Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Yamaha R6 - idealny prezent na...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Yamaha R6 - idealny prezent na...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 16:53

Komentatorzy napisał(a):Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela<br>
Taaa, wychodzą. Mądry Polak po szkodzie... trzeba było wyjść przed kupnem, zapytać w sklepie czy to dobry sprzęt dla gimnazjalisty. Jeszcze dochodzi druga ofiara. Ale znając życie, jeśli rodzice kierujące go są ustawieni to usłyszymy, że kierowca puszki nie włączył kierunkowskazu albo rok temu miał niesprawne hamulce na przeglądzie. Lub że kumpel (ten co też zginął) chwycił za manetkę i odwinął i kierujący nie miał na to wpływu. Samych rodziców nie będzie można oskarżyć o przyczynienie się do wypadku, bo ktoś uzna, że ponieśli już karę. A czy ktoś zastanawia się co czuje kierowca puszki, bo przecież formalnie to on ich zabił. Napiętnować, chodzić co roku pod ich dom w rocznicę tego wypadku, tak jak łażą pod dom Jaruzelskiego w przeddzień rocznicy stanu wojennego. I pisać w dziesięciu gazetach, i w tv zrobić ze trzy programy, i mówić, że nie wszystko co jest reklamowane jest dla każdego.<br><hr>napusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Harakiri 7 » 19/7/2013, 17:04

Komentatorzy napisał(a):Ale takich będzie znacznie więcej, przez te pojeb. przepisy, które nakazują wyrabiać prawko co dwa lata,

Kogo na to stać ?
Szkoda słów po prostu.<br><hr>Shoey

Wskazesz na ustawe ktora to nakazuje ? Ogarnij sie, bo takie pierdoly piszesz, ze zal doopsko sciska !

Nie stac, nie robisz, sprawa prosta, Ni stac Cie na bilet do kina to nie idziesz - czy za trudne ?

Slow to co najwyzej na Twoja glupote szkoda !

:wink:
Harakiri 7
Bywalec

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 17:46

W wieku 14 lat dostałem pierwszy motocykl o pojemności 600, następna była CBR 600 F3, następnie VFR 750, teraz zakochany w Harleyach nie patrzę już na plastikowe zabawki, a gdy tylko mogę jeżdżę 300kg koniem o pojemności 1.6, EJ ŻYJĘ BYŁEM GIMNAZJALISTĄ A MOTOCYKLA NIE DOSTAŁEM ZA DOBRE OCENY TYLKO DLATEGO ŻE JE KOCHAM I ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ Z TEGO CO TO ZNACZY BYĆ ODPOWIEDZIALNYM,A TAKŻE NIEDOŚWIADCZONYM. Teraz mam 19 lat, miałem dwa wypadki które nie zagrażały życiu ani mi, ani osobą trzecim, drobne błędy.<br><hr>asd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 17:56

Komentatorzy napisał(a):W wieku 14 lat dostałem pierwszy motocykl o pojemności 600, następna była CBR 600 F3, następnie VFR 750, teraz zakochany w Harleyach nie patrzę już na plastikowe zabawki, a gdy tylko mogę jeżdżę 300kg koniem o pojemności 1.6, EJ ŻYJĘ BYŁEM GIMNAZJALISTĄ A MOTOCYKLA NIE DOSTAŁEM ZA DOBRE OCENY TYLKO DLATEGO ŻE JE KOCHAM I ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ Z TEGO CO TO ZNACZY BYĆ ODPOWIEDZIALNYM,A TAKŻE NIEDOŚWIADCZONYM. Teraz mam 19 lat, miałem dwa wypadki które nie zagrażały życiu ani mi, ani osobą trzecim, drobne błędy.<br><hr>asd<br>
pisanie z drukowanych liter świadczy tylko o tym, że autor artykułu ma więcej niż rację<br><hr>staszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 17:59

Komentatorzy napisał(a):Sam mam 16 lat i kończe gim mam rs 125 również sam bym nie pogardził bym 600 ale właśnie rodzice niektórz pomyśleli by że podcinają nam skrzydła ale to w tym wieku właśnie oni powinnie wyznaczać jakieś granice itp. Z drógiej strony mogł to auto jebnąć 30 latka na 1000 . Zgodze sie że 16 lat to mało ale przypuscmy niektórzy 20 paro latkowie są tak samo na moto szurnięci jak 18 latkowie<br><hr>munios <br>
bosze, rower dla kolegi i to na trzech kołach<br><hr>staszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 18:04

Komentatorzy napisał(a):BLA BLA BLA ... SŁYSZELIŚCIE NIEDAWNO O WYPADKU NA ZJEŹDZIE NA A2 - POZNAŃ-KOMORNIKI- LUBOŃ .... JA JEŻDŻĘ NA ODZIEŃ SUZUKI HAYABUSĄ + POWER COMMANDER + DWIE BUTLE NO2 ... DZIEŃ PRZED WYPADKIEM WIDZIAŁEM TEGO KOLESIA NA UL HETMAŃSKIEJ W POZNANIU , BYŁO CIEPŁO , SZEROKO , GŁADKI ASFALT MŁODY SIĘ PODNIECIŁ BO ZOBACZYŁ HAYKE I BUT NA KOLE,,, KOŁO NIŻEJ WYŻEJ WIDZIAŁEM ŻE NAD R6 PANOWAŁ ... NO DOBRA PUŚCIŁEM GO PRZODEM PO CZYM WYPRZEDZIŁEM JAKBY STAŁ W MIEJSCU... STWIERDZIŁEM: W SUMIE MŁODY PANUJE NAD MASZYNKĄ I TO DOŚĆ SPRAWNIE .. MÓWIĘ SOBIE FAJNIE ... ALE TAKI MŁODY WYGLĄDAŁ NA 18 LAT... JAK TAK PANUJE NAD MASZYNĄ TO SUPER TYM-BARDZIEJ ŻE R6 TO TROSZKĘ KOSMOS SZCZEGÓLNIE DLA MŁODEGO ... POTEM USŁYSZAŁEM OD KUMPLA ŻE ZGINĄŁ JAKIŚ MŁODY NA R6 PRZY ZJEŹDZIE A2 ...
WNIOSEK: FAKT PANOWAŁ NAD NIM ALE BRAK DOŚWIADCZENIA DROGOWEGO GO ZABIŁ I FANTAZJA ( 130KM ) GO PONIOSŁA... WTEDY ZMIENIŁEM POGLĄD NA TEMAT KUPOWANIA MŁODYM POTWORÓW NA PIERWSZE MOTO... RÓWNIE DOBRZE MOŻNA BY MU KUPIĆ GRANAT ... SOORY ... CZY ŚMIGA PO NIEBIAŃSKICH AUTOSTRADACH TO NIE-WIEM ALE NA-PEWNO NIEMA GO JUŻ MIĘDZY NAMI.... :(<br><hr>Gjunit<br>
Ulica to nie tor, z tego co piszesz można wnioskować, że jesteś potencjalnym mordercą. A po co te krzyki?<br><hr>staszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 18:27

Komentatorzy napisał(a):W wieku 14 lat dostałem pierwszy motocykl o pojemności 600, następna była CBR 600 F3, następnie VFR 750, teraz zakochany w Harleyach nie patrzę już na plastikowe zabawki, a gdy tylko mogę jeżdżę 300kg koniem o pojemności 1.6, EJ ŻYJĘ BYŁEM GIMNAZJALISTĄ A MOTOCYKLA NIE DOSTAŁEM ZA DOBRE OCENY TYLKO DLATEGO ŻE JE KOCHAM I ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ Z TEGO CO TO ZNACZY BYĆ ODPOWIEDZIALNYM,A TAKŻE NIEDOŚWIADCZONYM. Teraz mam 19 lat, miałem dwa wypadki które nie zagrażały życiu ani mi, ani osobą trzecim, drobne błędy.<br><hr>asd<br>
Teraz masz 19 lat... wow poważny wiek. Ciekawe co Twoi rodzice mieli w głowie kupując Ci 600-tkę 5 lat temu? Ani to odpowiedzialne, ani legalne, może w młodości chcieli być "młodymi wilkami", ale nie wyszło?<br><hr>mamuśka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 18:35

Komentatorzy napisał(a):Zrobili źle, wiadomo. Pewnie nie mieli pojęcia co kupują rozpuszczonemu synkowi, ale uważam że trochę nie wypada w taki sposób podkreślać ich błędu. Ludzie pewnie wychodzą z siebie i są świadomi co zrobili w końcu stracili swoje dziecko. Pisanie takiego artykulu, w którym autor po prostu po bandzie ich osądza i krytykuje przed milionami nie jest dobrym pomysłem. Trochę delikatności i taktu. Mimo wszystko to nie są mordercy. <br><hr>afela<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie zgodze sie. Jesli Twoje dziecko podczas zakupow podbiegloby do Ciebie i zapytalo czy mu to kupisz, a Ty w ogole nie mialbys pojecia co to jest, kupilbys to? Watpie, ze rodzice chlopaka nie mieli pojecia co kupuja. Powinni zauwazyc chyba, ze r6 troszke rozni sie od skuterkow, ktorymi popylaja chlopaki w wieku ich dziecka prawda? Uwazaz rodzicow chlopaka za skonczonych idiotow, ktorzy nigdy nie dorosli to wychowywania dziecka jesli byli w stanie zrobic mu taki `prezent`.<br><hr>Opll<br>
To juz nie nam osądzać i na pewno nie na taką skalę. Nie powinno się głośno i z oburzeniem porównywać ich intelekt do intelektu kozy. Nie mówię, że powinno się ich głaskać po głowie, ale każdy nawet "głupi" zasługuje na współczucie, a co najmniej na szacunek.<br><hr>afela
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 18:40

Według mnie miejsce 16latka jest na skucie .
A nie na 600 cc są tacy co prawda co i na 50cc potrafią zrobić sobie krzywdę . Ale do niektórych jak widać nadal nic nie trafia i to że nie będę odkręcał do końca to jak tu taj w jakimś artykule że jest to zwykłe pie@dolenie o szopenie .
Mam 19lat i gdy rozmawiam z rodzicami o kupnie moto gdy zdam na A to co z tego że ja mam olej w głowie i jestem ostrożny skoro wystarczy jakiś dzieciak na drodze i bum po mnie <br><hr>czarny15
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 19:54

Komentatorzy napisał(a):BLA BLA BLA ... SŁYSZELIŚCIE NIEDAWNO O WYPADKU NA ZJEŹDZIE NA A2 - POZNAŃ-KOMORNIKI- LUBOŃ .... JA JEŻDŻĘ NA ODZIEŃ SUZUKI HAYABUSĄ + POWER COMMANDER + DWIE BUTLE NO2 ... DZIEŃ PRZED WYPADKIEM WIDZIAŁEM TEGO KOLESIA NA UL HETMAŃSKIEJ W POZNANIU , BYŁO CIEPŁO , SZEROKO , GŁADKI ASFALT MŁODY SIĘ PODNIECIŁ BO ZOBACZYŁ HAYKE I BUT NA KOLE,,, KOŁO NIŻEJ WYŻEJ WIDZIAŁEM ŻE NAD R6 PANOWAŁ ... NO DOBRA PUŚCIŁEM GO PRZODEM PO CZYM WYPRZEDZIŁEM JAKBY STAŁ W MIEJSCU... STWIERDZIŁEM: W SUMIE MŁODY PANUJE NAD MASZYNKĄ I TO DOŚĆ SPRAWNIE .. MÓWIĘ SOBIE FAJNIE ... ALE TAKI MŁODY WYGLĄDAŁ NA 18 LAT... JAK TAK PANUJE NAD MASZYNĄ TO SUPER TYM-BARDZIEJ ŻE R6 TO TROSZKĘ KOSMOS SZCZEGÓLNIE DLA MŁODEGO ... POTEM USŁYSZAŁEM OD KUMPLA ŻE ZGINĄŁ JAKIŚ MŁODY NA R6 PRZY ZJEŹDZIE A2 ...
WNIOSEK: FAKT PANOWAŁ NAD NIM ALE BRAK DOŚWIADCZENIA DROGOWEGO GO ZABIŁ I FANTAZJA ( 130KM ) GO PONIOSŁA... WTEDY ZMIENIŁEM POGLĄD NA TEMAT KUPOWANIA MŁODYM POTWORÓW NA PIERWSZE MOTO... RÓWNIE DOBRZE MOŻNA BY MU KUPIĆ GRANAT ... SOORY ... CZY ŚMIGA PO NIEBIAŃSKICH AUTOSTRADACH TO NIE-WIEM ALE NA-PEWNO NIEMA GO JUŻ MIĘDZY NAMI.... :(<br><hr>Gjunit<br>
zamontuj sobie jeszcze silnik odrzutowy ale najpierw wylacza capsa bo necie uznaje sie to za zwyczajne darcie dzioba<br><hr>leff
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 19:57

Komentatorzy napisał(a):Taaa, wychodzą. Mądry Polak po szkodzie... trzeba było wyjść przed kupnem, zapytać w sklepie czy to dobry sprzęt dla gimnazjalisty. Jeszcze dochodzi druga ofiara. Ale znając życie, jeśli rodzice kierujące go są ustawieni to usłyszymy, że kierowca puszki nie włączył kierunkowskazu albo rok temu miał niesprawne hamulce na przeglądzie. Lub że kumpel (ten co też zginął) chwycił za manetkę i odwinął i kierujący nie miał na to wpływu. Samych rodziców nie będzie można oskarżyć o przyczynienie się do wypadku, bo ktoś uzna, że ponieśli już karę. A czy ktoś zastanawia się co czuje kierowca puszki, bo przecież formalnie to on ich zabił. Napiętnować, chodzić co roku pod ich dom w rocznicę tego wypadku, tak jak łażą pod dom Jaruzelskiego w przeddzień rocznicy stanu wojennego. I pisać w dziesięciu gazetach, i w tv zrobić ze trzy programy, i mówić, że nie wszystko co jest reklamowane jest dla każdego.<br><hr>napusz<br>
Dokładnie. W moim odczuciu, autor artykułu bez zbędnego owijania w bawełnę i obłudy napisał to, co wielu na ten temat czuje. Głupota zawsze będzie głupotą, co nie znaczy, że trzeba ją woalkować bądź popadać w eufemizmy lub niepotrzebne współczucie. A Polacy bardzo lubią maskować niewygodne rzeczy, bo przecież powszechną wiedzą jest, że 70% naszych rodaków się nie myje i śmierdzi, że 80% jest analfabetami wtórnymi, że co drugi Polak zmienia majtki po dwóch dniach i że dzieci są głupie bo mają głupich starych, a na dodatek jeszcze starzy są dumni z głupoty swoich dzieci i chętnie pomagają im w tym rozwoju na debila. No ale proszę, nie mówmy o tym głośno, a już na bank nie oceniajmy, bo to nietaktowne - pogadamy na ten temat znowu, oczywiście w tonie żalu i empatii w stosunku do biednych osieroconych rodziców, kiedy kolejny małolat wyjedzie na drogę, zabije siebie, może kogoś przy okazji i jeszcze innym ludziom zniszczy życie. <br><hr>JoCi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 20:31

Komentatorzy napisał(a):Szkolenia, szkolenia i jeszcze raz szkolenia. Dużo miejsc gdzie można się szkolić, moda na szkolenia od najmniejszego kajtka. Szkółki motocyklowe przy szkołach itd. Team sportowe prowadzone przez importerów marek gdzie młodzi ludzie będą się ścigacz bezpiecznie.
Wstyd aby w takiej Warszawie nie było miejsca (miejsce może i by się znalazło) gdzie od rana do wieczora młodzi ludzie czy to na skuterach, czy nawet rowerach uczą się jeździć. Gdzie można się przewalić i się poobijać, ale bez konsekwencji spotkania z TIRem, czy z drzewem.
Młodość ma swoje prawa, każdy szalał w młodości. Czasami robił takie rzeczy że włos się jeży jak sobie przypomina po latach. A czy to R6 czy stary fazer tragedia jest taka sama. Jedne osoby są dojrzałe wieku 18 lat, a są tacy co mimo wieku 30-40 nadal nie powinny prowadzić jednośladów. I odwrotnie<br><hr>motorek<br>
Komentatorzy napisał(a):Tylko co jesli szkolenia sa albo zbyt drogie, albo daleko od miejsca zamieszkania? I nie mowie tu o szkoleniach jakichstam miejscowych szkolek jakzdy(bo tam 'instruktorem'(?!) moze byc ktokolwiek), ale o faktycznie profesjonalnych kursach NAUKI z wykwalifikowana kadra.
Mimo tego, ze naprawde bardzo bym chcial uczestniczyc w takich kursach to najzwyczajniej w swiecie mnie nie stac. Nie pracuje, bo sie ucze, na maszyne ciezko sam musialem zarobic za granica i to nie przez jedne wakacje... Wystarczylo na motocykl, osprzet, oplaty. Ale ilez mozna jeszcze z portfela wycisnac??

Nie wiem jak dawno Wy robiliscie prawka, ale ostatnio to wyglada niestety tak, ze nie masz sie nauczyc jezdzic. Ty masz znac trase na pamiec i wlaczac kierunkowskazy w odpowiednim momencie... Zaraz po zrobieniu prawka nie powiedzialbym, ze umiem dobrze jezdzic, nie mowiac tu juz o wsiadaniu na wiekszy sprzet(bo przeciez prawko na A robi sie na 125(od biedy dadza Ci stara 250tke) smiech na sali..)<br><hr>ShlashQu<br>
Właśnie o tym piszę - ogólną dostępne placyki - małe tory na których każdy by mógł trenować palić gumę itd. (oczywiście powinny być tak skonstruowane aby nie dało się na nich jeździć 200km/h). Takie tory ze żwirowym poboczem na których każdy by mógł trenować. W najgorszym wypadku z łamał by rękę i uszkodził moto. Tor dla każdego na którym by mógł uczyć się też kursant na prawo jazdy. Finansowanie powinno być z opłat na prawo jazdy. <br><hr>motorek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 20:32

Nie mieli oleju w głowie a ja mam 21 lat i nie moge zdac na A@ i to jesd dobiero ku..a taka r 6 na 40 urodziny nie wiem czy sobie kupie<br><hr>kondzio 92
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 21:09

Ja zacząłem swoją przygodę z motocyklami też w tym wieku... Może nie było to R6 ale Horneta z 2001 też nie należy do motocykli zaliczających się do słabych... Nie da się wsiąść i po prostu jechać 100km/h bo każdy kto zasmakuje pędu, adrenaliny chce więcej. Moi rodzice też jeżdżą i dali mi swobodę kiedy to wsiadłem po raz pierwszy na MOTOR. Nie wiem czy ja mam inaczej poukładane w głowie czy jestem po prostu głupim szczęściarzem, prawda jest taka, że do dzisiaj jeżdżę, z roku na rok były to mocniejsze maszyny. I nie uważam, że w moim przypadku rodzice zawinili, chodź nie kupili mi motoru tylko pozwolili, to jest blisko znaczne. Jazdę na motorze wyssałem z mlekiem Matki ja i moja siostra, która też skończyła 18 lat zadała prawko i jako pierwszy jest GS 500, który tak jak każdy inny motor nie musi być wyposażony w 2 litrowy silnik, żeby się na nim zabić. Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że mógłbym obwinić moich rodziców o to, że pozwolili mi robić to co dzisiaj kocham... <br><hr>Cb1000r
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 21:12

to świadczy raczej o dojrzałości rodziców. Ale taka miłość do dzieci to chyba nie-miłość?? chociaż teraz pewnie cierpią. bo jak tu zyc z myślą że dziecko stracili przez chęć uszczęsliwiania? jej co sie dzieje na tym świecie... :/<br><hr>oka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 21:21

Komentatorzy napisał(a):Powiem tak: Pierwszego sporta miałem w wieku 18lat. Tydzień po 18 urodzinach w tajemnicy przed rodzicami pojechałem kupić moto(tak za swoje cięzko zarobione pieniądze żeby zaraz nie było jazdy) honda cbr600rr, moje marzenie. Co tu dużo gadać, mam szczęście że piszę tutaj z wami. I nie chodzi o to czy miałem umiejętności, doświadczenie itp. Tylko o to co napisał autor tekstu! W wieku 18lat mamy siano w głowach i mimo iż teraz jestem niewiele starszy mam 22lata dalej latam ale już nie robię tego co robiłem wtedy! Masz 18lat jesteś, w liceum, i podjeżdżasz sportową 600 pod szkołe... to chyba starczy. nie myślisz o niczym tylko o tym aby popisać się przed kumplami i puknąć jakąś fajną dupe, a szanse masz spore z takim sprzętem ;p i niestety jak rozsądny byś nie był, czego byś nie umiał to zawsze kończy się tak samo: POPISÓWKA! Nie twierdzę że teraz jeżdże ostrożnie ale to co robiłem kiedyś to po prostu zwykła głupota!<br><hr>kanalia<br>
masz racje kolego :) a na drodze i tak niekiedy "obrywa" sie za głupote? nieuwage? innych.... a na to już chyba nie da sie wpłynąć i nie opanuje tego nawet doświadczony kierowca i to jest przykre...<br><hr>oka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 21:47

Bardzo ciekawy artykuł.Zgadzam się z nim w 100%!!!!!!!!!!<br><hr>GANCU
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 22:10

Genialny artykuł :)<br><hr>ghgh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/7/2013, 22:24

Swietny artykul, mocne slowa ktore powinny kazdemu rodzicowi utkwic gleboko w pamieci i nastolatkowi takze, bo czasem moze znajdzie sie nastolatek ktory bedzie mial wiecej oleju w glowie od swoich starszych i powie: "tato do dla mnie na ta chwile za duzo" - co mialoby znaczyc ze jestem zbyt mlody by umierac.<br><hr>CZIKI44
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/7/2013, 07:25

Bardzo dobry artykuł,który dość stanowczo nazywa rzeczy po imieniu,bez niepotrzebnych (w tym przypadku)eufemizmów.
Głupota rodziców,którzy kupują gówniarzom takie zabawki...cóż ,tutaj już chyba nic na temat jej wielkości więcej dodawać nie trzeba.
Pozdrawiam <br><hr>Xtro
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl