Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocykl zaczyna siÄ™ od 100 KM...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocykl zaczyna siÄ™ od 100 KM...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 29/5/2008, 18:49

A ja mam do Was szanowni koledzy pytanko: czy uważacie że jazda przez kilka lat na skuterze (bez blokady) jest jakąś zaprawką na 600ke ? Robię właśnie prawko kat. A i szczerze powiem, że w głowie mi tylko r6 lub cbr600.<br><hr>Paweł
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/6/2008, 17:45

Komentatorzy napisał(a):zaczne od tego,że mam 23 lata,prawko na motor od prawie 5 lat i...jestem dziewczyną.Moim pierwszym,kupionym zresztą przez ojca motorkiem(pomijając oczywiście starego simsona brata) była Yamaha TZR250 i szczerze powiem,że nie było łatwo i chyba dzięki temu,że byłam dość wysportowana i silna, pozwoliło mi zapanowć nad tym,jak wtedy myślałam potworem. i po takim czasie stwierdzam jedno,dobrze,że tata nie wpadł na pomysł jakiejś 600na początek.Potem oczywiście moc się zwiekszała aż po 5 latach przesiadam się na Suzuki o mocy 175KM. Do tego trzeba dojrzeć bez względu na wiek i płeć <br><hr>czarna121<br>
cudownie, że trafiłam na dziewczynę. Też jestem dziewczyną i zaczynam przygodę z motocyklem. Robie aktualnie prawko A. Che zakupić sobie jakis sprzęt na początek. Poradź coś. Mam 164 wzrostu i prawie 50 kg wagi. Z góry dziękuję za cenne wskazówki "starej wyjadaczki". P.S. Jako pasażer miałam przyjemność..
Pozdrawiam, Monika.<br><hr>Monika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/6/2008, 16:59

Ja zaczalem od skutera 50 Kymco, potem byla Aprilia rs125, teraz kupilem Honde Cbf600 i powiem ze to najlepszy motor do jazdy i do nauki jaki kiedykolwiek istnial. Pozdrawiam<br><hr>mm
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/7/2008, 13:59

Hej. Mam pytanko.Jestem właśnie w trakcie robienia prawka kat.A i myślałam o jakimś motorze dla siebie. Co myślicie o Yamaha Fazer 500. Nie za duże wyzwanie jak na pierwszy raz?<br><hr>Mała
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/7/2008, 13:03

. witam, nie mam zadnego doswiadczenia, jedynie co to pomoc kuzyna i kolegi ktorzy juz jezdza dosyc dlugo na motorach...robie wlasnie rpawko i chcialbym kupic na pierwszy motor er 5 lub gs 500..myslicie ze to dobry wybor, no i drugi pytanie mam 186 wzrostu nie bede wyglad na tych maszynach jak na psie ?...pozdrawiam i czekam tylko na powazne odpowiedzi no i piszecie jak to widzizicie...z gory dzieki pozdrawiam<br><hr>dawid
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/7/2008, 12:55

Ogólnie fajny artykuł, ale zastanawia mni e jedna rzecz: kto rozbije się szybciej (motocykł; weźmy r1): Facet z 15 letnim doświadczeniem jadący po głównej ulicy w mieście 200km/h (bez rozsądku ale z doświadczeniem) czy facet który zdał prako miesiąc temu i jedzie spacerowo 50km/h?

Ztem stwierdzeniem za cholere się nie zgadzam bo doświadczenie absolutnie NIC ci nie da jeżeli nie będziesz miał poukładane pod sufitem. <br><hr>Krzysiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/7/2008, 13:02

Komentatorzy napisał(a):NIEPRAWDA
Witam mam 25 lat, w zeszłym roku zrobiłem prawko na motor. Jeździłem tylko ok 20h nigdy wcześniej nie miałęm stycznosci z motorem. Od razu po otrzymaniu prawka kupiłem sobie R 6- po prostu bardzo mi sie podoba wygladem i dlatego. Dziś jest 29.01.2008r. i zyję nadal. Nie miałem żadnego upadku/wypadku. Max jechałem prawie 190km/h moze nie jest to dużo jak na ten motor, ale więcej nie chciałem, a był to specjalny odcinek - równej [prostej. Motor służy mi do codziennej jazdy do pracki ok 10kilometrów. Oczywiście w zimę nim nie jeździłem. :) R6 z 2003 roku. Zazwyczaj jeżdżę nim na co dzień ok 80-110km/h. Nie ścigam sie bo mi wisi to że ktoś obok chce sie popisać.
Nie ma tak, ze 100% tych co sobie kupią na [pierwszy motor r6 czy r1 szybko zginie. Dajcie mi wskę z 30KM a pokazę wam jak sie zabić w 30minut.
A i nie jeździłem na jedym kole, dwa to i tak mało. :)<br><hr>Jacek Orłowski<br>
Podpisuje się rękami i nogami, jak nie masz "pukładane pod sufitem" to i na skuterze szybko zginiesz. Zrobiłem prawko 2 tygodnie temu, wyboru co to motocykla nie miałem , bo był juz kupiony (r1). Nie jezdze 200 po miescie, nie ścigam się, nie szaleje na kole, nie robie tricków. Chociaż nie mam doświadczenia moje szance na przezycie są 100 razy większe niż tego "faceta" co ma 20lat doświadzenia i jeżdzi jak wariat. Pozdrawiam<br><hr>Motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2008, 16:32

Motocyklistów można porównać do pewnej grupy społecznej jaką stanowią kibice (fani piłki nożnej od razu załapią o co mi chodzi), bo są kibice oraz "kibole" - niby znajdują sie w tym samym miejscu i o tej samej porze ale cel pobytu niestety inny. kibice spokojnie oglądaja mecz a kibole... tylko patrza komu by tu spuścić wp... za to że ma inny szalik. Z motocyklistami jest podobnie, są tacy którzy mają wyobraźnię, którzy jeżdżą przepisowo i z rozsądkiem czerpiąc z tego przyjemność, ale są i tacy którzy widzą tylko prosta drogę, czerwone pole na obrotomierzu i wskazówke prędkościomierza w pobliżu Vmax. Co ciekawe... niestety w obu przypadkach ci drudzy maja decydujący wpływ na opinie całej grupy. Co z tego że kupiłem motor tylko do turystyki a w oczach innych i tak jestem "dawcą organów" bo taką opinie wyrobili nam motocykliści-piraci. Do czego zmierzam, doświadczenie jest ważne, ale zdrowy rozsądek przede wszystkim!!!!<br><hr>średnio-doświadczony motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/7/2008, 19:36

Komentatorzy napisał(a):ja na 1 moto kupilem cbr 600rr , jezdze 2 sezon , wcesniej nie jezdzac nawet na motorynce, poczatki byly bardzo trudne ale procz jednej parkingowej wywrotki nic mi sie nie stalo, zadnych ślizgów itd , to prawda trzeba sie nauczyc hamowania i wchodzenia w zakrety i przyzwyczaic sie badz co badz do niewygodniej pozycji na szliwierce , mam 19 lat i jeszcze zyje :) jak dla mnie olej w glowie to podstawa , wszystko trzeba robic z glowa , znajomy po jednym sezonie na zx6r a wczesniej jezdzac na motorynce , smiga juz na kole , ja narazie nie mam zamiaru..podrawiam cyklistow<br><hr>Flow<br>
Komentatorzy napisał(a):Witam.Czytajac twój komentarz troszkę sie zaczełem głebiej zastanawiac nad kupnem cbr 600 f2 bo na taka mnie tylko bedzie stac wczesniej nie jezdziłem na motorze tylko na skuterze dlatego zastanawiam się czy aby nie lepiej kupic sobie np suzuki 500?!Mam 25 lat i zdrowo dlatego zwracam się z uprzejma prośbą abys mi doradził czy lepiej od razu sobie kupić cbr 600 f2 honde ktora to nie ukrywam zdecydowanie bardziej mi się wizulalnie podoba niz suzuki 500?!Z góry dziekuje za odpowiedz zwrotna.Pozdrawiam zycząc godnego śmigania i szerokiej drogi<br><hr>zbyszek525<br>
słuchaj kup sobie motocykl honda cbr 600 scigacz jest bardzoo szybki ale sam nie przyspieszy w 2,5 sekundy do 100km/h ani nie pójdzie na koło jesli mu w tym nie pomożesz.Dlatego jesli kupisz sobie 600 na 1 moto i będziesz jezdził no np 50km/h i nie wariował to będzie ok. I NIE słuchaj tych co mówią że 500ccm na 1 moto jest extra to jest zwykłe pie..e o szopenie oni są zazdrosni że kupisz od razu taki motor a nie tak jak oni od motorynek jezdzili.Ja kupiłem r1 5 lat temu na 1 moto i jezdze do dzisiaj 1 sezon jezdziłem 50km/h i było ok potem jużcoraz szybciej i szybciej :) kupując r1 miałem 18 lat. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów.........!<br><hr>bartek..
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/7/2008, 19:43

Komentatorzy napisał(a):NIEPRAWDA
Witam mam 25 lat, w zeszłym roku zrobiłem prawko na motor. Jeździłem tylko ok 20h nigdy wcześniej nie miałęm stycznosci z motorem. Od razu po otrzymaniu prawka kupiłem sobie R 6- po prostu bardzo mi sie podoba wygladem i dlatego. Dziś jest 29.01.2008r. i zyję nadal. Nie miałem żadnego upadku/wypadku. Max jechałem prawie 190km/h moze nie jest to dużo jak na ten motor, ale więcej nie chciałem, a był to specjalny odcinek - równej [prostej. Motor służy mi do codziennej jazdy do pracki ok 10kilometrów. Oczywiście w zimę nim nie jeździłem. :) R6 z 2003 roku. Zazwyczaj jeżdżę nim na co dzień ok 80-110km/h. Nie ścigam sie bo mi wisi to że ktoś obok chce sie popisać.
Nie ma tak, ze 100% tych co sobie kupią na [pierwszy motor r6 czy r1 szybko zginie. Dajcie mi wskę z 30KM a pokazę wam jak sie zabić w 30minut.
A i nie jeździłem na jedym kole, dwa to i tak mało. :)<br><hr>Jacek Orłowski<br>
czesc tez jestem początkujacym motorami interesuje sie od około 8lat wiem naprawde bardzo duzo tylko ze jeszcze nigdy na niczym nie jezdziłem a chce 1 moto cbr 600 rr z 2005 albo 06r nie wygłupy mi w głowie bo mam 40 lat co o tym sądzisz ?<br><hr>rafał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/7/2008, 19:47

Komentatorzy napisał(a):czytam i zaczynam miec pietra bo wlasnie nabylem sv650s a jedyne doswiadczenie to komar wsk 125 i cz 175 i to raczej sporadycznie aczkolwiek mam nadzieje ze respekt jaki mam dla moto napewno pomoze pokonywac kilometry w jednym kawalku streszczajac autor wymienil dokladnie wszystkie kryteria ktorymi sie kierowalem przy zakupie pozdrawiam i szerokosci zycze <br><hr>mario<br>
Komentatorzy napisał(a):Kolego ja posiadam SV650S od dwóch sezonów i powiem ci, że ten motocykl NIE NADAJE SIĘ DLA LUDZI Z TWOIM DOŚWIADCZENIEM. SV-ka ma cholernie duży mmoment obrotowy (to nie jest wska itp....), na tym trzeba poprostu umieć jeździć. Moim zdaniem popełniłeś błąd nabywając SV. Uważaj jak będziesz pokonywał zakręty, bo nie odpowiednie zmienienie biegu może się skończyć tragicznie.
Jako pierwsze moto doradził bym ci GS500 lub ER5, a później SV650S.
Ja zaczynałem od motorynka, skuter, NSR125, GS500, CBR600, a obecnie posiadam SUZUKI SV 650S.
Ktoś pewnie pomyśli, że byłem kretynem bo miałem CBR i kupiłem SV, ale uwierzcie mi silnik w układzie V daje zupełnie inne przyjemności z jazdy, no i oczywiście ten momencik obrotowy - piękna sprawa !
Ale zdecydowanie SUZUKI SV650S NIE NADAJE SIE NA PIERWSZY MOTOCYKL - to tylko moje zdanie, a każdy zrobi jak będzie uważał.
Pozdrawiam wszystkich motocyklistów !<br><hr>PersonSV650S<br>
nie strasz dzieciaka kumpel ma sv-ke od paru ładnych lat i to był jego 1 motor i co i żyjeee !!!!!!!!!<br><hr>mathew
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/7/2008, 22:44

Mam 19 lat.Pół roku temu zakupiłem sobie Kawasaki ZX-12R.Wmówiłem sobie,że nie będe szarżował jak moi koledzy tak się stało.Max prędkością jaką na początku rozwijałem to 100 km/h.Teraz rozwijam max speed 150 km/h.To nie znaczy,że jestem jakimś żółwiem i lalusiem i boję się prędkości.Miecha temu parę razy posuwałem od 180-240 km/h.Po prostu uważam,że nie mam wielkiego doświadczenia do rozwijania max prędkości tej maszyny.Dla mnie frajdą jest szybkie wybicie od 0 kmh.Dla tego Pamiętajcie życie jest tylko jedno.Pozdrawiam.<br><hr>Sylwek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2008, 15:51

hey niedlugo zdaje na kat A1 a mam jeszcze peeelno pytan !!!
kto mi pomoze??? moj gg 13438622 z gory dziekuje i pozdraiwakm wszystkim fanow dwoch kolek :)<br><hr>maraz92
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 21:39

siema moto najważniejsza na początku jest postawa co idze za wygodą dopiero pużniej będziecie się gimnastykować i wtedy przyjdzie czas na lepszy motocykl... a na początek idealny jest gsf 600 bandit polecam ja co prawda szybko zmieniłem na 1200 i było świetniene tym suzuki można się poruszać idealne przełożenia na nasze drogi przyspiesza już od niskiego zakresu obrotów i ciągnie jak szalone dlatego na początek radze 600 nie jest taki agresywny i czuły.<br><hr>Bandit
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/8/2008, 13:27

Komentatorzy napisał(a):siema moto najważniejsza na początku jest postawa co idze za wygodą dopiero pużniej będziecie się gimnastykować i wtedy przyjdzie czas na lepszy motocykl... a na początek idealny jest gsf 600 bandit polecam ja co prawda szybko zmieniłem na 1200 i było świetniene tym suzuki można się poruszać idealne przełożenia na nasze drogi przyspiesza już od niskiego zakresu obrotów i ciągnie jak szalone dlatego na początek radze 600 nie jest taki agresywny i czuły.<br><hr>Bandit <br>
ja mam maly dylemat w ktorym moze mi pomozecie... mam juz 16 lat. 1 : z tego co widze kategoria a1 jest dla mnie w sam raz ale nie dla mojego wymarzonego motoru... Ja chcialbym aprilie rs 125 ale ona przekracza moc dopuszczalną w kategori a1 bo ma az 32 km + ;/ to jest dla mnie jeden z problemów :( 2 : nie dawno przeczytalem o nowych przepisach w ktorych na prawojazdy kat A bedzie trzeba miec 24 lata.. wiec tu jest moj problem. z jednej strony chcialbym wyrobic teraz kat A1 - 600zl ale znowusz jak do mojej 18-stki nie wprowadzą przepisow o kategori A od 24 lat to bede zalowal ze wyrobilem A1.. bo na 18 wyrobie (w skrócie teraz pojdzie 600zl a za 2 lata znowu pojdzie kasa na prawojazdy A) moze troche zamotalem ale postarajcie sie mnie zrozumiec i mi cos poradzic :)<br><hr>Bartek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/8/2008, 13:29

ktorym moze mi pomozecie... mam juz 16 lat. 1 : z tego co widze kategoria a1 jest dla mnie w sam raz ale nie dla mojego wymarzonego motoru... Ja chcialbym aprilie rs 125 ale ona przekracza moc dopuszczalną w kategori a1 bo ma az 32 km + ;/ to jest dla mnie jeden z problemów :( 2 : nie dawno przeczytalem o nowych przepisach w ktorych na prawojazdy kat A bedzie trzeba miec 24 lata.. wiec tu jest moj problem. z jednej strony chcialbym wyrobic teraz kat A1 - 600zl ale znowusz jak do mojej 18-stki nie wprowadzą przepisow o kategori A od 24 lat to bede zalowal ze wyrobilem A1.. bo na 18 wyrobie (w skrócie teraz pojdzie 600zl a za 2 lata znowu pojdzie kasa na prawojazdy A) moze troche zamotalem ale postarajcie sie mnie zrozumiec i mi cos poradzic :)<br><hr>Bartek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2008, 11:03

Witam. Mam 30 lat i w zamiarze zrobienie prawa jazdy kat. A. Używałbym motocykla raczej do jazdy po mieście. Miałem już chwilową styczność z motocyklem cross i pojazdami atv jednak (może to przychodzi z wiekiem albo jest tak na początku) mam stracha przy dodawaniu gazu. W związku z czym mam pytanie, czy polecilibyście mi na prawdziwy początek Yamahę MT-03?<br><hr>raven
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/8/2008, 10:07

Witam. Mam 195 cm wzrostu i ważę 100 kg więc nie szukam na swoje pierwsze moto małego motocykla. Podoba mi się bardzo Drag Star 650 albo nawet 1100. Jak oceniacie moją decyzję?<br><hr>Włodek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez mahomet84 » 15/8/2008, 14:41

Komentatorzy napisał(a):Witam. Mam 195 cm wzrostu i ważę 100 kg więc nie szukam na swoje pierwsze moto małego motocykla. Podoba mi się bardzo Drag Star 650 albo nawet 1100. Jak oceniacie moją decyzję?<br><hr>Włodek

Uważam ,że to za duża pojemność na pierwsze moto chyba ,że na prawdę będziesz uważał i miał szacunek do tej maszyny to ewentualnie 650 ale to na prawdę ewentualnie ale ja bym nie kupił aż tak dużej pojemności na pierwsze moto max to 500 pozdrawiam
mahomet84
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 11/9/2008, 08:47

Witam
Chciałbym prosić o poradę. Zamierzam rozpocząć kurs prawa jazdy kat. A i zakupić pierwszy motocykl. Podoba mi się Yamaha Fazer i ten model planowałem zakupić jako pierwszy moto. Czy to dobry wybór? Czy pojemność 600ccm będzie za duża jak na początek? Przyznam, że mam pewne obawy przed zakupem tak mocnego sprzętu. Czy początkujący użytkownik jest w stanie opanować tego typu maszynę? Należę do osób raczej spokojnych, więc i rzadko ponosi mnie fantazja...<br><hr>Faraday
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê