[biblioteka] Yamaha R6 - idealny prezent na...
Co ma nie oceniać? Ocenia bo to już tym chłopakom nie zaszkodzi. Są martwi i nic tego nie zmieni natomiast takie teksty mogą ocalić życie innym absolwentom gimnazjum...<br><hr>e_gregorKomentatorzy napisał(a):Łatwo oceniać po fakcie. Dla rodziców życie się skończyło, już się z tego nie podniosą.
Nie oceniaj żebyś sam nie był oceniony. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Chodziło mi tylko o to że rodzice będą pokutować do końca swoich dni. Nie ma sensu najeżdżać i oceniać ichKomentatorzy napisał(a):Łatwo oceniać po fakcie. Dla rodziców życie się skończyło, już się z tego nie podniosą.
Nie oceniaj żebyś sam nie był oceniony. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny<br>Komentatorzy napisał(a):Co ma nie oceniać? Ocenia bo to już tym chłopakom nie zaszkodzi. Są martwi i nic tego nie zmieni natomiast takie teksty mogą ocalić życie innym absolwentom gimnazjum...<br><hr>e_gregor<br>
zachowanie czy porównywać śp. chłopaków do małp z granatami. Każdy kocha swoje dziecko najbardziej na świecie
i przecież nie mieli zamiaru zabijać swoich dzieci [początek teksu]. Treści na temat plastików na pierwsze moto
w sieci jest cała masa i jeden więcej nic tu nie wniesie. Gdyby rodzice wpisali r6 w wyszukiwarce wszystko by wiedzieli.
Przykre jest to że takie tragedie się zdarzają. Dla chłopaków [*], a dla rodziców siły żeby to przetrwać. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie ocena a raczej FAKT! Szkoda że tego nie rozumiecie ale ja nie rozumiem tego pszenno-buraczanego kraju motłochu który tu żyje. Gdzie tory do jazdy takimi motocyklami? przecież można wziąć dziecko na tor i wykupić lub pożyczyć sprzęt niech po probuje pojeździ a jak skończy 28lat to niech se sam kupi R6tke. Szkoda dziecka ale rodzice powinni zostać oskarżeni tak naprawdę o przyczynienia się do śmierci syna jak trzeba zdać egzamin na prawko to tak samo trzeba byłoby wprowadzić papiery na zdrowemyślenie i na dziecko oczywiście! No chyba że Wam wszystko jedno a więc "more death more fun"<br><hr>piakczumikaczuKomentatorzy napisał(a):Łatwo oceniać po fakcie. Dla rodziców życie się skończyło, już się z tego nie podniosą.
Nie oceniaj żebyś sam nie był oceniony. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wg mnie takie sytuacje będą się powtarzać. I to już nieważne czy rodzice kupią R6 czy nie. Zawsze komuś gdzieś zabraknie rozumu, wyobraźni etc Więc nie ma sensu roztrząsać. Owszem zgadzam się, że takie historie sprawią, że ktoś dwa razy pomyśli zanim kupi coś dziecku czy sobie, ale wiele osób nie. I naprawdę nieważne, jakbyśmy się starali to i tak zawsze będą osoby, które swoim działaniem będą psuły opinie świadomym motocyklistom.
- Justka
- Świeżak
Wszystko okej, ale czemu kupując to moto najpierw go nie sprawdzili nie pytali sprzedającego ile ma koni, jaką moc czy będzie dobre na 1 moto(wiadomo ze sprzedawca po wie że tak ale zapytać nie zaszkodzi) rozeznać się temacie, w końcu to poważna sprawa a nie kupowanie gry komputerowej i jak będzie przemoc i nieodpowiednie treści to trudno. Poza tym weź pod uwagę o jakim motocyklu my rozmawiamy, on z samego wyglądu mówi "mną się tylko zaap...szybko jedzie. Może nie mieli zamiaru ale baardzo się do tego przyczynili więc każde słowo w ich obronie wypada blado. Poza tym nie dziw się, że artykuł jest nacechowany negatywnie, po takich sytuacjach tak jak pisał boczo, cały wprowadzony system aby na drogach było bezpieczniej szlag trafił, nasza opinia kolejny raz została potwierdzona przez takie rzeczy ludzie się patrzą na mnie jak na kamikadze i w duchu modlą się żeby nie być w tym samym czasie na skrzyżowaniu co ja. Oby mniej takich sytuacji, pozdrawiam.<br><hr>ŻółwKomentatorzy napisał(a):Łatwo oceniać po fakcie. Dla rodziców życie się skończyło, już się z tego nie podniosą.
Nie oceniaj żebyś sam nie był oceniony. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny<br>Komentatorzy napisał(a):Co ma nie oceniać? Ocenia bo to już tym chłopakom nie zaszkodzi. Są martwi i nic tego nie zmieni natomiast takie teksty mogą ocalić życie innym absolwentom gimnazjum...<br><hr>e_gregor<br>Komentatorzy napisał(a):Witam. Chodziło mi tylko o to że rodzice będą pokutować do końca swoich dni. Nie ma sensu najeżdżać i oceniać ich
zachowanie czy porównywać śp. chłopaków do małp z granatami. Każdy kocha swoje dziecko najbardziej na świecie
i przecież nie mieli zamiaru zabijać swoich dzieci [początek teksu]. Treści na temat plastików na pierwsze moto
w sieci jest cała masa i jeden więcej nic tu nie wniesie. Gdyby rodzice wpisali r6 w wyszukiwarce wszystko by wiedzieli.
Przykre jest to że takie tragedie się zdarzają. Dla chłopaków [*], a dla rodziców siły żeby to przetrwać. Pozdrawiam <br><hr>Rozsądny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czytałem to, moja babcia jak przeczytała naglówek w gazecie ze Zabili sie na motocyklu Yamaha - a takowy posiadałem to zamarła. A co do tematu małoletnich i motocykla. ja mając prawie 20 lat i jeżdząc kilkoma mniejszymi motocyklami, oczywiście uprawnienia posiadam postanowiłem pomysleć nad czyms większym. Różne różniaste motocykle oglądałem, wkońcu doszedłem do wniosku ze Yamaha FZR1000 z EXUP nazwana przez redakcje "Rakietowym Motocyklem" będzie czyms fajnym, wkońcu jeździło się sporo, ale rozsądek wygrał, po pierwsze czułem ogromny respekt przed tą bestią, bałem się ruszyć na niej, sam ryk silnika i moment obrotowy generowany przez ten litrowy piec, po odkręceniu manetką bujał nim jak szatan na biegu jałowym.Dlatego odpusciłem. NIe ma się co rwać z motyką na słońce. Dlatego zdecydowałem sięna najbardziej popularny pierwszy motocykl czyli XJ 600 i nie żałowałem
Nie jet to moze rakieta, ale wybacza wiele błędów, nie rozpędza się do 280km/h ale i tak daje frajde z jazdy, na swiatłach potrafi wystrzelić i mimo ze nie rwie na kolo to banan na Twarzy jest ogromny. I teraz kwoli podsumowania, zawsze gdy na zegarze pojawia się 150, 160 i więcej pomyśl o rodzinie, najbliższych, znajomych, i zastanów się czy smierc w tak młodym wieku jest potrzebna, tyle przed nami, tyle do osiągnięcia, tyle do odkrycia, a śmierć na motocyklu jest czymś zbędnym. LwG!<br><hr>JackoBBB

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chciałem zaznaczyc ze czekoalda w duzych iilosciach jest bardzo nie zdrowa a co do moiei ibizy to lubie dac w palnik<br><hr>nol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W takim razie kiedy proponujecie r6, gixxa czy cbr? Nadaje się na drugie moto po 125 2T? Wiem, wiem nie da się nie odwijać mając tyle mocy<br><hr>shgetsu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tobie nigdy ktos tkto zadaje takie pytanie sam sobie wykresla pojecie o temacieKomentatorzy napisał(a):W takim razie kiedy proponujecie r6, gixxa czy cbr? Nadaje się na drugie moto po 125 2T? Wiem, wiem nie da się nie odwijać mając tyle mocy<br><hr>shgetsu<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
albo inaczej zaczynasz raczkowac potem chodzisz na 2 łapach potem wsiadasz na hulajnoge z przedszkola potem na rower potem na wielbłada potem na konia potem na skuter 50 potem na askuter 125 potem gs 500 potem cbf 600 potem cbr 600 f i teraz dopiero mozesz wsiasc na r6 buehahah i wiesz co jest najsmieszniejsze zanim doszedłes do r6 miałes 100000000000000 mozliwosci zeby sie zabicKomentatorzy napisał(a):W takim razie kiedy proponujecie r6, gixxa czy cbr? Nadaje się na drugie moto po 125 2T? Wiem, wiem nie da się nie odwijać mając tyle mocy<br><hr>shgetsu<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bardzo dobry art. niestety smutny ale też prawdziwy. Obaj z synem jeździmy na crossie, ja sam też na szosie (syn ma 11 lat). Ja też miałem 16,20, itd lat, i nie wyobrażam sobie darowania swojemu dziecku wściekłej 600. Pamiętam po prostu co robiłem. Nie miał kto mnie wprowadzić w temat, nauczyć. Jak sobie przypomnę, to cieszę się że ciągle jestem, cały i zdrowy. Dlatego ja popieram ograniczenia wiekowe/mocowe nt. odnośnie prowadzonych motocykli. Czy to czytają Ci motocykliści którzy mają już swoje kilkunastoletnie dzieci ??<br><hr>ciągle motocyklista prawie 40-letni i zarazem tata
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zdjęcie legitymmacyjne mozemy wykonac na stronie photoid.eu za darmo, a odbitke 10x15 wykonac w jakim labieKomentatorzy napisał(a):Ciekawe kiedy będą dawać r6 na komunię. Rodzice kupili dziecku motocykl, które jeżdżąc nim po publicznych drogach łamało prawo. Czyli dali mu na to przyzwolenie a są za niego odpowiedzialni. Do tego dzieciak zabrał sobie kolegę, który pewnie jechał bez wiedzy swoich rodziców. Kolega za plecami, to pewnie też i chciał się popisać jaki to ma sprzęt i jak idzie. Do tego zawsze mogło to się gorzej skończyć powiedzmy kierowca traci panowanie i wpada na pełny przystanek autobusowy. Dziwie się, że rodzice od razu nie kupili R1...<br><hr>filipw2<br>Komentatorzy napisał(a):Podobno planowali na po liceum...<br><hr>dealer<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Doskonaly artykul. Jak mozna zaczac od motocykla, ktory wazy nieco ponad 200 kilo (dozu do obrobienia na poczatku, malo dla silnika jaki w ramie siedzi) i ponad 100 KM mocy?! Ja mialem 26 lat kiedy kupilem pierwszy motocykl, 50-konna 650w dwoch garach z lat 80tych, przerobilem ja sam i uwazam, ze na poczatek jest idealna. Niewielka masa, w miare latwe prowadzenie i wystarczajace przyspieszenie, pozwalajace na wyprzedzanie 90% uzytkownikow drog jadac na 5tym biegu i wystarczy, ze odkrece manetke, nie musze redukowac. Pojezdze troche jesszcze (a mam 28 lat) i pewnie zmienie na cos wiekszego i mocniejszego, ale tez nie na litra i 200 koni, bo zycie mi mile. Najszybciej zabija brak wyobrazni. Pozdro!<br><hr>Dymass
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Artykuł bardzo potrzebny i niestety prawdziwy... Ja jednak sama mając lat 14 latałam na sześsetkach i żyję - kwestia rozsądku w każdej sytuacji - nigdy też nie dałam się sprowokować znajomym i jeździłam najpoprawniej jak potrafiłam, ponad to swoje umiejętności szlifowałam na torze - czasami się przydaje
<br><hr>Aniołek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiesz tu chyba jednak kwestia charakteru człowieka i podejścia do życia. Ja jako pierwszy motocykl kupiłem 600 [chwile po 19 urodzinach] i po niecałym roku zmieniłem na nowszy model... Obecnie zaliczyłem kilka szlifów z własnej głupoty lub roztargnienia i jeden wypadek przez kierowce puszki... I mam zamiar zmieniać na litra [obecnie mam 20 lat]. I może nie czuje się na doświadczonego motocyklistę bo raptem 25tys km zrobiłem. Ale litr to nie jest aż taki potwór jakim go opisują.Komentatorzy napisał(a):Doskonaly artykul. Jak mozna zaczac od motocykla, ktory wazy nieco ponad 200 kilo (dozu do obrobienia na poczatku, malo dla silnika jaki w ramie siedzi) i ponad 100 KM mocy?! Ja mialem 26 lat kiedy kupilem pierwszy motocykl, 50-konna 650w dwoch garach z lat 80tych, przerobilem ja sam i uwazam, ze na poczatek jest idealna. Niewielka masa, w miare latwe prowadzenie i wystarczajace przyspieszenie, pozwalajace na wyprzedzanie 90% uzytkownikow drog jadac na 5tym biegu i wystarczy, ze odkrece manetke, nie musze redukowac. Pojezdze troche jesszcze (a mam 28 lat) i pewnie zmienie na cos wiekszego i mocniejszego, ale tez nie na litra i 200 koni, bo zycie mi mile. Najszybciej zabija brak wyobrazni. Pozdro!<br><hr>Dymass<br>
LwG<br><hr>Malolat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Świetny i doskonale napisany artykuł, będący - niestety - na czasie. Proponuję jego kopie rozdawać przed świadectwem pierwszej komunii i innymi "świętami" popychającymi rodziców do kupowania dzieciakom bezmyślnych, a czasami i śmiertelnie niebezpiecznych, prezentów.<br><hr>Hassh
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://i3.face-palm.pl/pictures/201207/small/8a8bd9f235197ce86819fe8a442861d7.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://i3.face-palm.pl/pictures/201207/small/8a8bd9f235197ce86819fe8a442861d7.jpg</a>Komentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.<br>
Tyle na temat. Odkręcasz manetkę do końca? MOTO_GP na kompa kupiłeś?

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):a ja jakos dostalem w maju na 16 urodziny gsxr litra i jeszcze zyje a odkrecam do oporu i stawiam moto na gume do tego kilka razy ucieklem policji bo oni nie umia jezdzic a ja umie jak widac! lamusy!!!!<br><hr>Jeffrey D.

BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl