[skutery] Zipp Quantum
Ja mam zipp mam juz przejechane 11300 km i juz na 3 silniku jezdze to prawda ze silnik pada po 6000 bo mi padł ale to nie jest wina ani skuter ani nasza tylko przez to ze on ma sworzniu 10 mm a nie na 12 mm i lozysko ze sie zaciera i wpada do cylindra wiec zeby tem,u zapobiec trzeba dolewac okolo 2-3 nakretki oleju do zbiornika i wtedy sie na silniku przejedzie dużo wiecej według mnie zipp to jedna wielka wada ale ja sie ciesze z tego co mam a jesli ktos pisze ze zipp jedzie 85 z gorki to jest prawda tylko ze licznik przeklamuje o 12 km/h mam zalozony sportowy tlumnik i jezdzi 70-67 km/h realnych miezonych gps jak ktos chce jakis porad to prosze pisac napewno cos doradze bo juz znam ten skuter na wylot <br><hr>kuka1234Komentatorzy napisał(a):Ja mam zipp'a i nic mi sie nie psuje a mam juz przejechane 1400km i jest po blokadzie i jechałem nim na prostej 70km a z gory zakryło mi licznik czyli jechalem tak kolo 85km i wcalae nie chce zmieniac te3go skutera one sa dobre lepsze od tych kinroadow !!!!!!!!!!!<br><hr>Stanlej@<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wiesz nigdzie nie jest napisane ze nie wolno jezdzic w dwie osoby bo sa np ludzie ludzie co waza po 120 110 klio a ty moze wazysz tyle z nia tylko po prostu zebys go nie wysilalKomentatorzy napisał(a):Siema mam do was pytanie
Na tym forum wyczytałem żeby podczas dotarcia quantuma nie jeździć z pasarzerem
jednak moja laska niechce tego zrozumieć
i chce jeździć ze mną co mam zrobić
może nie jest gruba waży 50 kilo ale boje sie że przez taką jazde źle dotrze quantumka i bede mial problemy :/<br><hr>Kamil Jaworzno<br>
za bardzo <br><hr>kuka1234
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja kupiłem zippka i mam 4000km w ciagu 5 miesiecy i z blokadami zamykam licznik jezdzi zabujczo tylko kiepsko sie z miejsca zbiera i nie wiem co na to poradzic:( moze ktos podpowie<br><hr>zibulek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja juz na zipie mam 2tys km i chce sciagnac blokade moze mi ktos dokladnie opisac jak to zrobic??<br><hr>Bandit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie będe opisywać o tuleji na iglicy bo to wie prawie każdy ,przede wszystkim nowe zipy mają blokowany modół jedynom radom jest kupić nowy odblokowany chyba że macie możliwość go odblokować , jednom z głównych blokad w zipach jest zadławienie na wydechu z cylindra nawet wymiana tłumika nie na wiele sie zda czeba wypiłować wylot ale czeba to zrobić umiejętnie żeby nie uszkodzić cylindraKomentatorzy napisał(a):ja juz na zipie mam 2tys km i chce sciagnac blokade moze mi ktos dokladnie opisac jak to zrobic??<br><hr>Bandit
- Załączniki
-
- blokada na wydechu.JPG (169.47 KiB) Przeglądane 6026 razy
- egon
- Świeżak
Czesc ja juz go mam troche przejechalem juz ponad 1600 km jezdzi powoli dobrze sie zbiera mozesz go swobodnie kupic ale po jakims czasie dokręc wszystkie sruby bo go skladają w polsce i to jest jego wada a tak to spoko skuter scigam sie ale zawsze pod gore i wygralem z gosciem co ma yamahe i wyciągla mu 90 a pod gore mu stoi a moj jedzie ponad 30 a anwet wiecej a jak odblokujesz to wtedy kazda gora twoja tylko pilnuj i jezdzij na dobrym paliwie a nie na ruskim czy innym lej olej mobil 2t i jest suuuper ja to nawet nim stawiam swiece hociasz on nie jest do tego ale nie radze tobie prubowac bo jak zaduzo podkrecisz to moze ci sie olej wylac i bedzie brudno sam tak mialemKomentatorzy napisał(a):witam wszystkich chcialbym kupic zippa Quantum ale ja juz sam niewiem jedni mi doradzaja ze jest spoko skuter a niekturzy odradzaja bo mowia ze sie psuje i wogule pomożcie mi bo ja juz niewiem z gory dzieki pozdrawiam<br><hr>konrad<br>
<br><hr>Konrad
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja swoim quantumem zrobilem ponad 3tys.i jezdzi dalej teraz zdejmuje blokady sa az 3.poleprzylem troche go zdejmujac katalizator ktury znajduje sie na kolanku (taka rurka)o wiele lepiej rusza<br><hr>piotrek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam ten motorower od nowosci ale juz mam go dosc zawsze jakas pierdołka wyskoczy nawet teraz pojechałem w deszcz i zalała go woda i musiałem pchac a simakem jezdziłem cały czas OPRUCZ TEGO FELGA MI PENKŁA TO NORMALNIE SZOK<br><hr>pikus43
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a mozesz mi napisac gdzie sa te blokady???a i jeszcze jedno wie ktos jaki wydech sportowy by do niego pasował<br><hr>Bandit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sam jestem ciekaw gdzie som blokady az trzy ciekawi mnie to bo jak dotej pory to tylko wyciongne 60na godzin<br><hr>pikus43
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Ja swoim quantumem zrobilem ponad 3tys.i jezdzi dalej teraz zdejmuje blokady sa az 3.poleprzylem troche go zdejmujac katalizator ktury znajduje sie na kolanku (taka rurka)o wiele lepiej rusza<br><hr>piotrek

- egon
- Świeżak
Siema mam ten skuter 3 dzień i przebieg 185km
wczoraj byłem w serwisie w mysłowicach powód
lusterka które gdy je ustawie zaraz są w innym miejscu ale dokręcili mi je i jest ok
teraz znowu niewiem co sie dzieje co jakis czas słysze pisk który wydobywa sie z tylnego koła niewiem może to hamulec bo jak hamuje tylnym to słysze że piszczy może ktoś z was coś doradzi ???
aha i do modelu z 2007 roku nie ma blokad !!!
jest tylko modół zapłonowy który ogranicza prędkość do 45 :/
mi powiedzieli że jak przyjade do przeglądu 300 km
to mi zmienią ten zapłon na odblokowany koszt 150 zł :/
i tak nie będe jeździł ile fabryka da bo dotarcie trwa 1000km więc niewiem czy go odblokuje wiem ino że przegląd będzie mnie kosztować 105 złotych dotego ta blokada 150 zł i jeszcze czeba będzie dolać oleju zalecają castrol w pełni syntetyczny za 45 zł
<br><hr>Quantumiarz z Jaworzna 
lusterka które gdy je ustawie zaraz są w innym miejscu ale dokręcili mi je i jest ok
teraz znowu niewiem co sie dzieje co jakis czas słysze pisk który wydobywa sie z tylnego koła niewiem może to hamulec bo jak hamuje tylnym to słysze że piszczy może ktoś z was coś doradzi ???
i tak nie będe jeździł ile fabryka da bo dotarcie trwa 1000km więc niewiem czy go odblokuje wiem ino że przegląd będzie mnie kosztować 105 złotych dotego ta blokada 150 zł i jeszcze czeba będzie dolać oleju zalecają castrol w pełni syntetyczny za 45 zł

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ten plastyk jest do niczego pierwsze modele niemiały tego wcale polskie normy to zaleciły że niby miało być dojście do zbiorniczka z olejem z hamulca ale i tak jak będziesz chciał dolać to musisz zciągnąć obudowemroq napisał(a):witam witam,jestem nowym użytkownikiem tego forum.Od paru dni mam quantumka i zastanawia mnie,po co jest taki przeźroczysty plastik po prawej stronie,koło zegarów.Powie mi to ktoś?
- egon
- Świeżak
hamulce tarczowe mają to do siebie że jak dostanie się ziarko piasku albo inna pierdoła to piszczom co do oleju to zalerzy od serwisu ja tak samo serwisowałem w mysłowicach zalecali pełny syntetyk jeżdziłem na motulu 510 i dwa razy mi się już zatarł średnia żywotność tego silnika to 6000km ja mam model z 2006 oglądałem od kolegi nowy model gt5 i moge powiedzieć tak nic nie zrobili żeby poprawić jakość skuterka żeby nie był taki awaryjny te same ma bebechy poprawili tylko wizualnie dodali hamulec tarczowy i trochę napisówKomentatorzy napisał(a):Siema mam ten skuter 3 dzień i przebieg 185km
i tak nie będe jeździł ile fabryka da bo dotarcie trwa 1000km więc niewiem czy go odblokuje wiem ino że przegląd będzie mnie kosztować 105 złotych dotego ta blokada 150 zł i jeszcze czeba będzie dolać oleju zalecają castrol w pełni syntetyczny za 45 zł<br><hr>Quantumiarz z Jaworzna
- egon
- Świeżak
witam. mam problem chcial bym sie dowiedziec wiecej o zaspawaniu tej rulki przy wydechu. czy to zwieksza moz?? bo ja mam ja zalozona i jak dodaje mu gazu to go strasznie muli a jak sciagne ten wężyk to chodzi normalnie. czy to jest od tego??
- michcio173
- Świeżak
to jest gruba jak wazy 50Komentatorzy napisał(a):Siema mam do was pytanie
Na tym forum wyczytałem żeby podczas dotarcia quantuma nie jeździć z pasarzerem
jednak moja laska niechce tego zrozumieć
i chce jeździć ze mną co mam zrobić
może nie jest gruba waży 50 kilo ale boje sie że przez taką jazde źle dotrze quantumka i bede mial problemy :/<br><hr>Kamil Jaworzno<br>
<br><hr>lol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kupilem zippa quantum teraz jest na dotarciu nie jade wiecej niz 40 km na godz.dopuki nie przejade 300km czy tak jest dobrze????????? a powiecie mi prosze ile bedzie jechal po dotarciu??????????<br><hr>bartek 18
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl