111
-
dziewczyna855 - Świeżak
Glenroy napisał(a):Walenty napisał(a):Tia, OZ robi piękne koła.
...
To dość drogie koła, ale warte swojej ceny
Tjah, OZ dosłownie depcze konkurencję
Osobiście od dobrych już latek jestem zauroczony tym produktem:
Czekam tylko, na wiosnę moto i później zaczynam odkładać na takie MICHELANGELO 17-18" do czarnulki, fabryczne 17" też nie jest głupie, ale w zimie na 17-kach też można przecież jeździć
850 plnów za sztukę to już niezła sumka, a opony tanie nie będą

Fajne fajne, przypominają te seryjne z A8.
Vergon napisał(a):Dziewczyno, kaca masz?
Jak na damę przystało

-
Walenty - Moderator
Vergon przepraszam, z brzegu to nie wiem, ale jak chcesz ze swojej łodzi właśnie trzeba wykupować jakieś licencje itp. A z tym sprzętem... najpierw trzeba go kupić, tanio nie jest, butli i odważników nie ma co ze sobą ciągnąć, w bazie bierzesz butle i odważniki i idziesz z przewodnikiem, bo sam to gów** zobaczysz.
Grizzly700 & yz125 & aerox
-
Bueno - Świeżak
Vergon napisał(a):Tak, na odcinku 100m. Gdyby na 1km było dziesięć fotoradarów to ten kilometr byłby bezpieczny
Myślę, że bardziej na bezpieczeństwo wpływają dziury wielkości leju po bombie, przynajmniej ja wtedy zwalniam i widać, że chyba tego samego zdania są Ci, którzy rządzą tym krajem.
Mają się pojawić niedługo te, który wykonują pomiar na odcinku XKM, to wtedy obowiązkowo kawa i papieros przed samym końcem

-
Hyde - Bywalec
Walenty napisał(a):Vergon napisał(a):Dziewczyno, kaca masz?
Jak na damę przystało
Jasneeee....

Siedziałam na zajęciach z filozofii a to gorsze niż kac....

Jak Mi Mówią Ty Musisz-Ja Mówię Niekoniecznie ...
-
dziewczyna855 - Świeżak
Hyde napisał(a):Vergon napisał(a):Tak, na odcinku 100m. Gdyby na 1km było dziesięć fotoradarów to ten kilometr byłby bezpieczny
Myślę, że bardziej na bezpieczeństwo wpływają dziury wielkości leju po bombie, przynajmniej ja wtedy zwalniam i widać, że chyba tego samego zdania są Ci, którzy rządzą tym krajem.
Mają się pojawić niedługo te, który wykonują pomiar na odcinku XKM, to wtedy obowiązkowo kawa i papieros przed samym końcem
czyli jak przelecę 200 przez te radary, a przed ostatnim zsiądę z moto i przejdę pieszo to dostanę mandat?:D
co jest ostatnio wysyp tych ludzi, którzy próbują kupić igła moto za 8k i jeżdżą w kaskach za 50zł?
jakaś plaga normlanie. niech się zacznie sezon to to poginie i spokój będzie :p (ironia)
- Kaai
- Mieszkaniec forum
siuba napisał(a):nie będą liczyć czas z jakim pokonaliśmy dany odcinek, a więc jeżeli przejedziemy w krótszym czasie to mandat np. 2 km przy ograniczeniu do 100km/h powinismy pokonać w 2 min, jeżeli przejedziemy szybciej to mandat
Nie chce sie czepiac ale czy predkosc 1Km/minute nie odpowiada predkosci 60.0000 kmh. Przy 100 kmh 2 km przebywa sie w czasie 72s
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
siuba napisał(a):nie będą liczyć czas z jakim pokonaliśmy dany odcinek, a więc jeżeli przejedziemy w krótszym czasie to mandat np. 2 km przy ograniczeniu do 100km/h powinismy pokonać w 2 min, jeżeli przejedziemy szybciej to mandat
2km chyba przy 60km/h pokonasz w 2 min

Mnie zastanawia tylko taka sytuacja, że taki pomiar odcinkowy będzie gdzieś w mieście gdzie jest sygnalizacja i czas przejazdu w każdej sytuacji jest inny. Jak to będzie wtedy działać?

Jakoś za zachodnią granicą fotoradarów też nie brakuje, prawko traci się już nawet przy przekroczeniu o 30km/h, fakt że jest to czasowe, od 3-mcy do roku bodajże, a powyżej 50 traci się bezapelacyjnie, w Norwegii jest tylko 6 punktów karnych dożywotnio, czyli że się nie zerują po roku do tego za mandat można kupić by nowy samochód. Tam ludzie nie mają z tym problemów, czemu u nas nagle wszystkim podnosi to tak ciśnienie? Nie mówię, że jestem święty, ale tak na prawdę przeszkadza to tylko takim ludziom, przeciw którym te przepisy będą działać

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
też nie wie o co te pretensje wystarczy jeździć przepisowo i nas to nie tyczy a jak chcemy poszaleć to na tor i zapłacimy tyle samo za tor co za mandat
zapoznałes się z regulaminem, więc wiesz, że nie piszemy bezpośrednio kolejnego posta pod swoim.
jeszcze raz i będzie klaps
m.
zapoznałes się z regulaminem, więc wiesz, że nie piszemy bezpośrednio kolejnego posta pod swoim.
jeszcze raz i będzie klaps
m.
- siuba
- Świeżak
-
Walenty - Moderator
Ograniczenia prędkości i fotoradary są... złe ponieważ są idiotyczne, ponieważ 50km/h na moto to toczenie się, a 90km/h to prędkość przy której ma się 100% kontroli nad wszystkim.
To że coś jest na zachodzi nie znaczy że jest to dobre. Na zachodzie nie mają bez przerwy paro kilometrowych wiosek i fotoradarów + policajów w miejscach gdzie jedyną "budowlą" jest znak "obszar zabudowany". Na zachodzie mają też autostrady które pozwalają w miarę sprawnie poruszać się po całym kraju.
To że coś jest na zachodzi nie znaczy że jest to dobre. Na zachodzie nie mają bez przerwy paro kilometrowych wiosek i fotoradarów + policajów w miejscach gdzie jedyną "budowlą" jest znak "obszar zabudowany". Na zachodzie mają też autostrady które pozwalają w miarę sprawnie poruszać się po całym kraju.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl