Offtop dla Vip'ów
Re: Offtop dla Vip'ów
senekkorzenna napisał(a):Kiedy zdarzały mi się takie sytuacje a dawniej zdarzały się to przykręcałem nakrętki lub śruby tak do połowy i ruszałem samochodem w tył i przód bez dodawania gazu i pomagało.
Przy przednim napędzie zaciągałem ręczny i ruszałem delikatnie i zawsze pomogło.
Feldze i śrubą nigdy nic się nie stało ponieważ było to naprawdę powoli.
Próbowałem. Kilkanaście razy w przód i tył. Nic.
Glenroy, prawdopodobnie nie była niczym posmarowana ale koła zmieniał mi typ w teoretycznie dobrym zakładzie wulkanizatorskim, więc... Wypada pojechać go złajać
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Bez ruskiego klucza nic nie zrobisz Czester, a Ty masz żone? Bo zastanawiam się jak zalegalizować mój alkoholizm jak już kimś zamieszkam
39 stopni to to czego było mi trzeba... Ale na L quattro nie pójdę, dają 3k nagrody jak przez rok nie pójdziesz na L4
39 stopni to to czego było mi trzeba... Ale na L quattro nie pójdę, dają 3k nagrody jak przez rok nie pójdziesz na L4
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Żonaty jestem od blisko 9 lat. Sam się też obawiałem jak to będzie z tym piciem, ale jakoś samo poszło. Żona musiała się po prostu przyzwyczaić. Ogólnie to mój alkoholizm jest od dawna zalegalizowany, co nie oznacza, że nie mam z tego tytułu cyklicznych spinek, czy średnich awantur.
Ehhh, ciężki jest żywot alkoholika
Ehhh, ciężki jest żywot alkoholika
-
Czester - Administrator
Czester napisał(a):Ehhh, ciężki jest żywot alkoholika
True true...
Jak tam mordy, wiadomo coś więcej o forumowych zmianach? Dalej trzeba się za każdym wejściem od nowa logować.
Czy zbyt świeży temat jeszcze?
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Problem logowania został rozwiązany. Dodane zostały też opcje edytowania, cytowania i raportowania postów. Natomiast wiele do życzenia pozostawia sposób korzystania z forum na urządzeniach mobilnych. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
-
Czester - Administrator
I jeszcze kilka innych rzeczy jest to poprawienia, ale zgłaszam wszystko- postaram się żeby to się wszystko unormowało.
-
kravec - Administrator
Czester napisał(a):Problem logowania został rozwiązany.
No właśnie kurwens mnie jakby nie pamięta i nie wiem czy to wina mojej przeglądarki (wcześniej nie było problemu), czy to jednak jeszcze nie do końca poprawiony temat. Za każdym razem jak zamknę okno i wejdę znów to muszę kliknąć "zaloguj".
-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):Czester napisał(a):Problem logowania został rozwiązany.
No właśnie kurwens mnie jakby nie pamięta i nie wiem czy to wina mojej przeglądarki (wcześniej nie było problemu), czy to jednak jeszcze nie do końca poprawiony temat. Za każdym razem jak zamknę okno i wejdę znów to muszę kliknąć "zaloguj".
Spróbuj wyczyścić ciasteczka .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
senekkorzenna napisał(a):Zniknęło też powiadamianie na mojej poczcie onetu że mam ruch w temacie który przeglądałem lub coś napisałem.
Nie widzę też opcji przy przenoszeniu odhaczania tematu aby nie był w dwóch miejscach.
Sprawdziłem- ta funkcja nie działa jak powinna. Dodaję do listy. Ogólnie kilka rzeczy zostało poprawionych na początku i dalej jest cisza. Zobaczymy czy gadaniem i przypominaniem się coś zdziałam.
-
kravec - Administrator
Wujki, skupcie się.
Kupiłem zestaw olej+filtr, jak co roku na śmigaczu.
W zeszłym roku dostałem filtr HF303, czyli taki jak powinien być do CBR F3. W tym roku dostałem HF204, ten krótszy na foto. Wg katalogu HF204 jest raczej do cbrek powyżej '00.
Napisałem do śmigacza to ziomek mówi że jeden wuj, sam ma hondę i zakłada jaki ma pod ręką.
Co sądzicie?
Kupiłem zestaw olej+filtr, jak co roku na śmigaczu.
W zeszłym roku dostałem filtr HF303, czyli taki jak powinien być do CBR F3. W tym roku dostałem HF204, ten krótszy na foto. Wg katalogu HF204 jest raczej do cbrek powyżej '00.
Napisałem do śmigacza to ziomek mówi że jeden wuj, sam ma hondę i zakłada jaki ma pod ręką.
Co sądzicie?
-
Walenty - Moderator
Kolejna uwaga do działania forum...nowe, usprawnione, a dalej kuleje przy skalowaniu zdjęć :/.
Co do filtra, jaki masz rocznik moto? Zobacz sobie w katalogu części jaki numer ma OEM.
HF303 to zamiennik dla:
Honda 15400-PFB-007
Honda 15410-MM5-003
Honda 15410-MM9-003
Honda 15410-MM9-013
Honda 15410-MM9-305
Honda 15410-MM9-405
Honda 15410-MM9-P00
Honda 15410-MM9-P01
Honda 15410-MM9-P03
Honda 15410-MT7-003
Honda 15412-MT7-003
HF204 dla:
Honda 15400-PFB-014
Honda 15410-MCJ-000
Honda 15410-MCJ-003
Honda 15410-MCJ-505
Honda 15410-MFJ-D01
I filtr ma być taki, jaki przewidział go producent, bo bardzo duże znaczenie ma np. właśnie pojemność filtra.
Co do filtra, jaki masz rocznik moto? Zobacz sobie w katalogu części jaki numer ma OEM.
HF303 to zamiennik dla:
Honda 15400-PFB-007
Honda 15410-MM5-003
Honda 15410-MM9-003
Honda 15410-MM9-013
Honda 15410-MM9-305
Honda 15410-MM9-405
Honda 15410-MM9-P00
Honda 15410-MM9-P01
Honda 15410-MM9-P03
Honda 15410-MT7-003
Honda 15412-MT7-003
HF204 dla:
Honda 15400-PFB-014
Honda 15410-MCJ-000
Honda 15410-MCJ-003
Honda 15410-MCJ-505
Honda 15410-MFJ-D01
I filtr ma być taki, jaki przewidział go producent, bo bardzo duże znaczenie ma np. właśnie pojemność filtra.
-
Glenroy - Moderator
1998, według katalogu to właśnie powinien być 303
-
Walenty - Moderator
Miałem założyć temat w hp, ale mówi się że nie należy brudzić we własnym gnieździe.
To chociaż Wam powiem.
Ci goście ze sklepu ścigacz.pl to jebani kłamcy i olewusy.
Pytałem o ten filtr Was tutaj jakiś czas temu, zamówiłem zestaw z olejem jak co roku,w tym filtr przyszedł nie taki jak powinien. Pan stwierdził, że on też ma hondę i zakłada jaki ma pod ręką, ale możemy wymienić. Wymieńmy, bo nie byłbym sobą jakbym miał zakładać coś "co było pod ręką".
Proszę o adres do wysyłki żebym mógł odesłać ten zły, jednocześnie mówię że moje dane jak poprzednią licząc że ktoś się kurwa odrobinę poczuwa i migiem przyślą mi właściwy. Prosiłem się kilka dni mailowo, w końcu dzwonię, ale Pan nie wie gdzie ja to mam odesłać, dowie się i mi napisze. To była środa, dodał że on tutaj już wysyła właściwy filtr żebym mógł sobie już ten olej wymienić. No czyli co - myślę sobie - na piątek będzie u mnie, więc w weekend sobie ten olej wymienię.
Jest czwartek, dostałem maila:
"Filtr wysłany, jeśli będzie Pan odsyłał proszę o wysyłkę na:
Scigacz.pl
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa".
Jeśli będzie Pan odsyłał. Odesłałem w poniedziałek, pocztą, ale wcale nie listem. Na mój koszt, bo oni się pomylili.W środę paczkę ode mnie mieli u siebie. Dzwonię kurwa, no co tak długo? Aaaaa, paczkę wysłaliśmy w poniedziałek pocztą, ja tu Panu esemesem podeślę numer przesyłki (bo o niego poprosiłem). ch*** w łapę dostałem.
Dzisiaj jest czwartek, dostaję esemesa że kurier dhl dostarczy paczkę.
No i filtr przyszedł dopiero dzisiaj.
Zamówienie złożyłem 02 marca ok 13:30, od razu wysłałem potwierdzenie przelewu bo miałem nadzieję że paczka w piątek będzie u mnie. Paczkę wysłali 6 marca. Olej se mogę wymienić dzisiaj, 23 marca.
Co rok mówię, a kupię u "swoich", ale to był kurwa ostatni raz. Od siebie nie polecam.
Naprawdę chuj w dupę za takie coś.
To chociaż Wam powiem.
Ci goście ze sklepu ścigacz.pl to jebani kłamcy i olewusy.
Pytałem o ten filtr Was tutaj jakiś czas temu, zamówiłem zestaw z olejem jak co roku,w tym filtr przyszedł nie taki jak powinien. Pan stwierdził, że on też ma hondę i zakłada jaki ma pod ręką, ale możemy wymienić. Wymieńmy, bo nie byłbym sobą jakbym miał zakładać coś "co było pod ręką".
Proszę o adres do wysyłki żebym mógł odesłać ten zły, jednocześnie mówię że moje dane jak poprzednią licząc że ktoś się kurwa odrobinę poczuwa i migiem przyślą mi właściwy. Prosiłem się kilka dni mailowo, w końcu dzwonię, ale Pan nie wie gdzie ja to mam odesłać, dowie się i mi napisze. To była środa, dodał że on tutaj już wysyła właściwy filtr żebym mógł sobie już ten olej wymienić. No czyli co - myślę sobie - na piątek będzie u mnie, więc w weekend sobie ten olej wymienię.
Jest czwartek, dostałem maila:
"Filtr wysłany, jeśli będzie Pan odsyłał proszę o wysyłkę na:
Scigacz.pl
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa".
Jeśli będzie Pan odsyłał. Odesłałem w poniedziałek, pocztą, ale wcale nie listem. Na mój koszt, bo oni się pomylili.W środę paczkę ode mnie mieli u siebie. Dzwonię kurwa, no co tak długo? Aaaaa, paczkę wysłaliśmy w poniedziałek pocztą, ja tu Panu esemesem podeślę numer przesyłki (bo o niego poprosiłem). ch*** w łapę dostałem.
Dzisiaj jest czwartek, dostaję esemesa że kurier dhl dostarczy paczkę.
No i filtr przyszedł dopiero dzisiaj.
Zamówienie złożyłem 02 marca ok 13:30, od razu wysłałem potwierdzenie przelewu bo miałem nadzieję że paczka w piątek będzie u mnie. Paczkę wysłali 6 marca. Olej se mogę wymienić dzisiaj, 23 marca.
Co rok mówię, a kupię u "swoich", ale to był kurwa ostatni raz. Od siebie nie polecam.
Naprawdę chuj w dupę za takie coś.
-
Walenty - Moderator
A nie chciałem zawracać dupy o taką pierdołę, od Wiktora wziąłem tylko namiar na tego ziomka co jest chyba w załodze sklepu, a urzęduje tu na forum. Może jak na maile nie odpisują, telefony nie pomagają to napiszę do tego typa, no ale w końcu paczkę dostałem.
Nie mam, tutaj jest mój 664-762-105.
Nie mam, tutaj jest mój 664-762-105.
-
Walenty - Moderator
senekkorzenna napisał(a):A to nie czasem milczab ty się zajmuje.
Miczab już chyba ze dwa lata nie obsługuje sklepu i w zasadzie od tamtej pory jest jakaś kuwa porażka, z miczabem dogadywało się przez kom, maila czy pw i praktycznie na drugi dzień miałeś u siebie kuriera.
Nie chcę robić reklamy, bo za to są tutaj baty, ale mogę Ci Waluś polecić sklep zwący się motorus, gość ma wszystko na wczoraj, dobre ceny, bogaty asortyment i jest dobrze ogarnięty w kwestii co do jakiego motocykla pasuje .
W sumie z eksploatacyjnych rzeczy, jedyne czego nie kupuję u niego to olej, bo Valvoline nie sprzedaje :/
-
Glenroy - Moderator
a ja juz nigdy nie kupie nic motula. w r6 padl silnik a w rsv podpalil mi sie lancuch
aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Miczab już mniej więcej od 4 lat nie siedzi w sklepie ścigaczowym.
Niestety wszelkie kontakty też mi się pokończyły więc nie pomogę w kwestii ciuchów i sprzętu.
A z innej beki- ma ktoś może jakieś sprawdzone z750s w okolicy/u znajomych do sprzedania? Bo właśnie chyba postanowiłem wrócić na ulicę
Niestety wszelkie kontakty też mi się pokończyły więc nie pomogę w kwestii ciuchów i sprzętu.
A z innej beki- ma ktoś może jakieś sprawdzone z750s w okolicy/u znajomych do sprzedania? Bo właśnie chyba postanowiłem wrócić na ulicę
-
kravec - Administrator
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Jaki geniusz wymyślił taki świetny layout forum?
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
-
Szafa - VIP Ścigacz.pl