może być ciężko kupić dobrą sztukę.
-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości