Kawasaki Ninja 250
szukam crashpadów do tej kawy... kurcze czy każde moto musi mieć inne ? okazuje się że teraz nie ma
- salsafreak
- Świeżak
faktycznie mają - dzwoniłem ale cena kosmiczna... czuję że dodatki do tego moto to będą wydatki...
a tak przy okazji - w trakcie rozmowy wyszło na jaw że czekają na kilkanaście nowych maszyn i że ludzie sobie troche poczekają - nie wiem skąd mój się w takim razie znalazł tak szybko
z powodu dużego zainteresowania na naszych drogach do jesieni przybędzie małych ninja - chyba kawasaki miało "good idea" z tym moto
a tak przy okazji - w trakcie rozmowy wyszło na jaw że czekają na kilkanaście nowych maszyn i że ludzie sobie troche poczekają - nie wiem skąd mój się w takim razie znalazł tak szybko
z powodu dużego zainteresowania na naszych drogach do jesieni przybędzie małych ninja - chyba kawasaki miało "good idea" z tym moto
- salsafreak
- Świeżak
no nie wiem cyz taka kosmiczna. Crash padów dedykowanych do tego modelu nie ma nawet gdyby były to by były lipne bo odległość między ramą a owiewką jest tak duże zastosowanie samego gmola mogło by spowodować jego upier...lenie podczas upadku i połamanie owiewki. A tu masz wstawioną dodatkową ramę:) więc trzeba zapłacić trochę ze parę wieczorów posiedzieli i zmontowali taki bajer. do tego Super że LSL ma kolorowe końcówki, a zieleń pasuje idealnie do mojego moto:D
teraz chyba coś koło 3 tygodni trzeba poczekać czy miesiąca, bo różnie słyszałem. a fakt faktem, gdyby kawasaki spełniło możliwości produkcyjne to motocykl w ciągu roku by zdominował klasę 250cc. Może teraz jak zarobią to zatrudnią lepszych analityków do prowadzenia badań:D
Chodzą plotki ze Yamaha psuci nową sportową 250tke w przyszłym roku w SUSA.
teraz chyba coś koło 3 tygodni trzeba poczekać czy miesiąca, bo różnie słyszałem. a fakt faktem, gdyby kawasaki spełniło możliwości produkcyjne to motocykl w ciągu roku by zdominował klasę 250cc. Może teraz jak zarobią to zatrudnią lepszych analityków do prowadzenia badań:D
Chodzą plotki ze Yamaha psuci nową sportową 250tke w przyszłym roku w SUSA.
- Sorbinian
- Świeżak
Sorbinian napisał(a):standardowo jest drugie miejsce dla ( plecaka) lakierowana dokładkę można sobie dokupić, ale polecam poczekać aż pojawi sie jakaś produkcji kawasaki bo o akcesoriach z innych firm nie słyszałem nic dobrego.
Przegląd pierwszy po 1000 km jeździć tzreba bez kręcenia producent zaleca nie przekraczać 5 000 obrotów. Koszt pierwszego przeglądu około 300 zł kolejny jest po 12 000 i wtedy coś około 600 może nieco więcej.
A ile wynosi prędkość na 6. biegu przy 5000 obr./min. ?
- anri14
- Świeżak
5 tys obr w 250 to raczej ciężkie do zrobienia, trzeba chyba na samym sprzęgle pociskać bo strach gazu dotknąć.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Wracając do Crash padów jakie montują u prymasa to polecę jeszcze raz, bo dzisiaj miałem wątpliwą przyjemność przetestowania ich na parkingu ( hamowanie na skręconym kole:P co do uszkodzeń motocykla, to ich nie ma poza zarysowaniem crash padów:D lakier cały owiewki całe:D
- Sorbinian
- Świeżak
Pierwsza parkingowka.....sa jakies moze korzystne raty na ten motocykl, dobry kredyt, mega hiper promocja, gdzies rozdaja moze za darmo???
A tak wogole to jak wyglada sprawa z wzieciem motocykla w leasing? Ktos to praktykuje, oplaca sie?
A tak wogole to jak wyglada sprawa z wzieciem motocykla w leasing? Ktos to praktykuje, oplaca sie?
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat
-
Taser - Bywalec
Sorbinian napisał(a):Chodzą plotki ze Yamaha psuci nową sportową 250tke w przyszłym roku w SUSA.
Chodzą plotki, ze człowiek wylądowal na księzycu. Nie ma co sie cisnieniowac, bo było juz wiele plotek na temat motocykli
-
Dominik_YZF - Bywalec
ok jedno spostrzeżenie, po przejechaniu trasy kilkunastu kilometrów gdzie moto sie nawet nie rozgrzało słychać jakby śpiewało po wyłączeniu, ludzie w stanach nazwali to mechanical noise czy coś takiego, mi to bardziej brzmi na wycie zbitego psa... no ale nie jestem na muzykologii:D podjadę dzisiaj do serwisu to sprawdzimy czy im moja ninja pośpiewa:D
- Sorbinian
- Świeżak
- salsafreak
- Świeżak
Dużo o Ninja 250R w czerwcowym magazynie Motocykl.
niby dlaczego?
5 tys obr w 250 to raczej ciężkie do zrobienia
niby dlaczego?
- Watto
- Świeżak
5 tys obr w 250 to raczej ciężkie do zrobienia
"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
cytat chyba wszystko wyjaśnia
- murek_
- Świeżak
salsafreak napisał(a):elo ... i jak tam z tym "śpiewaniem" - coś zaradzili w serwisie?
to jest kwestia odpowietrzania baku wystarczy otworzyć korek wlewu i po odgłosie:D Mi to tam rybka czy spiewa czy nie, chłopaki sie śmieją ze wyje za właścicielem:P
- Sorbinian
- Świeżak
A czy da sie zaczepić na tylne siedzenie siatkę bagażową czyli pająka, żeby przewieść kask, bo nie wiem czy byloby za co ją zaczepić haczykami?
-
Marcin1sport - Świeżak
murek_ napisał(a):"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
O kurcze. To powinni te silniki ladowac w cruisery!
Suzuki Intruder 250! po co 1,8 litra skoro 250tka na 6tce spokojnie jezdzi 25... ;] prawie jak automat. Pewnie z 6stki jak sie startuje to jak strzelisz ze sprzegla to laka mieli?
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
Też mi to pachnie gównem. 25 km/h na szóstce to nawet litr sie dusiSaimek napisał(a):murek_ napisał(a):"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
O kurcze. To powinni te silniki ladowac w cruisery!
Suzuki Intruder 250! po co 1,8 litra skoro 250tka na 6tce spokojnie jezdzi 25... ;] prawie jak automat. Pewnie z 6stki jak sie startuje to jak strzelisz ze sprzegla to laka mieli?
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości