Egzamin na moto- ÓSEMKA I SLALOM
patryk83 napisał(a):jogurtt napisał(a):mahomet84 napisał(a):jogurtt napisał(a):dzieki wielkie
mam nadzieje ze stres mnie nie zje jutro ;p
choc 7 rano to przynajmniej dlugo nie bede czekac
Dasz radę przecież to jest proste jak ....
no niestety nie udalo sie
najpierw sie zamotalem ze swiatlami, bo widac starszy model maja i sie pozycyjne wlaczaly same przy zaplonie to ja szukalem jak glupi przelacznika, ale luzik egzamin trwa no i dalej jade na jednej z 8 przychamowac musialem lekko no i widac noge na hamulcu zostawilem albo co, bo podobno swiatlo hamulca sie non stop palilo i mnie uwalil za to :/
Błąd ze światłami jest taki, że w WORD Wrocław maja 2 rodzaje motocykli.
Jeden który włącza światła po przekręceniu kluczyka i już masz pozycyjne chyba, po włączeniu maszyny dopiero włączają się mijania i można włączyć długie, w drugim typie motocykla przekrecasz kluczyk bez włączania motocykla obok manetki masz przełącznik na światła pozycyjne, później mijania i obok tego przełącznika kolejny z przełączeniem na długie i wrócenie na mijania, wszystko bez włączania motocykla.
No niestety nie wiedzialem o tym, a na kursie jezdzilem na tym drugim typie z tym przelacznikem.
Bylem sie zapisac ostatnio i nastepny termin to 19 grudnia

Choc podobno snieg ma padac w styczniu to moze uda mi sie ? :>
-
jogurtt - Świeżak
Ja się dowiedziałem na ostatniej jeździe z instruktorem jak postanowił wpaść i zobaczyć czy się nauczyłem jeździć
bo on to za dużo mnie nie nauczył :>
Zadałem mu chyba jakieś pytanie o światłach a ten do mnie ze przypomniał sobie, że miał przyjechać wcześniej(czyli na czas:>) i pokazać mi ten drugi typ motocykla bo gdzieś tam na placu miał taki być :> więc w 5 minut powiedział jak to wygląda a nauczyć to sie nauczyłem jak egzaminator ustawiał samochód a motocykl się grzał to ja obczajałem jak to wygląda ;p
W ogóle AUTO STOP we wrocławiu to nędza nie idźcie tam ;p

Zadałem mu chyba jakieś pytanie o światłach a ten do mnie ze przypomniał sobie, że miał przyjechać wcześniej(czyli na czas:>) i pokazać mi ten drugi typ motocykla bo gdzieś tam na placu miał taki być :> więc w 5 minut powiedział jak to wygląda a nauczyć to sie nauczyłem jak egzaminator ustawiał samochód a motocykl się grzał to ja obczajałem jak to wygląda ;p
W ogóle AUTO STOP we wrocławiu to nędza nie idźcie tam ;p
-
patryk83 - Bywalec
A ja mam pilne pytanie ale nie w swoim imieniu
Jest sytuacja na krzyzowce: Linia przerywana a obok niej znak STOP kawaleczek dalej pasy a obok nich sygnalizacja (zaraz przed nimi) a dalej za pasami linia stopu ciagla (uzywana chyba gdy swiatla nie dzialaja, bo nie widac juz swatel tutaj). Gdzie sie trzeba zatrzymac w sytuacji gdy pali sie czerwone swiatlo? Moim zdaniem przed sygnalizacja, a obok stopu i lini przerywanej w sytuacji gdy nie dziala sgnalizacja. Jakia sa Wasze opinie? ;]

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Jak masz linie przerywaną przed pasami dla pieszych i obok światła to oczywiste, że zatrzymujesz się przed pasami przed linią przerywaną jak jest czerwone światło. W razie wyłączonych świateł czy migających żółtych pieszego przepuszczamy zatrzymując się przed przerywaną a dojeżdżając już do skrzyżowania zatrzymujemy się przed ciągłą linią i stosujemy się do znaków pierwszeństwa które zakładam były wcześniej gdzieś na słupach.
To moja interpretacja tego co przedstawiłeś
To moja interpretacja tego co przedstawiłeś

-
patryk83 - Bywalec
Z tego co pamiętam to w pierwszej kolejności stosujesz się do świateł (działających), jeżeli nie działają, a stoi pan w białym kapeluszu i wymachuje rękami, to on jest najważniejszy, a jak nie ma tego smerfa a światła nadal nie działają, to do znaków pionowych/pozimych, jak ich nie ma, to ustępujesz pojazdowi po prawej i uważasz, żeby cię coś z lewej nie walnęło. 

- devxx
- Świeżak
Witam,
Mam wielką prośbę do Was, we wtorek mam egzamin, w Bydgoszczy u nas leży śnieg. Dzisiaj miałam ostatnią jazdę, odpaliłam zimny motocykl, to był koszmar!!! Osemki zawsze robiłam na 2 bez gazu, na zimnym się nie da. Mogę poprosić o rozgrzanie motocykla? Może ktoś zdał w Bydgoszczy? Jak jest? Pozdro
Mam wielką prośbę do Was, we wtorek mam egzamin, w Bydgoszczy u nas leży śnieg. Dzisiaj miałam ostatnią jazdę, odpaliłam zimny motocykl, to był koszmar!!! Osemki zawsze robiłam na 2 bez gazu, na zimnym się nie da. Mogę poprosić o rozgrzanie motocykla? Może ktoś zdał w Bydgoszczy? Jak jest? Pozdro
Ostatnio edytowano 25/11/2008, 15:20 przez lola888, łącznie edytowano 1 raz
- lola888
- Świeżak
devxx napisał(a):jeżeli nie działają, a stoi pan w białym kapeluszu i wymachuje rękami, to on jest najważniejszy
Nawet jak swiatla dzialaja to ten Pan w bialym kapeluszu jest wazniejszy...
-
Christiano_ - Świeżak
ja zdawałem w bydgoszczy w pazdzierniku(w deszczu). Moto jak już dostałem to był rozgrzany i bez problemu na 2 ósemke sie robi (moto gn 250). Tylko bocznej podpórki używałem (w sumie już po egzaminie żeby tylko moto postawić
). Ogolnie nie jest zle
:)
pzdr
a no i trzeba uważać bo moim zdaniem moto ma krzywą kierownice
, przynajmniej jak zdawalem to jeszcze była. Ale od nowego roku już ich nie bedzie wogole 

pzdr
a no i trzeba uważać bo moim zdaniem moto ma krzywą kierownice

- sligi
- Świeżak
Witam,
A ja miałem egzamin 13.11 na Odlewniczej w W-wie. Wszyscy trzej z mojej grupy zdali. Egzaminator rozgrzewał Hondę z 10 minut, potem wyjaśnił co i jak.
Następnie sam zadawał pytania z obsługi motocykla
Manewry były bez hamowania awaryjnego (w innych grupach było), a potem wyjazd na miasto.
Przez słuchawkę nie odezwał się do mnie ani razu. Po wszystkim wypowiedział magiczne słowa: "Egzamin zaliczony pozytywnie".
W innej grupie na 4 osoby oblały dwie - na mieście (1. wymuszenie pierwszeństwa na Ogińskiego. 2. przejazd na pomarańczowym świetle - oblany potwierdził nam, że mógł zahamować).
Zawsze istotne jest, na kogo się trafi - wystarczy, że egzaminator nie rozgrzeje moto i już jesteśmy ugotowani.
Powodzenia dla wszystkich.
A ja miałem egzamin 13.11 na Odlewniczej w W-wie. Wszyscy trzej z mojej grupy zdali. Egzaminator rozgrzewał Hondę z 10 minut, potem wyjaśnił co i jak.
Następnie sam zadawał pytania z obsługi motocykla

Manewry były bez hamowania awaryjnego (w innych grupach było), a potem wyjazd na miasto.
Przez słuchawkę nie odezwał się do mnie ani razu. Po wszystkim wypowiedział magiczne słowa: "Egzamin zaliczony pozytywnie".

W innej grupie na 4 osoby oblały dwie - na mieście (1. wymuszenie pierwszeństwa na Ogińskiego. 2. przejazd na pomarańczowym świetle - oblany potwierdził nam, że mógł zahamować).
Zawsze istotne jest, na kogo się trafi - wystarczy, że egzaminator nie rozgrzeje moto i już jesteśmy ugotowani.
Powodzenia dla wszystkich.
-
Maro78 - Świeżak
W Przemyskim WORD-dzie zdaje sie na TAJFUNACH 150 to jakis wschodni wynalazek ,jak probowalem osemke na jedynce okropnie szarpie wyrzuca za line na 2 ce jest ok ,a kierownica krzywa jak cholera moto samo skreca wlewo i treba go mocno trzymac ! 

-
Manikotra - Świeżak
zdalem dzis prawko!
Dzis o 12 egzamin, we Wrocku 4C i pada od wczoraj, 7 osob na egzaminie, moto niby rozgrzewane ale takie masakrycznie ze glowa boli, kazdemu szarpalo na 8, ale 6 osob przeszlo dalej - jedna wlasnie na 8 oblala. Miasto, tylko jedna osoba oblala.
U mnie na 8 musialem sie podeprzec raz i od nowa robic, ale jednak sie udalo i sie bardzo ciesze
Zimno masakrycznie, deszcz zaczal padac jak jechalem juz i ogolnie nie przyjemnie, ale jak powiedzial ze egzamin pozytywny to nic innego sie nie liczylo
Najlepsze jest to ze nie spalem od 34h, bo bylem po 12sto godzinnej nocce w pracy, jak widac dalem rade

Dzis o 12 egzamin, we Wrocku 4C i pada od wczoraj, 7 osob na egzaminie, moto niby rozgrzewane ale takie masakrycznie ze glowa boli, kazdemu szarpalo na 8, ale 6 osob przeszlo dalej - jedna wlasnie na 8 oblala. Miasto, tylko jedna osoba oblala.
U mnie na 8 musialem sie podeprzec raz i od nowa robic, ale jednak sie udalo i sie bardzo ciesze

Najlepsze jest to ze nie spalem od 34h, bo bylem po 12sto godzinnej nocce w pracy, jak widac dalem rade

-
jogurtt - Świeżak
Doskonale Cie rozumiem bo zdawałem w podobnych warunkach, tylko ze w moim przypadku doslownie lało a szybke w egzaminacyjnym kasku musialem miec otwarta bo anty fog-a nie mial ;p Wlasciwie jechalem w pelnym stroju na moto wiec az tak zle nie bylo ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Hjehehe No tak Tez tego samego dnia zdawalem i tezo tej godzinie warunki mielismy extremalne ale grunt to nie dac sie !!!
- Budzik_rider
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości