[biblioteka] Yamaha R6 - idealny prezent na...
Podzielili to dla kasy a nie dla bezpieczeństa. Statystycznie najwięcej wypadków powodują ludzie od 24 do 30 lat. Po co głupie ograniczenia. Chwila skoro masz 18 lat jesteś w pełni odpowiedzialny za swoje czyny, możesz pracować, możesz kupować alkohol i papierosy, możesz wziąć ślub. Ale nie możesz zrobić sobie prawo jazdy ,,A" bo kiedyś za mało odpowiedzialny. <br><hr>MesthisKomentatorzy napisał(a):Nie do końca się z tym zgadzam.
W wieku 15 lat posiadalem aprilie rs 125 jeździłem nią prawie dwa sezony.Już wieku 17 lat posiadalem zx6r.Oczywiście nie zawsze jezdzilem spokojnie bo nie po to kupuję się motocykl sportowy ale uważam że nie każdy 16 latek ma tyle samo w głowie.Pozdrawiam<br><hr>Deadshot<br>Komentatorzy napisał(a):No tak ale zauważ że podczas jazdy 125cc nabrałeś doświadczenia w jeżdzie i w ruchu drogowym a tamci posadzili **** na 600cc i wynikło z tego co wynikło. Po to podzielili prawojazdy na 4 kategorie ( włączając w to AM) żeby dostosować moc do "pojemności" mózgu. Pomojam już bardzo ''inteligentnych" rodziców, szkoda mi nawet o nich pisać.<br><hr>Dzasta<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie miałem tak samo...<br><hr>LwGKomentatorzy napisał(a):Jak słyszę o dzianych rodzicach, którzy kupują dziecku co tylko chce to aż się we mnie gotuje...Ok postąpili nierozsądnie,ale pomyślcie nad tym jakie muszą mieć wyrzuty sumienia teraz? Ja pochodzę z biednej rodziny, na swój motocykl długo pracowałam i długo czekałam... W wieku 17 lat miałam mieć moto,ale matka mi zabroniła i tak mój niedoszły KTM został sprzedany ;( Pamiętam jak długo płakałam i obiecałam sobie,że nigdy się nie poddam i niebawem kupię swoje pierwsze moto... .Jeździłam dłuuuugo na Jawie Mustang,aż przerzuciłam się na crossa.Teraz jestem szczęśliwa,bo spełniłam swoje marzenia,szkoda tylko,że ojciec nie zobaczy jak sobie radzę na mojej Yamaszce,bo zawsze we mnie wierzył,bo tak samo mocno jak ja,kiedyś on pragnął mieć motocykl i w końcu go miałMatka jak słyszy słowo "motocykl" to ma dość... Nigdy nie zaakceptowała tego,że wybrałam 2 kółka.Myślę,że ja w przyszłości nie kupię swojemu dziecku motocykla a jeśli będzie chciało jeździć to nie zabronię,bo wiem,że to nic nie da.<br><hr>Gwiazdeczka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miales po prostu szczescie. Mam podobny, do opisanego, przypadek z podworka - 18 lat, 1000CC i 180KM podarowany na 18stke no i brak uprawnien oczywiscie. Widzialem na wlasne oczy jak chlopaka zdrapywali z jezdni. Stopniowanie uprawnien wg mocy silnika to najlepszy jak dotad wynalazek naszego rzadu w tym temacie. Niestety, czlowiek zaczyna myslec dopiero wowczas kiedy ma co do stracenia. Pozdrawiam wszystkich motocyklistow !!!<br><hr>zipKomentatorzy napisał(a):Nie do końca się z tym zgadzam.
W wieku 15 lat posiadalem aprilie rs 125 jeździłem nią prawie dwa sezony.Już wieku 17 lat posiadalem zx6r.Oczywiście nie zawsze jezdzilem spokojnie bo nie po to kupuję się motocykl sportowy ale uważam że nie każdy 16 latek ma tyle samo w głowie.Pozdrawiam<br><hr>Deadshot<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Świetny Artykuł !!!
i nie tylko dla rodziców i dzieci
ale i dla każdego :
kto zobaczył kilka filmów z YT
i mysli zę kupi sporta i bedzie zapierdalał jak szatan po mięsnym ..<br><hr>Marpol
i nie tylko dla rodziców i dzieci
ale i dla każdego :
kto zobaczył kilka filmów z YT
i mysli zę kupi sporta i bedzie zapierdalał jak szatan po mięsnym ..<br><hr>Marpol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ważne kto ile ma lat, wolałbym dać rozsądnemu 14 latkowi pojemność 600cm wiedząc, że będzie spokojnie jeździł i się uczył jeździć na motocyklu, niż takiemu 18-latkowi wiedząc że wyląduje na pierwszym lepszym drzewie. Tu wszystko zależy od mózgu nie wieku.<br><hr>Anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość