Zobacz wÄ…tek - 111
NAS Analytics TAG

111

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Boshi » 11/1/2013, 11:12

A co ty prezydent :D?
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 11/1/2013, 11:33

Nie, marszałek Polski :P
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Kaai » 11/1/2013, 13:32

dostałeś warna bo napisałeś 2x to samo w tych samych tematach. gdybyś napisał raz, obojętnie w którym byłoby ok, ale za dubla dostałeś warna. tyle
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Vergon » 11/1/2013, 16:26

Kaai napisał(a):dostałeś warna bo napisałeś 2x to samo w tych samych tematach. gdybyś napisał raz, obojętnie w którym byłoby ok, ale za dubla dostałeś warna. tyle

Ten jaki się mądry teraz zrobił :lol:

Rosiboj jadę do Chorwacji jakoś na początku lipca i z chęcią ogarnąłbym coś do pesudo nurkowania.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Brekekeks » 11/1/2013, 16:27

Pytanko z trochę innej beczki - miał ktoś do czynienia z butami marki Merrell? CZytam w sumie same pozytywne opinie, ale niestety te które chcę są niedostępne w PL i musiałbym ściągać z UK, a trochę się obawiam mając do wyboru jedynie materiały reklamowe i opinie sprzedawców.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez amahay » 11/1/2013, 17:23

Kaai napisał(a):dostałeś warna bo napisałeś 2x to samo w tych samych tematach. gdybyś napisał raz, obojętnie w którym byłoby ok, ale za dubla dostałeś warna. tyle

Vergon napisał(a):Ten jaki się mądry teraz zrobił :lol:

MÄ…drala .
Nie napisałem w tym samym temacie . Nawet nie powiedziano mi za co dostałem . Poza tym tak jak pisał Mirek można było do mnie napisać "usuń bo dostaniesz warna" . I po kłopocie . Moderatorów jest ja mrówków ...
amahay
Stały bywalec

Postprzez Kaai » 11/1/2013, 18:13

mi też napisano 'usuń albo dostnaiesz warna' a ja tego nie widziałem, nikt chyba nie widział. ale skoro tak mod poweidział, to już mam nr4 ;q
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez amahay » 11/1/2013, 18:18

do mnie nie napisał ;) .
amahay
Stały bywalec

Postprzez Kaai » 11/1/2013, 18:23

znaczy do mnie też nie napisał, to by było za proste. napisał w tym temacie, w moim poście bodajże
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Glenroy » 11/1/2013, 19:33

Brekekeks napisał(a):Pytanko z trochę innej beczki - miał ktoś do czynienia z butami marki Merrell? CZytam w sumie same pozytywne opinie, ale niestety te które chcę są niedostępne w PL i musiałbym ściągać z UK, a trochę się obawiam mając do wyboru jedynie materiały reklamowe i opinie sprzedawców.

Mam merrelle, braciak tak samo i szczerze mówiąc jedyne słuszne, od kilku lat trzymam się głównie tego producenta, wydanej kasy nie pożałujesz, dla przykładu mogę Ci powiedzieć, że używane na co dzień [wiosna, lato, jesień, zima] rozleciały się po 4 latach, znaczy rozleciały, straciły walory estetyczne bo do łażenia po lesie czy wypadach rowerem w teren sprawują się nadal świetnie. Treki, których często używam przy wypadach w teren i corocznych wyjazdach w góry mam już 5 lat i skóra nawet nie straciła koloru, a przechodzą na prawdę katusze ;). Z innych producentów mogę Ci jeszcze polecić Salomona i AKU.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez amahay » 11/1/2013, 19:39

z dizajnem są trochę do tyłu ... :P
amahay
Stały bywalec

Postprzez ASR1927 » 11/1/2013, 19:48

W środę w Sprinterze wysypał się czujnik ABS, zdechło ASR, ESP i ABS. Środa i czwartek objeździłem rejon ale dzisiaj jak sypnęło śniegiem tak nie wyjechałem z podwórka i dostałem zastępczego Seat'a Incę, czułem się jakbym woził paczki Ibizą :lol: 64KM w dieslu - potwór :lol: Lecę jutro do Lubina po tenże czujnik
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Brekekeks » 11/1/2013, 20:30

Mam merrelle, braciak tak samo i szczerze mówiąc jedyne słuszne, od kilku lat trzymam się głównie tego producenta, wydanej kasy nie pożałujesz, dla przykładu mogę Ci powiedzieć, że używane na co dzień [wiosna, lato, jesień, zima] rozleciały się po 4 latach, znaczy rozleciały, straciły walory estetyczne bo do łażenia po lesie czy wypadach rowerem w teren sprawują się nadal świetnie. Treki, których często używam przy wypadach w teren i corocznych wyjazdach w góry mam już 5 lat i skóra nawet nie straciła koloru, a przechodzą na prawdę katusze ;). Z innych producentów mogę Ci jeszcze polecić Salomona i AKU.

Dzięki, Salomony mam zimowe ale ich letnia oferta jakoś do mnie nie przemawia. Potrzbuję czegoś na przepierdzielanie się przez las z psami i akurat te Merrelle zwróciły moją uwagę. Dzięki za rozwianie wątpliwości.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
Brekekeks
Świeżak

Postprzez rosiboj » 11/1/2013, 20:37

Vergon napisał(a):Rosiboj jadę do Chorwacji jakoś na początku lipca i z chęcią ogarnąłbym coś do pesudo nurkowania.

Nigdy nie bylem w Chorwacji wiec nie wiem jak tam jest wiec powiem ogolnie. Wiele zalezy od miejscowki. Bylem w paru miejscach gdzie rurka i maska dawaly rade, wystarczylo lezec na wodzie i podziwiac. Generalnie to najwiecej zycia jest wokol raf koralowych, tylko ze to wyglada mniej wiecej tak ,ze im nizej tym wieksze rybki ale i na gorze i na dole mozna robic WOW. Samo nurkowanie to inna kategoria, cisza, zadnych ludzi sie platajacych i tylko slyszysz jak oddychasz i mega masa wody dookola. Niestety nurkowanie jest o wiele bardziej niebezpieczne niz sie wydaje. Sa ludzie ktorzy maja talent ale przecietny kowalski tez da rade jednak sprzet jest tu wazny. Musisz pamietac, ze im glebiej tym zimniej to raz. Dwa to, zanurkowac na 4m to nic ale np na 5 to juz jest roznica i zdziwisz sie jak duza. Trzeba umiec wyrownywac cisnienie w uszach bo mozna sobie krzywde zrobic. Jak ktos poczatkuje to zeby zejsc na 12m to zajmie ci ze 2-4minut a niektorym i wiecej. Zeby sie wynurzyc jest troszke latwiej ale tez nie mozna tego zrobic za szybko. Z tego wzgledu wypada miec cos porzadnego. Mowi sie, ze ee tam nic mi sie nie stanie bedzie OK. Ale wypadki sie zdarzaja np. 3 miesiace temu byl facet z dwoma chlopakami. Gosc nurkuje juz iles lat i ma zaawansowana licencje nurka. Mlodzi robili podstawowa + na otwarte wody, byli na 18 metrach gdy jednemu z nich aparat oddechowy rozsypal sie na kawalki. Gdyby nurkowal sam to slabo to widze. Z tad tez druga zasada nurkowania, ze nigdy nie nurkuje sie samemu a sprze zawsze ma zapasowy syfon bo takie i inne rzeczy sie czesto zdarzaja pod woda.
Chyba najlepsza opcja jest wypozyczenie sprzetu na miejscu. Ciagnac butle w samolocie czy 12 kg balastu to nieporozumienie. Na miejscu za pare groszy wypozyczysz sobie wszystko, sprawdz np tutaj czy tam gdzie jedziesz maja sklep
http://www.padi.com/scuba/locate-a-padi ... fault.aspx
Mozesz na miejscu zrobic
a) certyfikat wazny na 12 miesiecy
b) scooba diver licence czyli do 12 metrow bezterminowe kurs da sie zrobic w 2-3 dni na spokojnie
dopiero pozniej jak masz scooba divera to mozesz myslec o kolejnych stopniach jesli sie tobie spodoba.
c) robia cos co sie nazywa experience na glebokiej wodzie

Jak interesuje cie cos wiecej to pisz na priv
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Bueno » 11/1/2013, 21:12

Według mnie najbardziej lajtowa licencja dla amatorów to AOWD z Padi, do 18m. Przed wyjazdem sprawdź sobie czy na miejscu jest baza nurkowa, bo sam sobie z butlą nie ponurkujesz w Chorwacji.(masa czasowych licencji itp) najlepiej właśnie pójść do jakiejś bazy nurkowej, tam wypożyczysz sprzęt cały i bd miał przewodnika. W Chorwacji jest dużo polskich baz :) Ale według mnie z samym ABC(płetwy,fajka,maska) też dużo zobaczysz w chorwacji:)
Grizzly700 & yz125 & aerox
Bueno
Świeżak

Postprzez Vergon » 12/1/2013, 11:43

Wiem, że pod wodą też można sobie zrobić krzywdę, więc spokojnie, jak już się zdecyduję to zrobię tak, żeby było dobrze (kurs).
Robimy małego tripa i jedziemy samochodem, więc zabranie sprzętu nie będzie problemem.

Bueno napisał(a):Przed wyjazdem sprawdź sobie czy na miejscu jest baza nurkowa, bo sam sobie z butlą nie ponurkujesz w Chorwacji.(masa czasowych licencji itp)

Jak mam to rozumieć? Że kupuję sprzęt biorę go ze sobą, wchodzę z nim do wody gdzieś z dzikiej plaży i podbija do mnie jakiś człowieczek w mundurku i zabrania nura? Bo co? :shock:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 12/1/2013, 11:51

Kochani, czy sądzicie, że fotoradary zwiększają bezpieczeństwo?
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Vergon » 12/1/2013, 12:10

Tak, na odcinku 100m. Gdyby na 1km było dziesięć fotoradarów to ten kilometr byłby bezpieczny ;)
Myślę, że bardziej na bezpieczeństwo wpływają dziury wielkości leju po bombie, przynajmniej ja wtedy zwalniam i widać, że chyba tego samego zdania są Ci, którzy rządzą tym krajem.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 12/1/2013, 12:30

A co bezpiecznego jest w nagłym hamowaniu ze >100 do 50? :twisted:
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 12/1/2013, 12:38

Mówię, że bezpiecznie jest na odcinku 100m a nie przed nim ;)
Ty lepiej powiedz ile posmarowałeś :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê