[biblioteka] Yamaha R6 - idealny prezent na...
Ja mając 16 lat powodowałem zagrożenie dla siebie i innych skodą favorit.
To był za szybki samochód dla mnie. Gdybym miał Yamahę R6, czy nawet GS 500 - JUŻ BYM NIE ŻYŁ.<br><hr>fastviper
To był za szybki samochód dla mnie. Gdybym miał Yamahę R6, czy nawet GS 500 - JUŻ BYM NIE ŻYŁ.<br><hr>fastviper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jezus Maria, za każdym razem przy takim temacie odzywają się tacy idioci jak ty ze swoimi mądrościami...<br><hr>ErniKomentatorzy napisał(a):Jeździłem Yamaha R6 od 17 roku życia i nie uważam że to jest przesada.Trzeba mieć olej w głowie i uświadomić sobie że ktoś czeka na ciebie w domu. Popieram chodzenie na kursy doszkalające techniki jazdy, latanie po torach bo to jest coś co rozwija twoje umiejętności. I gdy wyjechałem na ulice w wieku 18 lat znałem jakieś podstawy po kursach lecz to nie daje powodu do odwijania bo jak wiadomo całe życie człowiek się uczy a rok jeżdżenia po torach to tylko liźnięcie podstaw w minimalnym stopniu. A darowałbym sobie jakieś głupie komentarze o rodzicach ponieważ chcieli dobrze dla syna i nie jeden chciałby mieć takich rodziców. Z wiekiem czasu patrzę inaczej na to ale nie zmienia to faktu że rodzice kochali i chcieli dobrze dla swojego dziecka. Od moich 17 urodzin minęło troooochę i nie jeden łapał sie za głowę ale jestem przykładem na to że można latać na takiej szalonej 600 w młodym wieku. Ale podstawą jest latanie i oswojenie sie z motocyklem na TORZE ! <br><hr>Jarek772<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Jezus Maria, za każdym razem przy takim temacie odzywają się tacy idioci jak ty ze swoimi mądrościami...<br><hr>ErniKomentatorzy napisał(a):Jeździłem Yamaha R6 od 17 roku życia i nie uważam że to jest przesada.Trzeba mieć olej w głowie i uświadomić sobie że ktoś czeka na ciebie w domu. Popieram chodzenie na kursy doszkalające techniki jazdy, latanie po torach bo to jest coś co rozwija twoje umiejętności. I gdy wyjechałem na ulice w wieku 18 lat znałem jakieś podstawy po kursach lecz to nie daje powodu do odwijania bo jak wiadomo całe życie człowiek się uczy a rok jeżdżenia po torach to tylko liźnięcie podstaw w minimalnym stopniu. A darowałbym sobie jakieś głupie komentarze o rodzicach ponieważ chcieli dobrze dla syna i nie jeden chciałby mieć takich rodziców. Z wiekiem czasu patrzę inaczej na to ale nie zmienia to faktu że rodzice kochali i chcieli dobrze dla swojego dziecka. Od moich 17 urodzin minęło troooochę i nie jeden łapał sie za głowę ale jestem przykładem na to że można latać na takiej szalonej 600 w młodym wieku. Ale podstawą jest latanie i oswojenie sie z motocyklem na TORZE ! <br><hr>Jarek772<br>
Zgadam się, zawsze znajdzie się ktoś kto musi napisać ze latał Hayabus'ą starego jak miał 13lat i wcale nie uważa że jest mocna i trzeba mieć olej w głowie

- michal07901
- Świeżak
Weź nie **** człowieku, chcieli *** dobrze? Moim zdaniem tak, bo takich debili się powinno eliminować ze społeczeństwa i całe szczęście, że nikomu krzywdy nie zrobili...<br><hr>autor_widmoKomentatorzy napisał(a):Jeździłem Yamaha R6 od 17 roku życia i nie uważam że to jest przesada.Trzeba mieć olej w głowie i uświadomić sobie że ktoś czeka na ciebie w domu. Popieram chodzenie na kursy doszkalające techniki jazdy, latanie po torach bo to jest coś co rozwija twoje umiejętności. I gdy wyjechałem na ulice w wieku 18 lat znałem jakieś podstawy po kursach lecz to nie daje powodu do odwijania bo jak wiadomo całe życie człowiek się uczy a rok jeżdżenia po torach to tylko liźnięcie podstaw w minimalnym stopniu. A darowałbym sobie jakieś głupie komentarze o rodzicach ponieważ chcieli dobrze dla syna i nie jeden chciałby mieć takich rodziców. Z wiekiem czasu patrzę inaczej na to ale nie zmienia to faktu że rodzice kochali i chcieli dobrze dla swojego dziecka. Od moich 17 urodzin minęło troooochę i nie jeden łapał sie za głowę ale jestem przykładem na to że można latać na takiej szalonej 600 w młodym wieku. Ale podstawą jest latanie i oswojenie sie z motocyklem na TORZE ! <br><hr>Jarek772<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie ogarnales tego, co autor doslownie chcial przekazac, tu nic nie trzeba interpretowac.<br><hr>autor_widmoKomentatorzy napisał(a): ,,To nie pierwszy taki przypadek. Zazwyczaj wszystko dzieje się według sprawdzonego scenariusza. Nagła tragedia, wielkie niedowierzanie i "przecież on był taki rezolutny i rozsądny, jak to sie mogło stać, Boże jak?!". Kolejny dzień, ta sama śpiewka."
Jeżeli źle to zinterpretowałem to z góry przepraszam , ale nie zgadzam się z tym .
Są dobrzy ludzie którzy jeżdżą na motocyklu i wypadek nie musi być spowodowany z ich winy ...
Nie każdy kto jeździ na litrze lub innej pojemności musi być wariat , czubek itd ...
<br><hr>misiek7530<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
BLA BLA BLA ... SŁYSZELIŚCIE NIEDAWNO O WYPADKU NA ZJEŹDZIE NA A2 - POZNAŃ-KOMORNIKI- LUBOŃ .... JA JEŻDŻĘ NA ODZIEŃ SUZUKI HAYABUSĄ + POWER COMMANDER + DWIE BUTLE NO2 ... DZIEŃ PRZED WYPADKIEM WIDZIAŁEM TEGO KOLESIA NA UL HETMAŃSKIEJ W POZNANIU , BYŁO CIEPŁO , SZEROKO , GŁADKI ASFALT MŁODY SIĘ PODNIECIŁ BO ZOBACZYŁ HAYKE I BUT NA KOLE,,, KOŁO NIŻEJ WYŻEJ WIDZIAŁEM ŻE NAD R6 PANOWAŁ ... NO DOBRA PUŚCIŁEM GO PRZODEM PO CZYM WYPRZEDZIŁEM JAKBY STAŁ W MIEJSCU... STWIERDZIŁEM: W SUMIE MŁODY PANUJE NAD MASZYNKĄ I TO DOŚĆ SPRAWNIE .. MÓWIĘ SOBIE FAJNIE ... ALE TAKI MŁODY WYGLĄDAŁ NA 18 LAT... JAK TAK PANUJE NAD MASZYNĄ TO SUPER TYM-BARDZIEJ ŻE R6 TO TROSZKĘ KOSMOS SZCZEGÓLNIE DLA MŁODEGO ... POTEM USŁYSZAŁEM OD KUMPLA ŻE ZGINĄŁ JAKIŚ MŁODY NA R6 PRZY ZJEŹDZIE A2 ...
WNIOSEK: FAKT PANOWAŁ NAD NIM ALE BRAK DOŚWIADCZENIA DROGOWEGO GO ZABIŁ I FANTAZJA ( 130KM ) GO PONIOSŁA... WTEDY ZMIENIŁEM POGLĄD NA TEMAT KUPOWANIA MŁODYM POTWORÓW NA PIERWSZE MOTO... RÓWNIE DOBRZE MOŻNA BY MU KUPIĆ GRANAT ... SOORY ... CZY ŚMIGA PO NIEBIAŃSKICH AUTOSTRADACH TO NIE-WIEM ALE NA-PEWNO NIEMA GO JUŻ MIĘDZY NAMI....
<br><hr>Gjunit
WNIOSEK: FAKT PANOWAŁ NAD NIM ALE BRAK DOŚWIADCZENIA DROGOWEGO GO ZABIŁ I FANTAZJA ( 130KM ) GO PONIOSŁA... WTEDY ZMIENIŁEM POGLĄD NA TEMAT KUPOWANIA MŁODYM POTWORÓW NA PIERWSZE MOTO... RÓWNIE DOBRZE MOŻNA BY MU KUPIĆ GRANAT ... SOORY ... CZY ŚMIGA PO NIEBIAŃSKICH AUTOSTRADACH TO NIE-WIEM ALE NA-PEWNO NIEMA GO JUŻ MIĘDZY NAMI....

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo zasada jest brutalna i bardzo prosta , chcesz mieć moto to zarób na niego sam, wtedy docenisz gdy pomyślisz że jak je rozbijesz to tyle godzin pracy i dni kiedy odkładałeś pójdzie na marne<br><hr>Andx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
... INACZEJ ... DAJĄC ODBEZPIECZONY GRANAT NALEŻAŁO BY NAJPIERW WYSZKOLIĆ TAKIEGO MŁODEGO MOTOCYKLISTĘ W WARUNKACH TOROWYCH DO OPORU ( ZACHOWANIE MOTOCYKLA ) I W WARUNKACH DROGOWYCH + GPS NA TYŁEK ... ŻE JAK PRZEKROCZY DOZWOLONĄ PRĘDKOŚĆ 25% TO SILNIK SIĘ WYŁANCZA NA GODZINĘ NA PIERWSZYM POSTOJU A PRAWKO ZOSTAJE WSTRZYMANE NA 45-DNI...<br><hr>Gjunit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wazne czy byl zajebisty czy dopiero sie uczyl to byl bardzo mlody chlopak i nie wolno tak mlodemu dawac 600-ki. Nie dziwie sie chlopakowi, bo ja w jego wieku jesli mialbym dostac r6 to bym skakal z radosci i oczywiscie jak najwiecej na niej smigal. Szczegolnie, ze rodzice pozwalali bez wieku i prawka... Winnymi sa tylko i wylacznie rodzice, nie chlopak. Bylbym za ich zamknieciem na pare lat za zabojstwo dziecka.<br><hr>Opll
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie zgodze sie. Jesli Twoje dziecko podczas zakupow podbiegloby do Ciebie i zapytalo czy mu to kupisz, a Ty w ogole nie mialbys pojecia co to jest, kupilbys to? Watpie, ze rodzice chlopaka nie mieli pojecia co kupuja. Powinni zauwazyc chyba, ze r6 troszke rozni sie od skuterkow, ktorymi popylaja chlopaki w wieku ich dziecka prawda? Uwazaz rodzicow chlopaka za skonczonych idiotow, ktorzy nigdy nie dorosli to wychowywania dziecka jesli byli w stanie zrobic mu taki `prezent`.<br><hr>OpllKomentatorzy napisał(a):Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szkoda, że cały artykuł mógł zostać zawarty w dziesięciu linijkach tekstu bez zbędnego moralizowania i gdybania. Pozostałą część można by poświęcić na tłuczenie ludziom do głowy, jak ważna jest rozwaga i zdrowy rozsądek niezależnie od wieku...bez określania mianem "głupich" w co drugim zdaniu. Wszyscy się zastanówmy zanim zaczniemy rzucać kamieniami, bo wszyscy popełniamy błędy mniej lub bardziej poważne w skutkach dla naszego i innych bezpieczeństwa.<br><hr>tomkower
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam kolegę który również w wieku 16 lat jeździł na sporcie z pojemnością 600 (raczej miałem ponieważ skończyliśmy już szkołę - tak, nadal żyje). Również w takim wieku marzyłem o sporcie z takim silnikiem lecz na marzeniach się zakończyło. Może i to dobrze bo kto wie czy mógłbym to tutaj napisać. Teraz skończyłem 20 lat, mam prawko at. A i myślę o czymś wygodnym trochę na miasto i w trasy. Na temat wieku kiedy kto ogarnie jaki sprzęt to się nie wypowiadam. Natomiast zdecydowanie rodzice teraz piją piwo którego sobie naważyli, szkoda że za taką cenę. Współczuję imbardzo. Ogólnie to temat rzeka. Można pisać i pisać. Przekaz został przekazany i komuś napewno dało coś do myślenia. Szanujmy życie swoje ale i innych bo ono jest tyko jedno.<br><hr>neon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja byłbym raczej przeciwko bo więźniów trzeba utrzymać i to za pieniądze podatników a ci co siedzą w pierdlu żyją dużo lepiej niż ci na wolności. ja raczej wynająłbym jakiegoś gościa który zna się na ludzkiej psychice i mówiłby cały czas rodzicom że zamordowali swoje dziecko w taki sposób żeby ich to naprawdę bardzo bolało a oni musieliby go utrzymać... kara w sam raz na takie coś<br><hr>behemotKomentatorzy napisał(a):Mam kolegę który również w wieku 16 lat jeździł na sporcie z pojemnością 600 (raczej miałem ponieważ skończyliśmy już szkołę - tak, nadal żyje). Również w takim wieku marzyłem o sporcie z takim silnikiem lecz na marzeniach się zakończyło. Może i to dobrze bo kto wie czy mógłbym to tutaj napisać. Teraz skończyłem 20 lat, mam prawko at. A i myślę o czymś wygodnym trochę na miasto i w trasy. Na temat wieku kiedy kto ogarnie jaki sprzęt to się nie wypowiadam. Natomiast zdecydowanie rodzice teraz piją piwo którego sobie naważyli, szkoda że za taką cenę. Współczuję imbardzo. Ogólnie to temat rzeka. Można pisać i pisać. Przekaz został przekazany i komuś napewno dało coś do myślenia. Szanujmy życie swoje ale i innych bo ono jest tyko jedno.<br><hr>neon <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie trafiłoby to do nich skoro dotąd nie trafia...<br><hr>behemotKomentatorzy napisał(a):Szkoda, że cały artykuł mógł zostać zawarty w dziesięciu linijkach tekstu bez zbędnego moralizowania i gdybania. Pozostałą część można by poświęcić na tłuczenie ludziom do głowy, jak ważna jest rozwaga i zdrowy rozsądek niezależnie od wieku...bez określania mianem "głupich" w co drugim zdaniu. Wszyscy się zastanówmy zanim zaczniemy rzucać kamieniami, bo wszyscy popełniamy błędy mniej lub bardziej poważne w skutkach dla naszego i innych bezpieczeństwa.<br><hr>tomkower<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie wlasnie ze mna tak bylo zarobilem i docenialem .<br><hr>MarioKomentatorzy napisał(a):Bo zasada jest brutalna i bardzo prosta , chcesz mieć moto to zarób na niego sam, wtedy docenisz gdy pomyślisz że jak je rozbijesz to tyle godzin pracy i dni kiedy odkładałeś pójdzie na marne<br><hr>Andx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem tak: Pierwszego sporta miałem w wieku 18lat. Tydzień po 18 urodzinach w tajemnicy przed rodzicami pojechałem kupić moto(tak za swoje cięzko zarobione pieniądze żeby zaraz nie było jazdy) honda cbr600rr, moje marzenie. Co tu dużo gadać, mam szczęście że piszę tutaj z wami. I nie chodzi o to czy miałem umiejętności, doświadczenie itp. Tylko o to co napisał autor tekstu! W wieku 18lat mamy siano w głowach i mimo iż teraz jestem niewiele starszy mam 22lata dalej latam ale już nie robię tego co robiłem wtedy! Masz 18lat jesteś, w liceum, i podjeżdżasz sportową 600 pod szkołe... to chyba starczy. nie myślisz o niczym tylko o tym aby popisać się przed kumplami i puknąć jakąś fajną dupe, a szanse masz spore z takim sprzętem ;p i niestety jak rozsądny byś nie był, czego byś nie umiał to zawsze kończy się tak samo: POPISÓWKA! Nie twierdzę że teraz jeżdże ostrożnie ale to co robiłem kiedyś to po prostu zwykła głupota!<br><hr>kanalia
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja się nie zgadzam. Głaskanie kogoś po głowie za głupotę to nie jest metoda wychowawcza. Jak ktoś nie myśli, to nie ma dla czegoś takiego usprawiedliwienia. Bo dali dziecku zabawkę - zabiło się, ok. Ich broszka. Ale ten drugi 16latek? Ciekawe, czy rodzice tego kolegi też z taką łatwością rozgrzeszają rodziców tego rajdowca bez mózgu. Bo, sorry, ale jak gówniarz bez prawka, bez kursu i bez umiejętności zapewne, wyjeżdża na drogę, to już popełnia wykroczenie. A jak w dodatku zabija innego człowieka, to jest przestępcą a nie biednym gimnazjalistą, którego skrzywdzili dziani rodzice. Głupich nie sieją. Niestety widać, że głupota jest dziedziczna, bo w tym przypadku, jakby nie patrzeć, nie daleko padło jabłko od jabłoni...Komentatorzy napisał(a):Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela<br>
Taktu, piszesz. A gdyby ten gnojek zabił Ci dziecko, to miałbyś na tyle taktu, żeby nie nazwać go otwarcie i przed milionami ludzi "debilem"? Nie wydaje mi się...<br><hr>JoCi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum (choćby tutaj) i poczytać parę odpowiedzi na pytanie "chcę kupić erłan lub R6", by wiedzieć, że to nie jest zły pomysł, to jest bardzo zły pomysł, który praktycznie może skończyć się w jeden sposób.Komentatorzy napisał(a):Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela<br>
Nie wnikam kim są rodzice, może są majętni i myślą, że wszystko da się kupić, może są miejscowymi politykami i mają w poważaniu to, że 16 nie może jeździć na R6, może są niedorozwinięci umysłowo (skoro nie czują, że coś nie teges z R6 jako pierwsze poważne moto). Ważne jest to, że przyczynili się do tego bezpośrednio (kupili moto), dali kluczyki 16latkowi itp.<br><hr>jzm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
komuś kto pisze, że r6 nie jest dla gimnazjalisty, powinno przyjść go głowy, że powinien napisać "wszystko co ma powyżej np. 10 koni..." rozumiem, ze red. uważa że gdyby to był bandit 600 albo cbf 600 to wypadek by sie nie wydarzył? .....<br><hr>txa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl