Jazda bez prawka !
Ja dostałem mandat za jazde mini bike po ulicy bez tablic itp. Dobrze że sie nie dawalili do hałasu bo on przekracza norme
Odstawili mnie jeszcze do domu i nic pozatym 

- magik_222222
- Świeżak
- magik_222222
- Świeżak
pewnie że nie może. Ale ja sobie śmigałem bo jeszcze nigdy tam psów nie było a ty się za to muncypalni tarfili. Na ten sezon chce zdobyć na miniaka homologacje na motorower i chce go zarejestrować ale łatwo nie będzie
Właśnie jakie są wymogi na homolagacje?

- magik_222222
- Świeżak
Jazda bez prawka w wieku 17 lat.... POMOCY!
były poruszane tematy za jazdę bez prawka... ale mnie interesują konsekwencję za jazdę bez prawka motorem( zarejestrowanym z ważnym OC itp..) lecz przez nieletniego kierowce w wieku 17 lat... co za to grozi? bardzo mi zależy na tej informacji, z góry dzięki i pozdro
...lewy pas, gaz i plyneeee....
- bialy88
- Świeżak
Grozi 500zł i laweta. Chyba że spowodujesz wypadek to masz przesrane. Ale głupotą jest jazda bez...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Re: Jazda bez prawka w wieku 17 lat.... POMOCY!
bialy88 napisał(a):były poruszane tematy za jazdę bez prawka... ale mnie interesują konsekwencję za jazdę bez prawka motorem( zarejestrowanym z ważnym OC itp..) lecz przez nieletniego kierowce w wieku 17 lat... co za to grozi? bardzo mi zależy na tej informacji, z góry dzięki i pozdro
Powinno grozić odcinaniem jaj, wtedy może tacy jak Ty tu nie pisali...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
bialy88 napisał(a):Ha no Tobie w tym przypadku nie mieli by co odcinać... ja przynajmniej mam jaja w odróżnieniu do Ciebie...
Lewy pas gaz i popłynąłeś za daleko w marzeniach, a tuning skutera zacznij od ściągnięcia kuferka.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
jak koleś kozaczy to znaczy że jaj już niema albo ich nie miał. A apropo skuterów to są do dupy. Bo niemasz żednej frajdy z jezdy tym szajsem. Tylko gaz na full i jedziesz to bez sensu. Lepiej kupic jakąś 50ccm w manualu bo przynajmiej wiesz że jedziesz. No ale autonat jest dla wygodnych i leniwych.
- magik_222222
- Świeżak
I nie ma co ukrywac ze automat dla osob w wieku ponizej 15 lat i wiekszym niz 60 jest bezpieczniejszy 

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Mam pytanie.
Być może było ale tu jest 26 stron nie chce mi się szukać...
Mam prawko kat. B od roku, teraz jestem w trakcie robienia na A.
Motor stoi w garażu i kusi aby się przejechać.. I pytanie do Was...
Wiecie jak to jest na obrzeżach Wrocławia (wioski) ludzka zazdrość nie zna granic... Przepuśćmy jadę sobie spokojnie przepisowo po wiosce ktoś dzwoni po policje i jadę sobie spokojnie i policja zatrzymuje mnie do kontroli...
I co mi grozi?
Mam kat. B
Ubezpieczenie, przegląd wszystko cacy.
Słyszałem, że dostane tylko 300 zł mandatu beż większych konsekwencji. To prawda?
Być może było ale tu jest 26 stron nie chce mi się szukać...
Mam prawko kat. B od roku, teraz jestem w trakcie robienia na A.
Motor stoi w garażu i kusi aby się przejechać.. I pytanie do Was...
Wiecie jak to jest na obrzeżach Wrocławia (wioski) ludzka zazdrość nie zna granic... Przepuśćmy jadę sobie spokojnie przepisowo po wiosce ktoś dzwoni po policje i jadę sobie spokojnie i policja zatrzymuje mnie do kontroli...
I co mi grozi?
Mam kat. B
Ubezpieczenie, przegląd wszystko cacy.
Słyszałem, że dostane tylko 300 zł mandatu beż większych konsekwencji. To prawda?
- K@mil
- Świeżak