111
Invi napisał(a): Na zachodzie mają też autostrady które pozwalają w miarę sprawnie poruszać się po całym kraju.
Twierdzisz ,ze w polsce nie mamy drog?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Kupiłem sobie Mercedesa vito
Wreszcie mam swojego busika
Musze sobie zmontować taki stojak pod moto: http://www.youtube.com/watch?v=Tbi8R7Viqqo

Musze sobie zmontować taki stojak pod moto: http://www.youtube.com/watch?v=Tbi8R7Viqqo
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Rosiboj napisał(a):Invi napisał(a): Na zachodzie mają też autostrady które pozwalają w miarę sprawnie poruszać się po całym kraju.
Twierdzisz ,ze w polsce nie mamy drog?
Drogi są, ale jeśli masz do przejechania cały kraj, a po drodze masz 3x więcej terenów zabudowanych niż autostrad to największy legalista sobie odpuści przepisową jazdę.
Nie żebym był święty, ja po prostu lubię z*********, ale te obostrzenia są nieźle przegięte.
Swoją drogą to coś mi się nie zgadza, to przekraczanie prędkości nawet niewielkie jest takie niebezpieczne że trzeba walić na walkę z tym grube miliony zamiast w wyjątkowo lipną służbę zdrowia, ZUS, czy inne remonty dróg, a taki ja który notorycznie przekracza 200 w terenie zabudowanym i właściwie cały czas przynajmniej 2 krotnie przekraczam prędkość nie spowodowałem żadnego wypadku mimo że sporo jeżdżę, znam też kilka osób które jeżdżą podobnie, znam parę które napierdzielają sporo ostrzej i też nikt z nich wypadku nigdy nie spowodował. Jakby się zastanowić to to jest najbezpieczniejsza grupa kierowców jaką znam

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):właściwie cały czas przynajmniej 2 krotnie przekraczam prędkość nie spowodowałem żadnego wypadku mimo że sporo jeżdżę, znam też kilka osób które jeżdżą podobnie, znam parę które napierdzielają sporo ostrzej i też nikt z nich wypadku nigdy nie spowodował. Jakby się zastanowić to to jest najbezpieczniejsza grupa kierowców jaką znam
A czy ty cos nie wspominales ,ze rozwaliles srada? Rozumiem, ze ty jechales x2 szybciej i ktos nie zdarzyl cie zauwazyc lub sie nie domylil ze zblizysz sie 2x szybciej i dlatego wpakowales mu sie w auto. Z drugiej strony jesli jechales 2x szybciej to twoja droga hamowania byla 4x dluzsza wiec nie miales szansy wyhmowac no i ostatnia sprawa, ze przywidujac i obserwujac sytuacje na drodze kiedy jechales 2x szybciej nie zdarzyles zauwazyc tego auta ... W sumie to nie bardzo rozumiem twoja logike ale niech ci bedzie po twojemu bo i tak nigdzie z tym nie dojdziemy
-
rosiboj - Moderator
A widzisz, SRAD się pięknie tutaj wpasowuje
W momencie uderzenia miałem około 40km/h i naprawdę spokojnie jechałem. Koleś jadący z naprzeciwka skręcając w lewo wjechał we mnie wtedy kiedy byłem na środku skrzyżowania. Gdybym jechał szybciej i agresywniej to po pierwsze - przejechałbym to wcześniej i by mnie nawet nie drasną, po drugi - dużo bardziej prawdopodobne że by mnie zauważył zamiast centralnie we mnie się wpakować...

W momencie uderzenia miałem około 40km/h i naprawdę spokojnie jechałem. Koleś jadący z naprzeciwka skręcając w lewo wjechał we mnie wtedy kiedy byłem na środku skrzyżowania. Gdybym jechał szybciej i agresywniej to po pierwsze - przejechałbym to wcześniej i by mnie nawet nie drasną, po drugi - dużo bardziej prawdopodobne że by mnie zauważył zamiast centralnie we mnie się wpakować...
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Kupiłem sobie Mercedesa vitoWreszcie mam swojego busika
WYPAS ! kurde mamy t6 ale potrzebna do wielu zadań ale może jak kupię t1 czy t2 kiedyś to coś takiego ogarnę

-
amahay - Stały bywalec
jechales 40? czyli to musialo byc na osiedlu albo w poprzednim poscie klamales
Tak sie tylko smieje jak w miare drazenia przeksztalcaja sie fakty ... koniec tego ... wrzuc zdjecia/filmiki w motocyklach w temacie o mocy

-
rosiboj - Moderator
Co ci się przekształca? Wypadek był 2.5 roku temu, odszukaj temat to znajdziesz tam identyczny opis. To że uważam że ograniczenia prędkości są bzdurne nie znaczy że nie zwalniam kiedy sytuacja tego wymaga. Więc nie przeinaczaj moich wypowiedzi.
Nie twierdziłem też nigdy że jakoś szczególnie świetnie jeżdżę.
Z tego sezonu mam tylko kilka zdjęć na moto, i to jak stoi, może to i dla ciebie dziwne ale nie nagrywam setek lanserskich filmików (bo i nie mam czym, bo po cholerę mi to?) i nie robię sweet fotek z oponami żeby lansować się na necie jak to je zamykam (jakby to jeszcze faktycznie było jakieś szczególne osiągnięcie).
Nie twierdziłem też nigdy że jakoś szczególnie świetnie jeżdżę.
Z tego sezonu mam tylko kilka zdjęć na moto, i to jak stoi, może to i dla ciebie dziwne ale nie nagrywam setek lanserskich filmików (bo i nie mam czym, bo po cholerę mi to?) i nie robię sweet fotek z oponami żeby lansować się na necie jak to je zamykam (jakby to jeszcze faktycznie było jakieś szczególne osiągnięcie).
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi, nie chodzi mi o to że na zachodzie mają autostrady, mi chodzi o samo miasto, tam fotoradar czy odcinkowy pomiar prędkości nie przeszkadza nikomu, tam nikt nie zapier*ala po mieście 100km/h. A jeżeli chodzi o jazdę poza terenem zabudowanym podałem przykładowo Norwegię, w ogóle skandynawię, tam autostrad nie ma więcej jak u nas ale jakoś kierowcy widząc na znaku 90 na liczniku jakoś potrafią mieć max. właśnie tyle, żaden fotoradar nikomu różnicy ie robi, jedziesz sobie z miasta do miasta 80km/h i myślisz, że ktoś Cię wyprzedzi? zapomnij. Tu nie chodzi o stan dróg, o autostrady, tu chodzi o mentalność ludzi, a czytając Twoje poprzednie posty wnioskuję, że według Ciebie czym szybciej, tym bezpieczniej? 

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
A widzieliscie juz nowego gixera 1000Z 1 Million Commemorative Edition? W salonach juz na wiosne. Mam nadzieje, ze zobacze go juz za 3 tygodnie i dowiem sie czegos wiecej narazie to mozna tylko komentowac jego wyglad ... coz troszke skwasili z tymi wolotami jak na moj gust. Niestety czaja sie z podawaniem jakichkolwiek danych technicznych ktore moglo by powiedziec cos wiecej ... czyzby mieli zaskoczyc a moze sami jeszcze nie wiedza
-
rosiboj - Moderator
a nie jest tak, że gixy (przynajmniej te ostatnie) fabrycznie na papierze wyglądają słabo bo mają mega dławika z tym ich układem? i starcyz wrzucić np akrapa, i sporo mocy zyskują? przynajmniej takie dane wyczytałem na stronie akrapa, w poszczególnych litrach, kompletny wydech akrapa najwięcej KM dawał właśnie w gixach.
poprawcie jak się mylę, albo dajcie info z 1szej łapy.
poprawcie jak się mylę, albo dajcie info z 1szej łapy.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Ostatnio mam taka rozkminke. Ci z ITD ustawiaja sobie auto na poboczu drogi, stoja i robia zdjecia jak przekraczasz predkosc. Wszystko fajnie spoko, ale takie stojace na poboczu auto jest jak radar. Czyli powinien stac wczesniej znak, ze jest pomiar predkosci ? No bo w polskim prawie jest chyba tak, ze radar musi byc oznakowany, a taki stojacy pojazd dziala jak radar.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości