[biblioteka] Yamaha R6 - idealny prezent na...
Mi rodzice, nie chcieli nawet pocketa kupić... tłumaczenie, że lepiej się od małego wprawiać do moto, nic nie dało, szkoda tylko, że w wieku kiedy człowiek się najbardziej rozwija i uczy, ja będę jeździć na rowerku, bo rodzice nie pozwalają córce rozwijać pasji... <br><hr>NIKOLAKomentatorzy napisał(a):Artykuł bardzo potrzebny i niestety prawdziwy... Ja jednak sama mając lat 14 latałam na sześsetkach i żyję - kwestia rozsądku w każdej sytuacji - nigdy też nie dałam się sprowokować znajomym i jeździłam najpoprawniej jak potrafiłam, ponad to swoje umiejętności szlifowałam na torze - czasami się przydaje<br><hr>Aniołek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Są pasje i pasje. To nie zbieranie pocztówek, ta pasja kosztuje i to ciężkie pieniądze. Może Twoich rodziców po prostu na to nie stać, pomyśl o tym. A jak zaczniesz sama zarabiać i wywalać kupę pieniędzy na motocykl, przeglądy, serwisy, akcesoria to wtedy będziesz swoją pasję rozwijać. Dodatkowo to, że najlepiej od małego wdrażać się w moto, to mit. Zatem wszystko jeszcze przed Tobą.<br><hr>JoCiKomentatorzy napisał(a):Artykuł bardzo potrzebny i niestety prawdziwy... Ja jednak sama mając lat 14 latałam na sześsetkach i żyję - kwestia rozsądku w każdej sytuacji - nigdy też nie dałam się sprowokować znajomym i jeździłam najpoprawniej jak potrafiłam, ponad to swoje umiejętności szlifowałam na torze - czasami się przydaje<br><hr>Aniołek <br>
Komentatorzy napisał(a):Mi rodzice, nie chcieli nawet pocketa kupić... tłumaczenie, że lepiej się od małego wprawiać do moto, nic nie dało, szkoda tylko, że w wieku kiedy człowiek się najbardziej rozwija i uczy, ja będę jeździć na rowerku, bo rodzice nie pozwalają córce rozwijać pasji... <br><hr>NIKOLA<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i wtedy synku sie obudziłeś?<br><hr>egoniuszKomentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest straszne... Dlaczego ludzie nie potrafią myśleć??!!
Szczerze mówiąc mam 18 lat i marzy mi się R6/R1 - ale nie kupiłabym go na początek, a tym bardziej w wieku ok. 16 lat... - skąd ci ludzie się biorą?? Jakieś minimum wyobraźni mogliby mieć....<br><hr>Gabi
Szczerze mówiąc mam 18 lat i marzy mi się R6/R1 - ale nie kupiłabym go na początek, a tym bardziej w wieku ok. 16 lat... - skąd ci ludzie się biorą?? Jakieś minimum wyobraźni mogliby mieć....<br><hr>Gabi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no i wlasnie przez takich debili jestesmy postrzegani jako dawcy...<br><hr>chwali sie czy zali?Komentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja moje PIERWSZE moto kupilem w wieku 22 lat... czy zaluje? NIE... czlowiek dojrzal do tego by jezdzic...<br><hr>cieszmy sie z jazdy a nie zapier...Komentatorzy napisał(a):Artykuł bardzo potrzebny i niestety prawdziwy... Ja jednak sama mając lat 14 latałam na sześsetkach i żyję - kwestia rozsądku w każdej sytuacji - nigdy też nie dałam się sprowokować znajomym i jeździłam najpoprawniej jak potrafiłam, ponad to swoje umiejętności szlifowałam na torze - czasami się przydaje<br><hr>Aniołek <br>
Komentatorzy napisał(a):Mi rodzice, nie chcieli nawet pocketa kupić... tłumaczenie, że lepiej się od małego wprawiać do moto, nic nie dało, szkoda tylko, że w wieku kiedy człowiek się najbardziej rozwija i uczy, ja będę jeździć na rowerku, bo rodzice nie pozwalają córce rozwijać pasji... <br><hr>NIKOLA<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja jak zdalem z 2 do 3 gim mama mi kupila skuter xdd<br><hr>KoxKomentatorzy napisał(a):To jest straszne... Dlaczego ludzie nie potrafią myśleć??!!
Szczerze mówiąc mam 18 lat i marzy mi się R6/R1 - ale nie kupiłabym go na początek, a tym bardziej w wieku ok. 16 lat... - skąd ci ludzie się biorą?? Jakieś minimum wyobraźni mogliby mieć....<br><hr>Gabi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak teraz mam 16 lat to na uroddziny mam 125 dostacKomentatorzy napisał(a):To jest straszne... Dlaczego ludzie nie potrafią myśleć??!!
Szczerze mówiąc mam 18 lat i marzy mi się R6/R1 - ale nie kupiłabym go na początek, a tym bardziej w wieku ok. 16 lat... - skąd ci ludzie się biorą?? Jakieś minimum wyobraźni mogliby mieć....<br><hr>Gabi<br>

<br><hr>MiejskiStunt
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja na 16 lat dostalem 125 ...<br><hr>MiejskiStuntKomentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież to troll, co litr widzi tylko, jak go mama po mleko do Biedronki posyła.<br><hr>PatrykKomentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak słyszę o dzianych rodzicach, którzy kupują dziecku co tylko chce to aż się we mnie gotuje...Ok postąpili nierozsądnie,ale pomyślcie nad tym jakie muszą mieć wyrzuty sumienia teraz? Ja pochodzę z biednej rodziny, na swój motocykl długo pracowałam i długo czekałam... W wieku 17 lat miałam mieć moto,ale matka mi zabroniła i tak mój niedoszły KTM został sprzedany ;( Pamiętam jak długo płakałam i obiecałam sobie,że nigdy się nie poddam i niebawem kupię swoje pierwsze moto... .Jeździłam dłuuuugo na Jawie Mustang,aż przerzuciłam się na crossa.Teraz jestem szczęśliwa,bo spełniłam swoje marzenia,szkoda tylko,że ojciec nie zobaczy jak sobie radzę na mojej Yamaszce,bo zawsze we mnie wierzył,bo tak samo mocno jak ja,kiedyś on pragnął mieć motocykl i w końcu go miał
Matka jak słyszy słowo "motocykl" to ma dość... Nigdy nie zaakceptowała tego,że wybrałam 2 kółka.Myślę,że ja w przyszłości nie kupię swojemu dziecku motocykla a jeśli będzie chciało jeździć to nie zabronię,bo wiem,że to nic nie da.<br><hr>Gwiazdeczka

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Taaaa.... Kobiety dorosłe czasem maja problem ze względu na wzrost a ty ty nawijasz makaron że mając 14 lat na 600 wsiadalas.. Pier****ie o szopenie<br><hr>taaaKomentatorzy napisał(a):Artykuł bardzo potrzebny i niestety prawdziwy... Ja jednak sama mając lat 14 latałam na sześsetkach i żyję - kwestia rozsądku w każdej sytuacji - nigdy też nie dałam się sprowokować znajomym i jeździłam najpoprawniej jak potrafiłam, ponad to swoje umiejętności szlifowałam na torze - czasami się przydaje<br><hr>Aniołek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja jak zdałem z 2 do 3 gimnazjum to dostałem wpierdol za słabe oceny xDDD<br><hr>CzworekKomentatorzy napisał(a):To jest straszne... Dlaczego ludzie nie potrafią myśleć??!!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się z artykułem w stu procentach. Moim zdaniem dużo większa cześć szesnastolatków czy osiemnastolatków nie nadaje się na motocykl sportowy. Niestety nastolatkowie nie są jeszcze na tyle mądrzy a ich wyobraźnia nie jest na tyle rozwinięta by bezpiecznie korzystać z takiej mocy. Wiadomo nie wolno wszystkich wkładać do jednego worka jednak sądzę, że można to odnieść do jakichś 90% nastolatków. Ja osobiście od czasu skończenia 18 lat marzyłem o zrobieniu prawa jazdy kat. A i kupnie jakiegoś motocykla o pojemności 600cm3 (wtedy jeszcze nie było podziału na klasy). Niestety jednak najpierw brak gotówki a później brak czasu nie pozwolił mi na to. W końcu w tym roku po skończeniu 25 lat udało mi się znaleźć czas by zrobić kurs i kupić motocykl (Yamaha Fz6n).
Z perspektywy tych siedmiu lat cieszę się, że dopiero w tym roku zacząłem przygodę z motocyklami. Przez te 7 lat bardzo mocno zmieniło się moje podejście do życia. Siedem lat temu nie miałem wystarczająco rozwiniętej wyobraźni by być w stanie mądrze korzystać z takiego sprzętu.<br><hr>Arek
Z perspektywy tych siedmiu lat cieszę się, że dopiero w tym roku zacząłem przygodę z motocyklami. Przez te 7 lat bardzo mocno zmieniło się moje podejście do życia. Siedem lat temu nie miałem wystarczająco rozwiniętej wyobraźni by być w stanie mądrze korzystać z takiego sprzętu.<br><hr>Arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hahaha koń by sie usmial ! pierwsze moto co ma wiecejmniz 140kmh? to odrazu widać krzyż na końcu drogi.. a to ze masz 16 lat i jeździsz tą maszyną nic nie oznacza , ewentualne głupotę . To co piszesz ze uciekałeś policji to sobie daruj bo bys juz leżał w rowie , i jak odkrecasz ją do oporu to tak mi sie wydaje ze nie wiesz ze to moto ma biegi ..<br><hr>n39pKomentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja swoje pierwsze moto miałęm w wieku 7 lat była to motorynka super szybka i super mocna haha nie żałuje tego bo się nauczyłem nią jeździć potem miałem quada 50 i wkońcu w 10 lat miałem hinskiego czopperka który przez pierwszy rok jakoś jeździł potem juz oczywiście był tuning na 72 pojemnoći ale to miało jada haha w między czasie kupowałem na handel jakieś croosiki quadziki komarki skuterki itp ale jeździłem chopperkiem potem juz czym się dało bo chopper wiecej satał w garażu z powodu awarii i wkoncu teraz w wieku 17 lat dopiero mam Honde CBR 125 a i tak jest szpan jak wlatuje z kumplem pod gimnazjum i 140 które wyciąga to nie jest mało <br><hr>remik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Super sprawa. Osobiście kończąc gimnazjum chciałbym dostać taki fajny motor. Ale do tego faktycznie trzeba posiadać adekwatną ilość oleju w głowie. Jeżdżę motocyklami od dziecka. Umiem prowadzić każdy i nie mam problemów z jazdą. Mimo to gdy miałem 15 lat a tata dał mi przejechać się TDMką 850 wiedział, że nie zrobię żadnego głupstwa. nie wstydzę się tego, że bałem się szarpać gazem, bo wiedziałem jakie może mi to przynieść konsekwencje. Kupowanie r6 16-latkowi, który ma 10 lat motocykli za plecami może mieć jakieś podłoże. Ale od tak? Jeżeli nie miał wcześniej żadnej mniejszej mocy pod sobą? Czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał. W tym wypadku Jaś ni nauczył się rozsądnie analizować sytuację na jezdni i dostosowywać się do mocy pojazdu. Gratuluję mądrym rodzicom. Teraz mogą się tylko bić w piersi.<br><hr>pdsiwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Super sprawa. Osobiście kończąc gimnazjum chciałbym dostać taki fajny motor. Ale do tego faktycznie trzeba posiadać adekwatną ilość oleju w głowie. Jeżdżę motocyklami od dziecka. Umiem prowadzić każdy i nie mam problemów z jazdą. Mimo to gdy miałem 15 lat a tata dał mi przejechać się TDMką 850 wiedział, że nie zrobię żadnego głupstwa. nie wstydzę się tego, że bałem się szarpać gazem, bo wiedziałem jakie może mi to przynieść konsekwencje. Kupowanie r6 16-latkowi, który ma 10 lat motocykli za plecami może mieć jakieś podłoże. Ale od tak? Jeżeli nie miał wcześniej żadnej mniejszej mocy pod sobą? Czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał. W tym wypadku Jaś ni nauczył się rozsądnie analizować sytuację na jezdni i dostosowywać się do mocy pojazdu. Gratuluję mądrym rodzicom. Teraz mogą się tylko bić w piersi.<br><hr>pdsiwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie do końca się z tym zgadzam.
W wieku 15 lat posiadalem aprilie rs 125 jeździłem nią prawie dwa sezony.Już wieku 17 lat posiadalem zx6r.Oczywiście nie zawsze jezdzilem spokojnie bo nie po to kupuję się motocykl sportowy ale uważam że nie każdy 16 latek ma tyle samo w głowie.Pozdrawiam<br><hr>Deadshot
W wieku 15 lat posiadalem aprilie rs 125 jeździłem nią prawie dwa sezony.Już wieku 17 lat posiadalem zx6r.Oczywiście nie zawsze jezdzilem spokojnie bo nie po to kupuję się motocykl sportowy ale uważam że nie każdy 16 latek ma tyle samo w głowie.Pozdrawiam<br><hr>Deadshot
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak ale zauważ że podczas jazdy 125cc nabrałeś doświadczenia w jeżdzie i w ruchu drogowym a tamci posadzili **** na 600cc i wynikło z tego co wynikło. Po to podzielili prawojazdy na 4 kategorie ( włączając w to AM) żeby dostosować moc do "pojemności" mózgu. Pomojam już bardzo ''inteligentnych" rodziców, szkoda mi nawet o nich pisać.<br><hr>DzastaKomentatorzy napisał(a):Nie do końca się z tym zgadzam.
W wieku 15 lat posiadalem aprilie rs 125 jeździłem nią prawie dwa sezony.Już wieku 17 lat posiadalem zx6r.Oczywiście nie zawsze jezdzilem spokojnie bo nie po to kupuję się motocykl sportowy ale uważam że nie każdy 16 latek ma tyle samo w głowie.Pozdrawiam<br><hr>Deadshot<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości