Egzamin na moto- ÓSEMKA I SLALOM
A mnie egzaminator zapytał przed wyjazdem na miasto czy znam trase czy ma mi ja podawac przez radio - powiedziałem, że znam i przez całą trasę się do mnie nie odezwal, jedynie już spowrotem w ośrodku egzaminacyjnym powiedział gdzie zaparkowac motocykl, a następnie, że zalicza 

Yamaha FZR 600 3HE & Audi 90
-
piasek - Świeżak
leff, thx za info
Co myślicie o stroju na egzamin?
Zakładać kurtkę+rękawice motocyklowe, czy jakąś grubszą bluzę+rękawiczki rowerowe? Wiem że wiocha, ale podobno egzaminatorzy nie lubią jak ktoś zdaje w stroju na moto, a co dopiero na swoim sprzęcie..
Jutro egzam. heh.

Co myślicie o stroju na egzamin?
Zakładać kurtkę+rękawice motocyklowe, czy jakąś grubszą bluzę+rękawiczki rowerowe? Wiem że wiocha, ale podobno egzaminatorzy nie lubią jak ktoś zdaje w stroju na moto, a co dopiero na swoim sprzęcie..
Jutro egzam. heh.

- devxx
- Świeżak
leff napisał(a):kask i rekawiczki tak ale reszte to bym wzial zwykla - to tylko moje zdanie
Kask???
Kask to dostaje się z z ośrodka egzaminującego, jedynie wcześniej dają ci taki specjalny czepeczek na głowę jednorazowy. Jakim cudem chcesz przynieść swój kask jak w ośrodkach najczęściej są specjalne - przystosowane do egzaminu z wbudowanymi głośnikami.
Już widzę jak przynosisz na egzamin na kat B swoje pluszowe kostki aby powiesić na przodnim lusterku

devxx na egzamin najlepiej nie przynoś nic motocyklowego - nawet rękawic - te 45min na egzaminie napewno bez nich wytrzymasz. Jedynie jakby było zimno to grubszą bluzę załóż.
Yamaha FZR 600 3HE & Audi 90
-
piasek - Świeżak
piasek napisał(a):
devxx na egzamin najlepiej nie przynoś nic motocyklowego - nawet rękawic - te 45min na egzaminie napewno bez nich wytrzymasz. Jedynie jakby było zimno to grubszą bluzę załóż.
Chlopie ja nie wiem gdzie Ty zdawales ale ja dzisiaj mialem egzamin. Trwa on jedynie 25 minut a nie jak napisales. 45.
Ale zgodze sie z Toba ze nie warto nic przynosic swojego... nie bedziesz tam jezdzil 130 km/h zeby Ci w rece bylo zimno np... przezyjesz bez takich rzeczy:)
Memento Mori
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
-
Draz - Świeżak
Ja wziąłem kurtkę + płaszcz przeciwczeszczowy + rękawiczki zimowe, bawełniane, czyli strój full amateur.
Egz. o 17..
btw, sprawdzamy:
Światła:
-pozycyjne (przód, tył)
-mijania (na włączonym)
-drogowe (na włączonym)
-sygnał świetlny (mrugnięcie)
-podświetlenie rejestracji
Stan opon
Łańcuch
Sygnał dźwiękowy
Poziom płynu hamulcowego
Poziom oleju w silniku[/b] (na wyprostowanym)
[b]Lusterka
Coś jeszcze?

Egz. o 17..

btw, sprawdzamy:
Światła:
-pozycyjne (przód, tył)
-mijania (na włączonym)
-drogowe (na włączonym)
-sygnał świetlny (mrugnięcie)
-podświetlenie rejestracji
Stan opon
Łańcuch
Sygnał dźwiękowy
Poziom płynu hamulcowego
Poziom oleju w silniku[/b] (na wyprostowanym)
[b]Lusterka
Coś jeszcze?

- devxx
- Świeżak
panowie może było ,ale ciężko przejrzeć te wszystkie strony.
mianowicie czy w Polsce w zimie można robić prawo jazdy ?
pytanie śmieszne ,ale z powodu pobytu w Irl.nie mam o tym zielonego pojęcia
pozdro.
ps.najmocniej przepraszam,Panowie i Panie oczywiście

mianowicie czy w Polsce w zimie można robić prawo jazdy ?
pytanie śmieszne ,ale z powodu pobytu w Irl.nie mam o tym zielonego pojęcia
pozdro.
ps.najmocniej przepraszam,Panowie i Panie oczywiście

simply the best
-
desperski - Świeżak
Można, wszystko zalezy od warunków pogodowych w wyznaczony dzień egzaminu.
Chociaż, niektóre WORDy ustalają miesiące w których nie robią egzaminów a inne zwyczajnie ustalają teminy i jeżeli nie będzie warunków pogodowych(śnieg, mróz) to nie będzie egzaminu. We wrocławiu w poprzednim roku nie było egzaminów jakoś miesiąc chyba bo padał śnieg czy coś takiego.
Z innej beczki. Zdawałem egzamin w poniedziałek teraz i wpadł tam koleś z własnym kaskiem, kurtką, butami i wszystko na moto ale odpadł na samym początku, nawet moto nie odpalił bo nie wiedział gdzie się sprawdza stan płynu hamulcowego :/ a reszta na placu odpadła, albo źle coś robili, na linie najezdzali albo nie sprawdzili przy ruszaniu czy coś sie zbliża, kierunkowskazów nie używali na slalomie i takie podobne błędy.
Chociaż, niektóre WORDy ustalają miesiące w których nie robią egzaminów a inne zwyczajnie ustalają teminy i jeżeli nie będzie warunków pogodowych(śnieg, mróz) to nie będzie egzaminu. We wrocławiu w poprzednim roku nie było egzaminów jakoś miesiąc chyba bo padał śnieg czy coś takiego.
Z innej beczki. Zdawałem egzamin w poniedziałek teraz i wpadł tam koleś z własnym kaskiem, kurtką, butami i wszystko na moto ale odpadł na samym początku, nawet moto nie odpalił bo nie wiedział gdzie się sprawdza stan płynu hamulcowego :/ a reszta na placu odpadła, albo źle coś robili, na linie najezdzali albo nie sprawdzili przy ruszaniu czy coś sie zbliża, kierunkowskazów nie używali na slalomie i takie podobne błędy.
-
patryk83 - Bywalec