Zobacz wątek - Odwieczny pojedynek starych i młodych.
NAS Analytics TAG

Odwieczny pojedynek starych i młodych.

i inne małe pojemności
_________

Postprzez CeBeRek » 21/6/2008, 22:42

Spłoszyliście autora tematu, teraz pewnie będzie jeździć z zamkniętymi oczami po swoim podwórku.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez wiklad » 21/6/2008, 23:22

CeBeRek napisał(a):Spłoszyliście autora tematu, teraz pewnie będzie jeździć z zamkniętymi oczami po swoim podwórku.

Twój post przypomniał mi kolesia z tego forum który pisał że ma jakąś 600tkę i jeździ nią tylko obok domu bo papierów nie ma :D Pamiętacie kto to był? Całkiem niedawno, chyba w kwietniu zagościł na tym forum.
W sumie bardzo pasuje do tego tematu - nie miał papierów, a zarazem uważał się za doskonałego ridera (doświadczenie zdobył w jeździe koło domu):lol:
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 21/6/2008, 23:24

hahha, byl byl Wiklad, byl ;)
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez gibon_2008 » 21/6/2008, 23:42

to rzeczywiście pomysłu muszę pochwalić i przydała by się nagroda jobla :D
gibon_2008
Świeżak

Postprzez flinston-91 » 22/6/2008, 10:12

A co do tych mądrych kierowców,to wg mnie:
Mądry kierowca to ten,który umi przewidywać sytuacje na drodze.

Rozwaliła mnie jeszcze kiedys wypowiedz pewnego policjanta w TV na temat prawka A od 24 lat "Kierowcą motorowerów wydaje sie ze jak zrobili kilka tysiecy kilometrów to umia jezdzic na jednosladach"..przepraszam bardzo a mlodzi kursanci B w eLce ile zrobia kilometrów-500 max i odrazu moga jezdzic czym chcą
flinston-91
Świeżak

Postprzez gibon_2008 » 22/6/2008, 10:37

nawet nie 500km a wież dużo policjantów ma na sranie we łbie, skoro mają pomysły typu inwentaryzacja ludzi no to szkoda o nich gadać.
gibon_2008
Świeżak

Postprzez Kolin91 » 22/6/2008, 13:06

No właśnie... Nie wiem czemu nas w porównaniu do prowadzących auta traktuje się bardziej rygorystycznie...
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
Kolin91
Świeżak

Postprzez simonw » 22/6/2008, 15:07

Poniewaz sami sobie zrobilismy taka renome, nie reagujac na to jak ludzie z naszej grupy, tj motocyklisci notorycznie lamia wszelkie przepisy ruchu drogowego. Nikt nic nie mowil, a tylko przyklaskiwalo sie ulicznym sztuntom - oto wynik.
Zasluzony.
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Kolin91 » 22/6/2008, 15:14

No cóż muszę Ci niestety z przykrością przyznać racje... Sami sobie zrobiliśmy taką "wizytówkę" którą trudno będzie teraz zmienić. Aby ludzie inaczej na nas patrzyli...
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
Kolin91
Świeżak

Postprzez kamcio_94 » 22/6/2008, 16:08

zgadzam sie
-:SR:-
kamcio_94
Świeżak

Postprzez simonw » 22/6/2008, 17:00

Tak jak napisalem powyzej. Jesli moglbym Cie prosic o kontakt gg/skype/pw moglibysmy porozmawiac spokojnie i bym Ci kilka faktów podrzucil do ciekawej polemiki.

Temat jest bardzo obszerny i trzeba by poskakac miedzy tematami, co na forum nie wyjdzie, szczegolnie ze wszystkie informacje zostaly juz wielokrotnie podane i nie mam zamiaru nawet sie produkowac bo szkoda mojego czasu, wiekszosc z uzytkownikow nadal bedzie robila jak im sie podoba i moje gadanie nic nie zmieni.
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez CeBeRek » 22/6/2008, 17:00

senekkorzenna napisał(a):
simonw napisał(a):Poniewaz sami sobie zrobilismy taka renome, nie reagujac na to jak ludzie z naszej grupy, tj motocyklisci notorycznie lamia wszelkie przepisy ruchu drogowego. Nikt nic nie mowil, a tylko przyklaskiwalo sie ulicznym sztuntom - oto wynik.
Zasluzony.

No dobrze simonw to dlaczego nie wprowadza się zaostrzonych kryteriów dla dresiarzy w BMW lub młodzieńców w pseudo podrasowanych samochodach ścigających się nocą w różnych dziwnych miejscach :?
Proszę poczytaj lub posłuchaj poniedziałkowych relacji o wypadkach.Kto najwięcej ich produkuje?.Na pewno nie my motocykliści jesteśmy na czele statystyki. :?
Moje zdanie to analitycy rynku zauważyli że coraz więcej osób zaczyna ekspansywnie interesować się motocyklami, wiec prosta droga do wprowadzenia obostrzeń prawa jazdy co spowoduje większy napływ pieniędzy do budżetu poprzez ośrodki egzaminacyjne.Wiem ze to brzmi jak teoria spisku ale jak to inaczej uzasadnić? :?

To jest teoria spisku...

Bo 18 latek który jedzie 240 swoim 15 letnim bmw jest wiele groźniejszy niż 18 latek jadący 240 nowym motocyklem zafundowanym przez tatusia, wiec dlaczego przepisy sa skierowane przeciwko temu drugiemu a nie ich dwojga skoro i tak i tak stwarzają wielkie zagrożenie ?
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez simonw » 22/6/2008, 17:05

Poniewaz.

1. Nowe prawo jazdy B obejmuje czesc testow psychomotorycznych co powinno poprwic jakosc kierowcow.

2. Odwijne, 25 letnie BMW i tak jest bezpieczniejsze dla kierowcy niz motocykl.

3. To pytanie zadam takze (dziekuje) w prowadzonym wlasnie wywiadzie i juz niedlugo otrzymasz komentarz policji w tej sprawie.
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez CeBeRek » 22/6/2008, 20:58

O jakich badaniach mówisz ?? Byłem u lekarza dała mi jakieś kolorowe liczby do czytania, przeczytałem kilka literek na tablicy, ścisnąłem ją za palce i wszystko :D
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez Herbi NSR » 22/6/2008, 21:01

Jezeli jako badania psychologiczne uwazasz czytanie liter i stanie na jednej nodze jak bocian (rownowaga) to nie ma co sie ich obawiac
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat

gsx - r
Herbi NSR
Świeżak

Postprzez driver92 » 22/6/2008, 21:37

Dobra ja powiem tak. Autor ma sporo racji ponieważ dziecko 14 lat które zdało kartę motorowerową i dostanie nsrkę albo rskę czy coś w tym rodzaju oczywiście w 95% wypadek jest gwarantowany(Jak jeżdzi po drogach publicznych i na mieście). Ja chodzę na kat. A1 i myślałem ze wykłady teorii to głupota bo wiem wszystko. DUPA! Pomyliłem się i wiem że wiekszość z was też by się zdziwiło. Teraz jak wyjdę na ulice to wiem więcej jak i gdzie. Takie dziecko nawet dostając skuter o pojemności 50cm3 skuter raczej będzie panował nad nim niż on nad skuterkiem. Po mojemu LIKWIDACJA KART MOTOROWEROWYCH bo to niejest romet tylko te skutery rozpędzają już się do 80km/h a Jak na małe kółka i bark doświadczenia młodego "motocyklisty" to jest BARDZO NIEBEZPIECZNE. Nie bede już pisał więcej bo musiałbym pisac pół dnia.Pozdrawiam wszystkich zarówno młodych jak i starych motocyklistów życzę szerokiej i bezpiecznej drogi.
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
driver92
Świeżak

Postprzez dark_angel » 22/6/2008, 21:52

driver92 napisał(a):LIKWIDACJA KART MOTOROWEROWYCH bo to niejest romet tylko te skutery rozpędzają już się do 80km/h

Jeżeli się nie mylę to karta motorowerowa upoważnia do jazdy skuterami które rozwijają maksymalnie 45km/godz.
dark_angel
Świeżak

Postprzez simonw » 22/6/2008, 22:19

Senku - tak Ciebie, bo nie mam ochoty pisac tutaj - a chcialbym jednak konkretnie porozmawiac, bez dzieci.

Badania psychofizyczne _dopiero_ wejdÄ…, na razie sa przygotowywane _nowe_ testy gdzie na komputerze nie bedzie tylko pytan, ale sytuacje np awaryje hamowanie, ominiecie pojazdu itp - a liczy sie czas reakcji. Tak wiec prosze o czytanie ze zrozumieniem a nie dziwne dywagacje nie majac pojecia o temacie, i dodawanie swoich "a ja to..."
Szkola podstawowa - nauka czasów w j.polskim -
WEJDA a nie weszly. To roznica
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Fenek16 » 22/6/2008, 23:03

Trąbicie o tych malolatach na odblokowanych skuterach 125/50, że co to nie oni. A ja akurat (niestety) moge dać wam przykład, że niedawno zginał mój sąsiad - kierowca ciężarówek przez starszego pana na chińskim zablokowanych odkurzaczu. W dodatku sąsiad jechał zgodnie z przepisami.
I co ten koleś na skuterze, dawno już po 24roku życia miał rozwinięty mózg i szybkość reagowania oraz orientacji i odpowiedzialnosci? :roll: :roll: :roll:

Nie ma na to ubitej reguły :?
CBR 600 F3
Fenek16
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez CeBeRek » 22/6/2008, 23:10

Fenek16 napisał(a):Trąbicie o tych malolatach na odblokowanych skuterach 125/50, że co to nie oni. A ja akurat (niestety) moge dać wam przykład, że niedawno zginał mój sąsiad - kierowca ciężarówek przez starszego pana na chińskim zablokowanych odkurzaczu. W dodatku sąsiad jechał zgodnie z przepisami.
I co ten koleś na skuterze, dawno już po 24roku życia miał rozwinięty mózg i szybkość reagowania oraz orientacji i odpowiedzialnosci? :roll: :roll: :roll:

Nie ma na to ubitej reguły :?

Nie ma bo i tak zawsze potrzebna jest praktyka.
CeBeRek
Stały bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 9 gości

na górê