Odwieczny pojedynek starych i młodych.
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Odwieczny pojedynek starych i młodych.
Under napisał(a):Jak zdałem prawojazdy kat. B, to paliłem gumę, wyprzedzałem po 3 samochody na raz. Myślisz, że taki nie będziesz? Mylisz się! Każdy przez, to przechodzi.
Mam prawko B od ponad roku i jakoś jeszcze nie paliłem gumy samochodem ani nie ładowałem się na 3ciego. Wyjątek jestem, czy jak? Nie wrzucaj każdego do jednego wora, bo takich kierowców którzy spokojnie jeżdżą jest sporo. W mieście staram się nie przekraczać 50-60km/h. Na trasie różnie, czasem jadę 90, a czasem 120-130km/h.
Dokładnie, już kilka razy skasowałbym motocyklistę przez jego głupotę -> wyprzedzanie na skrzyżowaniu, wymuszanie mi pierwszeństwa itp.simonw napisał(a):Po pierwsze to nie kierowcy sa winni tylko motocylisci.Zamiast "kierowco patrz w lusterka" powinno byc "motocyklisto, pomysl!"
simonw napisał(a):A1 pozwala na prowadzenie 125 do 11 koni, a kazda w 2T ma ich o wiele wiele wiecej.
Mała poprawka -> do 11kW = 15KM. Zblokowane yamahy DT125 tyle mają więc można latać na nich z A1.
Kolin91 napisał(a):Z twojej wypowiedzi wnioskuje ze jeśli pochodzę z małej miejscowości od razu jestem uważany na bezmyślnego małego chłopa który najchętniej zabierał by ze sobą widły na motor.
Też z małej miejscowości jestem, ale ja preferuję łopatę - zapewnia max przyczepność przy dużych prędkościach. Zacnymi bronami pięcioskibowymi z dodatkowym kompletem lemieszy półsztywnych też nie pogardzę.

PopieramCeBeReK napisał(a):DO autora:
Przestan pierdo....
I zrób tą formalność.

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Wiklad - nie no kazdy to ma
Mam autko ktorym walilem drify i jak tylko moglem jezdzilem na OS przed walbrzychem. Chyba kazde auto ktore mialem w firmach sprawdzilem na tym OS`ie, pozniej doroslem
Szczescie ze nie oberwalem nigdy ani sam nie wylecialem - bo nie przecze , podobaja mi sie rozne gorskie akcje, ale kiedys nalezy dorosnac. Jak wieziesz zone to juz nie swirujesz, a jelsi inni pasazerowie czuja sie bezpieczni - znaczy ze nie jest zle, i juz nie nalezy wracac do zabaw, chyba ze w kontrolowanym terenie. W styczniu krecilem 8seki autkiem, w kombinezonie i kasku - natomiast nie powtorzylbym juz tego bez zabezpieczenia i na pewno nie na jakims parkingu
Z latami i nawinietymi km widzisz co i jak sie dzieje , a glupie pomysly odchodza w zapomnienie

Szczescie ze nie oberwalem nigdy ani sam nie wylecialem - bo nie przecze , podobaja mi sie rozne gorskie akcje, ale kiedys nalezy dorosnac. Jak wieziesz zone to juz nie swirujesz, a jelsi inni pasazerowie czuja sie bezpieczni - znaczy ze nie jest zle, i juz nie nalezy wracac do zabaw, chyba ze w kontrolowanym terenie. W styczniu krecilem 8seki autkiem, w kombinezonie i kasku - natomiast nie powtorzylbym juz tego bez zabezpieczenia i na pewno nie na jakims parkingu

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Możesz jeżdzić nawet 50 lat i mieć fantastycznie opanowaną jazdę na motocyklu, a i tak możesz wypierniczyć. Podam tu przykład pewnego starszego pana motocyklisty, który już miał kilka dobrych lat na motocyklu za sobą bo ponad 30 i przesiadał się z Ducati Monster 500 czy 600 na mocniejsze nie paniętam zresztą. No i zadwolony wyjeżdża z salonu i na pierwszym skrzyżowaniu wypadek i 6 miechów w szpitalu. Wnioski wyciagnijcie sami.
-
Łukasz_15* - Świeżak
Głupie pomysły podczas jazdy mam w zimie, jak drogi są zaśnieżone
Napęd na tył w samochodzie mnie jeszcze bardziej prowokuje, tej zimy codziennie jeździłem na jakieś mało ruchliwe drogi żeby sobie poszaleć i polatać bokiem w zakrętach.
Ale wszystko w granicach rozsądku -> jak szaleć to tak żeby inni nie ucierpieli."Palenie gumy", "smolenie lapcia" to dla mnie wieś i głupota. Kółeczek i driftów też nie robię, bo szkoda mi samochodu. Most, opony, felgi i skrzynia w końcu kosztuje trochę kasy.

Ale wszystko w granicach rozsądku -> jak szaleć to tak żeby inni nie ucierpieli."Palenie gumy", "smolenie lapcia" to dla mnie wieś i głupota. Kółeczek i driftów też nie robię, bo szkoda mi samochodu. Most, opony, felgi i skrzynia w końcu kosztuje trochę kasy.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
coz, dla tego tez mowie ze to osobne auto do zajechania
nie ma juz przegladu i rejestracji i sluzy do tego, a klebbery niemiecki waza po 200 zl za sztuke wiec dla fanu mozna poszalec
Z samych czesci sie zwroci - natomiast nie na pulicznej
i nie bez zabiezpiecznia.

(otwórz link)

-
Ludzie klucicie sie o rzeczy oczywiste
Wiadomo ze sa rzone typy ludzi i jeden mlody bedzie szalal drugi nie
Jeden stary piernik (od 24 w gore
) bedzie dawal po piskach a na drugieggo beda trabily dziaki na skrzyrzowaniu.
Palenie kapcia dla jednego jest glupota dla drugiego extra zabawa i o gustach sie nie dyskutuje
Wiadomo ze sa rzone typy ludzi i jeden mlody bedzie szalal drugi nie
Jeden stary piernik (od 24 w gore

Palenie kapcia dla jednego jest glupota dla drugiego extra zabawa i o gustach sie nie dyskutuje

S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
no wiec
o ile nie robisz tego w miejscu publicznym - sprzecznie z kodeksem cywinym, nie zaklocasz spokoju i masz pieniadze na opony, czemu nie. Sam nie pale laka, bo opona do moto jedna to 4ry samochodowe , wole w aucie spalic 

(otwórz link)

-
simon -jeszcze trzeba uważać żeby nie spalić auta przy okazji: http://www.maxior.pl/film/40456/Dzidek_i_BMW
Pierwsze 5 minut to zwykłe palenie kapcia, ale potem jest dobra akcja jak gaszą samochód, który i tak zmienił się w węgielek 

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
a myslisz ze czemu C-12A jest spalona ? 

(otwórz link)

-
jak dla mnie autor tematu chcial pokazac jaki to on jest MONDRY... tyle ze mu chyba nie wyszlo... przynajmniej jak dla mnie
jak sie za takiego mocnego jezdca uwazasz to jedz na tor poznan i powiedz ilu wyjadaczy objechales...
jak sie za takiego mocnego jezdca uwazasz to jedz na tor poznan i powiedz ilu wyjadaczy objechales...
-
kravec - Administrator
Spłoszyliście autora tematu, teraz pewnie będzie jeździć z zamkniętymi oczami po swoim podwórku.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):Spłoszyliście autora tematu, teraz pewnie będzie jeździć z zamkniętymi oczami po swoim podwórku.
Twój post przypomniał mi kolesia z tego forum który pisał że ma jakąś 600tkę i jeździ nią tylko obok domu bo papierów nie ma

W sumie bardzo pasuje do tego tematu - nie miał papierów, a zarazem uważał się za doskonałego ridera (doświadczenie zdobył w jeździe koło domu):lol:

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
hahha, byl byl Wiklad, byl 

(otwórz link)

-
- gibon_2008
- Świeżak
A co do tych mądrych kierowców,to wg mnie:
Mądry kierowca to ten,który umi przewidywać sytuacje na drodze.
Rozwaliła mnie jeszcze kiedys wypowiedz pewnego policjanta w TV na temat prawka A od 24 lat "Kierowcą motorowerów wydaje sie ze jak zrobili kilka tysiecy kilometrów to umia jezdzic na jednosladach"..przepraszam bardzo a mlodzi kursanci B w eLce ile zrobia kilometrów-500 max i odrazu moga jezdzic czym chcą
Mądry kierowca to ten,który umi przewidywać sytuacje na drodze.
Rozwaliła mnie jeszcze kiedys wypowiedz pewnego policjanta w TV na temat prawka A od 24 lat "Kierowcą motorowerów wydaje sie ze jak zrobili kilka tysiecy kilometrów to umia jezdzic na jednosladach"..przepraszam bardzo a mlodzi kursanci B w eLce ile zrobia kilometrów-500 max i odrazu moga jezdzic czym chcą
- flinston-91
- Świeżak
nawet nie 500km a wież dużo policjantów ma na sranie we łbie, skoro mają pomysły typu inwentaryzacja ludzi no to szkoda o nich gadać.
- gibon_2008
- Świeżak
Poniewaz sami sobie zrobilismy taka renome, nie reagujac na to jak ludzie z naszej grupy, tj motocyklisci notorycznie lamia wszelkie przepisy ruchu drogowego. Nikt nic nie mowil, a tylko przyklaskiwalo sie ulicznym sztuntom - oto wynik.
Zasluzony.
Zasluzony.
(otwórz link)

-
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm