Zobacz wątek - Za, którym razem zdałeś (aś) egzamin na kat. A ?
NAS Analytics TAG

Za, którym razem zdałeś (aś) egzamin na kat. A ?

Jak nauczyć się wheelie? stoppie?
Czy zmieniać biegi ze sprzęgłem czy bez?
_________

Za którym razem zdales egzamin na prawo jazdy?

Za pierwszym razem
919
75%
Za drugim razem
190
15%
Za trzecim razem
44
4%
Za czwartym razem
12
1%
Za czwartym razem
12
1%
Za piÄ…tym razem
6
0%
Jestem ostatnią łamagą. Nie zdałem już ponad 5 razy i nie powinniennem nigdy prowadzic żadnego pojazdu poza wózkiem z supermarketu
45
4%

Liczba głosów : 1228

Postprzez Traperoso » 20/8/2008, 23:00

Za pierwszym razem. Miałem niezłego stresa bo, przy robieniu ostatniej ósemki chyba się zamyśliłem i żeby ratować się przed postawieniem nogi dodałem gazu, a że motor ledwo jechał na jałowych to zgasł :/ Za drugim podejściem do ósemki byłem skupiony tak bardzo... że ja pier*** i bezbłędnie :D
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez maruder07 » 21/8/2008, 15:22

Ja swoje prawko na motor zda³em za razem bo egzaminatora na prawko zgubi³em na miescie, zagada³ sie i zosta³ zablokowany na skrzyzowaniu... Miasto i placyk zrobi³em perfekcjnie.
maruder07
Świeżak

Jak blok

Postprzez Shaft » 21/8/2008, 18:07

To znaczy, że jak go zablokowali to nie widział jak jechałeś ?
Pojechałeś do ośrodka i powidział Ci , że zaliczone ;) ?

A tak na serio to gratuluje wam szczęścia, którego ja nie miałem. Pomimo "perfekcyjnego placu" oblał nas wszystkich..

Byłem zły również na siebie bo już miałem kupować motorek. A tak prawko odbiorę pod koniec Września o ile zdam przy II podejściu.
Zapowiadają długą i pogodną jesień. Cały Wrześień i kawałek Października słoneczny i suchy. Śnieg i deszcz dopiero od Listopada ;)
Zatem nie ma tego złego.. teraz mam przynajmniej czas na spokojny zakup motoru i ciuchów. Właśnie załatwiam CBF 500 :)

Ps: Znając życie to jak będzie prawko i motor pewnie nawet zimą pojeżdżę przy dobrej pogodzie..

Pozdrawiam
sh
Shaft
Świeżak

Postprzez maruder07 » 22/8/2008, 15:04

Z nim od samego wyjazdu z wordu by³y problemy!!! A to na drodze gdzie by³y remontowane pobocza nie móg³ sie zmie¶ciæ swoja czerwona mikra po miedzy autobusem mpk a robotnikami drogowymi( ja przejecha³em egzaminacyjnym suzuki. nastêpnie na drodze jednokierunkowej nie zmie¶ci³ sie po miêdzy starszym dziadkiem rowerzysta a krawê¿nikiem,bo ulice mia³ za w±sk±. potem rondo i skrzy¿owania nastêpne mnie pilnowa³ az nadesz³o skrzy¿owanie na którym mia³em skrêciæ w lewo. no i tak stojê jako pierwszy, puszczam z prawej i lewej sznur a³t. nastêpnie dosta³em zielone i znowu z naprzeciwka puszczam, 9patrze w lusterka motoru a egzaminator gada se z go¶ciem z obs³ugi wordu, wiec ja co nie mia³em co robiæ a mija³o jakie¶ 5min stania wiec znów [puszczam prawo i lewo stronê w oczekiwaniu na zielone ¶wiat³o (a ze sie nudzi³em to se wbi³em 1 i czeka³em trzymaj±c sprzêg³o i gazuj±c se co chwile tak dla zabawy) wkoñcu zapali³o si i ruszy³ rz±dek z naprzeciwka,przejecha³ ok 5 samochodów i 6jecha³ fiat 126p z jaka¶ bladyna za ko³kiem, owa kobieta zrobi³a mi jaka¶ 5m lukê wystarczaj±ca na przejechanie, a za ni± jecha³ tir i nastêpne alta. ja moment podkrêci³em szpule ognia i ¶mign±³em w tej luce nie dbaj±c o nic. jadê prosto zmieniaj±c biegi coraz szybciej i szybciej my¶lê co¶ tu nie tak, patrze na licznik a tam 65Km/h!!! Wystraszy³em sie i po¶ci³em gaz gapi±c sie odrazu w lusterka, a tam szok!!! widzê matizem ok 5 m dalej i jakie¶ uno, zdziwiony obracam sie i patrze a on zjecha³ dopiero ze skrzy¿owania jakie¶ 200m dalej i mnie goni uparcie. ja se my¶lê; OKI NIE g³upi CZ£OWIEK SE PORADZI jako¶. i jadê dalej min±³em skrzy¿owanie na zielonym patrze a egzaminator za uniakiem stoi na czerwonym i pieszych przepuszcza!!! ja sie wystraszy³em ze obleje egzamin i zwolni³em tak by jechaæ na 1biegu ale sie nie podpieraæ czyli ok 10Km/h i jadê po chwili mnie dogoni³, ja sie obracam patrze na niego a on z³y chyba pogrozi³ mi palcem wskazuj±cym! pokrêci³em tylko g³owa i pojecha³em ju¿ bez przeszkód z nim za sob±. az tak do wordu a zdawa³em w Bia³ymstoku na ulicy wiewiórczej jak kto¶ by pyta³. na placyku po egzaminie egzaminator pochwali³ mnie ze mam ¶wietna dynamikê jazdy i dobre opanowanie motoru a tagze równe prowadzenie go na drodze bez kiwania sie!!! zda³em bezb³êdnie nie mia³ nawet do czego sie uwaliæ... i to by³ moj 4 raz.
maruder07
Świeżak

Postprzez martix » 22/8/2008, 15:23

Ciekaw jestem czy jest osoba, która zdała za 10 razem?? Bo aż 7 osób zdało za 5 i wyżej. Osobiście uważam, że Ci co zdali za 3, 5, 8 nie muszą być gorsi od tych co za pierwszym. Sam zdałem kat. B za 5 razem, byłem bardziej zestresowany niż na maturze, kat. A za 1.
martix
Świeżak

Postprzez Norbi » 22/8/2008, 19:48

za 1., ale miałem już przejechane prawie 5K ma moto (jak pewnie większość :twisted: )
Norbi
Świeżak

Postprzez DetoX » 25/8/2008, 08:49

Dzisiaj 25.08.08 (Poniedziałek) o 7:50 wszedłem do sali nr.2 w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego w Szczecinie. Jako że z może 20 osób tylko ja podchodziłem do egz. na kat. A -.-. Wyszedłem na plac, tam pan pomocnik opisał mi motocykl co gdzie się znajduje i jak działa po czym dostałem czepek na głowie i wybrałem sobie kask.

I teraz dla przyszłych zdających w sz-nie. Stare środki komunikacji między egzaminatorem a zdającym się zmieniły. Nie ma już tylko słuchawki koło ucha którą miał zdający ale teraz jest dodatkowo mikrofon nieco pod kaskiem więc można swobodnie się porozumiewać.

Egzaminator nazywał się jakoś na D :wink: Dziadyński, Dziadyś, Dziudas. Nie pamiętam dobrze :P W każdym razie kazał mi powiedzieć co gdzie jest. Wymieniłem wszystkie podstawy czyli łańcuch, płyny, światła i oczywiście jak to eksploatujemy. Dodałem jeszcze jakie powinno być ciśnienie w oponach i to wszystko z mojej strony na co on odparł, że zapomniałem o zawieszeniu. Po 5 ósemkach egz. powiedział mi bym zjechał z 8'ki i udał się na wzniesienie. Trasa egzaminacyjna jest jedna więc, znana na pamięć. Jeszcze tylko dopowiem, że po powrocie z miasta na placu musiałem zrobić hamowanie awaryjne. Odcinek do tego przeznaczony ma może z 12 metrów :wink: żeby to awaryjne było to nawet 2 nie ma co wrzucać tylko na jedynce gdzieś do 35km/h i hamowanko. Wsio. Egzamin zdany.

To taki opis jakby ktoś z Zachodniopomorskiego miał ochotę zdawać kat. A :)
Obrazek
DetoX
Świeżak

Postprzez k_e_i » 25/8/2008, 09:31

ja mam teraz 30 sierpnia egzamin o 7 rano :) i mam nadzieje ze zdam za pierwszym razem:))) na B 7 lat temu niestety nie udalo mi sie za 1 razem wiec teraz musi sie udac na A :) ale stresik niestety mam :/
k_e_i
Świeżak

Postprzez Obstek » 28/8/2008, 23:26

A -za pierwszy razem w Bydgoszczy !!
B- w dniu dzisiajeszym za 3 razem ;p tez Bydgoszcz!
Jeden cel w życiu Honda Cbr 1000RR FireBlade
za mało doświdczenia żeby spełnic marzenia
Obstek
Świeżak

Postprzez k_e_i » 30/8/2008, 08:50

:)))) właśnie wróciłem z egzaminu:) zdany za pierwszym razem :))))
k_e_i
Świeżak

Postprzez golw » 30/8/2008, 10:14

Wczoraj tj 29,08,2008 o godzinie 18,45 zostałem pełnoprawnym Dawcą Orgazmów :D

Szerokości Panowie i Panie, do zobaczenia w trasie :P

PS Jak ja to kocham... :D
Wieczny Student...
golw
Świeżak

Postprzez Invi » 30/8/2008, 12:25

A za 1 razem wiosną w potężnym deszczu, B jeszcze nie mam. WORD w Siedlcach.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hellogrish » 3/9/2008, 09:43

to moze ja tez sie pochwale ;)

wczoraj zdalem kat A
co prawda nie ma euforii bo byla to poprawka ;)
(za pierwszym razem oblalem przez wlasna glupote)
ale zawsze to przyjemniej miec papierek i smigac legalnie.
chociaz boje sie ze tak jak bez prawka przestrzegalem kazdego ograniczenia ;) tak juz legalnie bede szalal ;) ale zobaczymy...

pozdrawiam i powodzenia wszystkim zdajacym
hellogrish
Świeżak

Postprzez ZWA_Z434 » 4/9/2008, 12:08

B - za pierwszym - 5 lat temu - WORD Piła
A - za pierwszym - dzisiaj xD - WORD Szczecin
historia niemalże identyczna jak w przypadku DetoX'a

Pozdrawiam ;-)
Ostatnio edytowano 8/9/2008, 17:58 przez ZWA_Z434, łącznie edytowano 1 raz
ZWA_Z434
Świeżak

Postprzez adam_89 » 4/9/2008, 19:54

B - za drugim razem 1,5 roku temu w Czestochowie
A - za pierwszym 1,5 roku też w Częstochowie:)
teraz planuje kategorie C jak sie jakas kasa uzbiera:D
adam_89
Stały bywalec

Postprzez SebeQto » 4/9/2008, 22:45

No to i ja napiszÄ™ pierwszego posta;)

Za 1 razem :) na odlewniczej w wawie...
B mam już od 10 lat i trochę kilometrów nawinąłem więc pewnie to mi pomogło.
CO do A -> mój egzaminator na wstępie powiedział, nie ruszycie głową to was obleję no i pierwsza osoba poleciała właśnie na tym ;)
Dla zdających -> sprawa prosta byle by z jak najmniejszym stresem podchodzić (nauczcie się też światełek;) )
SebeQto
Świeżak

Postprzez mahomet84 » 5/9/2008, 23:00

Motor zdany za pierwszym razem a na samochód za piątym lub szóstym hihi nawet nie pamiętam,nie jestem stworzony do jazdy puszką :P Pozdro
mahomet84
Świeżak

Postprzez CreativePL » 8/9/2008, 09:51

Prawko kat. A jak i B- za pierwszym razem oczywiście, co w tym trudnego żeby nie zdać :P
CreativePL
Świeżak

Postprzez tomek_20_ » 10/9/2008, 11:56

Ja troszke z innej beczki nie chce tworzyc nowego tematu. Zdawal ktos ostatnio w Koninie? Instruktor powiedzial mi ze mam 2 opcje Poznan (bardziej znane dla mnie miasto) egzamin grudzien/styczen. Konin (bylem tylko 2-3 razy w tym miescie) pazdziernik/listopad. Powiedzialem ze Poznan to odpada bo nie chce zejsc z moto jak glupi i glupszy z motorynki. W Koninie jest inny sprzet na egzaminie niby jakis choperek. Nie wiecie czy gorzej sie lata takim sprzetem?
tomek_20_
Świeżak

Do 3 razy sztuqa

Postprzez Shaft » 10/9/2008, 16:04

Do 3 razy sztuka ..
Shaft
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê